Western Digital Red line

Datum objave 11.07.2012 - Igor Vujević

Western Digital Red line

Western Digital Red line

WD je odlučio uvesti još jednu boju u svoju ponudu diskova, pa je tako nakon zelene, plave i crne serije došao redi na crvenu. Red line, kako se službeno predstavlja, serija diskova namijenjena je prvenstveno kućnim korisnicima ili manjim uredima, koji žele certificirane diskove za svoj NAS sustav.
WD Red line ponuda zasnovana je na tri modela 3.5″ formata, od 1TB, 2TB i 3TB opremljeni s SATA 6 priključcima, 64MB cachea, InteliPower tehnologijom s promjenjivom brzinom vrtnje ploča, a WD posebno ističe NASware značajku.

Radi se o modificiranom frimwareu za ovu seriju diskova koji bi trebao osigurati vrhunsku pouzdanost, optimalne performanse i bezbolnu integraciju u postojeći sistem. Da je tome tako, testirali su i certificirali brojni poznati proizvođači NAS sistema kao što je Drobo, D-Link, Qnap, Synology, a pouzdanost i sve ostalo ova linija tek treba da dokaže u praksi i krajnjim korisnicima. A mi ove diskove možemo kupiti po slijedećim preporučenim cijenama:

*1 TB drive (model # WD10EFRX) USD 109.00

*2 TB drive (model # WD20EFRX) is USD 139.00

*3 TB drive (model # WD30EFRX) is USD 189.00

Više... Vaš Komentar Top
Akasa Cavalry

Datum objave 09.07.2012

Akasa Cavalry

Akasa je svoju ponudu mid-tower kućišta obnovila s novim Cavalry modelom, prilično jednostavnog no dobro odmjerenog dizajna. Od vanjskih utora tako su svoje mjesto našla dva 5.25“ ležišta, kao i jedno od 3.5“, dok je u unutrašnjosti moguće smjestiti dva klasična 3.5“ diska i još jedan dodatni 2.5“ ili 3.5“ model (moguće su i druge 2+1 kombinacije).

Naravno, na polju hlađenja Akasa je igrala na sigurno i ugradila 1x120mm ventilator na prednjoj strani kućišta i 1x80mm na stražnjoj strani. Od ostalih detalja valja još izdvojiti podršku za USB 3.0, a za sada još nikakve informacije o cijenama nisu dostupne.

Više... Vaš Komentar Top
Gigabyte predstavio dual port Thunderbolt matične ploče

Datum objave 08.07.2012

Gigabyte predstavio dual port Thunderbolt matične ploče

I dok novo sučelje tek treba dobiti priliku i ozbiljnije zaživjeti na tržištu, poznati dual-xxx proizvođač nije odolio prilici, pa je tako predstavio ne jednu, ne dvije nego čak tri matične ploče s dual TB priključcima.

Dual TB priključci omogućavaju spajanje do čak 12 raznih uređaja plus tri digitalna display istovremeno, što bi trebalo biti dovoljno za apsolutno svakoga. Modeli matičnih ploča opremljeni ovakvim priključcima su slijedeći:

  • GIGABYTE Z77X-UP5 TH
  • GIGABYTE Z77X-UP4 TH
  • GIGABYTE Z77MX-D3H TH

Više... Vaš Komentar Top
Dell predstavio nove Inspiron i Vostro prijenosnike

Datum objave 06.07.2012

Dell predstavio nove Inspiron i Vostro prijenosnike

Predstavnici Dell-a su jučer u zagrebačkoj Galeriji Lauba pred okupljenim novinarima i partnerima a u suradnji s distributerom Asbisom, predstavili nove Inspiron i Vostro prijenosnike. Novi su prijenosnici bazirani na Intelovoj Chief River platformi s Ivy Bridge procesorima. Novi Inspiron R modeli, N5110 i N7110 donose novi mehanizam mijenjanja maski kućišta (SWITCH), koje su osmislili priznati neovisni umjetnici, dizajneri u suradnji sa OPI brandom lakova za nokte. Zamjenjive maske dolaze u raznovrsnim živim bojama i na jednostavan način, samo jednim klikom mogu potpuno promijeniti izgled prijenosnog računala. Inspiron R prijenosnici su opremljeni trećom generacijom Intelovih Core procesora, a birati možete između i3 i i5 modela. Maksimalno primaju do 8GB DDR3 1600MHz memorije, moguće ih je naručiti s ugrađenim Blu-ray optičkim uređajem, podržavaju Wireless Display tehnologiju, te su opremljeni s 9 ćelijskom baterijom. Operativni sistemi uključuju Windows 7 Home Premium i Professional, a tu je i Dell Stage software. Novi Inspiron Switch modeli će se na domaćem tržištu prodavati po cijeni od 4.299 kuna na više.

