Thermaltake Chaser MK-I LCS

Datum objave 26.09.2011 - Krešimir Matanović

Thermaltake Chaser  MK-I LCS

Thermaltake Chaser MK-I LCS

Thermaltake je početkom ove godine predstavio i na PC Ekspertu testirano Chaser MK-I kućište u tzv. ACS (air cooling system ) konfiguraciji. Danijel je tada zaključio kako je riječ o vrlo dobrom i prostranom kućištu s odlično riješenim hlađenjem, koje je uz to i predvišeno za ugradnju vodenog hlađenja. Thermaltake sada na tržište dovodi Chaser MK-I LCS (liquid cooling system), s tvornički ugrađenim sistemom vodenog hlađenja. Sistem se sastoji od 240 mm radijatora, bakrenog vodenog bloka za procesor, P500 pumpe (500 litara vode na sat) i sistemom cijevi s non-spill spojnicama. Za hlađenje radijatora brinu se dva 120 mm ventilatora, a uz njih tu su i jedan 200 mm ventilator na usisu te jedan 140 mm na ispuhu. Sve osalo je isto kao i na originalnom MK-I kućištu, pa vjerujemo kako je tržišni uspjeh zajamčen.

Više... Vaš Komentar Top
Zotac A75-ITX WiFi

Datum objave 23.09.2011

Zotac A75-ITX WiFi

Zotac predstavlja A75-ITX WiFi platformu koja donosi podršku za nove AMD-ove Llano desktop APU-a u mini-ITX formatu.

Glavne značajke:

  • Nova Zotac A75-ITX WiFi mini-ITX platforma
  • AMD A75 čipset
  • Kompatibilna s AMD A8, A6, A4 & E2 serijama APU-a (socket FM1)
  • 2 x DDR3 DIMM slota (do 1866 MHz, max. 8GB)
  • DVI, HDMI & VGA (s adapterom) izlazi
  • PCI Express x16 slot
  • 4 SATA 6.0 Gb/s s RAID 0, 1, 0+1 podrškom
  • 8 USB 3.0 portova (6 straga, 2 preko headera)
  • 2 USB 2.0 porta (2 preko pin headera)
  • Dual Gigabit Ethernet
  • Hardware accelerated Blu-ray playback
  • Dolby TrueHD & DTS-HD Master Audio bitstream
  • Digital S/PDIF izlaz (optical)
  • 8-channel high-definition audio
  • Microsoft DirectX 11 podrška
  • Onboard 802.11n WiFi & Bluetooth 3.0
  • Mini-ITX form factor
Više... Vaš Komentar Top
Nove slušalice iz Logitecha

Datum objave 22.09.2011

Nove slušalice iz Logitecha

Danas je Logitech predstavio novu liniju PC stereo slušalica koje će pružiti jasnoću, udobnost i praktičnost osobama koje koriste svoja računala za Voice over IP (VoIP) komunikaciju ili zabavu.

H130 slušalice nude elegantan dizajn, nenametljivo su lagane i vrlo jednostavne za postavljanje na zatiljak glave. Posjeduju mikrofon koji poništava šumove čime se smanjuje neugodna pozadinska buka. Jasno čisti pozivi sa stereo zvukom čine ugodu korištenja zabavnom tako da imate potrebu ostati dulje na vezi za vrijeme chata. Pored toga, mikrofon možete pozicionirati na mjesto gdje se vaš glas najbolje čuje te ga pomicati u drugim smjerovima, prema gore ili u stranu, kada se njime ne služite. H150 nude iste velike značajke kao i H130, ali imaju podesivu traku za postavljanje slušalica na zatiljak glave. Stereo slušalice H150 također imaju jastučiće napravljene od pjenastog materijala, mikrofon koji se može pomicati na lijevo ili desno i jednostavnu in-line kontrolu koje olakšavava podešavanje glasnoće i isključivanje mikrofona.

