Nastavak rasta ukupnih prihoda Top 100 IT poduzeća u Adriatic regiji za 2,2 posto u 2011. godini

Datum objave 17.10.2012 - Krešimir Matanović

Nastavak rasta  ukupnih prihoda Top 100 IT poduzeća u Adriatic regiji za 2,2 posto u 2011. godini

Nastavak rasta ukupnih prihoda Top 100 IT poduzeća u Adriatic regiji za 2,2 posto u 2011. godini

U 2011, 100 najvećih IT poduzeća po prihodu u Adriatic regiji ostvarili su ukupno 2,53 milijarde eura i zapošljavali  nešto više od 13 tisuća radnika.  U odnosu na godinu dana prije ukupni prihod uključenih tvrtki  povećan za 2,2 posto. Istodobno, broj zaposlenih smanjen je za 1,4 posto. Najveća kompanija po prihodu ostala je M San Grupa, regionalni distributer sa sjedištem u Zagrebu s ostvarenih  246 milijuna eura, a u prvih pet uključeni su i Comtrade Grupa iz Beograda, slovenska Avtera, globalni vendor IBM  i regionalni sistem integrator S&T Group. Nalazi su to upravo objavljenog istraživanja, koje IDC Adriatics priprema već treću godinu zaredom.

"Nakon umjerenog rasta zabilježenog u 2010. vodeće kompanije u regije ostvarile su skromno povećanje prihoda i u prošloj godini"  ističe Boris Žitnik, glavni analitičar i direktor  IDC Adriatics.  "Međutim, kretanja između zemalja i pojedinih kategorija poduzeća snažno variraju odražavajući konjunkturu u pojedinim zemljama te sposobnosti pojedinog poduzeća da se prilagode izazovima zaoštrenih uvjeta poslovanja. Razlike između postignuća pojedinih tvrtki variraju od snažnog rasta do oštrog pada njihovih prihoda".

Glavni značajke po tipu poduzeća uključuju:

  • U kategoriji regionalnih i lokalnih šampiona;  informatičkih poduzeća  pružatelja IT usluga i proizvođača softvera  vodeće tri kompanije su redom kao i godinu ranije: ComTrade Group, S&T Group, Asseco SEE, dok je na četvrto mjesto uskočio Combis. Među tvrtkama koje gotovo da ne bilježe prodaju hardvera prednjači  regionalna kompanija  In2 Grupa.
  • Od globalnih tehnoloških vendora koji imaju podružnice u Adriatic regiji listu predvodi IBM, kao i u 2010. Godini, a na drugu se poziciju probio Oracle. Međutim, kad su internacionalni igrači u pitanju, prihod njihovih podružnica u pravilu ne odražava i ukupan promet koji ostvaruju u regiji.
  • Među distributerima IT opreme vodeća tvrtka je već spomenuta M San Grupa, a slijede je Avtera iz Ljubljane i PiN Computers iz Novog Sada, koji je istisnuo Diss na četvrto mjesto. Ljestvicu u maloprodaji informatičkih produkata ponovo predvodi Eurotrade iz Rovinja.

"Ovakav pregled daje odgovor na pitanje "tko je tko" u informatičkoj ponudi u Adriatic regiji. Krajnjim korisnicima, voditeljima informatike i nabavi omogućuje  uvid u ulogu i značaj pojedinih igrača na tržištu, a samim IT poduzećima daje mogućnost usporedbe vlastitih postignuća s konkurencijom" pojašnjava Žitnik. "Jednostavno, ovo može poslužiti kao vodič za sastavljanje liste potencijalnih partnera kod procjene kod koga potrošiti sredstva namijenjena IT investicijama u sljedećoj godini."

