Radeon X800 vs. GeForce 6800 po stoti put

Datum objave 19.05.2004 - Davor Grubiša

Radeon X800 vs. GeForce 6800 po stoti put

Radeon X800 vs. GeForce 6800 po stoti put

Još uvijek se nije slegla prašina oko nove generacije grafičkih kartica pa su se i Skandinavci uključili u akciju. Oni su nakon detaljnog testiranja došli do privremenog zaključka – ATI je još uvijek vodeći po kvaliteti slike, dok Nvidia vodi u novitetima (ponajprije zbog Shader3.0). Ove kartice se realno mogu ocijeniti tek kada izađu DX 9.0c i neke nove igre.

Više... Vaš Komentar Top
Intel 915 Chipset Preview

Datum objave 19.05.2004

Intel 915 Chipset Preview

Nakon Intelovog velikog proljetnog čišćenja od kojega se još uvijek nismo oporavili valja pogledati što je ostalo isto kao na starom roadmapu. Intel 915/ICH6 chipset je još uvijek ovdje i valjda će izaći. Bilo bi šteta da ne izađe, zar ne? Kako bi trebao izgledati prvi Intelov chipset bez podrške za Windows98 saznajte na TBreaku.

Više... Vaš Komentar Top
MXM

Datum objave 18.05.2004

MXM

Napokon! Nvidia je objavila da je s deset najnaprednijih proizvođača notebooka (Quanta, Wistron, FIC, Uniwill, Clevo, AOpen, Tatung, Arima, Asustek, Mitac) završila s radom na novom sučelju za mobilne grafičke kartice. Mobile PCI Express Module (MXM) je PCI Express sučelje koje će spajati grafičke kartice s matičnom pločom notebooka. Ovakvo nešto se dugo čekalo jer je krajnje vrijeme da i prijenosna računala dobiju mogućnost zamjene grafičke kartice. Jedan od glavnih razloga za takvo nešto je i kašnjenje mobilnih grafičkih kartica za desktop proizvodima, pa je tako standard da grafika u prijenosnim računalima kasni i po cijelu generaciju za high-end računalima. Nikad se ne ponovilo!

Više... Vaš Komentar Top
Intel Prescott će dobiti NX-bit

Datum objave 18.05.2004

Intel Prescott će dobiti NX-bit

Intel je objavio da će uskoro u svojim Pentium 4 procesorima s “Prescott” jezgrom aktivirati tzv. NX-bit koji sprečava buffer overflow procesora. Ovo je vrlo korisno u borbi protiv virusa jer procesor na taj način neće bezglavo obrađivati sve što mu se gurne u registar, nego će provjeravati koje se instrukcije smiju izvršiti u datom ciklusu. Ovo nam je već dugo poznata funkcija 64-bitnih AMD procesora i lijepo je vidjeti da je Intel spreman još jednom pregaziti ponos i krenuti AMD-ovim stopama radi dobrobiti korisnika.

Više... Vaš Komentar Top
Seagate Baracuda 160GB, 7200.7 SATA

Datum objave 18.05.2004

Seagate Baracuda 160GB, 7200.7 SATA

Seagate je pustio korijene na našem tržištu i svi proizvodi nam stižu na vrijeme. Naravno, tu se ne ubrajaju retail diskovi koje je u Lijepoj Našoj gotovo nemoguće nekome prodati. Kako god bilo Seagate 160GB SATA diskovi su već dosta dugo ovdje i lako bi mogli ponoviti uspjeh 80GB diskova. Zašto? Saznajte u članku na TechLounge.

Više... Vaš Komentar Top
Prljava igra u neprijateljskim redovima

Datum objave 18.05.2004

Prljava igra u neprijateljskim redovima

Inquirer javlja da je bilo nekih “zabuna” oko takta na kojem radi ATI X800XT Platinum. To je sada 520/560 MHz, a 523MHz koje je ATI poslao novinarima u svojem promotivnom materijalu je jednostavno (pazi sad ovo) tipfeller. Ovo je samo po sebi strašna izjava i može uredno parirati provalama na stranoj, ali i domaćoj političkoj sceni. Da bi sve bilo još gore morala se umješati i NVIDIA koja dolijeva ulje na vatru govoreći svakakve ružne stvari o konkutentnom proizvodu. Kako gode bilo priča o X800 i 6800 nije ni približno gotova; tek je započela.

