Novi koncepti iz Nokie

Datum objave 07.10.2005 - Vladimir Grgić

Novi koncepti iz Nokie

Novi koncepti iz Nokie

Nakon svojeg inovativnog dizajna sa modelom 7280 Nokia ide očito i korak dalje sa svojim

inovacijama sa svojim modelom Nokia 888 koji je još u prototipnom stanju i izgleda

svemirski. Mogućnosti modela su recimo u rangu opreme agenta 007 pa tako postoji

mogućnost savijanja u bilo koji oblik uz ogromni fleksibilni ekran i bateriju napravljenu očito

od nekog tekućeg spoja. Samo da još dođe na tržište i bit će to prava stvar.

Više... Vaš Komentar Top
HEC Group ACE 580UB

Datum objave 07.10.2005

HEC Group ACE 580UB

Hec grupa osnovana je 1979 godine i bavila se izradom automobilske opreme. Nakon

svoje transformacije počela se baviti izradom kompjuterskih kućišta pod brand imenom

COMPUCASE dok evo danas su već počeli izbacivati i ovakva jaka napajanja. Hec

napajanje po karakteristikama i snazi pripada u klasu kvalitetnijih napajanja uz jednu

stavku specifikacije koja je više nego potrebna. Naime Chroma i Burn-in testirane funkcije

te rush current sa vrijednostima 75A (PEAK) za 115 Vac i 150A (PEAK) za 230 VAC

govore o sigurnosti napajanja dok 6 pinski power konektor za PCI Express grafičku

karticu govori o stalnom nadograđivanju sa novim tehnologijama.

Više... Vaš Komentar Top
ATI Radeon X1000 serija

Datum objave 07.10.2005

ATI Radeon X1000 serija

Kao svoj odgovor na NVIDIA 7800 seriju ATI je izdao svoju Radeon X1000 seriju na koju

smo već čekali dosta dugo. Ovaj potez bi mogao opet napraviti mali rat među GPU

divovima. Serija se sastoji nekoliko modela, a sam vrh ponude je Radeon® X1800 sa kako

kažu najjačim grafičkim čipom na svijetu (vrijeme i testovi će pokazati svoje). Za one sa

malo manjim potrebama u smislu bavljenja grafikom, ali i igranja tu je X1600 dok za one

koji se žele igrati i baviti se grafikom i surfanjem, a imaju malo love model Radeon®

X1300 će biti na njihovoj meti jer za cijenu od samo 79 dolara se dobiva dosta toga.

Dodatne informacije:

Anandtech ( i ovdje), Beyond3D, Bjorn3D, DriverHeaven, ExtremeTech, GDHardware, Guru3D, HardOCP, Hexus, HotHardware, HWAnalysis, HWSecrets, NeoSeeker, PC Perspective, T-Break, TechReport, TheInquirer, TheTechLounge i TomsHardware.

Više... Vaš Komentar Top
Dodijela diploma “ECDL-om do posla”

Datum objave 07.10.2005

Dodijela diploma "ECDL-om do posla"

Jučer, 5. listopada 2005. su dodijeljenje diplome u četvtom ciklusu projekta "ECDL-om do posla". Projekt traje od 2003 godine i svrha mu je educirati i informatički osposobiti nezaposlene kako bi im se omogućilo lakše traženje posla. Do danas je program educirao i informatički osposobio 850 nezaposlenih.

Da je progaram efikasan pokazuje podatak da se do sada 49% polaznika po završetku edukacije uspješno zaposlilo zahvaljujući novim znanjima. U suradnji s Gradom Zagrebom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje jučer je dodijeljeno 59 ECDL start diploma koje je uručila do gradonačelnica Zagreba, Ljiljana Kuhta – Jeličić.

Što se tiče financiranja, pilot projekt financira Grad Zagreb s 50% sredstava, a udruga Mreža provodi edukaciju polaznika te se brine o administraciji. ECDL testni centar u projektu sudjeluje u ispitivanju polaznika dajući poseban popust pri testiranju dok SSSH (savez samostalnih sindikata Hrvatske, za one kojine znaju što je SSSH) sponzorira besplatnim prostorom.

ECDL je program informatičkog osposobljavanja koji se primjenjuje u 138 država (od njih 193 u svijetu). Sustav se provodi u 20.000 testnih centara, od kojih je 25 u Hrvatskoj.

Više... Vaš Komentar Top
Marantz u TechnoMaxu

Datum objave 05.10.2005

Marantz u TechnoMaxu

Technomax je u utorak otvorio poslovnicu u Svetoj Nedelji kao i održao konferenciju o Marantzovoj seriji proizvoda koje nudi. Tvrtka je Marantzov ekskluzivni distributer, dok je uređaje predstavljao Ken Ishiwata, legendarni Marantzov inženjer i konstruktor.

