Hauppauge WinTV-PVR-250

Datum objave 26.07.2004 - Davor Grubiša

Hauppauge WinTV-PVR-250

Hauppauge WinTV-PVR-250

  Pojavom digitalnih satelitskih kartica TV tuneri su zamalo pali u zaborav, ali Hauppauge nakon toliko godina vladavine ne namjerava mirno gledati kako mu neki novi klinci preuzimaju tržište. Stoga rade jedino što znaju – guraju dalje. Kako raste tržište multimedijalnih PC-a, tako se povećava i broj korisnika kojima trebaju TV tuneri, a Hauppauge WinTV-PVR-250 je savršen izbor.
Više... Vaš Komentar Top
Otac Mp3-a se vraća s novim darovima

Datum objave 26.07.2004

Otac Mp3-a se vraća s novim darovima

Karlheinz Brandenburg je ravnatelj Fraunhofer Instituta i jedan od izumitelja Mp3 formata. Nakon popularizacije Mp3-a cijeli Fraunhofer se povukao nazad u sjenu i nastavio s radom. Sada se vraćaju u centar pažnje s novom i unaprijeđenom tehnologijom surround zvuka koju oni nazivaju iosono tehnologija. Za razliku od dosadašnjeg surrounda koji je davao realističan prikaz samo na jednoj poziciji, iosono sustav je sposoban izračunati i reproducirati jednaki efekt u svakome dijelu prostorije. Za to je zaslužan različit pristup – dok se standardni surround koncentrirao na to kako će korisnik čuti neki zvuk, ekipa iz Fraunhofera se posvetila proizvođenju zvuka baš na određenoj poziciji. Karlheinz Brandenburg i ekipa trenutno pokušavaju pridobiti Hollywoodske velikane na korištenje ove tehnologije, a vidjet ćemo hoće li im to uspjeti. Ako uspiju i Hrvatska kino publika bi za nekoliko godina mogla uživati u ovoj tehnologiji.

Više... Vaš Komentar Top
Lansirane PNY Verto GeForce PCIe grafičke kartice

Datum objave 25.07.2004

Lansirane PNY Verto GeForce PCIe grafičke kartice

Iz PNY Technologies će uskoro početi izlaziti GeForce 6 i GeForce FX PCIe grafičke kartica. U ponudi će biti:

  • Verto GeForce PCX 6800 Ultra – 16-pipe, podrška za Nvidia SLI, vrhunac ponude
  • Verto GeForce PCX 6800 GT – 16-pipe, podrška za Nvidia SLI, jeftinija od Ultre
  • Verto GeForce PCX 5900 – bolji mainstream
  • Verto GeForce PCX 5750 – mainstream
  • Verto GeForce PCX 5300 – niska cijena
Više... Vaš Komentar Top
Vantec LapCool 2 cooler

Datum objave 25.07.2004

Vantec LapCool 2 cooler

Prije nekoliko mjeseci smo najavili Vantec Lapcool2, a sada imamo priliku vidjeti i kako radi. U ovom testu performanse i korist koju korisnik ima od ovog uređaja nisu baš najbolje vidljivi, a sama procedura testiranja nije baš najbolja. No, kako god bilo vidimo da proizvod radi kako bi trebao.  
Više... Vaš Komentar Top
Sapphire Radeon X800 Toxic Pro VIVO 256MB

Datum objave 25.07.2004

Sapphire Radeon X800 Toxic Pro VIVO 256MB

Sapphire potvrđuje skori izlazak nove TOXIC grafičke kartice namjenjene hardcore gamerima. Kartica je bazirana na ATI Radeon X800, ima256MB GDDR3, štampana je na novom plavom PCB-u i ima uočljiv narančasti cooler. Ova kartica će imati i Automatic Performance Enhancer (APE) tehnologiju automatskog overclockinga koja je navodno vrlo dobra. Živi bili pa vidjeli.

