Quantum Force HD 3870 BIOS Editor

Datum objave 25.12.2007 - Krešimir Matanović

Quantum Force HD 3870 BIOS Editor

Quantum Force HD 3870 BIOS Editor

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/foxconn_bios_editor.jpg">
Za sve vlasnike AMD Radeon HD 3870 grafičkih kartica, Foxconn je pripremio novogodišnji poklon. U sklopu kontinuirane Quantum Force promocije, Foxconn svim vlasnicima HD 3870 kartica nudi specijalni Quantum Force HD 3870 BIOS Editor pomoću kojeg mogu trajno podesiti frekvenciju grafičkog procesora i memorije, dok će naredna verzija ovog alata ponuditi i podešavanje voltaže, kao i frekvencije za 2D, odnosno 3D režim rada.

AMD Radeon HD 3870 kartice su se već pokazale kao izvrstan izbor za entuzijaste i overclockere, dok se maksimalne performanse ostvaraju kroz overclocking ili eventualno dodavanje dodatne HD 3870 kartice za rad u CrossFire režimu. Quantum Force HD 3870 BIOS Editor moguće je preuzeti sa Quantum Force stranica. Foxconn sličan alat nudi i za AMD Radeon HD 2900 seriju, a isti je moguće preuzeti sa ovog linka.

Nakon overclockinga HD 3870 kartica ostaje vam još samo da svoju matičnu ploču pripremite za ekstremni overclocking i adekvatno hlađenje, a par savjeta za pripremu i ovaj put daje najpoznatiji svjetski overclocker, Shamino.

Budući da su nastupajući praznici vrijeme darivanja, Foxconn je pripremio i posebnu Hellgate: London nagradnu igru u kojoj mogu sudjelovati svi posjetioci Quantum-Force.net web stranica koji uzmu učešće u interaktivnom kvizu.

Više... Vaš Komentar Top
Radeoni HD 3450, 3470 i 3650

Datum objave 22.12.2007

Radeoni HD 3450, 3470 i 3650

Na Internetu su se pojavile slike triju grafičkih kartica koje AMD priprema za lansiranje u siječnju. Modeli koji izlaze su iz low i mid-end segmenta a nose nazive Radeon HD 3450, HD 3470 i HD 3650. Najslabija HD 3450 je bazirana na čipu kodnog imena RV620 napravljenog u 55nm proizvodnom procesu. Takt procesora će biti 525MHz, a 256MB DDR2 RAM-a na 800MHz. Kartica će imati VGA izlaz, DisplayPort, biti PCIe 2.0 kompatibilna i koštati 50USD.

HD3470 će isto imati RV620 čip, koji će raditi na 600MHZ. Memorije će biti 256MB ili 512MB u GDDR3 izvedbi a raditi će na 1GHz. Kartica će imati DVI, VGA i TV izlaze, biti će također PCIe 2.0 kompatibilna i koštati 60USD.

HD3650 će biti baziran na nešto jačem RV635 čipu. Dolaziti će u dvije varijante. HD3650XT-u će čip kucati na 800MHZ a memorija na 1GHz, dok će u PRO verziji čip raditi na 600MHz a memorija također na 1000MHz. Oba modela će imati 256 ili 512MB DDR3 memorije sa 128 bitnim sučeljem. Cijene kartica će se kretati oko 100USD.
Više... Vaš Komentar Top
BSA – Holiday Risk

Datum objave 22.12.2007

BSA - Holiday Risk

Istraživanje koje je provelo međunarodno udruženje proizvođača poslovnog softvera Business Software Alliance (BSA) otkriva da će tijekom nadolazećeg blagdanskog razdoblja znatno porasti broj zaposlenika koji će kupovati putem Interneta kako bi izbjegli gužve prilikom kupnje poklona u trgovinama. Upravo je kupnja poklona putem Interneta jedna od najzastupljenijih aktivnosti tijekom radnog vremena, koja nije povezana s radom. Istraživanje u kojem su sudjelovali zaposlenici iz 20 različitih zemalja diljem svijeta, provela je tvrtka R&T Strategies po narudžbi BSA.

