Intel 925XE chipset

Datum objave 20.07.2004 - Davor Grubiša

Intel 925XE chipset

Intel 925XE chipset

Što je ovo? Još jedan Intelov chipset? Pa zašto tako brzo? Nije ih valjda sram prodavati neispravnu / namjerno osakaćenu robu? Zar je moguće da su napokon popravili / omogućili FSB1066? Sve piše u članku, a sudeći prema nekim stvarima koje su ovdje napisane izgleda da je Intel zaista podbacio i ponovo istrčao pred rudo. Sva sreća da svi znalci nisu zaposleni u Intelu pa istina napokon može izaći na vidjelo. Posebnu pozornost obratite na ovu stranicu na kojoj se govori upravo o “novom” i “poboljšanom” chipsetu. Svi koji su pročitali Ozrenov članak znaju da je to samo hrpetina PR-a i da Intel u vrijeme lansiranja i915/i925 chipseta zapravo nije imao gotov proizvod, pa je odlučio izaći s nedovršenim projektom. Tek ćemo na 925XE vidjeti pravo lice novog chipseta.

Više... Vaš Komentar Top
AlphaShield firewall

Datum objave 20.07.2004

AlphaShield firewall

Sada se nalazimo u vremenu kada svako računalo ima pristup Internetu, a Internet je prepun virusa i sličnih destruktivnih tvorevina. Gotovo svatko sada vidi potrebu za antivirusnim softverom, ali prosječan korisnik još uvijek na razumije da je baš firewall ono što mu treba, to naravno ne isključuje potrebu za antivirusom. No da bi se softverski firewall dobro podesio potrebna su određena znanja koja prosječan korisnik nema, a ne bi ih trebao niti imati. Stoga se kao alternativa nameće hardverski firewall koji je prethodno dobro konfiguriran i ne troši resurse samoga računala. AlphaShield je za svojih 99 $ jako dobar proizvod, barem tako kaže ekipa s Phoronixa.
Više... Vaš Komentar Top
Socket 939 DIY Guide

Datum objave 20.07.2004

Socket 939 DIY Guide

AMD i HardwareZone su pripremili ogroman članak na 38 stranica o Socket 939 procesorima i svemu što je o njima potrebno znati. Ovo štivo detaljno prolazi i instalaciju tako da je dobro i za početnike.

Više... Vaš Komentar Top
Rambus XDR krenuo osvajati grafičke kartice

Datum objave 20.07.2004

Rambus XDR krenuo osvajati grafičke kartice

Rambus je prije dolaska DDR-a bio daleko ispred svih drugih proizvođača memorija, ali njegova astronomska cijena ga je otjerala u propast. Svojevremeno je bio prenapredan i preskup. Sada se sa svojom XDR memorijoma pokušava ubaciti na grafičke kartice. Vrijeme će pokazati hoće li uspjeti u tome.

Više... Vaš Komentar Top
ICYBOX IB350 USB2.0/SATA eksterno kućište za disk

Datum objave 19.07.2004

ICYBOX IB350 USB2.0/SATA eksterno kućište za disk

  Eksterni diskovi definitivno postaju nova moda i svatko ih želi imati. Na tome možemo zahvaliti činjenici da su cijene diskova niže, a veličina fajlova veća nego ikada prije. Ovo kućište omogućava spajanje PATA diska na računalo preko SATA i USB sučelja. Posebno hvalimo mogućnost spajanja preko SATA sučelja jer je brzina prijenosa daleko veća, a osnovna idea iza Serial ATA standarda je hot-swap. Moramo napomenuti da bi ovo kućište bilo mnogo bolje kada bi imalo opciju napajanja iz eksternog SATA power konektora, pa bi tako korištenje adaptera postalo potrebno samo kod spajanja preko USB-a.
Više... Vaš Komentar Top
Sklapanje notebooka

Datum objave 19.07.2004

Sklapanje notebooka

U današje vrijeme svatko poznaje nekoga tko zna sastaviti desktop PC što dovoljno govori o jednostavnosti toga. No što je s prijenosnicima? Npr. godinu dana nakon kupnje ste odlučili dodati još 256MB memorije. Naravno da ni ovo nije komplicirana stvar, ali netko tko prvi puta to radi bi mogao zaglaviti. Nakon što pročitate ovaj članak znati ćete sve što je potrebno da bi to bez većih problema i sami napravili.

