Corsair 16GB Flash Voyager

Datum objave 13.12.2006 - Krešimir Matanović

Corsair 16GB Flash Voyager

Corsair 16GB Flash Voyager

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/FlashVoyagerHeroRGB.gif">
Corsair je danas predstavio novi model iz svoje Flash Voyager linije USB flash memory stickova. Kapacitet novog modela je impresivnih 16GB a pakiran je u robusno gumeno kućište otporno na sve vremenske uvjete. Osim ogromnog kapaciteta i performanse su odlične – maksimalni održivi transfer podataka iznosi 22MB/s za čitanje i 7MB/s za pisanje. Kontroler sticka je napravljen u novoj tehnologiji i ima 8 bitne error correcting kodove (ECC). Tu je i aplikacija za 256-bitnu AES enkripciju podataka na sticku, a garancija na uređaj je 10 godina. Cijena u SAD-u će biti 299 USD.
Više... Vaš Komentar Top
NetAkademija Hands-on Hacking Unlimited tečaj

Datum objave 12.12.2006

NetAkademija Hands-on Hacking Unlimited tečaj

Danas je na konferenciji za novinare održanoj u organizaciji NetAkademije najavljen prvi u hrvatskoj Hands-on Hacking Unlimited tečaj o etičnom (White hat) hackiranju, koji će se održati 12. i 13. prosinca u prostorima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Ovaj dvodnevni tečaj je namijenjen prvenstveno IT profesionalcima koji žele naučiti nešto više o trenutno najpopularnijim metodama napada na računalne sustave, ljudima koji su odgovorni za njih, te mogućim metodama zaštite. Obzirom da je interes za HoH tečaj bio iznenađujuće velik, kako za organizatore, tako i za predavače, sva mjesta su vrlo brzo popunjena, pa je odmah najavljen i sljdeći HoH, koji bi se trebao održati u veljači sljedeće godine.

Hands-on Hacking tečajevi su produkt suradnje NetAkademije i Zone-H organizacije koja se još od 2002. godine bavi praćenjem trendova na polju računalnog kriminala, te izvještavanjem o istome. Na ovim tečajevima će, uz ostale, predavati i trenutno glavni protagonisti Zone-H organizacije; osnivač Roberto Preatoni (a.k.a. SyS64738), Alberto Redi (a.k.a. halfmoon), te (a.k.a. fukami). Prema riječima Roberta Preatonija, razlog zbog kojeg Zone-H ima toliki uspjeh u praćenju trendova je stalan kontakt s glavnim krivcima za računalni kriminal – hackerima. Zone-H je tijekom godina uspio oko sebe okupiti velik broj hackera, koji preko njih mogu anonimno izvještavati svijet o svojim “uspjesima” i tako žrtvama i onima koji bi to tek mogli postati dati do znanja kakve tehnike su koristili za napade, te otkriti kroz koje su se sigurnosne rupe provukli. Potrebno je napomenuti da Zone-H u posvećuje iznimnu pozornost na legalnost djelovanja svojih suradnika, te stavlja poseban naglasak na čuvanje tajnosti informacija o svojim izvorima. Zbog tih principa i neovisnosti o ikakvim kompanijama zbog kojih bi mogli doći u sukob interesa, Zone-H smatra da su daleko meritorniji izvor podataka o napadima od tvrtki koje se bave IT sigurnošću i imaju motiv za krivo prikazivanje trendova i statistika.

Više... Vaš Komentar Top
DFI LANParty UT ICFX3200-T2R/G

Datum objave 12.12.2006

DFI LANParty UT ICFX3200-T2R/G

AMD-ova kupovina ATi-a je poziciju RD600 čipseta dovela u nezahvalan položaj. No, DFI u želji zadovoljavanja svojih kupaca ipak nastavlja sa planovima za proizvodnju ploča baziranih na ovom čipsetu. Ploča koja bi se trebala pojaviti na tržištu nositi će naziv LANParty UT ICFX3200-T2R/G. Biti će opremljena Crossfire tehnologijom te će imati implementiranu “physics” podršku, te će u kombinaciji sa Core 2 procesorima predstavljati pravu poslasticu za hardcore gamere i overclockere.
Više... Vaš Komentar Top
OCZ Flex XLC: PC2-9200