Više... Vaš Komentar Top
Intel u trećem tromjesečju prijavio prihod od 13,5 milijardi USD

Datum objave 17.10.2012

Intel u trećem tromjesečju prijavio prihod od 13,5 milijardi USD

Intel Corporation izvijestio je o prihodu u trećem tromjesečju u iznosu od 13,5 milijardi USD, dobiti prije oporezivanja u iznosu od 3,8 milijardi USD, neto dobiti u iznosu 3,0 milijardi USD i dobiti po dionici u iznosu od 0,58 USD. Tvrtka je generirala otprilike 5,1 milijardu USD u gotovini od operacija, isplatila 1,1 milijardu USD dividendi te upotrijebila 1,2 milijarde USD za otkup dionica.

"Naši rezultati u trećem tromjesečju odraz su teškog gospodarskog okruženja koje se nije promijenilo", izjavio je Paul Otellini, Intelov predsjednik i generalni direktor. "Računalni svijet usred je razdoblja revolucionarne inovacije i kreativnosti. Dok se okrećemo četvrtom tromjesečju, zadovoljni smo nastavkom napretka u sektoru ultrabookova i telefona te uzbuđeni zbog brojnih tablet-računala s Intelovim procesorima koja će uskoro izaći na tržište." 

Glavne financijske informacije i tendencije u poslovnim jedinicama za treće tromjesečje 2012. (po GAAP-u ako nije drugačije navedeno)

  • prihod odjela PC Client Group iznosio je 8,6 milijardi USD, što je nepromijenjeno u odnosu na prethodno razdoblje i smanjenje od osam posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine
  • prihod odjela Data Center Group iznosio je 2,7 milijardi USD, što je smanjenje od pet posto u odnosu na prethodno razdoblje i povećanje od šest posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine
  • prihod ostalih sektora iz odjela Intel® Architecture iznosio je 1,2 milijarde USD, što je povećanje od šest posto u odnosu na prethodno razdoblje i smanjenje od četrnaest posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine
  • bruto marža iznosila je 63,3 posto, što je 1,3 postotna boda više od srednje vrijednosti Intelovih ažuriranih predviđanja od 62 posto
  • potrošnja na istraživanje i razvoj te spajanja i akvizicije iznosila je 4,6 milijardi USD, tj. nije se promijenila
  • porezna stopa iznosila je 24 posto, što je manje od Intelovih predviđanja od otprilike 28 posto

Poslovni izgledi
Intelova analiza poslovnih izgleda ne obuhvaća potencijalni učinak poslovnih kombinacija, akvizicija imovine, prodaja dijelova tvrtke i drugih ulaganja koja će možda biti dovršena poslije 16. listopada.

Četvrto tromjesečje 2012. (po GAAP-u ako nije drugačije navedeno)

  • prihod: 13,6 milijardi USD, plus ili minus 500 milijuna USD
  • postotak bruto marže: 57 posto i 58 posto po nestandardnom knjiženju (bez amortizacije kurentne imovine povezane s akvizicijama), oboje plus ili minus nekoliko postotnih bodova
  • potrošnja na istraživanje i razvoj te spajanja i akvizicije: otprilike 4,5 milijarde USD
  • amortizacija kurentne imovine povezane s akvizicijama: otprilike 75 milijuna USD
  • učinak ulaganja vlastitog kapitala, kamata i drugoga: otprilike 75 milijuna USD
  • amortizacija: otprilike 1,6 milijarde USD
  • porezna stopa: otprilike 27 posto
  • cjelogodišnji kapitalni troškovi: 11,3 milijarde USD, plus ili minus 300 milijuna USD
Više... Vaš Komentar Top
Prestigio MultiPhone