Za dobar ugođaj tijekom internet poziva, slušanja glazbe, gledanja filmova i igranje Logitech slušalice H250 donose dinamičan, pun raspon stereo zvuka. Također posjeduju podesivu traka za glavu i podstavljene jastučiće od mekanog materijala za dobar osjećaj – čak i za vrijeme dugih poziva. Logitech linija PC stereo slušalica bit će dostupna u rujnu. Logitech stereo slušalice H130 i Logitech stereo slušalice H150 bit će dostupne po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 149,00 kuna, a Logitech stereo slušalice H250 po preporučenoj maloprodanoj cijeni od 259,00 kuna.

Više... Vaš Komentar Top
Verbatim Go Mini Optical Travel Mouse

Datum objave 20.09.2011

Verbatim Go Mini Optical Travel Mouse

Za korisnike računala koji često putuju, Verbatim je predstavio Go Mini Optical Travel Mice. Zgodan i elegantan, miš Go Mini Mice je dostupan u četiri boje: crnoj, ružičastoj, vulkansko narančastoj i karipsko plavoj. Teži 44 grama i dizajniran je da lako stane u džep ili torbu za prijenosnik. Može se koristiti lijevom ili desnom rukom te nudi optičku leću rezolucije 1.000 tpi i USB kabel na uvlačenje.

  • Dimenzije: 150 mm x 42 mm x 29 mm (D x Š x V)
  • Masa od samo 44 grama
  • Četiri boje: crna, ružičasta, vulkansko narančasta i karipsko plava
  • Optička leća razlučivosti 1.000 tpi
  • Može se koristiti lijevom ili desnom rukom
  • Ultraprenosivi dizajn
  • USB kabel na uvlačenje
  • Sistemski zahtjevi: Windows 7, Vista, XP / Mac OS X 10.4 ili noviji
  • Podržava USB 3.0/2.0

Opremljen USB kabelom na uvlačenje i ultraprenosivog formata, Go Mini Optical Travel Mouse dizajniran je da lako stane u džep ili torbu za prijenosnik. U avionu ili u automobilu, spojite ga u USB priključak i krenite s povlačenjem i spuštanjem datoteka. Sva četiri modela su dostupna u dućanima po cijenama od 56,24 kn.

Više... Vaš Komentar Top
Thermaltake Overseer RX-I

Datum objave 20.09.2011

Thermaltake Overseer RX-I

Thermaltake za sredinu rujna najavljuje tržišno pojavljeivanje novog pripadnika e-Sports serije full tower kućišta – modela Overseer RX-I. Neke od njegovih glavnih karakteristika su:

  • Karakteristični svjetlosni efekti "daha"
  • Poseban dizajn prednje stranice i crni premaz unutrašnjosti
  • USB 3.0 SuperSpeed
  • HDD Docking Station smješten na vrhu kućišta (hot-swap)
  • Smješaj PSU-a na dnu kućišta za lakši pristup
  • Podrška za najveće AMD & NVIDIA grafičke kartice dužine do 12.5”/32cm

Uz to, kućište ima i šest mjesta za 3.5” uređaje, te tri 5.25” mjesta s tool-free mehanizmima, dimenzije su mu 535 x 220 x 580 mm uz masu od 10.3 kg. Za adekvatno hlađenje komponenti tu su dva 200 mm ventilatora (na prednjoj i gornjoj strani kućišta), te jedan 120 mm ventilator za ispuh. Opcionalno se kućište može opremiti s još po jednim 200 i 120 mm ventilatorom. Cijena za naše tržište još nije poznata, no prema najavama trebala bi biti povoljna.