Inspiron Special Edition 7520 i 7720 donose izdržljivo aluminijsko kućište, a bazirani su također na Intelovoj Chief River mobilnoj platformi. Posebnosti ovih modela uključuju mogućnost odabira ekrana sa vrlo visokom rezolucijom (do 1920×1080), tipkovnice s pozadinskim osvjetljenjem, mSATA SSD opcije s Rapid Start i Smart Response tehnologijama. Uz to, moguća je kombinacija integrirane grafike sa diskretnim modelima, a na izbor se nude Radeon HD7730M (2GB video memorije) i GeForce GT650M (2GB video memorije). Inspiron 7720 ima i 3D FHD wide zaslon dijagonale 44 cm, a za zvuk se brinu ScullCandy zvučnici, niskotonci i Waves Maxx Audio 4.0.

Uz Inspirone, predstavili su i novitete iz poslovne Vostro linije. Vostro V131 čijeg smo prethodnika testirali krajem prošle godine, krasi specifičan dizajn a namijenjen je poslovnim korisnicima u manjim tvrtkama koji se ne žele odreći stiliziranih prijenosnika. V131 ima vrlo tanko kućište u koje je moguće smjestiti nove i3 i i5 procesore, s opcijom izbora ULV Celeron 847 procesora vrlo niske potrošnje (s 4 ćelijskom baterijom Dell garantira 6.5 sati rada). Prijenosnik ima WWAN, WLAN i Bluetooth 3.0, uz standardan čitač otisaka tu je i Absolute LoJack sigurnosni softver za zaštitu računala i podataka na njemu. Ekran je standardni 13.3" rezolucije 1366×768, a uz dimenzije od 329 x 237 x 13.5-21 mm (Š x D x V), V131 ima masu od 1.83 kg. Cijene kreću od 6.700 kuna.

Uz V131, predstavljena su i Vostro 3360, 3460 i 3560 računala koja dolaze s tri veličine ekrana – 34, 35.5 i 40 cm, te u tri boje – srebrnoj, brončanoj i crvenoj. I ova su Vostro računala bazirana na najnovijoj Intel mobilnoj platformi, a uz to donose i podršku za MaxxVoice Pro, Bluetooth 4.0 i 4G LTE tehnologije. Sva tri modela mogu biti konfigurirana s dodatnom mSATA SSD karticom kapaciteta 32GB i time podržavaju Rapid Start i Smart Response tehnologije. Sa sigurnosne strane i ovi modeli imaju ugrađen čitač otisaka prstiju, enkripciju podataka i mapa preko digitalPersona File protection softvera i Trend Micro softvera. Tu je i Dell DataSafe Online Backup opcija, a uz ProSupport uslugu se dobija i dodatna Accidental Damage Service zaštita od udara, prolijevanja, kapi i ostalih nezgoda na radnom mjestu. S hardverske strane je uz nove i3 i i7 procesore moguće naručiti i diskretne Radeon HD7670M ili GeForce GT 630M grafičke kartice, Full HD monitor, do 8GB radne memorije itd. Ova se računala isporučuju s jamstvom isporuke sljedećeg radnog dana na dogovorenoj lokaciji, a za napomenuti je i kako sva Dell računala imaju 36 mjeseci jamstva.

Više... Vaš Komentar Top
Huawei Ascend P1 u Hrvatskoj u kolovozu

Datum objave 04.07.2012

Huawei Ascend P1 u Hrvatskoj u kolovozu

Huawei Ascend P1 bit će krajem kolovoza u Vip ponudi, a ljubitelji najnaprednijih uređaja imat će priliku isprobati njegovu kvalitetu među prvima u Europi. Korisnici će sljedeći mjesec moći odabrati još jedan Huawei uređaj iz linije Ascend – mobitel Huawei Ascend Y200 također će biti u Vip ponudi od druge polovice kolovoza, istaknuli su danas na press briefingu iz tvrtke Huawei Device Croatia.