Datum objave 12.12.2006

OCZ Flex XLC: PC2-9200

Memorijsko tržište u zadnje vrijeme je sve više i više postalo ”dosadan” dio IT industrije i to pogotovo od pojave DDR2 memorija. Više-manje sve ide po standardu kupi, ugradi na ploču i tjeraj dokle ide… No, da nebi bilo sve tako dosadno i sivo pobrinuo se OCZ sa svojom memorijom. Naime, ova je memorija posebna po tome sto ima implementirano u sebe sve potrebno da bi ju uključili u sistem vašeg vodenog hlađenja. Naravno, to nije sve, radi bez problema i hlađena pasivno, samo zrakom. Pa to je fantastično rekla bi Stela, a što su rekli na AnandTechu pogledajte na linku.

Autor :: Filip Demonja

Više... Vaš Komentar Top
Best Geek Gifts

Datum objave 08.12.2006

Best Geek Gifts

BBspot je objavio listu najpoželjnijih poklona za sve prave Geek-ove i one koje se tako osjećaju. I dok neki od njih mogu biti diskutabilni i upitni, druge bi pak većina Vas koji ovo čitaju rado vidjela sa svojim imenom…

Best Geek Gifts

11. One year of "no computer questions" from everyone in your family
10. Private show by the remaining cast of Monty Python
9. Simultaneous devolution of all intelligent design proponents into chimpanzees
8. The Sword of a Thousand Truths
7. A "Nuke the RIAA from orbit" button (The type you press, not the type you wear)
6. Charles Babbage’s brain in a jar of formaldehyde.
5. Life-sized, fully-functional Bender
4. Star Wars Holiday Special where Jar-Jar gets trampled to death by Santa’s eight tiny Wookiees
3. Ten terabyte video iPod nano with expandable screen
2. Guided tour of Area 51
1. Customized Google logo on your birthday
Više... Vaš Komentar Top
LaCie Biggest FW800

Datum objave 08.12.2006

LaCie Biggest FW800

Malo poznata (u našim krajevima) kompanija LaCie predstavila je Biggest FW800, storage rješenje s kapacitetom od fantastičnih 2TB. Idealna solucija za poveće audio i video kolekcije revnih skupljača digitalne zabave integrira četiri diska od 500GB, nudi brzinu transfera podataka od 70MB/s, a za priključak koristi USB ili FireWire konekciju.
Za sigurnost i brzinu zadužena je RAID tehnologija u svim dostupnim kombinacijama – 0, 0+1, 5, i RAID 5+hot spare s automatskim rebuildingom u pozadini (u RAID 0+1, 5 i 5+spare). Uređaj je namijenjen PC ili Mac korisnicima, spremnim na izdatak od USD 1699.
Više... Vaš Komentar Top
Kingston PC9600 i PC9200

Datum objave 08.12.2006

Kingston PC9600 i PC9200

DDR2 memorija grabi naprijed velikim koracima i brzine iznad 1000Mhz polako postaju standardne vrijednosti u višoj klasi računala. Kingston je tako predstavio nove DDR2 module namijenjene najzahtjevnijim korisnicima. PC9600 dolazi s radnim taktom od 1.2GHz, dok slabiji PC9200 model radi na 1.1GHz. Zanimljiv je podatak o latencijama koji je identičan za obje serije; 5-5-5-15. Memorija dolazi u 512 ili 1GB modulima, ili u dual-chanel pakiranjima od 1 ili 2GB. Cijene su isto tako vrhunske – od USD 139 za 512MB 1.2GHz modul pa sve do USD 518 za 2GB 1.1 GHz DDR2 DC pakiranje.