Više... Vaš Komentar Top
Shuttle XPC SH61R4

Datum objave 19.09.2011

Shuttle XPC SH61R4

Shuttle predstavlja još jedan u nizu svojih XPC Barebone računala. SH61R4 je treći model baziran na intelovom H61 čipsetu, koji podržava drugu Core generaciju procesora (i3/i5/i7 za LGA1155). I ovaj je puta riječ o aluminijskom kućištu koje čije je hlađenje riješeno sistemom toplovodnih cijevi i ventilatorom čiji je broj okretaja kontroliran od strane sistema. H61 čipset, kao što znamo, donosi podrpku za USB 3.0, dva digitalna video izlaza DVI-I i DVI-D na koje sliku daje grafika integrirana u procesor. Ukoliko trebate jače grafičke performanse tu je i PCI-E-x16-2.0 slot za diskretnu karticu, a tu su i jedan PCI-E-x1-2.0 slot te jedan Mini-PCI-E-x1-2.0 slot. XPC dolazi s napajanjem od 250 Vata, a ima mjesta za jedan 5.25" uređaj, te dva interna za 3.5" uređaje. Ukupno je deset USB portova (dva su s USB3.0 podrškom), a tu je i podrška za Gigabitni LAN i 5.1 Audio. Opcionalno je moguće instalirati COM port, ali i 300, te 500 Vatna napajanja. Prodaja diljem Europe kreće uskoro po preporučenoj cijeni od 172 Eura (bez poreza).

Više... Vaš Komentar Top
Osvježena serija Dell Inspirion R

Datum objave 19.09.2011

Osvježena serija Dell Inspirion R

Na naše tržište stigli su novi dizajnerski modeli Dell prijenosnih računala Inspiron R N5110 i N7110 koji uz nekoliko novih tehničkih karakteristika jedini na tržištu omogućuju mijenjanje maski kućišta. Personalizirani dizajn Inspiron R prijenosnih računala potpisuje SWITCH by Design Studio koji surađuje s mnogim priznatim neovisnim umjetnicima, dizajnerima i partnerima zajedno s luksuznim brandom lakova za nokte OPI. Zamjenjive maske dolaze u raznovrsnim živim bojama i na jednostavan način samo jednim klikom mogu potpuno promijeniti izgled prijenosnog računala.

Inspiron R omogućuje korisnicima odabir između posljednje generacije Intelovog procesora Core i3 ili Core i5 do maksimalnih 8 GB radne memorije. Dodatnu pogodnost čine Blu-ray optički uređaj, 3D Blu-ray playback, odnosno prikaz na vanjskom ekranu preko HDMI 1.4. Uz ugrađenu podršku za tehnologiju Wireless Display, integrirani Dell Stage software, 9 ćelijsku bateriju koja može izdržati do 13 sati rada, chiclet tipkovnicu, web kameru, te Windows 7 Home Premium ili Professional OS, nova Dell Inspiron R prijenosna računala nameću se kao pravi izbor za ljubitelje personaliziranog dizajna i inovativne tehnologije. Novi Inspiron Switch model može se kupiti u svim bolje opremljenim trgovinama s tehničkom opremom,  a cijena se kreće već od 4299,00 Kn.

Više... Vaš Komentar Top
Ubrzana budućnost: višejezgreni procesori postaju  standard u računalstvu  koje doseže krajnje granice

Datum objave 16.09.2011

Ubrzana budućnost: višejezgreni procesori postaju standard u računalstvu koje doseže krajnje granice

Objašnjavajući učinak koji višejezgreno računalstvo ima na širok krug korisnika te nova dostignuća na području superračunala, Justin Rattner, Intelov glavni tehnološki direktor, na konferenciji Intel Developer Forum rekao je publici da se budućnost računalstva već ubrzala.

“Od 2006. Intel i razvojna zajednica koja koristi Intelovu arhitekturu surađuju na ostvarenju potencijala višejezgrenog računalstva, koje ubrzo prelazi okvire računalstva visokih performansi te se primjenjuje u rješavanju širokog raspona poteškoća na području računalstva u stvarnom svijetu na klijentskoj i poslužiteljskoj strani”, rekao je Rattner u uvodnom govoru trećeg dana konferencije u San Franciscu. “Ono što smo pokazali danas samo je obris onoga što će biti moguće u višejezgrenim računalnim sustavima i superračunalima.”