Na tržištu su tri serije proizvoda – Range namijenjena tipičnim korisnicima bez posebnih zahtjeva, Style s posebnim dizajnom, te Premium koju će najviše cijeniti vrlo zahtjevni korisnici (čitaj: audiofili). Poslovnica se nalazi na Ljubljanska cesti, broj 4, Sveta Nedelja i nudi, pored akustike, informatičku opremu, suvremene televizore i integrirane kućne multimedijske sustave.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft Security Days 2005

Datum objave 05.10.2005

Microsoft Security Days 2005

Mislite da na ovakve "velike" događaje idu samo budže, korporativci i eventualno neki geekovi (opa. ur. – premda geekovi inače preferiraju Linux) koji su se domogli akreditacije? Varate se :). I mi smo bili tamo.
Naime, danas 5. listopada 2005. u 9 sati ujutro u muzeju Mimara započela je s radom dvodnevna konferencija Microsoft Security Days 2005, koja će predstaviti nova sigurnosna riješenja prilagođena poslovnim zahtjevima korisnika. Također, ova konferencija je zamišljena kao mjesto na kojem će se okupiti voditelji tvrtki, konzultanti, IT revizori, voditelji sigurnosnih sustava, programeri i sistem inžinjeri.
Microsoft Security Days je stručna sigurnosna konferencija koja se organizira već treću godinu za redom pod pokroviteljstvom Središnjem državnog ureda za e-hrvatsku (koliko je ovaj ured efikasan…otom-potom).

Da su ovakve konferencije zaista potrebne dokazuje i činjenica da su u Hrvatskoj Microsoftovi korisnici preuzeli više od 6.600 CD-a s temama vezanim uz sigurnost. Isto tako oko njih oko 1.000 posjeti lokalne Microsoftove web stranice na temu sigurnosti. Uz to, više od 1.000 ljudi je prisustvovalo barem jednom predavanju o sigurnosti u sklopu WinDays 2005 konferencije.

Microsoft Security Days 2005 je započela uvodnom riječi koju su održali Vjeran Bušelić i Ratko Štrbić iz Microsofta te Diana Šimić, pomoćnica Državnog tajnika za e-hrvatsku.

Glavne teme o kojima će biti riječi na konferenciji su: Best of Microsoft Managment Summit 2005, Standards/Operations/Solutions, Securitiy Solutions for Business i Operations & Security.

Više... Vaš Komentar Top
GeForce Go 7800 GTX – performanse

Datum objave 05.10.2005

GeForce Go 7800 GTX - performanse

Ne tako davno igranje i prijenosna računala su bile dvije odvojene stvari osim ako u igranje

stavljate igre kao Solitaire ili Pinball. Ipak u ovih nekoliko godina industrija prijenosnih

računala doživjela je dramatične promjene i danas gamerska prijenosna računala nisu više

kakav mit iz bajke. Pioniri u vezi prvih game laptopa su bili sjećamo se VoodooPC i Alienware nudeći pri tom desktop GPU i brže LCD ekrane dok je DELL komercijalizirao

stvar do daske. Iako su te promjene dakako bile drastične možemo reći da je izdavanjem

GeForce Go 7800 GTX za prijenosna računala tvrtka Nvidia napravila još jedan takav korak

nudeći mobilni GPU koji je u paru sa jednim od najbržih desktop GPU-a koji se može

kupiti na tržištu danas osim dakako SLI tehnologije. Uz već prijašnje najave i newse ovog

malog diva sada vam donosimo još neke dodatne informacije glede performansi i klokanja.

Više... Vaš Komentar Top
Novosti iz IBM-a

Datum objave 05.10.2005

Novosti iz IBM-a

Novosti iz IBM-a vezane su ovaj put uz nove poslužitelje Power5+, koji su postavili čak 14 novih svjetskih rekorda u računalnim performansama i donose dosad novu snagu procesiranja malim i srednje velikim tvrtkama. Novi IBM-ovi poslužitelji System p5 Express koriste mikroprocesorsku tehnologiju POWER5+ i posebno su dizajnirani za procesorske potrebe malih i srednje velikih tvrtki ili dislociranih podružnica koje žele koristiti aplikacije temeljene na bazama podataka od kritične važnosti za poslovanje, i to prvenstveno u područjima maloprodaje, veleprodaje, distribucije ili financijskih usluga. Sustavi p5 dostupni su s kombinacijom operativnih sustava AIX 5L Unix te Red Hat ili Novell Suse Linux što je prava poslastica za naše admine.

