AMD predstavlja nove APU-e i SoC-ove

Datum objave 08.01.2013 - Krešimir Matanović

AMD  predstavlja nove  APU-e i SoC-ove

AMD predstavlja nove APU-e i SoC-ove

AMD je danas na CES-u u Las Vegasu pružio rani uvid u svoje APU-e za 2013. godinu i najavio novu saradnju sa OEM proizvođačem VIZIO. Uz to demonstrirali su operativne čipove svojih prvih pravih SoC APU-a, kodnih naziva “Temash” i “Kabini”, koji će biti prvi četvero-jezgreni x86 SoC-evi. Oba APU-a su predviđena za isporuku tokom prve polovice 2013. Demonstracija je obuhvaćala niz vodećih aplikacija i igara pokretanih na ultratankom notebooku baziranom na Kabini APU-u i na Temash baziranim tabletima i hibridnim notebookovima visokih performansi.

AMD je također predstavio novi APU kodnog naziva “Richland” koji se trenutno isporučuje OEM proizvođačima i koji donosi povećanje video performansi od oko 22 do 40% u usporedbi s prethodnom generacijom AMD A-Serije APU-a. Očekuje se da će “Richland” dolaziti sa paketom softvera namijenjenog potrošačima koji će omogućiti prepoznavanje gestikulacija i lica što će unaprijediti korisničko iskustvo. Nasljednik “Richland-a” će biti 28nm APU kodnog naziva “Kaveri” sa sposobnostima  heterogene sistemske arhitekture (HSA), za koji se očekuje da će biti u prodaji tijekom druge polovice 2013.

Više... Vaš Komentar Top
Sony Xperia Z

Datum objave 08.01.2013

Sony Xperia Z

Sony Mobile danas predstavlja svoj novi top model Android smartphonea, Xperia Z. S 5-inčnim Full HD 1080p Reality Displayem, Snapdragon S4 Pro četverojezgrenim procesorom (1,5 GHz + 2GB RAM-a), kamerom s 13 megapiksela s brzim okidanjem (Exmor RS for mobile senzor, HDR video, Superior Autom te prigušivanje šuma) i 4G LTE-om, Xperia Z ima sve specifikacije koje se očekuju od vrhunskog smartphonea (Vodootporan i otporan na prašinu – IP55 & IP57). Povrh toga, donosi najbolje od Sonyjeve jedinstvene tehnologije, sadržaja, dizajna i povezivanja da bi pružio bogato korisničko iskustvo. Xperia Z će biti globalno dostupan u 1. kvartalu 2013.
Više... Vaš Komentar Top
Nvidijin Shield projekt

Datum objave 07.01.2013

Nvidijin Shield projekt

Nvidija radi na prijenosnoj igraćoj konzoli pogonjenoj Tegra 4 hardverom i Android operativnim sistemom. Zanimljivost je kako će se osim Android igara moći preko WiFi-a igrati i igre za PC (PC renderira a Shield samo priazuje finalni rezultat). Ekran je multi-touch, dijagonale 5" i rezolucije 1280 x 720 piksela, a Tegra 4 donosi i solidne hardverske mogućnosti – quad core ARM Cortex-A15 CPU i 72 custom GPU jezgri. Sve ovo zvuči jako zanimljivo a izlazak na tržište se očekuje u drugom kvartalu ove godine.

Više... Vaš Komentar Top
AMD HD8000 tek u Q2?

Datum objave 07.01.2013

AMD HD8000 tek u Q2?

Prema pisanju Semmiaccuratea planirani launch nekih od modela HD8000 serije grafičkih kartica pomaknuti će se s kraja prvog u drugo tromjesečje oce godine. Razlog navodno nije tehničke prirode ili problem s proizvodnim procesom nego pražnjenje skladišta i polica popunjenih aktualnom serijom. Semiaccurate podsjeća kako se slična stvar desila i kod Trinity launcha koji je pomaknut više od tri mjeseca unaprijed kako bi se rasprodali Llano proizvodi.