Intel nastavlja tehnološki razvoj koji nastoji premašiti današnje granice, istražujući mogućnosti daljnjih velikih poboljšanja koja će računalstvo podignuti na novu razinu performansi, uz osjetno manju potrošnju energije nego je to danas moguće ostvariti. Rattner je kao primjer predstavio tehnologiju Near-Threshold Voltage Processor, u kojoj se koriste inovativni ultraniskonaponski sklopovi kojima se osjetno smanjuje potrošnja energije, a rade blizu praga ukapčanja odnosno na sklopnom naponu tranzistora. Taj koncept rada procesor aktivira brzo po potrebi, a razinu energije smanjuje na manje od 10 milivata pri malom opterećenju – dovoljno nisko da se može napajati samo iz solarne ćelije veličine poštanske marke. Iako je takav čip još u razvojnoj fazi te se još ne može koristiti, rezultati tog istraživanja mogli bi dovesti do integracije skalabilnih naponskih sklopova na najnižoj vrijednosti u širokom rasponu novih proizvoda, smanjujući potrošnju energije za najmanje pet puta te šireći mogućnosti stalne pripravnosti na širi skup računalnih uređaja. Takve tehnologije mogle bi laboratoriju Intel Labs omogućiti da procesorsku potrošnju energije smanji za 100 do 1000 puta pri primjenama u rasponu od masovnih obrada podataka pa do brzih teraskalarnih operacija.

Memorija Hybrid Memory Cube, koncept DRAM-a koji je razvio Micron u suradnji s Intelom, novi je pristup osmišljavanju memorije koji omogućuje sedam puta veću energetsku učinkovitost nego sadašnja DDR3 memorija. Hybrid Memory Cube koristi složenu konfiguraciju memorijskog čipa, tvoreći kompaktnu “kocku,” te koristi novo, visokoučinkovito memorijsko sučelje koje postavlja nove standarde za potrošnju energije po prenesenom bitu, podržavajući brzinu prijenosa podataka od trilijun bitova u sekundi. To bi dostignuće moglo dovesti do osjetnih poboljšanja na području poslužitelja optimiziranih za računalstvo u oblaku, kao i za računala Ultrabook, televizore, tablet-računala i pametne telefone.

Višejezgreni sustav, sastavljen od više procesorskih modula u jednom čipu, postao je prihvaćen način poboljšanja performansi uz malu potrošnju energije. Dok višejezgreni procesori upućuju više na dizajnersku perspektivu nego na klasičan postupak dodavanja jezgri, nova definicija čipa temelji se na pretpostavci da je velik broj jezgri postao novi standard.

Rattner je istaknuo da je višejezgreno računalstvo napravilo velik korak od uvođenja Intelova prvog dvojezgrenog procesora predstavljenog na IDF-u prije pet godina. Danas Intelovi višejezgreni procesori omogućuju bezbroj važnih primjena, od širokog raspona upotrebe u industrijskom sektoru, uključujući neke nove, iznenađujuće primjene u iznimno promjenjivom svijetu računalstva s velikim brojem jezgri.

Rattner je opisao neke od najnovijih primjena te tehnologije sa softverskim alatima i tehnikama programiranja koje razvojnim inženjerima omogućuju da iskoriste snagu višejezgrenog računalstva na nekoliko ključnih područja:

