Verbatim predstavlja najbrži tip SD kartice

Datum objave 24.08.2012 - Krešimir Matanović

Verbatim predstavlja najbrži tip SD kartice

Verbatim predstavlja najbrži tip SD kartice

U skladu sa standardima koje je propisala industrijska organizacija SD Association, Verbatimove UHS-I SDHC i SDXC kartice nude čitanje podataka brzinama do 600x (90 MB/s) te zapisivanje brzinama do 166x (25 MB/s). Sa zaštitom od zapisivanja koja štiti od slučajnog brisanja podataka te raskošnim kapacitetima do čak 64 GB za pohranu filmova visoke definicije (HD) i digitalnih fotografija visoke rezolucije, Verbatimove nove memorijske kartice omogućuju profesionalnim fotografima i snimateljima videa korištenje kamera i kamkodera koji podržavaju SDHC odnosno SDXC format umjesto da ovise samo o Compact Flash karticama ili SSD-u. Sve šira primjena mobilnih uređaja i aplikacija također zahtijeva sve veće kapacitete kartica i sve veću brzinu prijenosa podataka.

Verbatimove UHS-I SDHC kartice dostupne su u dućanima već sada, po cijenama od 189 kuna za model od 16 GB te 379 kuna za model kapaciteta 32 GB, dok će UHS-I SDXC kartica kapaciteta 64 GB biti dostupna kasnije tijekom ove godine.

Više... Vaš Komentar Top
Powercolor DEVIL13 HD7990

Datum objave 24.08.2012

Powercolor DEVIL13 HD7990

Powercolor predstavlja prvu na svijetu grafičku karticu na kojoj se nalaze dva Tahiti XT grafička procesora. Takt na kojem procesori rade je 925MHz, uz mogućnost korištenja drugog BIOS profila pri čemu se podiže na 1000MHz. Na kartici se nalazi ukupno 6GB GDDR5 memorije koja radi na 1375MHz ili 5.5Gbps efektivno preko dva 384-bitna sučelja. DEVIL13 karticu hladi masivni hladnjak s tri ventilatora i čak deset toplovodnih cijevi. Za napajanje kvalitetnom strujom se brine 12+2+2 fazno napajanje s digitalnom kontrolom. Za dodatno napajanje strujom potrebna su čak tri 8-pinska PCIe Power konektora, a Powercolor preporuča 850W napajanje. Dimenzije kartice su 315 x 140 x 60 mm, a uz nju dolaze Wiha Tool Kit (set odvijača) i PowerJack (poluga za držanje kartice u kućištu dužine do 235 mm).

Više... Vaš Komentar Top
Darren Grasby voditelj AMD prodaje u EMEA-i

Datum objave 22.08.2012

Darren Grasby voditelj AMD prodaje u EMEA-i

AMD je danas objavio kako će njihov korporativni potpredsjednik Darren Grasby predvoditi prodaju u Europi, Bliskom Istoku i Africi (EMEA), a biti će odgovoran AMD-ovom glavnom direktoru prodaje Johnu Byrneu.

“Jedan od mojih najviših prioriteta je pomoć AMD-ovim prodajnim organizacijama u bržem donošenju važnih odluka, boljem razumijevanju potreba kupaca i daljnjem unaprijeđenju usklađenosti s našim partnerima kako bi ispunili sve naše obaveze,” kaže Byrne. “Daren je idealan za vođenje naše prodaje u EMEA regiji. On je u AMD došao s jakom pozadinom u PC prodaji, istaknuo se kao efikasan vođa u i vrlo je poštovan od strane naših kupaca i partnera.” 

Grasby ima više od 20 godina tehnološkog iskustva, uključujući osnivanje, te vođenje nekoliko tvrtki za proizvodnju računala. Grasby se AMD-u priključio 2007 kao direktor prodaje GPU-a i čipseta u EMEA regiji, gdje je pomogao vođenju AMD-a u stjecanju profita i osvajanju tržišnog udjela. Do nedavno bio je korporativni potpredsjednik svjetskog kanala prodaje komponenti, sa zadatkom vođenja i organizacije AMD-ovog globalnog kanala prodaje i prodaje regionalnim OEM-ima. Prije toga, bio je korporativni potpredsjednik AMD-ovog EMEA kanala i prodaje malim i srednjim poduzećima (SMB), i vodio organizaciju koja uključuju Europu, Rusiju i Bliski Istok.