Huawei Ascend P1 je najbrži uređaj u svojoj klasi zahvaljujući 1.5-gigahercnom TI OMAP 4460 Cortex-A9 procesoru s dvije jezgre koji uz optimiziran softver korisnicima nudi doživljaj 3D igara i multimedije. Ascend P1 dolazi s operativnim sustavom Android 4.0 Ice Cream Sandwich, a užitak ga je koristiti zahvaljujući optimiziranom korisničkom sučelju iz Huaweija.
Ascend P1 je tanak 7,69 milimetra i dug 64,8 milimetara te zato izvrsno ‘leži’ u dlanu i s njime se može jednostavno upravljati jednom rukom. Kvalitetu slike i ugodnije gledanje sadržaja jamči 4,3 inčni Super AMOLED qHD zaslon osjetljiv na dodir, s Corning Gorilla staklom i rezolucijom 960×540 piksela te funkcijom automatske rotacije zahvaljujući G-senzoru.

Uređaj će korisnicima omogućiti snimanje kvalitetnih fotografija korištenjem BSI stražnje kamere s osam-megapikselnim senzorom kao i HD prednjom kamerom od 1,3 megapiksela te funkcijama autofokusa, HDR optimizacije i dvostruke LED bljeskalice. Nezaboravne trenutke moguće je pretvoriti i u 1080p HD video snimku, a slike i video jednostavno podijeliti s prijateljima i na društvenim mrežama, zahvaljujući 3G, Wi-Fi ili Bluetooth podatkovnoj vezi te već ugrađenim funkcijama za društvene mreže. Dolby Mobile 3.0+ 5.1 ‘surround sound’ tehnologija omogućava uživanje u zvuku iz originalnih slušalica ovog telefona koji stvara doživljaj sličan onom u kino-dvoranama.
Huawei Ascend P1 ima elegantne konture i dizajn, a na tržištu će biti dostupan u crnoj boji.

Korisnici će od kolovoza moći odabrati i mobilni telefon Huawei Ascend Y200 s 3,5 inčnim LCD ekranom osjetljivim na dodir i razlučivost 480×320 piksela, a pokreće ga operativni sustav Android 2.3 Gingerbread. Ima kameru s 3,2 megapiksela, a ističe se po brzini obavljanja zadanih operacija između ostalog, zahvaljujući HSPA internet vezi. Ujedno, baterija se potpuno napuni već za samo 90 minuta. Elegantnog dizajna, na tržištu će biti također u crnoj boji. Posebna odlika Ascenda P1 i Ascenda Y200 jest iznimno brzo podizanje sustava, odnosno od trenutka kada se upale do potpune funkcionalnosti im treba samo pet sekundi i spremni su za upotrebu.

Više... Vaš Komentar Top
HP omogućuje  malim i srednjim tvrtkama rast u svijetu sve veće uporabe mobilnih tehnologija

Datum objave 03.07.2012

HP omogućuje malim i srednjim tvrtkama rast u svijetu sve veće uporabe mobilnih tehnologija

Hewlett-Packard je danas predstavio novu ponudu rješenja koja će malim i srednje velikim tvrtkama pomoći da pripreme svoju tehnološku infrastrukturu za vrijeme u kojima će imati sve više mobilnih radnika.

S više od 1,1 milijarde mobilnih uređaja diljem svijeta(1) organizacije svih veličina nalaze se pred izazovom koji im donosi sve veća potrebu za pristupom podacima s mobilnih uređaja, a moraju se nositi i sa sve većom količinom podataka koje uređaji generiraju i koje treba dodatno zaštititi. HP Konvergirana infrastruktura idealna je platforma za ostvarivanje sigurnog i stalnog pristupa podacima i aplikacijama. Uz pomoć partnerskih rješenja tvrtki kao što su Citrix, Microsoft i VMware, Hewlett-Packard omogućuje veću dostupnost, a time i veću produktivnost zaposlenika, što je u skladu sa zahtjevima sa sve većom mobilnošću.

Nova HP-ova ponuda sastoji se od tehnoloških rješenja i usluga ali i od programa edukacije i programa financijske potpore koje malim tvrtkama koje uvijek imaju problema s resursima omogućuju jednostavnije upravljanje IT infrastrukturom i istodobno poboljšavanje timskog rada u sve mobilnijem svijetu.