Datum objave 16.10.2012

Prestigio MultiPhone

Stigli su dugoočekivani Prestigio pametni telefoni. Poslije uspješnog lansiranja pilot modela MultiPhone 4000 Duo u CIS regiji, uopće prvog Prestigio smartphonea, tvrtka Prestigio zakoračuje u ovaj brzorastući segment pametnih telefona s 3 modela.
Nakon sjajnog uspjeha s tablet računalima i ulaska u elitno društvo s MultPad 9.7 Pro i 9.7 Ultra modelima te preuzimanja 25% tržišta u pojedinim zemljama regije, tvrtka je stavljena pred izazov da ponudi još više, ali u još prihvatljivijem pakiranju, poput Android smartphonea. MultiPhone je rezultat svega toga te vam nudi izvrstan omjer cijene i kvalitete, maksimalnu iskoristivost, vrhunski dizajn te besprijekornu završnu obradu.
Sva 3 modela imaju jednu zajedničku karakteristiku, a to je Dual SIM podrška. Prebacivanje režima između 2 kartice jednostavnim pritiskom na tipku te potpuna autonomija obje kartice čine ovaj smartphone vrlo poželjnim odabirom za sve koji žele imati 2 telefona u jednom, pa i više od toga. Odvojite poslovno od privatnog, kombinirajte razne tarife od različitih operatera lakše nego ikad prije.

MultiPhone 4300 DUO (PAP4300DUO) dolazi s IPS multi-touch ekranom od 4.3"|10.9cm, Cortex A9 1GHz procesorom koji osigurava besprijekorno funkcioniranje Android 4.0 Ice Cream Sandwich OS-a te svih aplikacija. Pored HSDPA, HSUPA, 3G/UMTS i GSM Quad-band, MultiPhone 4300 Duo takodjer ima Wi-Fi i Bluetooth. Kamera od 5MP s autofokusom osigurava sjajne fotografije u svim uvjetima. Takodjer, tu je i prednja kamera od 0.3 MP za video pozive. GPS, FM radio, proximity senzor, light senzor i e-compass su takodjer uključeni. Ovakav paket čini 4300 Duo model moćnim Android smartphoneom koji cilja kako na poslovne, tako i na privatne korisnike.

MultiPhone 4040 DUO (PAP4040DUO) Android smartphone je zapravo manji brat našeg najjačeg modela 4300 DUO, ali s nešto manjim ekranom od 4.0"|10.2cm. Oba modela imaju pažljivo selektirane aplikacije kako bi ih mogli koristiti odmah nakon kupnje, a to su Youtube, Skype, Facebook, Twitter, igre poput Angry Birds. Tu su i Office Suite Pro i eReader Prestigio: aplikacija za čitanje više od 250,000 naslova knjiga na 23 jezika s Prestigio Plaza portala, mnogi od naslova su potpuno besplatni.

3500 DUO model dolazi s 3.5"|8.9cm kapacitivnim multi-touch displejom i cilja na korisnike s odredjenim budžetom koji traže multifunkcionalnost, no ne trebaju veliki ekran. 1GHz Qualcomm procesor pokreće Android 2.3 Gingerbread OS i mnogobrojne predinstalirane aplikacije: Skype, Twitter, Facebook, e-reader Prestigio i mnoge druge. Sve to sjajno nadopunjuju 3G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS te 2.0 MP kamera.

Svim modelima je memorija proširiva putem microSD kartica do 32GB. Svi modeli takodjer imaju microUSB port za punjenje i prebacivanje podataka. Prestigio MultiPhone pametni telefoni dolaze s već standardnim 2-godišnjim jamstvom te su dostupni po sljedećim cijenama:

  • MultiPhone 4300 DUO (PAP4300DUO) – 1499 kn (MPC, PDV uključen)
  • MultiPhone 4040 DUO (PAP4040DUO) – 1299 kn (MPC, PDV uključen)
  • MultiPhone 3500 DUO (PAP3500DUO) –  999 kn (MPC, PDV uključen)

Do kraja tekuće godine Prestigio planira izdanje još jednog premium MultiPhonea baziranog na Android OS-u, više informacija u narednom periodu.

Više... Vaš Komentar Top
Acer proširuje promociju nadoknade troškova nadogradnje na Windows 8!

Datum objave 15.10.2012

Acer proširuje promociju nadoknade troškova nadogradnje na Windows 8!

Acer smatra da njegovi kupci trebaju imati pristup najnovijoj tehnologiji i uživati u njezinim pogodnostima, zato su aktivan partner u promicanju službenog Microsoftovog programa nadogradnje na Windows 8. Uz ovaj program, Acer je u lipnju predstavio jedinstvenu promociju nadoknade troška službene Microsoftove nadogradnje na Windows 8 putem interneta kupcima svih modela Acer Ultrabook kupljenima od 2. lipnja 2012. do 31. siječnja 2013.

