Verax Polargate AL S Socket 478 cooler

Datum objave 10.08.2004 - Davor Grubiša

Verax Polargate AL S Socket 478 cooler

Verax Polargate AL S Socket 478 cooler

Ovaj cooler je u najmanju ruku čudan proizvod. Već je na prvi pogled vidljivo da je netko uložio mnogo truda u dizajn, ali je jednostavno zapanjujuće loš odabir materijala korištenog za njegovu izradu. Kada pogledamo specifikacije coolera i rezultate testiranja jednostavno nam nije jasno što je pošlo po zlu. 2 (dva) ventilatora na 3200RPM koji proizvode 52dBA buke nisu sposobna ohladiti procesor bolje od običnog Intel stock coolera? Da su barem odabrali bakar kao materijal, ili ga barem kombinirali s aluminijem ovo bi bio dobar cooler. Ovako Verax Polargate AL S ostaje zapamćen po potraćenom vremenu i trudu, kako dizajnera, tako i ekipe koja ga je testirala.
Više... Vaš Komentar Top
Jetart Xpanel DT5000

Datum objave 09.08.2004

Jetart Xpanel DT5000

Jetart se potrudi spojiti cooler za hard disk s običnim front panelom. Tu jednostavnu i logičnu zadaću su uspješno obavili, ali ispod površine je totalno loša pozadina. Naime, disk se dobro hladi, cijela stvar vrlo lijepo izgleda, a konektori na prednjoj strani su stvarno funkcionalni. Ali i ovaj cooler ima svojih mušica. Prvi i najveći minus su konektori koji ne omogućavaju spajanje izravno na USB, FireWire ili audio kontroler, nego se mogu ukopčati samo u gotove konektore sa stražnje strane računala. To je u današnje vrijeme jako glupo i sasvim neprihvatljivo rješenje. Drugi veliki problem bi bio loše iskorišten prostor, jer se od silnih kablova čija je izolacija predebela za ovu namjenu napravi velika gužva unutar samog kućišta za disk. Ovo je još jedan u nizu brzinski napravljenih proizvoda i nadamo se da će se uskoro početi posvećivati više pažnje detaljima nego brojanju brzo stečenih para.
Više... Vaš Komentar Top
PS3 će podržavati Blue-Ray

Datum objave 09.08.2004

PS3 će podržavati Blue-Ray

Sony će, za razliku od Microsofta, u novu generaciju igraćih konzola ugrađivati Blue-Ray jedinice (BF-ROM ). Na taj način će omogućiti čitanje Blue-Ray Disc (BD) medija, a samim time i popularizirati Blue-Ray standard. Od Microsofta se ne očekuje odgovor na ovaj izazov, a možda je upravo to početak odmicanja novog PlayStationa ispred X-Boxa.

Više... Vaš Komentar Top
Doom 3 na Win2k3

Datum objave 09.08.2004

Doom 3 na Win2k3

Najveći geekovi na svijetu su skužili zašto Doom 3 ne radi pod Windows 2003. Štoviše, ne samo da su to pronašli nego su i vrlo elegantno razvalili. Stvar su testirali i sve radi savršeno, a nije potrebno nikakvo predznanje da bi i sami to učinili.

Više... Vaš Komentar Top
Vantec Vortex Hard Drive Cooling System

Datum objave 09.08.2004

Vantec Vortex Hard Drive Cooling System

  Vantec Vortex VTX-COI-BK je na prvi pogled savršeno rješenje za pregrijane diskove. Poznat brand, više boja na izbor, solidan dizajn, itd. Ali kada malo bolje pogledamo specifikacije vidimo da nešto nije u redu. Vantec kaže da spušta temperaturu diska i do 40%, što je čak i u teoriji nisko vjerojatna mogućnost. To bi bilo lako zanemarivo da nema drugih problema. Prisutne su i dječje bolesti poput gubljenja postavki prilikom svakog gašenja računala, tako da je npr. ventilator potrebno uključiti svaki puta kada se računalo upali jer mu je defaultna pozicija OFF. Sve u svemu Vantec se osramotio jer je jednu tehnički dobro napravljenu igračku plasirao kao dovršen proizvod, što ona nikako nije.
Više... Vaš Komentar Top
Nove memorijske kartice

Datum objave 08.08.2004

Nove memorijske kartice

Taiwan Industrial Technology Research Institute (ITRI) će na Taipei International Electronics Show (Taitronics; 8.-12. listopad) predstaviti novu vrstu memorijske kartice – μcard. Ovo bi trebala biti prva memorijska kartica zadovoljavajuće brzine, čak 120MB/s što je nevjerovatno brzo u odnosu na 12.5MB/s koliko imaju SD kartice. Kartice će se koristiti u svim prijenosnim uređajima, a masovna proizvodnja bi trebala početi već početkom 2005.