Nova HP-ova rješenja omogućavaju organizacijama da:

  • Poboljšaju sigurnost s rješenjem za virtualni desktop, HP Client Virtualization SMB. Rješenje se sastoji od referentnih arhitektura – kao što su HP ProLiant Generation 8 (Gen8) serveri i softver za virtualizaciju klijentskih računala od proizvođača kao što su Microsoft, Citrix i VMware koji štiti tvrtkino vlasništvo tako što pohranjuje korisničke profile i podatke na centralizirani server. To malim tvrtkama omogućuje siguran pristup aplikacijama i podacima sa stolnih i prijenosnih računala, tableta i pametnih mobitela. Informacije su sigurne na serveru, čak i kad je mobilni uređaj izgubljen.
  • Smanje rizik i složenost projekata virtualizacije s rješenjem HP Client Virtualization, Analysis and Modeling –  pred-konfiguriranom uslugom koja analizira postojeće IT okružje te na taj način u tvrtkama srednje veličine pojednostavljuje i ubrzava virtualizaciju te omogućava prihvaćanje mobilnih tehnologija.
  • Pojednostave usvajanje mobilnih tehnologija usvajanjem usluge HP Transformation Experience Workshop for Mobility, uslugom koja usklađuje poslovne i informatičke zahtjeve s ciljem da se zaposlenicima pruži pristup podacima i istodobno udovolji sigurnosnim zahtjevima.
  • Poveća radno vrijeme sve većem broju mobilnih zaposlenika s  rješenjem HP Business Protection Solutions, pred-konfiguriranom referentnom arhitekturom utemeljenoj na HP Konvergiranoj infrastrukturi i najboljim praksama u zaštiti podataka, sigurnosti mreža i disaster recovery rješenjima. Ta, posebno prilagođena, rješenja usmjeravaju male poduzetnike u osmišljavanju programa smanjenja rizika i osiguravaju stalan pristup do tvrtkinih podataka s mobilnih uređaja.
Više... Vaš Komentar Top
Novi Verbatimov prijenosni  disk  sa USM sučeljem

Datum objave 29.06.2012

Novi Verbatimov prijenosni disk sa USM sučeljem

Verbatim je predstavio svoj prvi prijenosni disk Store ‘n’ Go sa sučeljem Universal Storage Module (USM), fleksibilno i nadogradivo rješenje za pohranu podataka. Novi Store ‘n’ Go USM može se povezivati korištenjem kabela za različita sučelja, poput USB-a 3.0, FireWirea  ili Thunderbolta ili izravno korištenjem sučelja SATA. Uređaj dolazi u paketu s kabelom USB 3.0 USM, a dostupan je u dućanima već sada, po cijenama od 899  (500 GB) i 1.199 kuna (1 TB).

Više... Vaš Komentar Top
Intel Labs – povratak u budućnost

Datum objave 29.06.2012

Intel Labs – povratak u budućnost

Justin Rattner, glavni tehnološki direktor tvrtke Intel Corporation, predstavio je izložbu "Lica budućnosti", na kojoj je predstavljeno više od dvadeset inovativnih istraživačkih projekata koji su trenutno u tijeku, a pridonijet će preobrazbi budućnosti tehnologije. Rattner je najavio i otvaranje sedmog Intelova centra za znanost i tehnologiju (ISTC), usmjerenog na društveno računalstvo, te Intelovu prvu suradnju sa sveučilišnim partnerima koja će biti usredotočena isključivo na osmišljavanje korisničkog okruženja.

Izložbe u sklopu manifestacije Research at Intel raspoređene su u četiri interaktivne zone povezane interdisciplinarnim "centrom za održivi život" u kojem se istražuju pametni gradovi, domovi i uredi budućnosti. U zonama se istražuju sljedeće teme:

Moj život: tehnologije utemeljene na pokretu koje troše malo energije, a poboljšavaju i preobražavaju život u kući obuhvaćaju kućne senzore koji korisnicima dočaravaju bezbrižan i zaštićen dom s podrškom za prepoznavanje okruženja u kojemu više ne postoje ključevi; ažurirana verzija tehnologije za virtualne kabine za presvlačenje "Magic Mirror" s 3D ljudskim avatarima koji precizno preslikavaju oblik tijela i realistično se kreću; te tehnologija koja korisnicima omogućuje prikaz multimedijskih sadržaja i interakciju s njima na bilo kojoj površini, primjerice na zidu ili kuhinjskoj radnoj plohi.

