Gran Turismo 5 Prologue

Datum objave 01.09.2007 - Krešimir Matanović

Gran Turismo 5 Prologue

Gran Turismo 5 Prologue

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/GT5_Pit_01.jpg">
Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) i Polyphony Digital najavljuju izlazak naslova Gran Turismo 5 Prologue, “prequela” koji pokazuje kako će izgledati nadolazeći GT 5 za PS3. Izaći će na Blu-ray disku te kao download s PS Networka krajem ove godine.

GT 5 Prologue dolazi s preko 40 automobila, uključujući Lotusova, Mitsubishijeva, Nissanova I Ferrarijeva vozila kojima se možete utrkivati na stazama kao što su Eiger Nordwand, London City Track i Suzuka. GT 5 – glavna igra – pojavit će se na tržištu 2008. godine.

Više... Vaš Komentar Top
Asus DRW-2014 L1T

Datum objave 31.08.2007

Asus DRW-2014 L1T

Asus je predstavio novi interni DVD pisač, model DRW-2014 L1T koji ima podršku za LightScribe, mogućnost pisanja na DVD±R medije od 20X, brzinu od 8X pri pisanju na DVD±R DL medije kao i brzinu rada od 14X pri čitanju podataka sa DVD-RAM medija. Na matičnu ploču će te ga priključivati pomoću SATA kabela, biti će dostupan u crnoj, bijeloj i bež boji, te ćete u retail pakiranju uz uređaj dobiti i Nero 7 Suite.
Više... Vaš Komentar Top
Foxconn Mars

Datum objave 31.08.2007

Foxconn Mars

Foxconn predstavlja svoju prvu pravu overclockersku ploču nazvanu Mars. To je prvi u nizu proizvoda iz Quantum Force serije proizvoda koji će biti namijenjeni overclockerima i gamerima.

Mars je bazirana na P35 čipsetu i napravljena je tako da može podnijeti teški overclocking, te je testirana od strane najpoznatijih svjetskih overclockera. Jedan od glavnih razloga dobrih overclockerskih potencijala ploče je i specijalno razvijeni Gladiator BIOS. Prvi OC-rezultati sa ranim BIOS-ima govore o 575MHz FSB-a što je više nego dobar rezultat.

Što reći nego da jedva čekamo da nam ova ploča “sleti” u labos. Na policama dućana će se naći u rujnu po za sada još nepoznatoj cijeni.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft službeno o SP1 za Vistu

Datum objave 30.08.2007

Microsoft službeno o SP1 za Vistu

Nakon raznih nagađanja proteklih mjeseci Microsoft je i službeno progovorio o SP1 za Vistu. Nick White, Microsoftov product manager je na svom blogu objavio kako će SP1 službeno izaći u prvom kvartalu 2008. godine. Postojati će tri načina distribucije SP1 i to Express, Stand-alone i Slipstream. Prvi će zahtjevati da skinete 50MB sa interneta, nakon čega će se u ovisnosti o specifičnostima vaših računala skidati dodatne zakrpe sa interneta. Stand-alone distribcija će biti “teška” 1GB, dok će Slipstream biti dostupan kroz količinsko licenciranje a kasnije i u retail pakiranjima. Instalacija Viste SP1 će zahtijevati 7GB tvrdog diska za x86 i čak 12GB za x64 sisteme.

Inače, novo beta izdanje će testerima biti dostupno od rujna ove godine, a donijeti će niz poboljšanja.

Više... Vaš Komentar Top
AMD-ovi razvojni alati

Datum objave 30.08.2007

AMD-ovi razvojni alati

AMD je objavio kako proizvođači igara Bioware, 2K Australia i Firaxis koriste njihove razvojne alate za izradu DirectX 10 igara. AMD se želi postaviti kao lider za DX10 razvoj sa alatima kao što su GPU PerfStudio 1.1, GPU ShaderAnalyzer 1.3 i The Compressonator 1.40. Ovi alati, sa podrškom za ATi Radeon HD2000 seriju, dozvoljavaju automatsku analizu “uskih grla” i interaktivno podešavanje shadera što rezultira poboljšanjem performansi u realnom vremenu i veću preciznost shadera.

Razvojni alati GPU ShaderAnalyzer 1.3 i The Compressonator 1.40 su dostupni za skidanje sa AMD-ovih stranica, a GPU PerfStudio 1.1 će biti dostupan uskoro.

Više... Vaš Komentar Top
Patriot 1600MHz DDR3

Datum objave 30.08.2007

Patriot 1600MHz DDR3

Patriot je nedavno predstavio low-latency DDR3 memoriju koja je deklarirana za rad na 1600MHz a nosi naziv PDC32G1600LLK. Low-latency u ovom slučaju znači 7-7-7-18 pri 1.8V. Dakle, latencije su znatno više nego na DDR2 modulima, no to bi se trebalo kompenzirati visokom brzinom rada memorije. Patriotova DDR3 memorija je dizajnirana za rad sa Intelovim P35 i X38 Express čipsetima, dolazi u 2GB kitu, a garancija je doživotna. Za sada još ne znamo kada bi se trebala pojaviti na hrvatskom tržištu.
Više... Vaš Komentar Top
SilverStone Kublai KL01

Datum objave 30.08.2007

SilverStone Kublai KL01

SilverStone Tek je predstavio novo midi-tower kućište koje će kupce privući kvalitetom izrade i nižom cijenom. Cijena bi trebala biti znatno niža od Temjin serije jer je izbjegnuto korištenje aluminija kao glavnog materijala.

