ATX PSU Roundup

Datum objave 22.11.2006 - Igor Vujević

ATX PSU Roundup

ATX PSU Roundup

U petom nastavku sage o napajanjima na X-bit labsu na red su došli malo jači predstavnici, snage 500W pa na više, od tri različita proizvođača. Ono što ovaj test čini ipak malo drugačijim od drugih testova, osim činjenice da je to X-bit lab pa kvaliteta dolazi po defaultu, je uvodni dio u kojem su SCP, OPP, OTP, PFC, RoHS i slične skraćenice dobile i neko značenje. Krajnjeg zaključka nema jer serijal testova nije došao do kraja, ali članak je definitivno odlično štivo uz jutarnju kavu.  

·Antec Neo HE 550 (550W)
·Antec Phantom 500 (500W)
·Antec TruePower 2.0 TPII-550 (550W)
·CoolerMaster iGreen Power RS-600-ASAA (600W)
·Corsair CMPSU-620HX (620W)
·High Power HPC-560-A12S (560W)
Više... Vaš Komentar Top
ATI/AMD X1900 Mobility

Datum objave 22.11.2006

ATI/AMD X1900 Mobility

Službeno još ne predstavljena, X1900 moblity grafička kartica ugledala je svijetlo dana u Fujitsu Siemens Amilo Xi 1554 modelu prijenosnog računala. Društvo ovoj grafičkoj kartici čini Intel Core 2 Duo procesor, do 2GB radne memorije, 17“ zaslon rezolucije 1920×1200 što u kombinaciji s X1900 grafičkim čipom čini odličnu kombinaciju i za najzahtjevnije 3D zadatke.

Iako tržište high-performance prijenosnih računala nije veliko, donosi odličnu zaradu i dobru reputaciju proizvođačima, a do sada je nVidia imala redom jača rješenja od konkurencije. Dolaskom X1900 modela u igru stvari se bitno mijenjaju pa iako FS na svojim stranicama nije specificirao točne podatke o radnim taktovima ili broju pixel shader procesora, jasna je superiornost ovog rješenja u odnosu na konkurenciju. ATI, odnosno AMD, je očigledno iskoristio veliku prašinu koja se digla predstavljanjem GF8800 serije grafičkih kartica za desktop tržište i na mala vrata uveo svoj najjači grafički čip na mobilno tržište. Za sada, službeni izvori nemaju komentara na ova događanja.  

Više... Vaš Komentar Top
OCZ PC2-9200 FlexXLC

Datum objave 22.11.2006

OCZ PC2-9200 FlexXLC

Nova serija DDR2 modula iz OCZ-a dolazi s prilično uvjerljivim rješenjem za hlađenje nazvanim FlexXLC. Radi se o hibridnoj kombinaciji vode i zraka gdje je sam hladnjak izrađen od aluminija s posebno oblikovanim fin-ovima za brži transfer topline, dok vodeno hlađenje osigurava ekskluzivnu cijenu i performanse. OCZ PC2-9200 memorija radi na 1150MHz, specificirana je s CL 5-5-5-18 latencijama i dostupna je u 2GB pakiranjima.
Više... Vaš Komentar Top
MSI Quad Core ready MBO

Datum objave 21.11.2006

MSI Quad Core ready MBO

Nedugo nakon Intel-ovog službenog predstavljanja Core 2 Extreme QX6700 quad-core procesora, kompanija MSI je objavila listu matičnih ploča s podrškom za ovaj tip procesora. Radi se o matičnim pločama s Intel 975X, P965, G965 Express, nVidia 680i, nVidia 650i chipsetom, a ovdje je i popis točnih modela:

· 975X Platinum PowerUp Edition
· P965 Platinum
· P965 Neo2
· G965MDH
· Q965MDO
· P6N Diamond (NVIDIA 680i chipset)
· P6N SLI Platinum (NVIDIA 650i chipset)
Više... Vaš Komentar Top
AMD o “Fusionu”

Datum objave 18.11.2006

AMD o "Fusionu"

AMD je na konferenciji za novinare iznio malo više detalja o Fusion hibridu GPU-a i CPU-a. Prvi takvi hibridni procesori bi se na tržištu terbali pojaviti krajem 2008. ili početkom 2009. godine.

