Riva tuner 16.2

Datum objave 28.11.2006 - Uredništvo

Riva tuner 16.2

Riva tuner 16.2

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/riva_tuner_logo">
Od danas je dostupna za download zadnja verzija svijetski popularnog tweak programa Riva tuner 2.0 RC 16.2 . Ovaj poznati alat 29 godišnjeg Alexeya Nicolaychuka aka UnWindera svoju svijetsku slavu i priznanje je stekao najviše u vrijeme aktualnosti 6800 kartica kad je omogućio otključavanje pojedinih vertex i pixel jedinica grafičkog procesora. Zadnja verzija kriči podrškom za state-of-the-art GeForce 8800 i najnovijim driverima Forceware serije 97.xx i Catalyst 6.11. Kompletan popis izmjena je dostupan na linku. Uživajte 😉

Autor:: Filip Demonja

Više... Vaš Komentar Top
Alienware – I tata bi sine

Datum objave 28.11.2006

Alienware - I tata bi sine

  Svaki puta kada se u informatičkom krugu ljudi spomene ime Alienware zna se da se govori o nečemu nadasve moćnom. Kao kada mehaničari pričaju o ferrariju : )) . Tako je i u ovom slučaju. Alienware je predstavio novu liniju proizvoda Area 51-7500. Ova linija proiizvoda predstavlja idealni omjer uloženo / dobiveno sa početnom cijenom od 2199$. Barem tako kažu. Mnogi će sada reći (pa tako i ovdje potpisani) da se za taj novac može složiti bolja gaming konfiguracija, što je u potpunosti istina, ali ovo gamersko čudo predstavlja svojevrsni sveti gral određenom segmentu tržišta. Možda nije najbrže u cjenovnoj klasi, ali je zasigurno najimpozantnije. Za kraj samo da navedemo sto se dobije u najjeftinijoj varijanti. C2D procesor, 7950 GT grafička kartica, 1GB 800MHz DDR2 i 250GB HDD. Svakako petica za nastup, a o isplativosti ćemo jedan drugi put….

Autor:: Filip Demonja

Više... Vaš Komentar Top
8800GTX – nebu pod oblake

Datum objave 28.11.2006

8800GTX - nebu pod oblake

Naš novi najdraži zeleni novitet iz Santa Clare, 8800GTX tek se pojavio na tržištu, a već mu se vadi mast. Na slamku. Ova kartica ima, kao što najvjerojatnije znate, tvorničke frekvencije od 575MHz za jezgru i 1350MHz za memoriju te nema problema sa najnovijim naslovima…

No uvijek se na našu veliku sreću nađe netko dovoljno hrabar da stavi tekući dušik u konzervu i “nafrlji” GPU na 1.002MHz, a memoriju na 2.442 MHz. Mislimo da se nitko od nas ne bi usudio igrati sa 5000kn teškom karticu na ovako grub način? Ili se varamo? Uglavnom, kartica u 3DMarku 2001 vuče preko 950FPSa što sigurno uzrokuje gamerima dizanje kose na glavi ( a možda još i nečeg drugog) :))

Autor:: Filip Demonja

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft Zune

Datum objave 27.11.2006

Microsoft Zune

Microsoftovo Zune, potencijalna glavna konkurencija Appleovom iPodu i Creativovom Zenu je nedavno službeno pušten u prodaju. Cijena preko "bare" se kreće oko 250 USD. Za te novce dobivate relativno mali multimedijski svirač s autonomijom od 14 sati, a koji ima podršku za velik broj slikovnih, audio i video formata, 802.11 b/g mrežnu podršku te nadasve fancy izgled. Zune ima par zgodnih mogućnosti koje konkurencija još nema, pa treba samo jos pričekati odgovor Applea i Creativ Labsa. Inače, Microsoft je kao mali dodatak kampanji za promidžbu Zunea napravio potpuno besplatnu temu za Windowse u glavnim Zuneovim bojama. Sličnu stvar je već napravio Alienware pri predstavljanju svojih konfiguracija.

Autor:: Filip Demonja

Više... Vaš Komentar Top
R600 u siječnju?

Datum objave 27.11.2006

R600 u siječnju?