  • Brže web-aplikacije: proširenje web-tehnologije JavaScript™ sa značajkama programiranja paralelne obrade podataka, pomoću upravo izašlog eksperimentalnog modula otvorenog koda Parallel JS iz Intel Labsa, koje će omogućiti novu klasu aplikacija utemeljenih na pregledniku na područjima kao što su uređivanja fotografija i videozapisa, fizikalne simulacije te 3D igre za stolna i mobilna osobna računala, primjerice Ultrabook™.
  • Odzivniji servisi u oblaku: osjetno povećanje upita u sekundi za aplikacije s predmemorijom koje koriste višejezgrene mogućnosti druge generacije mikroprocesora Intel® Core™ da bi se najvećim svjetskim web-stranicama omogućilo da poboljšaju odzivnost web-aplikacija te tako korisnicima skrate vrijeme čekanja na ključne podatke.
  • Poboljšana zaštita klijentskih osobnih računala: paralelni kriptografski servisi i servisi koji rade na temelju prepoznavanja lica osoba radi bolje sigurnosti na računalima Ultrabook i klasičnim prijenosnim i stolnim osobnim računalima putem cjelokupne Intelove arhitekture i grafičkih jezgri druge generacije mikroprocesora Intel Core.
  • Manji troškovi bežične infrastrukture: projekt u suradnji s tvrtkom China Mobile zamjene klasičnih i skupih hardverskih baznih stanica na odašiljačima potpuno programiranom i puno ekonomičnijom softverskom alternativom u obliku osobnog računala.
  • Znanstveno istraživanje: otkrivanje tajni svemira pomoću skupa Intelovih višejezgrenih procesora na institutu CERN* radi znatnog poboljšanja performansi aplikacija na području fizike čestica te brzog prijenosa kodova u Intelovu nadolazeću liniju proizvoda utemeljenih na MIC (engl. Many Integrated Core) arhitekturi.
Više... Vaš Komentar Top
HTC i Beats predstavljaju Sensation XE

Datum objave 16.09.2011

HTC i Beats predstavljaju Sensation XE

HTC otkriva novi HTC Senasation XE – prvi u nizu HTC pametnih telefona s BeatsAudio tehnologijom koja donosi studijski kvalitetan zvuk. Uz visoku kvalitetu zvuka HTC handseta, HTC Sensation XE potrošačima nudi i ultimativni multimedijalni doživljaj, postavljajući novi standard mobilnog tržišta u kvaliteti zvuka. Uz to, izvedba zvučnika i dužina trajanja baterije HTC Sensation-a XE te goruća brzina njegovog  1.5 GHz dvojezgrenog procesora,  omogućuje Vam da slušate, gledate, razgovarate i pretražujete još i duže.

HTC Sensation XE prvi je handset koji nudi BeatsAudio doživljaj – kombinaciju softvera i hardvera koja vam omogućuje slušanje glazbe onakvom kakvom su je zamislili umjetnici. Kada se koristi s ekskluzivnim Beats by Dr. Dre slušalicama, handset se automatski prebacuje na Beats by Dr. Dre sound profil te donosi audio snimke posebno ugođene za slušalice.
Koristite li bilo koju od brojnih glazbenih usluga dostupnu na Android tržištu,  primijetit ćete puniji bas i svježije vokale te novu razinu jasnoće koja nudi zvuk onakvim kakvim su ga umjetnici i zamislili. HTC Sensation XE također dolazi s mikroSD karticom (8GB/16GB) koja omogućuje unos tisuća pjesama. Ekskluzivne Beats by Dr. Dre slušalice s daljinskim upravljačem omogućuju Vam da zaustavite, prebacujete ili puštate pjesme te preuzmete odnosno zaustavite poziv, čak i kada vam je telefon u džepu. Uređaj će biti dostupan diljem EMEA i Azije Pacifik krajem rujna.

Više... Vaš Komentar Top
Ultrabook – preobrazba osobnog  računalstva –

Datum objave 15.09.2011

Ultrabook - preobrazba osobnog računalstva -

U svom obraćanju okupljenima na Intel Developer Forumu (IDF-u) Mooly Eden, potpredsjednik i generalni direktor Intelova odjela PC Client Group, izjavio je da osobno računalstvo trenutno prolazi kroz novu preobrazbu povezanu s Intelovim stvaranjem računala Ultrabook, nove kategorije mobilnih uređaja.
Pri definiranju kategorije Ultrabook Intel je krenuo od onoga što korisnici najviše žele od svojih uređaja za osobno računalstvo, kako iz emotivne, tako i iz racionalne perspektive. Ultrabookovi su osmišljeni tako da korisnicima ponude snagu stvaranja i korištenja u tankom, laganom, sigurnom i elegantnom uređaju koji nudi imersivno i responsivno okruženje bez smanjenja performansi, a sve to po pristupačnoj cijeni.