Moj automobil: inovacijama se istražuju poveznice između ljudi, ceste i informacijske autoceste kako bi se poboljšao doživljaj vožnje. Jedan je od izložaka prototip sustava prednjih svjetala koji bi vozačima mogao omogućiti da vide kroz kišu. Sustav koristi programsku opremu i Intelovu arhitekturu za obradu slike, osvjetljenje i izračune te izbjegava osvjetljavanje kapljica kiše.

Moj posao: kvalitetniji sastanci, pouzdane usluge u oblaku i vizualna analitika obećavaju preobrazbu načina na koji radimo. Izlošci obuhvaćaju pametnog pomoćnika za sastanke koji spaja i usklađuje nekoliko tehnologija da bi ponudio uslugu prijepisa, titlovanja i prevođenja u stvarnom vremenu tijekom sastanaka; tri vizualizacijska izloška koji se hvataju ukoštac s izazovima velikih skupova podataka pomoću algoritama za vizualizaciju i optimizaciju podataka kojima se prepoznaju važni obrasci i odnosi te se potiče istraživanje i stjecanje znanja uz podršku za donošenje odluka.

Tehnološke osnove: temeljne inovacije koje će oblikovati buduće uređaje i web-mjesta te služiti kao portali u budućim tehnološkim okruženjima. U toj su zoni izložene brojne temeljne tehnologije koje će omogućiti stvaranje iznimno vjernih, skalabilnih, virtualnih likova u stvarnom vremenu koji će se odlikovati realističnim ponašanjem; 3D preglednička okruženja utemeljena na tehnologiji "River Trail"; nove tehnike za zaštitu korisničkih podataka u oblaku korištenjem aplikacije za prepoznavanje lica za utvrđivanje identiteta korisnika; te inteligentni videoposlužitelj koji može strujanjem istovremeno prenositi videosadržaje na nekoliko klijentskih uređaja te pritom prilagoditi strujanje vrsti uređaja koji se koristi.

Održivi život: tehnologije i usluge koje će korisnicima, davateljima usluga, tijelima javne vlasti i uređajima omogućiti besprijekornu interakciju u pouzdanom okruženju. Intel Labs razvio je niz inovativnih senzora, programskih agregatora, aktuatora i sučelja koja, kada se koriste u suradnji, mogu ponuditi odgovore na takve izazove. Izložene su tehnologije koje upravljaju potrošnjom energije u kući i nadziru je te stvaraju pametne uredske zgrade s lokaliziranim nadzorom. Tu su i Intelovi senzori koji pridonose smanjenju prometnih gužvi te poboljšanju kvalitete vode i zraka, pa čak i infrastruktura za stanicu za električno napajanje.

Više... Vaš Komentar Top
Shuttle XS35GTA V3 i XS35V3

Datum objave 29.06.2012

Shuttle XS35GTA V3 i XS35V3

Shuttle predstavlja treću generaciju svojih jednolitrenih bešumnih mini računala. Novi XS35 dolazi u dvije izvedbe, s integriranom i diskretnom grafikom, a zajednički su im HDMI i VGA izlazi. XS35V3 je tako opremljen Intelovom GMA 3650 grafikom, a XS35GTA V3 s AMD Radeon 7410M grafikom. Oba modela pokreće Intelov Atom D2700 procesor s dvije jezgre koji radi na 2.13GHz, a u oba je modela u dva DIMM slota moguće ugraditi do 4GB DDR3 RAM-a. Računala imaju prostor za jedan 2.5" SSD/HDD i jedan slimline 2.5" uređaj. U 36 mm tankom kućištu smjestio se i čitač multimedijskih kartica, WLAN, Gigabitni LAN, a periferne se jedinice mogu spojiti preko pet USB2.0 portova. Oba se računala mogu orijentirati horizontalno ili vertikalno, te na monitor uz pomoć VESA PV01 kita. XS35V3 bi na europskom tržištu trebao koštati 172 €, a XS35GTA V3 233 € ne uključujući porez.