Usporedno s velikim porastom elektroničke trgovine, raste i broj lažnih i protupravnih ponuda koje mogu značajno ugroziti sigurnost korisnika i njegovog računalnog sustava. Zaposlenici koji bez znanja poslodavca koriste poslovna računala za vlastitu internetsku kupovinu izlažu takvom riziku računalnu mrežu tvrtke.

Rezultati istraživanja ukazuju na važnost uređenja softverske politike tvrtke i upoznavanja zaposlenika s pravilima koja su dužni poštivati prilikom korištenja informatičkih resursa tvrtke. Time će tvrtka osigurati bolju zaštitu vlastite računalne mreže. Programi koji uzrokuju tehničke poteškoće, kao i sav nelicenciran softver, mogu biti identificirani i obrisani.BSA u ovo blagdansko doba objavljuje i preporuke poslodavcima i njihovim zaposlenicima o načinima izbjegavanja rizika kupovine putem Interneta kako bi se zaštitila ne samo sigurnost računalnog sustava tvrtke, već i osobna sigurnost zaposlenika-kupaca od online prevara ili krađe identiteta.

Više... Vaš Komentar Top
Asus X48 R.O.G.

Datum objave 20.12.2007

Asus X48 R.O.G.

Novi Intelov high end čipset, X48 otkazan je do veljače 2008. zbog marketinških razloga. No, procurile su slike matične ploče temeljene na X48 čipsetu – ASUS Republic of Gamers (R.O.G.). Postojat će dvije verzije – Rampage Formula (koristit će DDR2 memoriju, prikazana na slici) i Rampage Extreme (DDR3). Ploče će najvjerojatnije biti lansirane u veljači (u skladu s lansiranjem X48) i bit će spremne podržati novi Intel QX9770 (3.2 GHz, 1600 MHz FSB) procesore.

News by: Marin Kovačić

Više... Vaš Komentar Top
AMD najavio Phenom 9600 Black Edition

Datum objave 20.12.2007

AMD najavio Phenom 9600 Black Edition

AMD je najavio novi Phenom 9600 Black Edition procesor. Kao i dosadašnji Black Edition procesori, jezgre su posebno birane i imaju otključane množitelje što bi trebalo omogućiti bolju overclockabilnost nego kod običnih, ne Black Edition procesora. Novi 9600 Black Edition kuca na 2.3 GHz, ima 2 MB L3 cachea i 512 KB L2 cachea. Nažalost, novi Black Edition još uvijek neće biti B3 stepping što znači kako će patiti od TLB buga. Kako bi ispravili TLB bug korisnici moraju koristiti BIOS zakrpu koja poprilično ruši performanse sistema. Nažalost, zbog tog buga ovaj Black Edition nije toliko privlačan za razliku od sadašnjih Black Edition procesora.

News by: Marin Kovačić

Više... Vaš Komentar Top
Centar izvrsnosti IBM-a u Hrvatskoj

Datum objave 20.12.2007

Centar izvrsnosti IBM-a u Hrvatskoj

IBM Hrvatska predstavio je IBM-ov Centar izvrsnosti (Center of Excellence) koji je osnovan u Zagrebu. Centar izvrsnosti zadužen je za savjetovanje, implementaciju i podršku specifičnih aplikacija zasnovanih na SAP-ovim i IBM-ovim tehnologijama namijenjenim naftnoj industriji i javnom sektoru. U Centru je zaposleno 30 domaćih konzultanata koji već surađuju s INA-om i Ministarstvom financija te klijentima širom svijeta od Velike Britanije, Italije, Češke do Hong Konga, Singapura i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Centar izvrsnosti osnovan u Hrvatskoj dio je IBM-ove mreže Global Delivery usmjerene na isporučivanje kvalitetnih poslovnih i IT usluga namijenjenih razvoju poslovnih sustava, održavanju i testiranju (solution managementu) širom svijeta.