Sada s ponosom objavljuju da je ponuda proširena na odabrane modele prijenosnih i stolnih računala. Promocija će sada obuhvatiti prijenosna računala Acer Aspire i stolna računala Acer Aspire kupljena s operacijskim sustavima Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional ili Ultimate. Obuhvatit će i prijenosna računala Acer TravelMate i stolna računala Veriton kupljena sa sustavima Windows 7 Home Basic ili Windows 7 Home Premium. Ovaj dio promocije primjenjuje se na kvalificirane proizvode kupljene od 1. listopada 2012. do 31. siječnja 2013.

Više... Vaš Komentar Top
Ferrari by Logic3

Datum objave 11.10.2012

Ferrari by Logic3

Logic3 najavljuje dostupnost svojih slušalica koje reduciraju neželjene zvukove (ANC),vrlo popularne Ferrari by Logic3 kolekcije vrhunskih audio proizvoda.
Obuhvaćajući dizajni inspiraciju iz Ferrari by Logic3 kolekcije slušalica, Cavallino T350 i R300 Scuderia ANC slušalice koje su iščekivane s nestrpljenjem, nude svjetski vodeću kvalitetu zvuka koja smanjuje neželjenu buku okolice i sprječava gubitak glazbene dinamike.
Prezentirajući Ferrari by Logic3 fokus na pružanje luksuznog doživljaja koji dolikuje Ferrari brandu, obje slušalice imaju ultra meke jastučiće izgrađene od poboljšanih prozračnih materijala kako bi se osigurala maksimalna udobnost i vrhunski audio doživljaj.

Kolekcija Ferrari Cavallino je pod utjecajem iskustva strastvene vožnje Ferrarijevih bezvremenskih cestovnih automobila. Vrhunske teksture i materijali u kombinaciji sa završnom obradom stvorili su neusporediv luksuz i prekrasnu estetiku. Asortiman zasluženo nosi znak slavne ikone’CavallinoRampante’ (propinjućeg konja) – koja definira izvrsnost, finoću i istinski kult.

T350 slušalice ANC luksuznog dizajna inspirirane su cestovnim automobilimapažljiveizrade od raskošne kože i prekrasnihbrušenih površina
• Slušalice imaju strojno izrađene metalneručke i kućište koje osigurava najviše standarde trajnosti i kvalitete
• Slušalice su dostupne u crnoj ili svijetlosmeđoj boji (Ł 299)

Kolekcija ScuderiaFerrari je inspirirana natjecanjem, brzinom i tehnološkim inovacijama F1 tima. Svaki proizvod nosi dizajn zaobljenih linija globalno obožavanog ScuderiaFerrari jednosjeda. Ova kolekcija nosi ekskluzivnu Scuderia Ferrari oznaku, pokazujući zajedničku viziju performansi, tehnologije i snage.

R300 ANC slušalice prepoznatljivog dizajna inspiriranetimom za utrke ScuderiaFerrarii aerodinamičnim ventilacijskim otvorima i tradicionalnom rešetkom ugrađenom u cestovnim automobilima
• Slušalice imaju strojno izrađene metalneručke i završnu obradu rešetkedijamantnogoblikakako bi se osigurao najviši standarde trajnosti i kvalitete
• Slušalice su dostupne u srebrnoj ili bijeloj boji (Ł 269)

Ferrari by Logic3 slušalice dostupne su također u kolekciji:

FerrariCavallino slušalice pružaju vrhunski audio doživljaj u kombinaciji s raskošnomudobnošću:

T250slušalice, dostupne u crnoj ili svijetlosmeđoj boji (Ł 229)
T150 i T150i slušalice, sa TFAT tehnologijom reduciranja buke, dostupne u crnoj ili svijetlosmeđoj boji (Ł 149)
G150 i G150i slušalice, sa TFAT tehnologijom reduciranja buke, dostupne u crnoj ili bijeloj boji (Ł 129)

ScuderiaFerrari slušalice nude elegantan dizajn i visoku kvalitetu audio zvuka,u pratnji vrhunske razine udobnosti na ušima.