Alberto Bozzo, AMD-ov korporativni potpredsjednik i generalni menadžer za EMEA-u od 2009, će 28. Rujna napustiti tvrtku kako bi se posvetio drugim poslovnim prilikama. Tada će Grasby pruzeti odgovornosti generalnog menadžera za EMEA-u. Biti će stacioniran u Velikoj Britaniji.

Više... Vaš Komentar Top
Logitech K310 – tipkovnica periva u vodi

Datum objave 22.08.2012

Logitech K310 - tipkovnica periva u vodi

Danas je Logitech predstavio novu tipkovnicu iz svoje linije PC tipkovnica – Logitech perivu tipkovnicu K310. Tipkovnica se može prati u vodi, te se lako suše. Uz već prepoznatljivi Logitechov dizajn tipkovnica elegantnog tankog profila, ova tipkovnica će vam pružiti i ugodu u dugotrajnom tipkanju.

Logitech perivu tipkovnicu K310 možete s vremena na vrijeme oprati ručno potapanjem u vodi do dubine od cca. 30 cm. Prilikom pranja izvadite USB kablove. Postojeće drenažne rupice na poleđini tipkovnice omogućit će brzo sušenje tipkovnice. S druge strane, oznake na tipkama su printane laserski i imaju UV premaz koji sprječava da se slova ne isperu prilikom pranja. K310 se očekuje u Europi  početkom listopada 2012. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 299,00 kuna.

Više... Vaš Komentar Top
Arctic Accelero Twin Turbo 690

Datum objave 22.08.2012

Arctic Accelero Twin Turbo 690

Arctic predstavlja Twin Turbo 690 model Accelero hladnjaka za grafičke kartice. TT 690 je kao što mu i ime kaže namijenjen montaži na Nvidijine GTX690 kartice. S obzirom da je riječ o jako rijetkim primjercima grafičkih kartica, čudi nas kako se Arctic odlučio za razvoj ovoga proizvoda, no vjerujemo kako GTX690 kupci ipak žele učinkovitije i tiše riješenje od referentnog. TT 690 bi upravo to trebao i biti, u Arcticu tvrde kako je ukupno gledajući 26% bolji od referentnog. Sa svoja dva ventilatora koji rade na 1500 okretaja u minuti, TT 690 GTX690 karticu ohladi na 72°C (prema mjerenjima proizvođača), dok referentni sistem s ventilatorom koji se vrti na 3000 okretaja zadržava temperaturu na viših 84°C. Referentni hladnjak pri tome stvara buku od 5.3 Sone-a (preko 60 dB re 20 µPa), a ovaj Arcticov 0.4 Sone-a (oko 30 dB re 20 µPa).

Više... Vaš Komentar Top
AIDA64 v2.60

Datum objave 22.08.2012

AIDA64 v2.60

Finalwire je izbacio novu verziju svojeg AIDA 64 dijagnostičkog progama sa sljedećim novinama:

Nove značajke i poboljšanja

  • Podrška za VIA VX11 platformu, Nano X2 i QuadCore CPU
  • Optimizirani 64-bit testovi za AMD A-Series "Trinity" APU-e
  • Podrška za Microsoft Windows 8 RTM i Windows Server 2012 RTM
  • Podrška za OpenGL 4.3, APP SDK 2.7 i CUDA 5.0
  • GPU detalji za nVIDIA GeForce GTX 650, 660 seriju

Što je sve novo od AIDA64 v2.00 verzije?

  • OpenCL GPGPU Stress Test
  • Poboljšana UPS podrška
  • SensorPanel grfovi i "mjerači"
  • Novi Desktop Gadget
  • Podrška za Intel Atom "Cedarview" procesore
  • Podrška za Core "Ivy Bridge" APUs i Intel 7-Series čipsete
  • Preliminarna podrška za Intel "Haswell" APU i Intel "Lynx Point" PCH
  • Preliminarna podrška za Intel "Penwell" SoC
  • Speech API informacije
  • ACPI 5.0 i OpenCL 1.2 podrška
  • Intel 330, Intel 520, Intel 710, OCX Vertex 4 i Samsung 830 SSD podrška
  • GPU detalji za AMD Radeon HD 7000 i nVIDIA GeForce 600
Više... Vaš Komentar Top
Razvoj  videa by AMD

Datum objave 21.08.2012

Razvoj videa by AMD

Nijema zvijezda
Niska kvaliteta / mali auditorij

1891 –
Thomas Edison je izumio Kinetoscope, uređaj namijenjen prikazu video zapisa pojedinačnom promatraču u kome se film pomiče preko izvora svjetlosti (Izvor: filmsite.org)

