Epox EP-AF570+ Ultra

Datum objave 08.12.2006 - Igor Vujević

Epox EP-AF570+ Ultra

Epox EP-AF570+ Ultra

Epox je lansirao novu matičnu ploču zasnovanu oko 570 Ultra chipseta, namijenjenog za AMD AM2 procesore. Ploča podržava 1GHz HTT, 1xPCI-ex16 utor, ima 4xDDR2 SDRAM DIMM utora, 6xSATA II konektora, 10 USB 2.0 priključaka, kao i Dual GB LAN, dok se za zvuk brine HDA Realtek ALC883 Azalia chip.

Fizički izgledam ploča se ne razlikuje previše od uobičajenih Epox serija, osim laganih odstupanja u bojama pojedinih konektora. Ono što upada u oči je masivni hladnjak za chipset, koji je dodatno hlađen ventilatorom. Ova izvedba bi mogla pružiti zavidne overcolcking rezultate, a s obzirom na slabiju verziju chipseta i cijena ove ploče bi mogla zadržati osmijeh na licu.

Više... Vaš Komentar Top
Sparkle Calibre P735+

Datum objave 08.12.2006

Sparkle Calibre P735+

Sparkle je predstavio novu model 7300 GT grafičke kartice. U odnosu na prethodnika koji je imao takt jezgre od 350MHz i DDR2 memoriju s taktom od 800MHz, novi model dolazi izrađen u 80nm tehnologiji, ima takt jezgre id 560MHz i 256MB DDR3 memorije s taktom od 1400MHz. Osim toga, proizvođač obećava i bolju toleranciju na podizanje radnih taktova, ponajprije zbog manjeg proizvodnog procesa u odnosu na starih 90nm.
Više... Vaš Komentar Top
Matrox EpicA Series

Datum objave 08.12.2006

Matrox EpicA Series

Matrox Graphics, vodeći proizvođač profesionalnih grafičkih rješenja, objavio je integraciju Matrox EpicA multi-display hardverskog i softverskog paketa za thin-client računala u novoj PanaVeo-Series. Za konstrukciju stanica zadužen je IGEL Technology, četvrti svjetski proizvođač thin-client stanica.

Ova integracija u praksi pruža mogućnost thin-clientu iz PanaVeo-Series spajanje do četiri monitora, a s obzirom da sa softverske strane stoji moćan Matrox sa svojim vrhunskim PowerDesk i PowerSpace aplikacijama ne treba sumnjati u iznimnu fleksibilnost i iskoristivost ovog rješenja. IGEL PanaVeo-Series uključuje 4 modela. IGEL-7302 LX and IGEL-7602 XP integriraju Matrox Epica TC2 – dual monitor soluciju, dok IGEL-7304 LX and IGEL-7604 XP pružaju podršku za TC4 – quad monitor riješene. Svi klijenti dostupni su odmah, putem službenih Matrox partnera.

Više... Vaš Komentar Top
HGspot Osijek

Datum objave 08.12.2006

HGspot Osijek

HGspot nastavlja sa širenjem maloprodajnog lanca te je tako 02. prosinca je u Osijeku otvorio novu, veću poslovnicu na lokaciji – BLOK CENTAR 2, u Gundulićevoj ulici broj 36b (na više od 200m˛ prodajnog prostora). Vodeći hrvatski maloprodajni lanac računala, računalne opreme i potrošačke elektronike, trenutno je prisutan u 30 gradova diljem Hrvatske, a ima poslovnice i u susjednim zemljama. Od nedavno u suradnji sa tvrtkom VOBIS, HGspot nudi i uslugu brzog servisa računalne opreme na lokaciji korisnika što dodatno olakšava život manje iskusnim korisnicima.
Više... Vaš Komentar Top
Thermaltake DualPower 520W

Datum objave 06.12.2006

Thermaltake DualPower 520W

Zanimljivo napajanje snage 520W dolazi nam iz Termaltake-a, a pogled u njegove detaljnije specifikacije pobuđuju zanimanje. Naime, ovo napajanje je sposobno za dva režima rada. U prvom modu ventilator (8 cm) radi punom parom i napajanje daje maksimalnih 520W, dok u drugom modu rada ventilator u potpunosti miruje i napajanje isporučuje 380W.

Ovo napajanje svakako nije namijenjeno širokoj populaciji kupaca, ali ne sumnjamo da će njegove sposobnosti određenim korisnicima biti potrebne. U svemu ostalome ovo napajanje se drži standardne ATX 12V 2.0 specifikacije, ima 1xPCI-e i 4xSATA priključka, Active PFC i iskoristivost od 80%.

Više... Vaš Komentar Top
Bežični USB Hub

Datum objave 06.12.2006

Bežični USB Hub

Belkin je predstavio cable-Free koncept USB Hub-a pod nazivom F5U301. Ovaj Hub implementira Ultra-Wideband (UWB) tehnologiju s Wisair chipsetom, što Vam omogućava spajanje USB uređaja i upravljanje njima u dometu do 10m.