Teško da se velike tajne mogu skrivati dugo, tak su i u javnost procurile slike novog ATI-jevog grafičkog procesora R600. Iako nikakve specifikacije nisu otkrivene, još ranije ATI je otkrio kako će novi čip biti kompatibilan s DirectX-om 10, te će biti prvi tvrtkin čip takve vrste. Kada ovakva vijest izađe, ne može se ostati ravnodušan, tako se odmah počelo špekulirati oko datuma izlaska novog čipa, a trenutne neslužbene informacije su da je izlazak predviđen za početak sljedeće godine, točnije krajem siječnja. Iako su ove informacija velika vijest, ništa se sa sigurnošću još ne zna, a iz ATI-ja nisu željeni komentirati na ovu spektakularnu vijest. Ono što nas zanima je koliko će novi ATI-jev odnosno AMD-ov čip biti sposoban konkurirati GeForce 8 seriji GPU-a. Naime, prema do sad poznatim neslužbenim informacijama, R600 bi trebao imati 64 unificirane shaderske jedinice, što je skoro upola manje od broja kojim raspolaže GeForce 8800 GTX. S druge strane, R600 bi navodno trebao raditi na taktu od preko 650 MHz, a trebao bi biti uparen s GDDR4 memorijom s kojom bi komunicirao preko 512-bitne sabirnice.

Autor:: Danijel Arunović

Više... Vaš Komentar Top
Spire Fourier IV

Datum objave 25.11.2006

Spire Fourier IV

Spire je predstavio svoj novi hladnjak namijenjen hlađenju procesora iz Intel i AMD ergele. Konceptualno, ovaj hladnjak ima odmak od svih rješenja koje smo imali prilike vidjeti do sada. Pozicija 90mm ventilatora između baze i tijela hladnjaka je zanimljiva, kao i način montaže bez vijaka što omogućava njegovo lako uklanjanje. Heat-Pipes je neizostavna tehnologija i kod ovog hladnjaka, a četiri komada bi trebala osigurati izvrstan prijenos topline s procesora na hladnjak. On je pak Waved-Fin dizajna, koji bi osim dobrog izgleda trebao pridonijeti i boljem hlađenju. Brzina ventilatora od 2000 – 3500 okr/min bi trebala osigurati protok zraka od 36.8 do 58.21 CFM-a, što je solidna vrijednost.
Više... Vaš Komentar Top
Zalman Reserator 2

Datum objave 25.11.2006

Zalman Reserator 2

Zalman Reserator 2, nova igračka koju je vrijedni Zalman predstavio ove godine trebala bi pomoći našim zahuktalim strojevima da se rashlade bez problema uz minimalnu razinu buke. Ekipi iz Guru3D-a pripala je čast testirati novog nasljednika vodenog hlađenja. Reserator je redizajniram i sada odiše novim izgledom i još boljim preformansama negoli njegov predhodnik. Iako ovo hlađenje nije predviđeno za hlađenje ultra nabrijanih overclockerskih mašina, ipak se može nositi s modernim high-end konfiguracijama bez ikakvih problema. Ako želite tiho i atraktivno hlađenje procesora i grafičke kartice, bacite pogled na Guru3D, Reserator 2 bi mogao biti baš ono što tražite. Doduše, po relativno visokoj cijeni, ali tako je to inače s proizvodima koji objedinjuju atraktivan izgled i performanse uz dobru dozu "woow" efekta.

Autor:: Danijel Arunović

Više... Vaš Komentar Top
Sapphire Ultimate X1950 Pro

Datum objave 24.11.2006

Sapphire Ultimate X1950 Pro

Ultimate verzije grafičkih kartica iz Sapphirea tradicionalno donose nešto više radne taktove od standardnih modela i redovno dolaze s modificiranim hlađenjem. Niti ova kartica tako ne predstavlja izuzetak, a Sapphire je ostao prilično suzdržan i najavio tek 5% bolje performanse od standardnih X1950Pro kartica. No, taktovi od 580/1600MHz ulijevaju povjerenje, a Zalman VF900-Cu hladnjak garantira ultimativno hlađenje. I s dizajnerske strane Sapphire je odradio vrlo dobar posao, plava boja PCB-a i lopatica ventilatora pružaju ispriku modno osviještenim za još jednu kupovinu. Osim dobrog dizajna i sve ostalo je na mjestu:

  • Chipset: Radeon X1950 PRO
  • Engine clock: 580MHz
  • Memory clock: 1600 MHz
  • Memory interface: 256 bit
  • Memory Support: 256 MB GDDR3
  • Bus Interface: PCI-Express x16
  • Outputs: DVI / DVI / TV out
  • Max 3D resolution: 2560×1600 (dual-link DVI) and 1024 x 768 (TV out)
Više... Vaš Komentar Top
Mushkin XP2-8500 DDR2

Datum objave 24.11.2006

Mushkin XP2-8500 DDR2

Novi dodatak XP (Extreme Performance) liniji memorija iz Mushkina je model 8500 DDR2, zadnji hit ove kompanije. Dobro poznati hladnjak osigurava hlađenje 512 ili 1GB modulima, s latencijama od 5-5-4-12, dok je radni napon deklariran na 2.2-2.4V. Mushkin i na ovaj model daje doživotno jamstvo, a zanimljivo bi bilo vidjeti koliko ovi moduli mogu “potegnuti“. No, za to ipak moramo sačekati i nekakav test…
Više... Vaš Komentar Top
Gigabyte GSmart i120

Datum objave 24.11.2006

Gigabyte GSmart i120

GSmart i120 u prvi plan ističe retro dizajn koji u kombinaciji s vrhunskom tehnologijom predstavlja izvrstan PDA mobilni telefon. Softverska komponenta GSmart-a čini Windows Mobile 5.0 AKU 3.0 Push Email, a opremljen je svom silom tehnoloških blagodati – WiFi, GPRS, 2.1 MP kamera, e-mail klijent, bluetooth i mini USB. Dužnost glavnog motora povjerena je Intel PXA272 416 MHz procesoru, potpomognutim s NOR 256MB + SDRAM 64MB memorije.

No, najzanimljiviji dio priče čini podrška za NTSC/PAL/SECAM standarde za prijem televizijskog signala. Sa softverske strane ona je upotpunjena sa svim standardnim opcijama, uključujući mogućnost snimanja TV programa na Mini SD memorijsku karticu. Uređaj se trenutno nalazi u prodaji u Rusiji, a cijena i pojavljivanje na policama u ostatku svijeta ostaju nepoznati.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 minute

LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja

Objavljeno prije 8 minuta

Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu

Objavljeno prije 11 minuta

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 13 minuta

World of Warcraft

Objavljeno prije 24 minute

Alibaba, AliExpress iskustva?

Novosti

Jesenska rasprodaja softvera: Platite 27,25 € za doživotnu licencu Officea 2021 Professional Plus!

Microsoft Office Professional Plus 2021 uključuje sve klasične i bitne Microsoftove ponude, uključujući Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access i Teams. Na Godeal24 jesenskoj rasprodaji, kupite ključ za Office 2021 Pro... Pročitaj više

Huawei lansirao novu seriju Watch GT pametnih satova

HUAWEI je u Barceloni predstavio inovativnu seriju WATCH GT 5 pametnih satova, dostupne u Pro i standardnim verzijama. Nova generacija ovih satova nastavlja nasljeđe Watch GT serije, spajajući vrhunski dizajn i izvanredne performanse. Huawe... Pročitaj više

Novi Apple čipovi za 2025. godinu

Godinama je Apple bio posvećen zamjeni dijelova trećih strana u svojim proizvodima onima koje sam proizvodi. Značajan primjer je kada se Apple udaljio od procesora temeljenih na Intelu za svoje Macove i zamijenio ih vlastitim čipovima Apple... Pročitaj više

Novi AMD Strix Halo u prijenosnim gaming konzolama

Čini se da će buduće prijenosne konzole za igranje imati mnogo GPU snage — barem ako se vjeruje ovim novim procurjelim informacija o AMD Strix Halo. Nadolazeća linija APU-a navodno će dolaziti s do 40 RDNA 3.5 računalnih jedinica, što preds... Pročitaj više

28 Years Later – film u potpunosti snimljen na iPhoneu 15

Dugoočekivani horor film 28 Years Later u cijelosti je snimljen na iPhoneu 15. S budžetom od 75 milijuna dolara to najveći film do sada snimljen pomoću pametnog telefona. Glavno snimanje za film redatelja Dannyja Boylea završeno je prošlog... Pročitaj više

Sve novosti