Prvi uređaji Ultrabook, koji će biti dostupni tijekom blagdanske sezone 2011., a utemeljeni su na procesorima Intel Core druge generacije, nudit će se u brojnim elegantnim kućištima te će ih biti moguće gotovo u trenu aktivirati čak i iz najdubljeg stanja mirovanja pomoću tehnologije Intel Rapid Start.
Linija procesora Intel Core druge generacije, predstavljena ove godine, zahvaljujući poboljšanim performansama i procesorskoj grafici nudi potpuno nov doživljaj vizualnog računalstva. Eden je istaknuo da je Intel dosad isporučio 75 milijuna procesora Intel Core druge generacije, što taj model čini najtraženijim procesorom u Intelovoj povijesti. Dokaz je to i stalne snažne potražnje za osobnim računalima diljem svijeta – svakog se dana proda približno milijun računala, a taj trend osobito potiče razvoj novih tržišta.

Eden je za govornicom ugostio Microsoft i demonstrirao rad u operacijskom sustavu Windows 8 s pokrenutih nekoliko aplikacija na uređajima Ultrabook utemeljenima na Intelovoj tehnologiji. Istaknuo je opsežnu suradnju Intela i Microsofta te spomenuo buduće prilike koje će Windows 8 ponuditi na raznim računalnim uređajima, primjerice tablet-računalima, hibridnim uređajima i novim modelima kao što su računala Ultrabook.
Eden je pozornost okupljenih skrenuo i na tehnologiju Thunderbolt, novu brzu ulazno-izlaznu tehnologiju s dva protokola projektiranu za postizanje visokih performansi, jednostavnosti i fleksibilnosti. Thunderbolt omogućuje povezivanje brzih uređaja za pohranu, uređaja za snimanje multimedijskih sadržaja i zaslona putem jednog tankog kabela. Prisutnima je pretpremijerno pokazao prototip s tehnologijom Thunderbolt i operacijskim sustavom Microsoft Windows 7.

Eden je sudionicima IDF-a demonstrirao i procesor koji će pogoniti uređaje Ultrabook planirane za 2012. godinu – treću generaciju procesora Intel Core (kodnog naziva "Ivy Bridge"). Planira se da će taj procesor postati dostupan u računalnim sustavima u prvoj polovici 2012. te ponuditi bolje performanse i energetsku učinkovitost. Intel je iznova projektirao procesorsku grafiku da bi ponudio bolji doživljaj korištenja videosadržaja i igara.
Eden je predstavio šest pretprodukcijskih dizajna računala Ultrabook utemeljenih na procesorima Intel Core treće generacije te napomenuo da 2012. očekuje velik izbor uređaja za korisnike diljem svijeta.
Da bi se korisnicima omogućio bezbrižan rad koji žele, u uređaje Ultrabook bit će ugrađene sigurnosne značajke – tehnologija Intel Identity Protection i Intel Anti-Theft. Koristeći danas dostupne mogućnosti kao temelj, računala Ultrabook, prijenosna i stolna računala sljedeće generacije profitirat će i od suradnje Intela i McAfeeja kojom se zajedničkim naporima želi razviti McAfeejeva usluga zaštite od krađe namijenjena računalima Ultrabook. To će McAfeejevo rješenje postati dostupno 2012. godine, a bit će među prvima u kojima će se koristiti jedinstvene tehnologije na razini Intelova čipa te će korisnicima ponuditi zaštitu uređaja i podataka u obliku zaključavanja uređaja, brisanja podataka i praćenja lokacije.
Eden je čitavu industriju osobnog računalstva pozvao na suradnju radi ponude tankih, laganih i potpunih računalnih uređaja te se dotaknuo komponentnih tehnologija kao što su plošni zasloni, tipkovnice, baterijske tehnologije i kućišta, u kojima je potrebna dodatna inovacija da bi se ostvarila vizija računala Ultrabook. Kao predvodnik te inovacije, Intel je demonstrirao novu tehnologiju za uštedu energije na prijenosnim računalima kojom se ograničava osvježavanje zaslona kada je zaslon računala Ultrabook statičan te tako štedi energija. Vodeći dobavljač plošnih zaslona LG Display među prvima će na tržištu ponuditi plošni zaslon s osvježavanjem zaslona optimiziranim za uštedu energije, i to na računalima Ultrabook na kojima se koristi njegova tehnologija Shuriken, koja se odlikuje prikazom od ruba do ruba, manjim dimenzijama i niskom potrošnjom energije.