KL01 se odlikuje aluminijskom prednjom maskom , dvama 120mm ventilatorima za dobro prozračivanje, perforiranim maskama na stražnjoj strani za bolje hlađenje grafičkih kartica i fleksibilnom mogućnostima za ugradnju tvrdih diskova. Ukupno su 4 mjesta za tvrde diskove sa ublaživačima vibracija, 5 mjesta za 5.25″ uređaje i jedno mjesto za 3.5″ FDD.

KL01 dolazit će u dvije verzije – sa i bez bočnog prozora. Cijena za kućište bez prozora bi trebala biti 99 € + PDV, a sa prozorom 102,5 € + PDV.

Više... Vaš Komentar Top
Acer kupuje Gateway

Datum objave 28.08.2007

Acer kupuje Gateway

Tajvanski Acer je najavio kako kupuje trenutno četvrtog najvećeg proizvođača računala u SAD-u, tvrtku Gateway. Cijeli posao će biti zgotovljen u prosincu ove godine a vrijednost mu je 710 milijuna USD. Acer tako ojačava svoju prisutnost u SAD-u, što je dodatak već jakoj prisutnosti na Europskom i Azijskom tržištu.

Inače, Gateway u SAD-u proda oko 20 milijuna računala na godinu, a nekad ih se moglo kod nas nabaviti, no u zadnjih nekoliko godina to nije slučaj. Možda ih sada ponovno ugledamo, ako ih Acer odluči ponuditi Europskom tržištu.

Više... Vaš Komentar Top
Intel vPRO za sigurnost

Datum objave 28.08.2007

Intel vPRO za sigurnost

Intel je danas predstavio vPro tehnologiju koja bi trebala doprinjeti sigurnosti tvrtkama i IT-u, pomoću inovacija koje poboljšavaju zaštitu od hakera, virusa i drugih prijetnji. vPro (Weybridge) platformu sačinjavaju Core 2 Duo procesor, čipset Q35 Express i nekoliko tehnoloških inovacija koje donose sigurnosne i upravljačke mogućnosti, uključujući neke koje do sada nisu bile moguće, na primjer mogućnost “buđenja” i popravljanja računala s neispravnim operacijskim sustavom ili tvrdim diskom.

Novost u tom proizvodu jest tehnologija Intel Trusted Execution Technology (LaGrande), koja štiti podatke putem virtualiziranih računalnih okruženja koja se koristi uz Intelovu virtualizacijsku tehnologiju za upravljani I/O. Uz ove tehnologije tu su i poboljšani filtri za zaštitu sustava, Ciscov agent za pouzdanost, Intel Active Management tehnologija itd.

vPRO ćemo uskoro nalaziti u računalima firmi Lenovo, DELL i HP.

Više... Vaš Komentar Top
OCZ HydroJet i Acutator

Datum objave 28.08.2007

OCZ HydroJet i Acutator

OCZ je u Leipzigu predstavio novo riješenje za naše svakodnevne termalne probleme. HydroJet je hladnjak za procesore koji kombinira hermetički zatvoreni tekućinom punjeni hladnjak sa turbinskim ventilatorom. Sposoban je nositi se sa izvorom topline od 400W i nesumnjamo kako će postati overclockerski hit.

Acutator je naziv OCZ-ovog NIA (Neural Impulse Actuator) uređaja, koji funkcionira na principu pretvaranja periferalne moždane aktivnosti u svrhu upravljanja računalom. Neuronski signali se dekodiraju i objedinjuju kako bi se stvorila jedinstvena naredba u specifičnoj permutaciji mozga, očiju i aktivnosti mišića lica.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 5 minuta

Automobili

Objavljeno prije 6 minuta

Prljavi, zli i neodgovorni trgovci

Objavljeno prije 8 minuta

F1 sezona 2024

Objavljeno prije 19 minuta

kupovina laptopa s ebay-a?

Objavljeno prije 26 minuta

Mehanicke tipkovnice i sve o njima (čitaj 1. post ! )

Novosti

Blizzard vraća 6v6 mečeve u Overwatch 2

Čini se da su u Blizzardu napokon čuli molitve igrača. Overwatch tim je u četvrtak objavio da vraća mečeve 6v6 nakon što ih je kontroverzno uklonio za Overwatch 2. U blogu je tim otkrio da provodi dva testa 6v6 u nadolazećoj sezoni 14. Prvi... Pročitaj više

Roblox dodaje nove roditeljske kontrole nakon zastrašujučih prijava

Roblox najavljuje uvođenje novih sigurnosnih značajki za dječje račune idućeg mjeseca nakon šokantnog izvješća koje je tvrdilo da je platforma puna dječje i seksualne eksploatacije. Prema IGN-u, Roblox je poslao e-poruku roditeljima djece s... Pročitaj više

Apple će platiti do milijun dolara osobi koja uspije hakirati njihov AI cloud

Apple je upravo objavio najavu koja pokazuje da ozbiljno pristupaju očuvanju sigurnosti Appleove umjetne inteligencije. Tvrtka nudi golemu nagradu za otkrivanje grešaka (bug bounty) do čak milijun dolara svakome tko uspije hakirati njezin A... Pročitaj više

Android 15 će produžiti trajanje baterije u stanju čekanja za dodatna 3 sata

Na konferenciji Google I/O 2024, tehnološki div Google predstavio je niz novih značajki i poboljšanja za nadolazeći Android 15. Jedno od glavnih poboljšanja uključuje unaprijeđeni Doze način rada, koji sada omogućava uređaju da radi do 3 sa... Pročitaj više

Android Quick Share bit će bolji od Apple AirDropa, a evo i zašto

Dijeljenje Android datoteka bit će znatno učinkovitije zahvaljujući QR kodovima. QuickShare, Googleovo rješenje za brzo dijeljenje datoteka, uskoro će dobiti novu značajku: QR kodove. Ovo će značajno pojednostaviti povezivanje između uređaj... Pročitaj više

Sve novosti