Više... Vaš Komentar Top
Pametni proteini

Datum objave 05.10.2005

Pametni proteini

Glavna uloga većeg broja proteina je prijenos i procesiranje informacija u žive stanice.Ti procesi uključuju i ligande za regulaciju koje se skupljaju u specifične skupine na površini proteina. Znanosti je već više od 50 godina poznato da se protein može kao kakav prekidač prebaciti iz aktivnog stanja u neaktivno stanje što ovisi o koncentraciji molekula liganada. Takvo ponašanje se može iskoristiti za prezentaciju “0” i “1” u binarnoj logici, ali proteini nisu prava logička vrata jer za promjenu stanja treba velika promjena u koncentraciji. Novost je došla sa Cambridge fakulteta, gospodin Ian Graham i Thomas Duke pokazali su u teoriji da posebni proteini mogu vezati dva različita liganda u isto vrijeme i tako stvoriti elementarne logičke funkcije poput AND, OR, XOR i NOT XOR. Takvi proteini mogu stajati kao zasebne logičke cjeline jer njihov izlaz ovisi o dva ulaza – koncentracija liganada. Stapanjem tih cjelina u clustere stvaramo logička vrata, a najbolji je primjer tako poznata i neugodna bakterija E. Coli. Pa nek netko onda kaže da um caruje ,a snaga klade valja jer će uskoro proteini biti zaduženi za procesiranje.
Više... Vaš Komentar Top
Lažni Maxtorovi diskovi

Datum objave 04.10.2005

Lažni Maxtorovi diskovi

Lažni Maxtorovi diskovi izašli su u prodaju na japanskom tržištu. Lažni diskovi imaju kapacitet od 320 gigabajta, a prepravljeni su kao nova Maxtorova linija diskova MaXLine II. Tu dolazi i do problema pošto sam Maxtor navodi kako njihovi MaXLine II diskovi dolaze u dvije inačice kapaciteta 250 GB i 300 GB. Lažni hard diskovi mogu se prepoznati po krivom fontu na naljepnici i po slovu ´X´ koji se nalazi na imenu samog proizvoda – kod lažnog hard diska X će biti napisan malim slovom umjesto velikim. Uzgred, riječ je o diskovima brzine 5400rpm, s 2 megabajta cachea – dakle sporim diskovima čiji je glavni feature veliki kapacitet uz nisku cijenu.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 9 minuta

Automobili

Objavljeno prije 16 minuta

Shoping u Sloveniji, Bosni, Srbiji, Mađarskoj,...

Objavljeno prije 34 minute

Huawei mobiteli

Objavljeno prije 1 sat

Amazon Fire TV Stick - Media player

Objavljeno prije 1 sat

K: graficku do 250eu

Novosti

Digital Realty surađuje s Ecolabom na pilotiranju rješenja za očuvanje vode koje pokreće umjetna inteligencija

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, objavio je suradnju s tvrtkom Ecolab (NYSE: ECL), globalnim liderom u rješenjima i uslugama z... Pročitaj više

Igra Star Citizen je donekle gotova

Igra Star Citizen je navodno donekle gotova. Igra povremeno dospije u naslove vijesti, ali nakon više od 12 godina hypea, čak i najvjerniji obožavatelji postaju nestrpljivi. Da, igriva je, ali i dalje joj nedostaju neka od najočekivanijih o... Pročitaj više

AMD Ryzen 7 9800X3D ćevjerojatno biti skuplji nego što se očekivalo

Sve veći broj procurjelih informacija o AMD Ryzen 7 9800X3D procesoru govori jednu stvar, AMD-ov najbolji procesor za igranje je blizu izlaska. Danas su se pojavile prve ponude za ovaj CPU, što nam daje uvid u vrstu cijene koju možemo očeki... Pročitaj više

Revolucionarni Turbo način rada obećava ubrzanje do 35%

Ryzen 9000 nije bio hit kojem su se AMD obožavatelji nadali. Entuzijasti još uvijek čekaju X3D čip u liniji, ali Gigabyte je već najavio novi X3D Turbo Mode za svoje matične ploče koji navodno donosi između 20% i 35% bolje performanse u igr... Pročitaj više

Subnautica 2 dolazi u 2025.

Subnautica 2 dolazi na Xbox Game Preview 2025. godine i bit će dostupna na Xbox Game Passu prvog dana, objavio je Unknown Worlds Entertainment u četvrtak tijekom listopadskog Xbox Partner Preview-a. Iako je nadolazeća igra preživljavanja, k... Pročitaj više

Sve novosti