AOpen predstavio XC CUBE EX915

Datum objave 12.08.2004 - Davor Grubiša

AOpen predstavio XC CUBE EX915

AOpen predstavio XC CUBE EX915

AOpen je lansirao novi mini barebone sustav – XC CUBE EX915. Ovaj miniPC je baziran na Intel 915G chipsetu i kao takav podržava LGA775 procesore na FSB 533/800MHz, ima PCI Express x16 slot i integrirani Intel Graphics Media Accelerator 900. AOpen je dizajnirao dobar cooler za procesor koji izvlači topli zrak van iz kućišta, a ne na druge komponente kao što je slučaj kod mnogih proizvođača.
Više... Vaš Komentar Top
Ekstravagantni zvučni sustavi

Datum objave 12.08.2004

Ekstravagantni zvučni sustavi

X-bitovci su bacili oko na dva čudna seta zvučnika za računalo. JBL Creature II i SoundSticks II su vrhunski dizajnirani, napravljeni da privlače poglede i daju SF štih svakom radnom mjestu. Oni su spoj elegancije, kvalitete i visoke cijene, te jedna od malobrojnih hardverskih komponenti za koje Vaša ljepša polovica neće reći da nagrđuje stan.
Više... Vaš Komentar Top
Prvi 3D LCD ekran za obične smrtnike

Datum objave 11.08.2004

Prvi 3D LCD ekran za obične smrtnike

  Sharp je izbacio prvi TFT koji je sposoban prikazati 3D sliku bez potrebe za posebnim 3D naočalama na kakve smo navikli nailaziti u kinima. LL-151-3D je 15” LCD s rezolucijom 1024×768 pixela, ciljano tržište su gameri, farmaceutska i grafička industrija, te slične djelatnosti. Cijena ovog monitora će biti paprenih 1500$.
Više... Vaš Komentar Top
Intel promovira P4 procesore s IA32e tehnologijom

Datum objave 11.08.2004

Intel promovira P4 procesore s IA32e tehnologijom

Intelovi zastupnici u Japanu su počeli promovirati Pentium 4 procesore s 64-bitnim ekstenzijama. To su procesori bazirani na Prescott, Nocona i Potomac jezgrama koji mogu izvršavati posebno napisane 64-bitne instrukcije. Na desnoj strani fotke je specijalno izdanje Intel Pentium 4 3.60F.  
Više... Vaš Komentar Top
Izašao Windows XP Service Pack 2

Datum objave 11.08.2004

Izašao Windows XP Service Pack 2

Goran B. nas je podsjetio da smo od tolikog uzbuđenja oko izlaska SP2 zaboravili obavijestiti naciju da je isti napokon izašao. Dakle, ovo je finalna verzija i namjenjen je administratorima i developerima. Microsoft je ovoga puta odlučio download ostaviti dostupan svima, tako da korisnici mogu odlučiti žele li ga skinuti ili pričekati da dođe na Windows Update. Ako zaista želite skinuti 273MB težak file kliknite na direktan link.
Hvala Goran !

Više... Vaš Komentar Top
Corsair daje 20$ popusta

Datum objave 11.08.2004

Corsair daje 20$ popusta

… ali nažalost samo Amerikancima, odnosno ljudima koji kupe Corsair proizvode i Doom3 u USA. Akcija je dakle jednostavna; ako Vam se računalo guši za vrijeme igranja Doom3 nakrkajte ga memorijom. I to ni manje, ni više nego Corsairom. Moduli obuhvaćeni ovom akcijom su TwinX1024-3200XL, TwinX1024-3200XLPT i TwinX1024- 3200XLPRO, a moraju biti kupljeni između 1.8.2004. i 31.8.2004.

Više... Vaš Komentar Top
nPowerTek TTIC NPH-101 Socket 478 cooler

Datum objave 10.08.2004

nPowerTek TTIC NPH-101 Socket 478 cooler

TTIC NPH-101 cooler je dobro zamišljen i napravljen oko patentirane tehnologije zvane heat column. Dakle, bakrena cijev promjera 25mm je u izravnom kontaktu s procesorom, a unutarnje stijenke su joj premazane kemijskom supstancom koja odlično provodi toplinu. Na gornjem kraju cijevi su postavljeni bakreni finovi kroz koje struji zrak i tako odvodi toplinu s cijevi. Tehnologija je sasvim dobra, gotovo u rangu heatpipeova, a izvedba naizgled vrlo dobra. No ostaje misterija zašto hladi lošije od običnog Intel stock coolera.
Više... Vaš Komentar Top
IBM će pričekati s WinXPsp2

Datum objave 10.08.2004

IBM će pričekati s WinXPsp2

IBM je prošloga tjedna svojim zaposlenicima isporučio naputak u kojem se navodi da Service Pack 2 još uvijek nije pouzdan i da neke aplikacije koje IBM-ovi zaposlenici svakodnevno koriste nisu kompatibilne s novom zakrpom. IBM si ne može dopustiti instalaciju bilo kojeg programa bez detaljnog testiranja svake situacije koja može postojati na njihovih 380.000 radnih stanica diljem svijeta. IBM će naravno testirati i kada dođe vrijeme za to, instalirati ovaj važan update.