Prvi dio
Drugi dio

Više... Vaš Komentar Top
Spire CoolWave SP441B0-F

Datum objave 19.07.2004

Spire CoolWave SP441B0-F

Intel Pentium 4 procesori s Prescott jezgrom još uvijek imaju iste probleme s pregrijavanjem i čini se da će tako i ostati. Ako namjeravate s Northwood jezgre preći na Prescott moramo upozoriti da je to velika razlika i da onaj pitomo hladni P4 procesor više nema nikakve sličnosti s 90nm novotarijom koja sada izlazi iz Intela. Sigurni smo da će biti potrebno pojačati hlađenje procesora, a upravo tu bi mogao uskočiti ovaj cooler jer je napravljen s Prescottom na umu. No niti on sam nije dovoljan, tako da je potrebno osigurati i kvalitetno hlađenje kućišta.

Više... Vaš Komentar Top
Logitech Cordless MX Duo Elite

Datum objave 19.07.2004

Logitech Cordless MX Duo Elite

O Logitechu je već sve rečeno, znamo da svoje tipkovnice i miševe prodaju kao zasebne proizvode, ali i u setovima. Ovaj set ne koristi bluetooth, ali to nije neki problem jer je komunikacija sasvim zadovoljavajuća. Tipkovnica i miš su odlični tako da je ovaj set za svaku pohvalu i jedina prava konkurencija mu je njegova bluetooth varijanta.
Više... Vaš Komentar Top
GlobalWin Jefi

Datum objave 18.07.2004

GlobalWin Jefi

GlobalWin je poznat kao proizvođač standardnih hladnjaka. Ovaj puta su si dali mašti na volju i eto nečeg sasvim različitog. Pročitajte na Hard OCP-u o čemu se radi!

Više... Vaš Komentar Top
90nm Athloni 64 brži?

Datum objave 18.07.2004

90nm Athloni 64 brži?

Negdje u jesen (ili malo kasnije) trebali bi se pojaviti 90nm Athlon 64 procesori. Po webu se špekulira da će ovi procesori možda biti do 5% brži od ekvivalentnih 130nm modela. Iako AMD, kao i Intel, stalno malo dorađuje jezgre, sumnjamo da je ovo istina. No, tko zna!

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Auto akustika ?

Objavljeno prije 22 minute

Ps4 1TB, dva kontrolera

Objavljeno prije 23 minute

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 23 minute

Samsung mobiteli - 2. dio

Objavljeno prije 28 minuta

Koju Intel matičnu ploču kupiti - 5. dio

Novosti

Repair Assistant prisiljava korisnike na uparivanje dijelova

Apple se sprema pokrenuti novi alat u iOS-u 18 pod nazivom Repair Assistant, koji može pomoći korisnicima da pravilno konfiguriraju novokupljene ili rabljene originalne Apple dodatke. Na primjer, kada trebate zamijeniti pokvareni zaslon ili... Pročitaj više

Horizon Zero Dawn možda dobiva remaster

Horizon Zero Dawn, kritički vrlo prihvaćena igra Guerilla Gamesa iz 2017. godine, dobiva remaster, prema popisu na Entertainment Software Rating Board (ESRB) web stranici. Popis navodi da će Horizon Zero Dawn Remastered imati istu ocjenu ka... Pročitaj više

Google Chrome može prikazivati kartice s drugih uređaja

Google je najavio da trenutno “eksperimentira” s funkcijom koja predlaže stranice na temelju otvorenih kartica s drugih uređaja. Chrome već dobro radi u preuzimanju rada s drugih uređaja putem sinkronizacije kartica. Kako bi poboljšao ovu b... Pročitaj više

Održano predstavljanje novih Apple uređaja u iSTYLE trgovini

Danas je u iSTYLE trgovini u Arena Centru održano uzbudljivo predstavljanje novih Apple uređaja. Brojni tehnološki entuzijasti i mediji imali su priliku među prvima vidjeti i isprobati najnovije modele iPhonea 16 (iPhone 16, iPhone 16 Plus,... Pročitaj više

"AI PC" je nedvojbeno jedan od trenutno najpopularnijih koncepata

Od ove godine, bilo da se radi o proizvođačima čipova kao što su Qualcomm, Intel, AMD ili proizvođačima sustava kao što su Microsoft i Apple, ili OEM proizvođačima kao što su Lenovo, Dell, HP, Asus itd., pokrenuli su povezane AI usluge i AI... Pročitaj više

Sve novosti