1895 
Auguste i Louis Lumičre  izumili su Cinématographe (kombinaciju ručne kino-kamere i projektora) što je označilo rađanje filma (Izvor: filmsite.org)

1895 – Boks meč pod nazivom Young Griffo u borbi protiv Charles Barnetta postao je prvi film koji se projektirao na zaslon pred publikom koja je za to platila ulaznicu.
(Izvor: filmsite.org)

1896 
Edisonia Vitascope Theatre, je bilo prvo kino u svijetu, locirano u namjenski sagrađenoj zgradi, otvoreno u New Yorku (Izvor: buffalofilmfestival.com)

 

Kino Platno
Visoka kvaliteta  / velika publika

1935 – Becky Sharp je prvi cjelovečernji film u Technicolor-u snimljen u potpunosti u 3-trake boja tehnologiji
(Izvor: filmsite.org)

1952
Disney je izdao prvi cjelovečernji animirani film, Snjeguljica i Sedam Patuljaka (Izvor: disneyanimation.com)

1952 – Prikazan je Bwana Devil, prvi na svijetu cjelovečernji 3D film
(Izvor: mediacollege.com/3d/history)

2009 – Avatar je postao film koji je ostvario najvišu zaradu u povjesti, koristio je 40% živog sadržaja i 60% sadržaja generiranog računalom (CGI) (
Izvor: boxofficemojo.com/ imdb.com)

 

TV dominacija
Visoka kvaliteta / mala publika

1936
BBC počinje sa emitiranjem prvog na svijetu redovnog javnog televijzijskog programa visoke razlučivosti, emitiranog s Alexandra Palacea, u Londonu
(Izvor: alexandrapalace.com)

1976
JVC, u Japanu, lansira prvi VHS video rekorder (HR-3300)
(Izvor: totalrewind.org)

1996
Twister je postao prvi film objavljen na DVD-u (Izvor: imdb.com)

2006 – Objavljeni su prvi Blu-ray filmovi, uključujući Peti Element i Kuća Letećih Bodeža (
Izvor: bluray.highdefdigest.com)

Razmena putem društvenih mreža
Nizka kvaliteta / masovna publika

2003
Bittorrent tracker, The Pirate Bay, je počeo s radom u Švedskoj
(Izvor: news.bbc.co.uk)

2005
Prvi video postavljen na YouTube
(Izvor: mashable.com)

2005
Promidžbeni video kompanije Nike, “Touch of Gold” postao je prvi video na YouTube-u sa više od milijun pregleda (Izvor: telegraph.co.uk)

2012
Trenutno najgledaniji video na YouTube-u je video Justin Biebera za pjesmu ‘Baby’ sa 756 millijuna pregleda
(Izvor: youtube.com / July 2012)

 

Predstavljamo sljedeću fazu…
Visoka kvaliteta / masovna publika

AMD pokreće narednu fazu u području videa, s Brilijantnim HD-om, putem svoje AMD VISION tehnologije. Optimizirane za Windows 8 sa više od 12 sati trajanja baterije u stanju mirovanja, novom AMD Turbo Core 3.0 tehnologijom i sposobnostima ubrzanja HD medija.

Više... Vaš Komentar Top
Google uzvraća Appleu

Datum objave 20.08.2012

Google uzvraća Appleu

Kupovinom Motorola Mobilitya Google je pojačao svoju već ionako jaku prisutnost na tržištu pametnih telefona ubacivši i hardversku komponentu u priču, no to im čini se nije bio i jedini razlog. Na ovaj način dobili su i dodatno oružje u sudskoj borbi protiv Applea, koji tuži sve koji imaju veze sa Androidom i uređajima baziranim na njemu. Apple se s pravom boji Googleovog Androida, Samsunga i ostalih proizvođača jer oni drže preko 68% tržišta pametnih telefona u Q2 2012. Sada je Motorola Mobility dala novu (drugu), pritužbu zbog povrede patenata protiv Applea, a od International Trade Commission-a traže zabranu uvoza iPhonea, iPada i ostalog hardvera u Sjedinjene Američke Države. Ishod prve pritužbe će biti poznat već ovaj petak, i svakako ćemo pratiti razvoj situacije.