R200slušalice, koje su dostupne u srebrnoj ili bijeloj boji (Ł 199)
P200zaglavneslušalice, koje odaju počast onima koje su nošene u F1, dostupne su u crvenoj ili crnoj boji (Ł 199)
R100 i R100i slušalice, sa TFAT tehnologijom reduciranjabuke, dostupne su u crnoj ili bijeloj boji (Ł 119)
S100 i S100i slušalice, sa TFAT tehnologijom reduciranja buke, dostupne su u crvenoj ili bijeloj boji (Ł 99)

Više... Vaš Komentar Top
Zaklada  Acer pokreće prvi natječaj „Incredible Green“

Datum objave 11.10.2012

Zaklada Acer pokreće prvi natječaj „Incredible Green“

Zaklada Acer pokrenula je prvi godišnji natječaj „Incredible Green“ za promicanje boljeg i zelenijeg životnog okruženja. Natječajem se, koji je otvoren za studente širom svijeta, želi potaknuti razvoj inovativnih i održivih rješenja za uštedu energije, smanjenje emisije stakleničkih plinova te povećanje svijesti o pitanjima okoliša.

„Acerova zaklada ponosno organizira natjecanje radi poticanja svijesti i razumijevanja brige za zelenije okruženje i s uzbuđenjem očekujemo inovativne pristupe održanju našeg okoliša,“ rekao je Richard Lei, izvršni direktor Zaklade Acer.

Tema je natječaja „Tehnološka budućnost 2020. omogućena zelenim inovacijama“ , a cilj je potaknuti studente da na temelju onoga što su naučili u školi osmisle načine ili izrade proizvode koji našu Zemlju čine zelenijom. Svi bismo trebali razmišljati o promicanju brige o okolišu, bez obzira na dob ili narodnost; zato je zaklada Acer odlučila uključiti studente sa svih strana svijeta da podijele svoje ideje za održiva rješenja.
Stara indijanska poslovica kaže „Majka Zemlja nije nam dana na upotrebu, već nam je posuđena od budućih generacija“. Acer dijeli ovaj koncept i predan je održivom razvoju i unaprjeđenju života ljudi. Stoga je kompanija osmislila natječaj „Incredible Green“ kako bi pokrenula novi val proizvoda i razmišljanja koji vode brigu o okolišu.

U natječaju mogu sudjelovati studenti svih godina i mogu se prijaviti pojedinačno ili kao timovi s najviše 5 članova. Sudionici se mogu prijaviti na mreži do 31. listopada 2012., dok je rok za podnošenje projekata 15. studenog 2012.
Između zaprimljenih projekata zaklada Acer izabrat će najviše dvanaest finalista. Poslane prijedloge ocijenit će panel stručnjaka na temelju osnovnih čimbenika: koliko vode brigu o Zemlji, koliko su ostvarivi i koliko su inovativni. Nadalje, uzet ćemo u obzir i čimbenike poput klime, očuvanja, isplativosti, primjenjivosti i dostupnosti.

Popis projekata u finalu bit će objavljen 15. ožujka 2013., a ceremonija dodjela nagrada održat će se 4. lipnja 2013. Pobjednik će biti nagrađen sa 60.000 dolara, a bit će dodijeljene i nagrade za drugo i treće mjesto te posebna nagrada žirija.
Posebne nagrade prema „Izboru publike“ dobit će projekti koji osvoje najviše glasova na internetu.