Također, IBM-ovi centri podržavaju vodeća svjetska rješenja poput SAP-a, Oraclea, Siebela i e-poslovnih rješenja koja uključuju potporu klijentima u višejezičnoj okolini. IBM-ovi globalni kapaciteti na području razvoja složenih sustava i održavanja omogućuju klijentima usredotočenost na temeljno poslovanje (core competence), uštedu troškova, optimizaciju tehnologije i resursa s ciljem ostvarenja konkurentske prednosti tj. planiranog rasta. IBM-ovi globalni centri objedinjuju cjelokupni portfelj od hardvera, softvera preko istraživanja i razvoja te pružaju specijalističke tehnološke i/ili industrijske usluge (konzalting) s naglaskom na uslužno-orijentiranu arhitekturu (SOA).

Nastavljajući korporativnu strategiju globalno integrirane kompanije, IBM je prepoznao bogatstvo talenta i stručnosti na hrvatskom tržištu potrebnih za pružanje usluga poslovnog savjetovanja u naftnoj industriji i javnom sektoru na globalnoj razini. Hrvatski Centar izvrsnosti pomaže kompanijama u provođenju strateških projekata poput transformacije poslovnih procesa te implementacije cjelovitih i prilagodljivih poslovnih rješenja kako bi ostvarili profitabilan rast i konkurentnost na globalnom tržištu. Cilj Centra u Zagrebu usmjeren je na razvijanje izvrsnosti temeljene na specifičnim sektorskim znanjima te stvaranju intelektualnog vlasništva.

Više... Vaš Komentar Top
Nova Quantum Force ploča obara 3DMark rekorde

Datum objave 20.12.2007

Nova Quantum Force ploča obara 3DMark rekorde

Nova Foxconnova ploča iz Quantum Force obitelji postavlja novi 3DMark06 rekord za Radeon 3870 kartice uz overclocking Intel 45nm procesora na 6GHz!

Prva testiranja ploče, koja se očekuje na tržištu u 2008. godini, pokazala su sav potencijal nove platforme omogućavajući obaranje 3DMark06 rekorda za Radeon HD3870 kartice, kao i overclocking Intelovog novog procesora na frekvenciju od impresivnih 6GHz uz maksimalnu stabilnost. Dobiveni rezultat od 28.313 3DMarksa je jedan od najboljih do sada postignutih te ujedno novi rekord u 3DMarku korištenjem HD3870 kartica.

U odvojenim testovima, Foxconnovi inženjeri su overclockali Intelov QX9770 C2E procesor na 6GHz, uz korištenje LN2 hlađenja. Ploča je zasnovana je na novoj Intelovoj platformi te za regulaciju koristi osmofaznu energetsku jedicu koja je jedan od razloga za ostvarivanje dobrih overclockerskih rezultata. Finalna verzija ploče donijet će i neke nove inovacije koje će pomoći overclockerima u ostvarivanju do sada najboljih overclockerskih rezultata.

Više... Vaš Komentar Top
Intel X48 novosti

Datum objave 19.12.2007

Intel X48 novosti

Intel će vjerojatno odgoditi lansiranje novog high-end čipseta X48. Razlog bi mogao biti što su ih to zamolili proizvođači matičnih ploča koji imaju još popriličan broj X38 čipseta na lageru. Orginalno su Intelovci X48 trebali početi prodavati 4. studenog, no to se nije dogodilo. Sa njegovom odgodom, Intel će vjerojatno odgoditi i novi Core 2 Extreme procesor.

Kao što otprije znamo X48 će podržavati procesore sa 1600MHz procesorskom sistemskom sabirnicom (PSB), imati podršku za dual-channel PC3-10600 (DDR3 1333MHz) memoriju sa Intel Fast Memory tehnologijom, PCI Express 2.0 podrškom i XMP tehnologiju. Prema nekim dokumentima Intel je odlučio ukloniti podršku za PC3-12800 (DDR3 1600MHz) memoriju, te će odluka o podršci ostati na samim proizvođačima ploča.

Inače, Intel za prvo tromjesečje iduće godine planira lansirati svoju X48 ploču imena DX48BT2 (Bonetrail) sa podrškom za DDR3-12800 memoriju i Core 2 Extreme QX9770 procesor.