Više... Vaš Komentar Top
Huawei na sajmu GSMA Mobile Asia Expo 2012

Datum objave 29.06.2012

Huawei na sajmu GSMA Mobile Asia Expo 2012

Huawei je predstavio verzije mobitela Ascend P1 TD-SCDMA i 2600 mAh XL na sajmu GSMA Mobile Asia Expo 2012 u Šangaju. Ascend P1 TD-SCDMA bit će dostupan u Kini krajem lipnja u kanalima e-prodaje, dok će Ascend P1 XL u prodaji biti u Kini u trećem kvartalu ove godine. Huawei je na sajmu također pokazao svoje vodeće proizvode četverojezgreni pametni telefon Ascend D quad, dvojezgreni Ascend D1, četverojezgreni HD tablet MediaPad 10 FHD, kompaktni dvojezgreni pametni telefon Ascend P1 te uređaje Mobile WiFi E5331 i E5151.

Verzije mobitela Ascend P1 TD-SCDMA i 2600 mAh XL, po prvi put predstavljene na Mobile Asia Expo-u, su posljednji uređaji iz serije Ascend P1 i osiguravaju najbolje iskustvo korištenja uz više mogućnosti za personalizaciju. Mogli su se vidjeti i drugi vodeći Huawei mobiteli poput Ascend D quad-a, Ascenda D1, MediaPada 10 FHD, Ascenda P1, Huawei Honor-a te nova generacija pametnog telefona Ascend C8812 s operativnim sustavom Android 4.0.

Huawei Device također je pokazao seriju podatkovnih kartica, odnosno sedam proizvoda od PA+ standarda s brzinom skidanja podataka 21 Mbit/s do LTE Cat4 standarda s brzinom skidanja podataka 150 Mbit/s. Među istaknutim uređajima bio je i Mobile WiFi E5331, nositelj nagrade Red Dot Design iz Njemačke, te novi Mobile WiFi E5151 s Ethernet ulazom za Ethernet i 3G dual-WAN spajanje.

Predstavili su i seriju svojih Wi-Fi modema, uključujući WCDMA Wi-Fi modem E355 i EVDO Wi-Fi modem EC315. Huawei Wi-Fi modemi funkcioniraju kao podatkovne kartice za pojedinačnog korisnika ili kao mobilni Wi-Fi hotspot s kojim se mogu spojiti do pet Wi-Fi uređaja.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Softver za kloniranje won 10

Objavljeno prije 25 minuta

Serije - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 1 sat

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 1 sat

Hi-Fi

Objavljeno prije 1 sat

Preporuke za nadogradnju konfiguracije ili pojedinačnih komponenti

Novosti

Kontradiktorne informacije o izlasku novih AMD i Nvidia GPU-ova

Izvor fotografije GeekWhat Pitanja o budućnosti Nvidia i AMD-ovih vrhunskih grafičkih kartica ne prestaju. Poznato je da je uskoro vrijeme za sljedeću generaciju GPU-a, ali nitko ne zna točno kada će se to dogoditi. Danas se pojavio još jed... Pročitaj više

Nova 9.0 verzija softvera za Ray-Ban Meta naočale

Trend velikih poboljšanja verzija i ažuriranja nastavlja se za Ray-Ban Meta naočale, s dostupnom verzijom softvera 9.0 za platformu koja je stara jedva godinu dana. A to dolazi otprilike mjesec dana nakon što su naočale dostigle verziju 8.0... Pročitaj više

AMD objavljuje GPU driver "Driver Experiments" – softver za kreatore videoigara

AMD je predstavio novi softver pod nazivom Driver Experiments, koji znatno olakšava rad programerima videoigara. Ovaj upravljački program omogućava nisku razinu pristupa grafičkim postavkama, omogućujući programerima da prilagode igru bez p... Pročitaj više

Kodni naziv Androida 16 razbio je sve kalupe – nitko to nije očekivao!

Google već nekoliko godina ne imenuje službene verzije Android operativnog sustava po slasticama abecednim redom. Ipak, u internoj šifri razvojne verzije Androida, ova tradicija je ostala. Na primjer, kodni naziv za Android 15 je Vanilla Ic... Pročitaj više

BrainChip predstavlja neuronsku procesorsku jedinicu (NPU) ultra male snage Akida Pico kao AI akcelerator

  BrainChip je razvio novi neuroprocesor pod nazivom Akida Pico, koji se odlikuje iznimno niskom potrošnjom energije - manjom od jednog milivata. Ovaj mikročip, veličine samo 0,12 mm², idealan je za primjenu u kompaktnim uređajima. Akida Pi... Pročitaj više

Sve novosti