Prednosti ovakvog uređaja nije ni potrebno posebno naglašavati, izbjegavanje žica, šume kablova i sličnih prizora svakako razveseljava sve koji teže osnovnoj urednosti na mjestu za rad ili zabavu. Uređaj omogućava spajanje do 4 USB pisača, skenera, foto aparata ili sličnih naprava, a u paketu dolazi i USB Dongle (koji se priključuje na računalo za prijem signala) dok je preporučena cijena USD 199,99.

Više... Vaš Komentar Top
GeForce 7900 GT Roundup

Datum objave 06.12.2006

GeForce 7900 GT Roundup

Dečki sa HardOCP-a su testirali tri 7900 GT kartice i usporedili ih sa novijima 7950 GT modelima. Glavni razlog ovog testa je usporedba isplativosti kupnje pojedine kartice, poglavito radi razlike od 50$. Za predstavnike serija odabrani su modeli iz ASUS-a, BFG-a i XFX-a, a kako su kartice prošle na testu saznajte na linku.

Autor :: Filip Demonja

Više... Vaš Komentar Top
SPCR preporuke napajanja

Datum objave 06.12.2006

SPCR preporuke napajanja

Kolege sa SPCRa su se malo potrudili i reorganizirali listu preporučenih napajanja koje su imali na prijašnjim testovima. U svakom slučaju jako dobra lista sa vrlo dobrim konceptom i kratkim opisom. Napajanja su podijeljena u pet kategorija: od 250-399 W, 400 W i više, fanless, manje od 250 W (small form factor) i ona koja se vise ne proizvode. U svakom slučaju korisno za pogledati prije kupovine.

Autor:: Filip Demonja

Više... Vaš Komentar Top
45nm Quad-Core by intel

Datum objave 02.12.2006

45nm Quad-Core by intel

Opet ista priča. Manji, brži, hladniji i još dvije jezgre u bundleu. Ovih dana je Intel počeo sa proizvodnjom novih procesora. Bazirani na istoj arhitekturi kao Core 2 Duo trebali bi koristiti više cachea, manje se grijati, raditi na većoj frekvenciji i imati još par novih multimedijalnih “featura”. Kodno ime procesora je Penryn i proizvoditi će se u Hillsborou u Oregonu, u FAB-u D1D. Svjetlo dana za smrtnike bi trebao ugledati u drugoj polovici 2007 godine. Inače, proizvodit će se za u trima verzijama – za desktop računala, prijenosnike i servere.

Autor:: Filip Demonja

Više... Vaš Komentar Top
MACS MA-8200 TEC Peltier VGA hladnjak

Datum objave 02.12.2006

MACS MA-8200 TEC Peltier VGA hladnjak

Guru3D je napravio test prvog Peltier hladnjaka za grafičke kartice. U članku su se potrudili detaljno objasniti na kojem principu radi, što je za svaku pohvalu. Proizvod dolazi pod imenom MACS MA-8200 TEC Peltier VGA cooling što je još jedan dokaz istočnjačke maštovitosti davanja imena. Proizvod je testiran na 7900GTX karticama, a kako je prošao možete vidjeti na linku.

Autor: Filip Demonja

 
Više... Vaš Komentar Top

Novosti

Jesenska rasprodaja softvera: Platite 27,25 € za doživotnu licencu Officea 2021 Professional Plus!

Microsoft Office Professional Plus 2021 uključuje sve klasične i bitne Microsoftove ponude, uključujući Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access i Teams. Na Godeal24 jesenskoj rasprodaji, kupite ključ za Office 2021 Pro... Pročitaj više

Nova PPU arhitektura dovodi u pitanje AI akcelerator, tvrdeći da povećava performanse CPU-a za 100 puta

U eri brzog razvoja AI akceleratora, CPU-ima opće namjene nije se pridavala velika pozornost. "Ako pogledate procesore iz generacije u generaciju, poboljšanja su postupna", rekao je Timo Valtonen, izvršni direktor i suosnivač Flow Computing... Pročitaj više

Apple opet ima trikove: iOS 18 namjerno "stišće" brzinu osvježavanja zaslona na 80Hz, rijetko radi na 120Hz

Apple je predstavio tehnologiju ProMotion s iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max, omogućujući objema vodećim modelima da pokreću zaslon pri brzini osvježavanja od 120 Hz, pružajući glatko iskustvo prilikom obavljanja zadataka kao što su prevla... Pročitaj više

iFixit hvali novu iPhone 16 seriju kao Appleove modele koji se najlakše mogu popraviti

Tradicionalni rezultati rastavljanja s web stranice za popravke iFixit pokazuju da iPhone 16 serija ima najviše ocjene popravljivosti od bilo koje prethodne generacije iPhonea, zahvaljujući trima ključnim promjenama u dizajnu i unutarnjoj s... Pročitaj više

Snapdragon 8 Gen 4 obećava da će imati GPU do 56% snažniji od Snapdragona 8 Gen 3

Snapdragon 8 Gen 4 bit će lansiran u nadolazećim mjesecima.žNajnovije informacije koje su procurile pokazuju da Snapdragon 8 Gen 4 ima takt GPU-a od 1,15 GHz. Za usporedbu, trenutni Snapdragon 8 Gen 3 čipset integrira Adreno 750 GPU s takto... Pročitaj više

Sve novosti