Više... Vaš Komentar Top
ZEROtherm Premium Nirvana NV120

Datum objave 18.12.2007

ZEROtherm Premium Nirvana NV120

Iza podužeg imena krije se CPU hladnjak kojeg je testirala ekipa sa Driver Heavena. Hladnjak proizvodi kod nas slabo poznata firma Tajvanska APACK koja se specijalizirala za tihe hladnjake.

Nirvana NV120 je hladnjak koji kombinira aluminijske finove, bakrenu jezgru, bakrene heatpipeove i 120mm ventilator. Teška je popriličnih 628 grama, a kapacitet hlađenja joj je preko 150W. Ventilator se vrti između 700 i 2600RPM-a sa maksimalnom propusnošću od 89CFM-a.

Test je pokazao kako Intelov E6700 procesor pri 3.15GHz zadržava temperaturu od 45°C što uopće nije loš rezultat. Da je dostupan na našem tržištu sigurno bi postao predmet želja većine overclockera.

Više... Vaš Komentar Top
Intel Z-P140

Datum objave 18.12.2007

Intel Z-P140

Početkom godine Intel je predstavio Z-U130 seriju NAND SSD-ova. Z-U130 je imao USB2.0 sučelje i dolazio je u 1GB, 2GB, 4GB i 8GB verzijama.

Danas su predstavili novu seriju Z-P140, koja za razliku od prethodnika ima PATA sučelje i kapacitete 2GB i 4GB (koristeći 4GB module moguće je proširenje do 16GB). Novi SSD-ovi su minijaturnih dimenzija – 12x18x1.8mm, tj. 400 su puta manji od 1.8″ HDD-a a težina im je samo 0.6 grama. Potrošnja električne energije u mirovanju je 1.1mW dok je pri čitanju/pisanju 300mW. MTBF (Mean-Time Before Failure) Intelovih SD54B i SD58B NAND čipova ugrađenih u module je 2.5 milijuna sati. Brzina čitanja je 40MB/s, a zapisa 30MB/s.

Intel će ovim proizvodima ciljati na tržište mobilne telefonije, prijenosnih media playera i Ultra Mobile PC proizvođača.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu

Objavljeno prije 2 minute

Što trenutno igrate?

Objavljeno prije 2 minute

P: 24" 2k Samsung monitor

Objavljeno prije 5 minuta

Automobili

Objavljeno prije 5 minuta

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Novosti

Sonos predstavio Arc Ultra i Sub 4, a popravljaju i aplikaciju

Sonos je predstavio Sonos Arc Ultra, novi flagship soundbar koji također predstavlja revolucionarnu tehnologiju Sound Motion. Značajan napredak u audio inženjerstvu, Sound Motion drastično smanjuje veličinu transduktora (pretvornika) dok po... Pročitaj više

Microsoft Office 2021 VS Office 2024: Koji će te odabrati? Najnovija "kupi jednom zauvijek" verzija Officea

Nedavno je službeno predstavljen Microsoft Office 2024. Godeal24 nudi 62% popusta na ključeve Microsoft Officea u sklopu svoje "lude Microsoft ponude": Office Home 2024 za samo 100,29 € (reg. 149 USD) - Za studente i obitelji. Uključuje kla... Pročitaj više

Novi Windows 11 update izaziva rušenje sustava

Novi update za Microsoft Windows 11, poznat kao 24H2, stigao je, ali dolazi s problemima. Nezadovoljni korisnici masovno prijavljuju na forumima pojavljivanje stalnih plavih ekrana smrti (BSOD) nakon ažuriranja. Iako Microsoft još nije služ... Pročitaj više

Google gasi popularne blokatore oglasa uoči prelaska na Manifest V3

Milijuni korisnika Chromea uskoro bi mogli izgubiti pristup svojim omiljenim proširenjima. Prema Googleovom biltenu za podršku, kompanija planira ukinuti podršku za popularne blokatore oglasa kao što su uBlock Origin i druga proširenja koja... Pročitaj više

AMD i Intel se udružuju

AMD i Intel udružuju snage. Zvuči šokantno, ali dva giganta koja se natječu u izradi najboljih procesora sada zajednički vode novu savjetodavnu grupu x86 ekosustava. Njihova izjava misije je "okupljanje tehnoloških lidera kako bi oblikovali... Pročitaj više

Sve novosti