Više... Vaš Komentar Top
Intel Roadmap

Datum objave 17.05.2004

Intel Roadmap

O Intelovom Roadmapu se puno govorilo zadnjih dana, najviše zbog odustajanja od Tejasa i Jayhawka (koji su trebali biti P4 nasljednici). Odustajanje od NetBursta ne čudi, a nova “prava stvar” u očima Intela jesu multicore procesori. No, na njih treba pričekati do 2005. Za one koje zanima koji Intel procesori će se pojaviti prije toga, skok na Anandtech.

Više... Vaš Komentar Top
Alpha 8055

Datum objave 17.05.2004

Alpha 8055

Već dugo nije bilo nekih noviteta iz Alphe. Sada to mijenja Alpha 8055 namijenjena SocketA procesorima. Radi se o dobrom hladnjaku čije performanse, kao i kod drugih, u velikoj mjeri ovise o ventilatoru.

Više... Vaš Komentar Top
Modanje X800 PRO u XT za sada slabo ide

Datum objave 16.05.2004

Modanje X800 PRO u XT za sada slabo ide

Iako kineske stranica pod imenom Unika tvrde da su uspjele pretvoriti X800 PRO u XT, to nije uspjelo x-bit labsu. Rusi su probali napraviti istu stvar no rezultata nije bilo. Sudeći po onome što je nama ATi rekao, stvar je izvediva tako da je vjerovatno samo pitanje vremena kada će netko skužiti u čemu je fora.

Više... Vaš Komentar Top
Vodič za početnike: Firewall i Internet sigurnost

Datum objave 16.05.2004

Vodič za početnike: Firewall i Internet sigurnost

Sve što ste ikada htjeli znati i što vas je zanimalo o personal firewallima, kako ih podesiti, koristiti i kako se obraniti od raznih napasnika na internetu pročitajte u izvrsnom članku PC Statsa.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 10 minuta

K: 1151 6/7gen mobo

Objavljeno prije 11 minuta

NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk

Objavljeno prije 30 minuta

Koji mobitel kupiti? - 2. dio

Objavljeno prije 33 minute

BonBon

Objavljeno prije 34 minute

PlayStation 5

Novosti

Procurjele informacije o novoj konzoli Nintendo Switch 2

Serija procurjelih slika, koje je potvrdio Video Games Chronicle, nam daje prvi uvid u sljedeću konzolu Nintenda. Već se dugo šuška da će ova konzola koja se kolokvijalno naziva Nintendo Switch 2, biti otkrivena prije kraja ove godine. Čini... Pročitaj više

DJI Osmo Action 5 Pro

DJI je predstavio novu generaciju svoje popularne akcijske kamere, Osmo Action 5 Pro. Ovaj model donosi značajna poboljšanja u odnosu na prethodnika, fokusirajući se na kvalitetu slike, izdržljivost i svestranost. Ključne značajke Visoka kv... Pročitaj više

Intelovi novi mobilni procesori

Intel bi mogao preuzeti titulu prijenosnog računala s najduljim trajanjem baterije sa svojim novim Lunar Lake mobilnim procesorima. Prema baterijskom testu koji je objavio Lenovo, Yoga Slim 7i Aura Edition, opremljen Core Ultra 7 258V čipom... Pročitaj više

Za razvoj računala s umjetnom inteligencijom, Snapdragon jezgra je vrhunac

U proteklih šest mjeseci, AI ​​PC industrija postala je fokus tehnološke industrije, ali pojava AI PC-a važnija je od pokretačke snage koja stoji iza njega, posebice Qualcomma, koji će ponovno ući u industriju 2024. godine. Ovo također čini... Pročitaj više

6 funkcija na novom gumbu za upravljanje kamerom serije iPhone 16

Svi proizvodi u seriji iPhone 16 imaju novu tipku Camera Control koja čini proces snimanja fotografija i videozapisa sličnijim korištenju tradicionalne kamere. Fizičke tipke za kamere nisu nešto novo, mnogi Android uređaji, obično Sony Xper... Pročitaj više

Sve novosti