Više... Vaš Komentar Top
Sleekbook iz Lenova u Mikronisu i Lenovo Exclusive Storeu

Datum objave 09.10.2012

Sleekbook iz Lenova u Mikronisu i Lenovo Exclusive Storeu

U notebook centar Mikronis i Lenovo Exclusive Store stigao je Lenovo sleekbook Ideapad S300/S400, atraktivno, lagano i praktično prijenosno računalo idealno za ljude kojima svakodnevni ritam nalaže korištenje računala u različitim situacijama i na brojnim mjestima izvan ureda ili kuće. Sleekbook je kao stvoren za to zahvaljujući svojim dimenzijama koje nimalo ne umanjuju njegove tehničke karakteristike, čineći ga tako poželjnim kod trendsetera koji cijene kvalitetu, eleganciju i stil objedinjene u jednom računalu. Lenovo Ideapad S300 i S400 dostupni su po cijeni od 3.299 kuna naviše, ovisno o konfiguraciji.

Više... Vaš Komentar Top
Nvidia predstavlja GeForce GTX 650 Ti

Datum objave 09.10.2012

Nvidia predstavlja GeForce GTX 650 Ti

Nvidia daje igračima još jedan moćan razlog za nadogradnju računala pred jesenju navalu novih igara današnjim predstavljanjem GeForce GTX 650 Ti GPU-a sa početnom cijenom od 119 € plus PDV. Kako bi se pripremili za jesensku sezonu odličnih igara izabrani proizvođači kartica će ponuditi kopiju Assassin’s Creed III igre tvrtke UbiSoft, jedne od sigurno najtraženijih akcijskih igara za PC ove jeseni.

Nvidia Kepler arhitektura temelj je i ovoga GPU-a, a u njemou su 768 CUDA jezgri koje rade na 928MHz. Na karticama je 1024MB GDDR5 memorije koja radi na efektivnih 5400MHz. Uz cijene od 95 € plus PDV kada je u pitanju GTX 650 do 899 € plus PDV kada je u pitanju GTX 690, GeForce GTX GPU-i nas guraju u ovogodišnju renesansu PC igara. Uz održavanje obećanja “titanium” verzija kartica, GTX 650 Ti pruža dobre perfomanse po početnoj cijeni od 119 € bez PDV-a.

Kao i prethodne kartice iz serije, GeForce GTX 650 Ti je prilika za nadogradnju igračkih sustava koji koriste tehnologiju prošle generacije. U usporedbi s recimo GeForce 9600 GT novi GTX 650 Ti pruža više nego pet puta bolje perfomanse, čak i sa svim DX11 i dodatnim “eye-candy” opcijama na maksimumu. Dramatična vizualna razlika i puna podrška za 1080p igranje kompletno mijenja izgled igara i osjećaj pri igranju, pružajući tako sveobuhvatno igračko iskustvo.

Novi GeForce GTX 650 Ti je dostupan odmah od strane vodećih svjetskih proizvođača kartica, uključujući ASUS, EVGA, Gainward, KFA2 (Galaxy), Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY, Point of View i Zotac.

Više... Vaš Komentar Top
Intelova nova ulaganja

Datum objave 05.10.2012

Intelova nova ulaganja

Intel Capital, odjel za globalna ulaganja, spajanja i akvizicije tvrtke Intel Corporation, započeo je svoj godišnji globalni samit Intel Capitala objavom ulaganja u deset inovativnih tehnoloških tvrtki. Cilj je ulaganja odabranim tvrtkama pomoći u dostizanju sljedeće razine razvoja, a njima se naglašava dvodnevni program globalnog samita usmjeren na izgradnju poslovanja. Ukupan iznos ulaganja otprilike je četrdeset milijuna dolara, a odnose se na različite tehnologije, od suradnje u oblaku i isporuke naprednih digitalnih zabavnih sadržaja do pojednostavnjivanja plaćanja putem mobilnih uređaja i omogućivanja novih oblika interakcije uređaja. 

Ulagat će se u sigurnu platformu za razmjenu sadržaja Box , tvrtku za distribuciju sadržaja u Bollywoodu i južnoj Aziji Hungama.com , tvrtku za projektiranje integriranih krugova FocalTech , društvenu radijsku platformu Jelli , tvrtku za programiranje društvenih igara LIFO Interactive , platformu za mobilne beskontaktne tehnologije NewAer , platformu za e-plaćanje PagPop , tvrtku za pružanje usluga u oblaku Tier 3 , tvrtku za programiranje 3D računalnih igara Transmension te agenciju za oglašavanje na mobilnim uređajima UUCun . Nisu otkrivene financijske pojedinosti o pojedinačnim ulaganjima.

