Samsung DDR2-533 PC4200

Datum objave 16.08.2004 - Davor Grubiša

Samsung DDR2-533 PC4200

Samsung DDR2-533 PC4200

  Samsung je još uvijek vodeći proizođač kvalitetne memorije i pokretačka snaga većine računala na kugli zemaljskoj, a i šire. Prvi su počeli s razvojem DDR2 memorije, pa je lako zaključiti da sada i na tom području imaju prilično kvalitetne proizvode. Šteta što ekipa sa PCStatsa nije imala neku drugu i925X ploču jer na Gigabyte-ovom najboljem modelu nije moguće overclockati preko PLL-a, pa tako nema ni pravih rezultata overclockinga. Šteta.
Više... Vaš Komentar Top
Quakecon 2004

Datum objave 16.08.2004

Quakecon 2004

AMDZone je objavio za sada najpotpuniji izvještaj s id Software-ovog predstavljanja novih tehnologija, konkretno Doom3 engine-a i nadolazećeg Quake4 engine-a. Carmack kao i obično nije imao dlake na jeziku tako da se pričalo o svemu i svačemu.

Fotke

Više... Vaš Komentar Top
Combo ploče se probijaju

Datum objave 16.08.2004

Combo ploče se probijaju

Koncept combo ploče je odlična investicija za ljude koji u ovom trenutku žele nadograditi računalo, ali ne žele potrošiti bogatstvo na novi procesor. ASRock je trenutno glavni na tom polju jer nudi combo ploče za AMD i Intel procesore. Njihova nova K8 combo ploča je bazirana na Ali M1689 chipsetu, podržava Socket754 i Socket939, te može ponuditi sve što se od nje očekuje. ASRock ima sličnu ploču baziranu na SiS chipsetu koja nudi još više raznih featura.
Što se tiče njihove ponude P4 combo ploča, nalazimo samo jedan model koji je baziran na Intel 848Pro chipsetu i podržava Socket478 / Socket775 procesore.
Više... Vaš Komentar Top
Usporedni test 16 CompactFlash kartica za profesionalce

Datum objave 15.08.2004

Usporedni test 16 CompactFlash kartica za profesionalce

X-bitovci su uzeli fotić u ruke i krenuli u svijet. To nije neka laka zadaća jer je riječ o karticama velikog kapaciteta, a to znači puuuuno klikanja. Apacer je iz rigoroznih testova izašao kao pobjednik, a da stvar bude još bolja jedan njihov jeftiniji model je pri dnu ljestvice tako da možemo zaključiti kako Apacer ima široku ponudu i da je jasno vidljivo zašto svi proizvodi nisu namjenjeni istom krugu korisnika.
Više... Vaš Komentar Top
Soltek SL-865Pro-775 (Hybrid) ‘ProSeries’

Datum objave 15.08.2004

Soltek SL-865Pro-775 (Hybrid) 'ProSeries'

Soltek zbog slabe prodaje organizira velike akcije “Get Soltek, Get Pro!” u kojima poziva korisnike na kupnju nihovih ploča za profesionalce i one koji se tako osjećaju. Ova ploča ima neke funkcije koje nismo očekivali na Soltekovim proizvodima, poput Promise PDC20579 SATA RAID kontrolera i dijagnostičkih LEDica koje su pokupili od Epoxa. Kada tom napretku pridodamo činjenicu da je riječ o i865Pro matičnoj ploči sa socketom 775 stvari postaju vrlo zanimljive.
Više... Vaš Komentar Top
Altec Lansing VS3151

Datum objave 15.08.2004

Altec Lansing VS3151

Altec trenutno provodi jaku medijsku kampanju kojom promovira zvučne sisteme za PC i izgleda da im dobro ide. 5.1 sustav koji je pregledan u ovom članku je dobra kombinacija AL kvalitete i cijene, a kompromisi koji su načinjeni pri njegovoj izradi se gotovo i ne primjete. Ovaj sustav se nameće kao zanimljiv izbor jer je u stanju posramiti velik broj konkurentnih proizvoda, a cijena je sasim pristupačna ~ 100$.

Više... Vaš Komentar Top
ATI žari i pali

Datum objave 15.08.2004

ATI žari i pali

Inq-ov Fudo ili po novom R520 je sinoć napisao neke zanimljive novosti. Prva se odnosi na nove Windowse, tzv. Longhorn koji bi svjetlo dana trebali ugledati 2006. Od samih početaka Longhorna je bilo poznato da će imati velike hardverske zahtjeve, ali se nije baš očekivalo da će zahtijevati kupovinu novih grafičkih kartica. Kako stvari sada stoje Longhorn neće biti moguće instalirati ako nemate grafičku karticu koja podržava DirectX 9. Tako će npr. Radeon 9200 postati totalno neupotrebljiva kartica. ATI je upravo zato izbacio Radeon 9250 koji će u vrijeme izlaska Longhorna biti najslabija upotrebljiva kartica.