CPU i GPU jezgre Fusion procesora će biti odvojene, te će CPU zasebno pristupati svojoj cache memoriji, a GPU svojim bufferima. Spojnice između dviju jezgri će biti crossbar i memorijski kontroler. Sa ostatkom “svijeta” će sve biti povezano HyperTransport sabirnicom, preko koje će Fusion pristupati sistemskoj memoriji koju će CPU i GPU dijeliti.

AMD je također najavio novo brandiranje ATi-evih proizvoda. Tako će proizvodi (čipseti) za Intela i grafičke kartice i dalje nositi ime ATi, dok će čipseti za AMD ići pod AMD-ovim imenom.

Više... Vaš Komentar Top
Apple iPhone

Datum objave 18.11.2006

Apple iPhone

Novi Appleov proizvod o kome svi pričaju – iPhone, je potvrđen a Foxconn je zaprimio narudžbu za izradu 12 milijuna primjeraka. Na policama bi se ovaj proizvod trebao naći u prvoj polovici iduće godine, a činiti će kombinaciju iPod-a i mobilnog telefona. Neki analitičari smatraju kako će u početku izostati “smart” funkcije uređaja, no i to bi se u budućnosti trebalo promijeniti sa izlaskom iPhone Pro verzije uređaja. Analitičari također predviđaju kako će ipod uzeti 1% tržišta mobilnih telefona.
Više... Vaš Komentar Top
Kingmax SDHC

Datum objave 18.11.2006

Kingmax SDHC

od predstavljanja SDHC standarda od strane SD Card asocijacije Kingmax aktivno pripremao i sada tržištu nude svoje Secure Digital High Capacity memorijske kartice. Kartice će primarno biti namijenjene DV kamkorderima, DSLR i klasičnim digitalnim fotoaparatima. Kapaciteti kartica za sada će biti maksimalno 8GB, no u verziji 2.0 koja će se pojaviti u budućnosti će biti do 32GB.
Više... Vaš Komentar Top
Make Music on a Mac

Datum objave 16.11.2006

Make Music on a Mac

Apple je ponovno odabrao Zagreb kao mjesto održavanja svoje specijalizirane prezentacije kojoj je bio cilj upoznati glazbenike, glazbene entuzijaste kao i postojeće Apple korisnike, što je sve moguće kada se stvara glazba na Macu.
Prisustvovali su zainteresirani ne samo iz Zagreba već i iz svih krajeva Hrvatske kao i zamjetan broj onih kojima nije bilo teško samo radi ove prezentacije doputovati i iz susjednih država.

Prezenter, gospodin Gorden Keppel, stručnjak kompanije Apple, vodio je prisutne kroz razne stadije stvaranja glazbe, od početnog nivoa uz GarageBand, preko naprednijeg stupnja uz Logic Express pa do profesionalne produkcije uz Logic Pro. Na kraju je bila prikazana finalizacija uz Final Cut Studio.

Cilj je bio proći kroz cijeli proces rada, gdje se prve zamisli bilježe u GarageBandu, pjesme se dorađuju u Logicu Express, profesionalna produkcija i remix u Logicu Pro te finalni proizvod u DVD Studio Prou, što uključuje video, montažu i doradu u Final Cutu Pro i Motionu.

Svaki od navedenih koraka pratilo je predstavljanje sukladnog Appleovog hardwarea. Dok su u centru pažnje bili prijenosnici MacBook i MacBook Pro, bilo je govora i o iMacu, Macu mini, Macu Pro, poslužiteljima i rješenjima za pohranu.

Nakon prezentacije prisutni su mogli uživati u temperamentnom nastupu grupe Cubismo u proširenom sastavu – s dva pjevača.