Više... Vaš Komentar Top
Powercolor HD7950 Boost State Edition

Datum objave 16.08.2012

Powercolor HD7950 Boost State Edition

Powercolor je danas lansirao AMD-ov odgovor na Geforce GTX660Ti kartice – HD7950 sa boostom. S obzirom na uznapredovali proizvodni proces, za početak su takt GPU-a starog modela podigli sa 800 na 850MHz, a nakon toga uz pomoć PowerTunea dodali boost takt od 925MHz. Sve je ostalo manje više isto – na kartici se nalazi 3GB GDDR5 memorije koja radi na 1250MHz ili 5GHz efektivno a komunicira s GPU-om preko 384-bitne sabirnice. Kakve su performanse kartice i kakva je u odnosu na GTX660Ti saznati ćemo iz prvih testova.

Više... Vaš Komentar Top
Google reže 20% zaposlenih u Motoroli

Datum objave 14.08.2012

Google reže 20% zaposlenih u Motoroli

Google je prije skoro tri mjeseca, kao što već vjerojatno znate, za 12.5 milijardi USD kupio Motorolinu Mobility diviziju. Sada su najavili prvi plan u spašavanju posrnulog giganta – podijeliti će otkaze za 4000 zaposlenika što čini 20% ukupne radne snage. Motorola je imala i 94 ureda u cijelom svijetu, a taj će broj biti srezan za 31. Motorola je kao što znamo najduže u poslu s prijenosnim komunikacijskim uređajima još od doba walkie-talkiea 1940. godne i prvog komercijalnog mobilnog telefona 1973. godine. No, u novije vrijeme, unatoč solidnim uređajima proizvođač se našao u problemima i gubicima. Sada Google kao novi vlasnik donosi odluke i promjene su već počele. Osim vijesti o otpuštanju radnika, došlo je i do izmjena u vrhu kompanije. Novi CEO je Dennis Woodside, čovjek iz redova Googlea, novi šef nabave je Mark Randall koji dolazi iz Amazonea, a tu je i šefica grupe za napredne tehnologije Regina Dugan bivša šefica DARPA-e. Stvari su se definitivno pokrenule, i biti će zanimljivo vidjeti što će Google napraviti od ove nove Motorole.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Rasprava o akcijama, popustima i super niskim cijena-isključivo informatička oprema!

Objavljeno prije 23 minute

ThunderBird Mail

Objavljeno prije 23 minute

Dobra klima

Objavljeno prije 30 minuta

Amazon Fire TV Stick - Media player

Objavljeno prije 50 minuta

Koji usisavač kupiti?

Novosti

Snaga Qualcomm čipa: Nadilazi Snapdragon liniju, istražuje računala, sljedeća stanica je RISC-V

Qualcomm je globalno poznat po svojim čipovima za mobilne uređaje, posebno serijom Snapdragon, koja je kroz godine postala sinonim za visoke performanse u pametnim telefonima. Snapdragon serija, koja je lansirana 2007., prošla je mnoge faze... Pročitaj više

Početak prodaje desktop procesora serije Core Ultra 200 zakazan za 24. listopada

Intel je službeno potvrdio datum izlaska svoje sljedeće generacije stolnih procesora. Početak prodaje Core Ultra 200 serije zakazan je za 24. listopada, čime će biti predstavljena i nova desktop platforma s LGA-1851 utičnicom, koja će zamij... Pročitaj više

TSMC kaže "ne" Sjedinjenim Državama: subvencije su dobrodošle, ali zarada od čipova i poslovne tajne neće se dijeliti

Kako bi potaknule povratak proizvodnje poluvodiča u zemlju, Sjedinjene Države pokrenule su program subvencija za čipove vrijedan više od 52 milijarde dolara. Tvrtke poput TSMC-a i Samsunga planiraju uložiti deset milijardi dolara u izgradnj... Pročitaj više

OnePlusu ponovno zabranjena prodaja telefona u Njemačkoj zbog patentnog spora

OnePlus se ponovno suočava s zabranom prodaje svojih telefona u Njemačkoj, ovaj put zbog novog patentnog spora s InterDigitalom, kompanijom specijaliziranom za istraživanje i razvoj bežične tehnologije, posebice 5G. InterDigital tvrdi da On... Pročitaj više

Datotečni sustav ReFS pojavio se u Windows 11 24H2: Kopira datoteke u milisekundama

Windows 11 2024 Update (24H2) donio je značajan napredak u operativnom sustavu jer je prvi put u potrošačku verziju Windowsa uvedena podrška za datotečni sustav ReFS (Resilient File System) i blok kloniranje datoteka. Ove inovacije znatno u... Pročitaj više

Sve novosti