Ovogodišnji globalni samit trinaesti je po redu, a na njemu se okupilo više od tisuću poduzetnika koje financira Intel Capital te direktori tvrtki iz računalne industrije s popisa Fortune 2000 radi razmjene ideja i polaganja temelja za moguća probitačna partnerstva i poslovne dogovore. Globalni je samit osmišljen kao potpuno prožimanje sudionika sa svijetom umrežavanja te se odlikuje rasporedom bogatim tematskim izlaganjima i stručnim forumima, a obuhvaća i više od 1700 ciljanih sastanaka direktora zaduženih za određene portfelje i ključnih poslovnih rukovoditelja.

Više... Vaš Komentar Top
Logitech Z553 zvučnici

Datum objave 03.10.2012

Logitech Z553 zvučnici

Logitech je predstavio nove zvučnike iz svoje linije namijenjene PC računalima – Logitech Z553. Krasi ih čista akustika i snažan bas zvuk, te jednostavan i moderan dizajn kojim će dodatno uljepšati izgled vašeg životnog prostora. Zvučnici imaju dva satelita i down-firing subwoofer, te snagu (RMS) od 40 vata čime se postiže izuzetan zvuk za uživanje u omiljenoj zabavi. Uz pomoć RCA kabla i dva 3.5 milimetarska ulaza lako možete povezati do tri uređaja istodobno – PC računalo, Mac računalo, glazbeni ili DVD player, TV, igraću konzolu, smartphone uređaj ili drugo. Zvučnici imaju i prikladnu kontrolnu bazu za lakše upravljanje jačinom zvuka i razinom baseva.
Z553 se očekuju u Hrvatskoj u listopadu 2012. godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 969,00 kuna.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)

Objavljeno prije 1 minute

Zvučnici ne rade - potenciometar

Objavljeno prije 1 minute

Automobili

Objavljeno prije 8 minuta

Žderonje

Objavljeno prije 10 minuta

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Novosti

Xiaomi razvija telefon nalik na Huawei Mate X

Huaweijev Mate XT, prvi mobilni telefon s trostrukim zaslonom na svijetu, vrlo je privlačan za oko. Međutim, Huawei možda više nije jedini brend koji je lansirao trostruki telefon, jer je nedavni patentni dokument iz Kineskog državnog ureda... Pročitaj više

Nothing objavljuje vodootporne slušalice s laganim dizajnom koje se montiraju na uho

Nothing, koji je postigao dobre tržišne performanse svojim stilskim dizajnom, lansirao je novi proizvod u okviru projekta (otvorenih) slušalica,po cijeni od 149 USD. Imju IP54 vodootporan okvir i omogućavaju 8 sati neovisne reprodukcije i t... Pročitaj više

Kada zapravo izlazi RTX 5090?

Nadolazeći top model Nvidia GPU uzima si vremena za dolazak na tržište, a sudeći po novim informacijama, nećemo ga vidjeti uskoro. Prema novom izvješću Benchlife-a, kao i raznim drugim izvorima, Nvidia planira predstaviti RTX 50-seriju na C... Pročitaj više

Procurjele informacije o Intel Battlemage GPU

Nova Intelova diskretna grafička kartica pojavila se na Geekbenchu, pružajući nam rani uvid u potencijalne specifikacije. Ova procurena lista također označava prvi Battlemage GPU koji se pojavio na benchmark platformi. Prvi ju je otkrio Ben... Pročitaj više

NVIDIA GeForce RTX 5090 grafička kartica zahtijevati znatno više energije od prethodnih generacija

Novi izvještaji sugeriraju da će nadolazeća NVIDIA GeForce RTX 5090 grafička kartica zahtijevati znatno više energije od prethodnih generacija. Ova tvrdnja temelji se na činjenici da proizvođač napajanja MSI razvija nove modele s dva 16-pin... Pročitaj više

Sve novosti