Više... Vaš Komentar Top
WD ‘Light up’ 250GB eksterni disk

Datum objave 10.08.2004

WD 'Light up' 250GB eksterni disk

Niti hard diskovi nisu više što su nekad bili, pa tako više nije bitno samo napraviti najbrži i najpouzdaniji disk. Sada je isti disk potrebno plasirati na sve segmente tržišta tako da on bude zanimljiv svim korisnicima. Ovaj 3,5” disk je stavljen u predivno prozirno kućište i odlično osvjetljen LE diodama i lampama. Rezultat je odličan izgled koji stavlja ovaj disk u konkurenciju za najljepši na tržištu. Kada tome dodamo USB i FireWire konektore dobivamo sasvim dobar, ali malo preskup proizvod.
Više... Vaš Komentar Top
Zalman ZM-2HC1 Heatpipe HDD Cooler

Datum objave 10.08.2004

Zalman ZM-2HC1 Heatpipe HDD Cooler

U zadnje vrijeme se na ‘netu moglo naići na nekoliko recenzija novog Zalmanovog coolera za disk, ali kada FrostyTech nešto napiše onda se to ne preskače. Dakle, ovo je potpuno tih cooler koji se, kao i mnogi Zalmanovi proizvodi, zasniva na heatpipe tehnologiji. Ovo je uređaj koji omogućava ekstremno hlađenje diska i preporučamo ga svakome tko treba upravo to i ne ustručava se pljunuti 100-ak kuna više.  
Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 10 minuta

P: B650 GAMING X , 980 PRO 1TB , CORSAIR H150 RGB , BE QUIET SILENT BASE 802 ( crno )

Objavljeno prije 11 minuta

Koju memoriju kupiti - 3. dio

Objavljeno prije 19 minuta

Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...

Objavljeno prije 36 minuta

Prelazak na 2.5 GbE mrežu

Objavljeno prije 41 minuta

Automobili

Novosti

Velike naznake o izlasku RTX 50 serije

Spekulacije o lansiranju Nvidia-ine RTX 50-serije grafičkih kartica se šire, ali sama kompanija je upravo nagovijestila kada bi one mogle stići. Izvršni direktor Nvidije, Jensen Huang, trebao bi biti glavni govornik na CES-u 2025. 6. siječn... Pročitaj više

Nvidia nastavlja trend velike razlike u snazi vodećih GPU-a nove generacije

Nvidijine najbolje grafičke kartice su spremne za pojačanje, a čini se da će RTX 5080 dobiti neočekivano pojačanje s bržom GDDR7 memorijom čak i od vodećeg RTX 5090. To bi mogla biti njezina jedina utješna nagrada, jer bi razlika između dvi... Pročitaj više

Prvi Red Dead Redemption napokon dolazi na PC nakon 14 godina

Red Dead Redemption, RPG koji je pokrenuo sada već klasičnu zapadnjačku franšizu, dolazi na PC po prvi put otkad je lansiran prije više od 14 godina. Rockstar Games je najavio da će Red Dead Redemption i njegov zasebni zombi naslov Undead N... Pročitaj više

Realme UI 6.0 Stiže u listopadu: GT 5 Pro s prvim ažuriranjem

Realme, brend pametnih telefona koji se ubrzano penje na ljestvici popularnosti, ponovno privlači pozornost korisnika diljem svijeta. U listopadu 2024. službeno će biti predstavljen novi operativni sustav Realme UI 6.0, što je najavio sam p... Pročitaj više

Serija Huawei Mate 70 mijenja izgled: Početak novog ere u dizajnu mobilnih telefona?

Izvor U ovoj tehnološkoj eri koja se neprestano mijenja, lansiranje svakog flagship mobilnog telefona nije samo pitanje tehničkih specifikacija, već i istraživanje te predviđanje budućih stilova života. Vijest o dramatičnim promjenama u izg... Pročitaj više

Sve novosti