Više... Vaš Komentar Top
Intel LGA 775 – kakav je u stvarnosti ?

Datum objave 08.08.2004

Intel LGA 775 - kakav je u stvarnosti ?

Charlie još uvijek kopa ne bi li otkrio kakav je zapravo LGA775 i o čemu je zapravo riječ. Neophodan napredak da bi se ostalo ispred Moore-ovog zakona ili zavjera na najvišem nivou IT industrije? Klik na Inq.
Prvi dio 
Drugi dio 
Treći dio 
Četvrti dio

Više... Vaš Komentar Top
ATI FireGL™ X3-256 – X800 za profesionalce

Datum objave 08.08.2004

ATI FireGL™ X3-256 - X800 za profesionalce

ATI će na SIGGRAPHu (10-12. kolovoz) predstaviti novu grafičku karticu za profesionalce – FireGL X3-256. Kartica je bazirana na X800 arhitekturi pa tako ima 12 pipelineova i 256MB GDDR3 memorije što korisniku omogućava savršen dual link prikaz na ekranima od 9 megapixela. Cijena kartice će se kretati oko 1100$.

Više... Vaš Komentar Top
Toshiba napravila najveći 1.8” hard disk

Datum objave 08.08.2004

Toshiba napravila najveći 1.8” hard disk

Toshiba je potvrdila mjesto No.1 proizvođača mikro-hard diskova predstavljanjem dvaju novih modela u ponudi. 3MK3006GAL i MK6006GAH su 1.8-inčni diskovi sastavljeni od ploča kapaciteta 30GB, koje FDB motor vrti na 4300RPM. Diskovi imaju ATA100 sučelje, kapacitet od 30GB i 60GB, a na štandove lokalnih tržnica bi trebali doći krajem ove godine.

Više... Vaš Komentar Top
NV43 = Geforce 6600

Datum objave 08.08.2004

NV43 = Geforce 6600

Kartica koja se do sada skrivala iza imena NV43 će se od sada zvati GeForce 6600. Ona će zapravo dolaziti u dva oblika, a zajednički će im biti 8 pajpova i podrška za SLI. Obična 6600 će raditi na 300MHz i koristiti DDR2, dok će 6600GT raditi na 500MHz i na sebi imati GGD3. Kartice bi trebale izaći u rujnu s cijenom oko 200$.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Star Trek i ostale SF serije

Objavljeno prije 1 minute

Automobili

Objavljeno prije 4 minute

Tablet računala

Objavljeno prije 6 minuta

Commandos: Origins

Objavljeno prije 12 minuta

Samsung mobiteli - 2. dio

Novosti

Cloudflare je uspješno obranio internetsku infrastrukturu od dosad neviđenog DDoS napada

3. listopada, Cloudflare je uspješno obranio internetsku infrastrukturu od dosad neviđenog DDoS napada, koji je dosegao 3,8 terabita u sekundi i trajao 65 sekundi. Danas saznajemo više o metodama koje je koristio ovaj div kibernetičke sigur... Pročitaj više

Ažuriranje Google Password Managera: sinkronizacija ključeva zaporki na svim uređajima

Ažuriranje Google Password Managera omogućuje korisnicima sinkronizaciju ključeva zaporki na različitim uređajima kao što su Android, Windows, macOS, Linux, Chrome OS itd., a uskoro će podržavati i iOS platformu. Google je ranije izdao ažur... Pročitaj više

Alien: Isolation dobiva nastavak

Horor videoigra Alien: Isolation konačno dobiva nastavak od Creative Assemblyja i Sege nakon 10 godina, brojnih glasina i jednog šokantno otkazanog projekta. Kreativni direktor Alistair Hope, koji je također bio direktor originalne igre, po... Pročitaj više

Novi Halo projekti

Franšiza Halo će izgledati malo drugačije u budućnosti, počevši s promjenama u razvojnoj tvrtki 343 Industries. Tvrtka je u nedjelju objavila da se rebrandira u Halo Studios kako bi obilježila potpuno "novi pristup" razvoju, zajedno s brojn... Pročitaj više

Izradite vlastiti mobitel: mikro Phone omogućuje entuzijastima elektronike DIY sigurne mobilne telefone otvorenog koda

U doba kada pametni telefoni postaju neizostavni dio svakodnevnog života, kompleksnost ovih uređaja također raste. Mnogi korisnici se bore s razumijevanjem zamršenog funkcioniranja svojih telefona i kontroliranjem protoka podataka unutar nj... Pročitaj više

Sve novosti