Vizija računala Ultrabook višegodišnji je pothvat koji obuhvaća cijelu računalnu industriju, a razvijat će se u tri stadija. Eden je objasnio da je prvi stadij već u tijeku, a realizirat će se ove blagdanske sezone predstavljanjem prvih uređaja Ultrabook, dok će drugi stadij započeti predstavljanjem procesora Intel Core treće generacije tijekom prve polovice 2012. godine. Tijekom 2013. Intel će predstaviti svoj 22-nanometarski procesor "Haswell" nove generacije te tako označiti treći stadij prijelaza na uređaje Ultrabook. Eden je na IDF-u demonstrirao procesor "Haswell" s više istodobno pokrenutih aplikacija. Uređaji utemeljeni na tom budućem čipu na kraju će preobraziti osobno računalstvo jer će nova razina uštede energije koju će omogućiti novi procesor nuditi više od deset dana trajanja baterije u povezanom stanju mirovanja te korisnicima pružiti najpotpuniji i najkvalitetniji doživljaj korištenja računala.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 48 minuta

P: Logitech G512 SE

Objavljeno prije 1 sat

Little Big Adventure 1&2 Remastered

Objavljeno prije 1 sat

Kalkulator ne radi preko shortcuta od tipkovnice

Objavljeno prije 1 sat

Računalo ne boota sa dvije nove pločice memorije

Objavljeno prije 1 sat

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Novosti

Zašto je brzina bitna kada birate VPN pružaoca usluga?

Brzina je najbitniji faktor kada birate pružaoca VPN usluga. Zašto je tome tako? Veza koja je usporena dovodi do lošeg korisničkog iskustva. Ako streamate 4K sadržaj primjerice, te imate lošu VPN uslugu može doći do zastajkivanja, usporenja... Pročitaj više

Nestašice i visoke cijene RTX 4090 GPU-a

Nema sumnje da je RTX 4090 jedna od najboljih grafičkih kartica na tržištu, no sada bi mogla biti posljednja prilika za kupnju. Prema članovima foruma Board Channels (preko VideoCardza), Nvidia je ukinula ovu grafičku karticu i prestat će i... Pročitaj više

Windows 11 može koristiti AI kako bi odgovarao na poruke

Microsoft je počeo uvoditi korisnu značajku Predloženih odgovora u aplikaciji Phone Link koja korisnicima daje AI-predložene tekstualne odgovore za brzi odgovor na njihove poruke, kako je softverski gigant naveo u blog objavi. Nova značajka... Pročitaj više

Snaga Qualcomm čipa: Nadilazi Snapdragon liniju, istražuje računala, sljedeća stanica je RISC-V

Qualcomm je globalno poznat po svojim čipovima za mobilne uređaje, posebno serijom Snapdragon, koja je kroz godine postala sinonim za visoke performanse u pametnim telefonima. Snapdragon serija, koja je lansirana 2007., prošla je mnoge faze... Pročitaj više

Serija Avatar će dobiti najveću igru do sada

Svijet Avatara trebao bi dobiti "najveću video igru u povijesti franšize", AAA RPG u kojem će igrači biti upoznati s potpuno novim Avatarom. IGN je izvijestio da Paramount Game Studios i Saber Interactive rade na igri za PC i konzole u kojo... Pročitaj više

Sve novosti