Kada smo već kod ATI-a vrijedilo bi reći da su oni u zadnje vrijeme imali nekoliko zanimljivih izjava. Prva je ona da su prodali preko milijun grafičkih kartica, što ne bi bilo ništa posebno da se ne radi o PCIe karticama koje još uvijek nisu dostupne širem tržištu. Čini se da je ATI sklopio neke dobre ugovore kada im tako dobro ide i nadamo se da im prodaja neće jako pasti izlaskom novih GeForce 6600 kartica.
Službeni ATI je izrazio i mogućnost pojave multi chip grafičke kartice ako tržište bude spremno za to. Nije specificirano kako bi i kada takvo nešto bilo ostvarivo, ali prema njihovim riječima njihova tehnologija je spremna za to. “Samo” treba napisati drivere i izgladiti cijelu stvar.
Kada smo kod čudnih izjava ATI-evih “stručnjaka” jednostavno ne možemo zaobići tvrdnju da Doom3 paše novim Radeonkama. Ovo je u hrabra izjava, pogotovo kada je općepoznata stvar da je ova igra napisana baš za Nvidia kartice i da apsolutno svi benchmarci to potvrđuju.

A kada smo već uhvaćeni u zoni sumraka ne možemo ne primjetiti, pače nasmijati se činjenici da je autor tih vijesti također poseban. Zašto? Pogledajmo datestamp i lokaciju na ovim vijestima:

By R520 in Bosnia: Friday 13 August 2004, 19:42

By Fuad Abazovic in Wien: Friday 13 August 2004, 19:45

By R520 in Bosnia: Friday 13 August 2004, 19:50

By Fuad Abazovic in Wien: Friday 13 August 2004, 20:10

Iz gore navedenog je nemoguće nego zaključiti da je Fuad Abazovic (a.k.a. Fudo, a.k.a. R520) zapravo Superman.

Više... Vaš Komentar Top
VIA dual PCIe chipseti za Intel i AMD procesore

Datum objave 14.08.2004

VIA dual PCIe chipseti za Intel i AMD procesore

VIA je u svome novom roadmapu najavila dual PCIe chipsete za Intel i AMD platforme, što znači da će ih prvi uspjeti izbaciti na tržište. Očekuje se da će VIA “podijeliti” PCIe x16 sabirnicu na dvije PCIe x8 čime će omogućiti spajanje dvije grafičke kartice na matičnu ploču i njihovo istovremeno korištenje. Trenutno je to najzanimljivije zbog SLI moda rada GeForce 6 serije grafičkih kartica čime će nadogradnja računala pojeftiniti, a performanse znatno porasti.

Više... Vaš Komentar Top
ASUS Extreme AX800 XT

Datum objave 14.08.2004

ASUS Extreme AX800 XT

  Ekipa sa streljane je dobila priliku da nabrzaka pogleda ASUS-ovu inkarnaciju ATI Radeon X800XT grafičke kartice. Kartica izgleda odlično, ima naizgled dobar cooler i na prvi pogled rastura. Više ćemo moći reći kada privedu testove kraju.
Više... Vaš Komentar Top
Intel reže cijene chipseta

Datum objave 14.08.2004

Intel reže cijene chipseta

Intel je za 26.09.2004. najavio spuštanje cijena svojih chipseta. Razlika neće biti velika, ali će se svejedno osjetiti. Žalosna je vijest da će cijena i925X i 879P chipseta ostati ista, ali će zato i915 i 865PE chipseti pojeftiniti.

Više... Vaš Komentar Top

Novosti

Sad je prava prilika za novi pametni telefon, tablet, zvučnik i slušalice

Dani su kraći i sve više vremena provodit ćemo kod kuće, u ugodnom okruženju raznih gadgeta koje nudi hrvatska robna marka meanit s prihvatljivim cijenama visoke kvalitete Hrvatski brend meanit u Berlinu je, na sajmu potrošačke elektronike... Pročitaj više

Visoke cijene i slaba prodaja iPad-a

iPad Pro (2024) je nesumnjivo najbolji tablet u ponudi. Nažalost, također je i najskuplji. To je gotovo sigurno razlog zašto čujemo vijesti da je potražnja za tabletom naglo pala. Ross Young iz DSCC-a nedavno je objavio izvješće u kojem nav... Pročitaj više

„Demastered“ verzija Green Day albuma Dookie

Green Day slavi 30. godišnjicu svog kultnog punk albuma Dookie ponovnim izdanjem pjesama, ali na vrlo neočekivan način. Bend se udružio s losanđeleskim umjetničkim studijom Brain za projekt Dookie Demastered, koji vaše omiljene pjesme posta... Pročitaj više

Amazon objavljuje AI „Shopping Guides“

Amazon je predstavio svoju novu značajku s umjetnom inteligencijom pod nazivom "Vodič za kupovinu". Pomoći će online kupcima da saznaju tehničke detalje i vodeće marke više od 100 vrsta proizvoda, od pseće hrane do televizora. Vodiči za kup... Pročitaj više

Intel je danas lansirao Core Ultra 200S seriju procesora

Dugoočekivana Core Ultra 200S serija procesora je lansirana i za početak se sastoji od 5 SKU-ova. Riječ je o procesorima Core Ultra 285K, 265K, 265KF, 245K i 245KF. Prije nego krenemo na specifikacije idemo na ono što sve najviše zanima - c... Pročitaj više

Sve novosti