Više... Vaš Komentar Top
Buffalo 5.25“ HD DVD

Datum objave 08.12.2006

Buffalo 5.25“ HD DVD

Buffalo je predstavio prvi 5.25“ HD DVD uređaj namijenjen desktop računalima. HDV-ROM2.4FB je u stanju baratati HD DVD-ROM, HD DVD-R, DVD±R/RW, CD-ROM i CD-R/RW medijima, a u paketu dolazi PowerDVD HD DVD Edition softver. Uređaj dolazi u prodaju ovog mjeseca, ali nažalost u dalekom nam Japanu po cijeni od USD 320.
Više... Vaš Komentar Top
Epox EP-AF570+ Ultra

Datum objave 08.12.2006

Epox EP-AF570+ Ultra

Epox je lansirao novu matičnu ploču zasnovanu oko 570 Ultra chipseta, namijenjenog za AMD AM2 procesore. Ploča podržava 1GHz HTT, 1xPCI-ex16 utor, ima 4xDDR2 SDRAM DIMM utora, 6xSATA II konektora, 10 USB 2.0 priključaka, kao i Dual GB LAN, dok se za zvuk brine HDA Realtek ALC883 Azalia chip.

Fizički izgledam ploča se ne razlikuje previše od uobičajenih Epox serija, osim laganih odstupanja u bojama pojedinih konektora. Ono što upada u oči je masivni hladnjak za chipset, koji je dodatno hlađen ventilatorom. Ova izvedba bi mogla pružiti zavidne overcolcking rezultate, a s obzirom na slabiju verziju chipseta i cijena ove ploče bi mogla zadržati osmijeh na licu.

Više... Vaš Komentar Top
Sparkle Calibre P735+

Datum objave 08.12.2006

Sparkle Calibre P735+

Sparkle je predstavio novu model 7300 GT grafičke kartice. U odnosu na prethodnika koji je imao takt jezgre od 350MHz i DDR2 memoriju s taktom od 800MHz, novi model dolazi izrađen u 80nm tehnologiji, ima takt jezgre id 560MHz i 256MB DDR3 memorije s taktom od 1400MHz. Osim toga, proizvođač obećava i bolju toleranciju na podizanje radnih taktova, ponajprije zbog manjeg proizvodnog procesa u odnosu na starih 90nm.
Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

AMD Ryzen "ZEN5" (9000 CPU series) Info thread

Objavljeno prije 7 minuta

A1 - ex Vip (Optika)

Objavljeno prije 17 minuta

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 21 minuta

Što trenutno slušate?

Objavljeno prije 23 minute

4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera(gigabox,pok

Novosti

Intel pokreće ažuriranje mikrokoda 0x12B koje rješava problem rušenja CPU-a

Intel je rekao da je ovaj put stvarno potvrdio glavni uzrok rušenja CPU-a 13/14 generacije i da će pokrenuti ažuriranje mikrokoda 0x12B. Zaposlenici Intela objavili su na službenoj web stranici da su pronašli glavni uzrok nestabilnosti u 13... Pročitaj više

Odlazak Meere Murati: Što to znači za OpenAI?

Vijest o odlasku Meere Murati, glavne tehnološke direktorice OpenAI-ja, svakako je iznenadila tehnološku zajednicu. Njezin odlazak uoči godišnje konferencije Dev Day dodatno naglašava značaj ovog događaja. Murati je bila ključna figura u ra... Pročitaj više

Motorola ThinkPhone 2025

Motorola ThinkPhone 2025 ima mnoge nadogradnje, ali su veličina zaslona i baterija smanjeni u usporedbi s prethodnikom. Manje od 10 milijuna već posjeduje ovaj ThinkPad model: lagan samo 1,2 kg, 16 GB RAM-a, dovoljno priključaka za poveziva... Pročitaj više

Jesenska rasprodaja softvera: Platite 27,25 € za doživotnu licencu Officea 2021 Professional Plus!

Microsoft Office Professional Plus 2021 uključuje sve klasične i bitne Microsoftove ponude, uključujući Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access i Teams. Na Godeal24 jesenskoj rasprodaji, kupite ključ za Office 2021 Pro... Pročitaj više

Nova PPU arhitektura dovodi u pitanje AI akcelerator, tvrdeći da povećava performanse CPU-a za 100 puta

U eri brzog razvoja AI akceleratora, CPU-ima opće namjene nije se pridavala velika pozornost. "Ako pogledate procesore iz generacije u generaciju, poboljšanja su postupna", rekao je Timo Valtonen, izvršni direktor i suosnivač Flow Computing... Pročitaj više

Sve novosti