Više... Vaš Komentar Top
Shuttle leti

Datum objave 25.07.2004

Shuttle leti

Shuttle je, kao što sam već nebrojeno puta rekao, na SFF polju otišao daleko ispred konkurencije. Na ‘netu su se pojavile recenzije njihovih dvaju najzanimljivijih SFF računala za Intel procesore. To su XPC ST61G4 koji je baziran na ATi 9100 IGP-u; i najnoviji u ponudi – baziran na Intel i915P ‘Grantsdale’ XPC SB81P. Nepotrebno ih je hvaliti jer smo se već svi uvjerili u kvalitetu Shuttle barebone-a, a autori ovih članaka se slažu.
Više... Vaš Komentar Top
Shuttle TFT u prodaji

Datum objave 24.07.2004

Shuttle TFT u prodaji

Shuttle je godinu dana radio na svojem prvom LCD-u i napokon ga stavio u prodaju. Monitor je navodno odličan i zavrijeđuje da ga se povezuje s XPC linijom računala. DVI ulaz, nativna rezolucija 1280×1024, 16ms odziv i fantastičan dizajn ga svrstavaju u zasebnu ligu, a Shuttle na tržištu monitora predstavljaju kao vrlo inovativnog i hrabrog igrača.

Više... Vaš Komentar Top
Intel polako gasi 130nm procesore

Datum objave 24.07.2004

Intel polako gasi 130nm procesore

Intel je očigledno primjetio da su kupci shvatili da im se ne isplati kupovati procesore proizvedene 90nm tehnologijom dok god na tržištu ima istih proizvedenih na 130nm nivou. Razlozi tome su odavno poznati, a glavni je zagrijavanje. Intel je kao suvisli vladar tržišta odlučio povući sasvim jednostavan potez i sasvim prijeći na 90nm. Ovo će zahvatiti i neke best-buy modele poput 2.40C i 2.60C koji će biti u potpunosti ukinuti. Ovo će se unutar nekoliko mjeseci provesti u stvarnost tako da je sada zadnji trenutak da kupite posljednje primjerke po starim cijenama. Nakon Listopada neće ih biti čak niti po narudžbi.

Više... Vaš Komentar Top
CoolerMaster Real Power 450

Datum objave 24.07.2004

CoolerMaster Real Power 450

Prva stvar po kojoj će se pamtit ovo napajanje je pokazivač potrošnje, točnije potrebne snage napajanja da bi računalo radilo. Samo napajanje je vrlo dobro i sigurni smo da uspjeh neće izostati.  
Više... Vaš Komentar Top
CoolJag JVC682A K8 Heatsink

Datum objave 24.07.2004

CoolJag JVC682A K8 Heatsink

CoolJag s ovim coolerom nije ciljao na bijesne overclockere nego jednostavno ljude koji trebaju običan K8 cooler. JVC682A je uspoređen s coolerom koji dolazi u paketu s Athlon64 procesorima. Rezultati testiranja idu u korist CoolJaga, ali to nije neka velika razlika koja bi ikoga nagnala na kupovinu ovog coolera.

Više... Vaš Komentar Top

Novosti

Nova multiplayer horor igra 7 Minutes in Hell

7 Minutes in Hell je nova multiplayer horor igra inspirirana naslovima poput Lethal Company, koja je danas iznenada dostupna na Steamu. Igra se oblikuje kao zastrašujuća i zabavna multiplayer horor igra koju možete igrati s prijateljima tij... Pročitaj više

OpenAI je zamolio investitore da ne ulažu u konkurente kao što je xAI, a Musk je burno reagirao

U srijedu je OpenAI objavio da je završio svoju posljednju rundu financiranja od 6,6 milijardi dolara, procjenjujući tvrtku na nevjerojatnih 157 milijardi dolara. U isto vrijeme, izvješća su istaknula da je OpenAI obeshrabrio investitore da... Pročitaj više

Kontradiktorne informacije o izlasku novih AMD i Nvidia GPU-ova

Izvor fotografije GeekWhat Pitanja o budućnosti Nvidia i AMD-ovih vrhunskih grafičkih kartica ne prestaju. Poznato je da je uskoro vrijeme za sljedeću generaciju GPU-a, ali nitko ne zna točno kada će se to dogoditi. Danas se pojavio još jed... Pročitaj više

Nova 9.0 verzija softvera za Ray-Ban Meta naočale

Trend velikih poboljšanja verzija i ažuriranja nastavlja se za Ray-Ban Meta naočale, s dostupnom verzijom softvera 9.0 za platformu koja je stara jedva godinu dana. A to dolazi otprilike mjesec dana nakon što su naočale dostigle verziju 8.0... Pročitaj više

AMD objavljuje GPU driver "Driver Experiments" – softver za kreatore videoigara

AMD je predstavio novi softver pod nazivom Driver Experiments, koji znatno olakšava rad programerima videoigara. Ovaj upravljački program omogućava nisku razinu pristupa grafičkim postavkama, omogućujući programerima da prilagode igru bez p... Pročitaj više

Sve novosti