Više... Vaš Komentar Top
Mali test jačih Radeona

Datum objave 15.11.2006

Mali test jačih Radeona

Star poslovica "koliko novca, toliko muzike" definitivno vrijedi na tržištu grafičkih kartica. Više manje s porastom cijene se očekuje i porast performansi. Hard-core igrači su za perfomanse pri visokoj rezoluciji i detaljima spremnio platiti visoku cijenu, no većina će ipak tražiti modele koji nude kompromis – solidne performanse uz prihvatljivu cijenu. Toms Hardware se pozabavio s karticama baziranim na čipovima Radeon X1950 XTX i X1900 GT koje pokrivaju različite dijelove višeg segmenta tržišta te ih je usporedio s EVGA-inom imeplementacijom GeForce 7600 GT (overclockanog, dakako). Ako vas zanima kolike su zapravo razlike u mogućnostima ovih kartica i što možete dobiti za svoj novac ako se odlučite za neku od njih, bacite pogled na priloženi link.

Autor:: Danijel Arunović

Više... Vaš Komentar Top
Renoprom otvara TechnoMAX u Rijeci

Datum objave 15.11.2006

Renoprom otvara TechnoMAX u Rijeci

Renoprom je nedavno proširio svoju mrežu maloprodajnih trgovina otvaranjem novog prodajnog centra TechnoMAX u sklopu poslovno prodajnog kompleksa Tower Center Rijeka smještenog na adresi J.P. Kamova 81a. Sam će centar biti otvoren službenom ceremonijom 20. studenog, a kupcima će biti dostupan već dan poslije.

Na 2000 m 2 TechnoMAX će u svojoj ponudi imati proizvode poznatih svjetskih marki, a potpuni novitet je u ponudi bijele tehnike.

Također, u ponudi audio video tehnike bit će reprezentativan odabir od preko 100 TV panela vrhunske kvalitete. Ostala ponuda TechnoMAX-a uključuje informatičku opremu, foto i video opremu, GSM opremu, audio i hi-fi opremu te muzičke instrumentne i male kućanske aparate. Renoprom uskoro planira otvoriti još četiri maloprodajna centra od kojih će neki biti smješteni izvan Hrvatske.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 10 minuta

Stari hardware za kojim se slinilo

Objavljeno prije 16 minuta

Koju stolicu kupiti?

Objavljeno prije 19 minuta

Koji usisavač kupiti?

Objavljeno prije 55 minuta

iPhone mobiteli - 2. dio

Objavljeno prije 56 minuta

Što trenutno igrate?

Novosti

HTC najavljuje novi VR headset

HTC je najavio Vive Focus Vision, novi VR headset koji se nadovezuje na Vive Focus 3 s funkcijama poput passthrough prikaza u boji i boljom podrškom za povezivanje s PC-om. Focus Vision košta 1.229 eura i dostupan je za prednarudžbe do 17.... Pročitaj više

30. godišnjica Play Stationa

PlayStation je već najavio da planira razne objave i iznenađenja za svoju 30. godišnjicu, a u četvrtak su otkrili kolekciju konzola i dodataka posebnog izdanja koja budi uspomene. Tvrtka prodaje dva paketa: PlayStation 5 Digital Edition s 1... Pročitaj više

Krađa lozinki u Google Chromeu

Hakeri kradu lozinke s Google računa u Chromeu, a to se može dogoditi i sa službene Google stranice za prijavu. Alat koji se koristi zove se AutoIt Credential Flusher, a otkrili su ga istraživači iz OALabs-a. Napad vas zaključava na stranic... Pročitaj više

Procurjele informacije o novoj konzoli Nintendo Switch 2

Serija procurjelih slika, koje je potvrdio Video Games Chronicle, nam daje prvi uvid u sljedeću konzolu Nintenda. Već se dugo šuška da će ova konzola koja se kolokvijalno naziva Nintendo Switch 2, biti otkrivena prije kraja ove godine. Čini... Pročitaj više

DJI Osmo Action 5 Pro

DJI je predstavio novu generaciju svoje popularne akcijske kamere, Osmo Action 5 Pro. Ovaj model donosi značajna poboljšanja u odnosu na prethodnika, fokusirajući se na kvalitetu slike, izdržljivost i svestranost. Ključne značajke Visoka kv... Pročitaj više

Sve novosti