Više... Vaš Komentar Top
Canon najavio novi HD objektiv KJ20x8.2B KRSD 2/3"

Datum objave 02.01.2013

Canon najavio novi HD objektiv KJ20x8.2B KRSD 2/3"

Canon je predstavio novi KJ20x8.2B KRSD,  višenamjenski 2/3-inčni HD objektiv sa zumom projektiran za visokokvalitetne performanse u kompaktnom i laganom kućištu. Novi je objektiv spoj Canonove poznate optičke izvrsnosti i pristupačne cijene, a idealan je za fotografe kojima je potrebna vrhunska kvaliteta u područjima kao što je snimanje vjenčanja i korporacijskih sadržaja, obrazovnih filmova i dokumentaraca.

KJ20x8.2B KRSD odlikuje se dojmljivim specifikacijama i kompaktnim dizajnom koji jamči napredne performanse i mogućnost rukovanja. Zum od 20x nudi maksimalnu brzinu od 1,0 sekundi duž čitavog raspona zumiranja te podržava minimalnu udaljenost objekta od 0,9 m (10 mm uz funkciju makrofotografije). Podržane su žarišne duljine od ekstraširokokutne od 8,2 mm (60,7 stupnjeva vodoravnog kutnog vidnog polja u omjeru 16:9) do 168 mm, što u kombinaciji s maksimalnim reflektivnim otvorom blende od f/1.9 pruža izvrsne operativne mogućnosti, a sve to u svega 1,25 kg.

KJ20x8.2B KRSD proizveden je u skladu sa zahtjevnim Canonovim standardima. U njega su ugrađene brojne značajke koje olakšavaju korištenje, uključujući kompaktnu pogonsku jedinicu ugrađenu u objektiv pod ergonomski projektiranim kutom od 12,5 stupnjeva, čime se povećava udobnost i ravnoteža tijekom rukovanja. Kao i svi suvremeni Canonovi objektivi, novi je objektiv projektiran u skladu s ekološkim standardima te u njegovoj proizvodnji nisu korišteni nikakvi materijali i tvari koje bi mogle štetiti okolišu.  Visokokvalitetan dizajn čini ga prikladnim i za snimanje u najraznovrsnijim situacijama, pa su tako njegove napredne performanse dopunjene vrhunskom fleksibilnošću.

Više... Vaš Komentar Top
Philips  Brilliance  248c3lhsw

Datum objave 02.01.2013

Philips Brilliance 248c3lhsw

Philips je lansirao novi Brilliance 248c3lhsw model monitora koji se svojim spojem elegancije dizajna i performansi uklapa u svaki interijer i životni stil. 248c3lhsw se ističe tankim okvirom i  stabilnim, uglađenim, aluminijskim postoljem, u neobičnoj bijeloj boji, ekranom dijagonale 23.6" i rezolucije 1920×1080. LED tehnologija pozadinskog osvijetljenja pruža mogućnost podešavanja intenziteta svetlosti i ne sadrži živu, što doprinosi ekološki prihvatljivom recikliranju. Monitor se ističe SmartKolor i SmartTxt tehnologijama koje pojačavaju intenzitet boja i oštrinu teksta. Uključuje i SmartContrast tehnologiju koja povećava dinamički kontrast s izvrsnim tumačenjem tamnih nijansi boja, ostvarujući bistru i živu sliku. U Philipsu su ponosni na svoju ekskluzivnu, vodeću SmartImage tehnologiju koja analizira sadržaj na ekranu i pruža optimalan prikaz dopuštajući izbor različitih načina izvođenja kao što su Office, Photo, Movie, Game, Economy i slično, kako bi prilagodila aplikaciju za upotrebu. Ovisno o odabiru, SmartImage dinamički prilagođava kontrast, boju i oštrinu odabrane aplikacije. Ukoliko je uključena i SmartResponse tehnologija, automatski će biti prilagođeno vrijeme odziva na odabrane aplikacijske zahtjeve, što je idealno za igre i filmove koji zahtijevaju brži odziv kako bi proizveli sliku bez podrhtavanja ili kašnjenja. Uz sve navedeno, monitor sadrži i HDMI uređaj koji prihvaća sve HDMI ulaze, a video visokih digitalnih kvaliteta i zvučni signali prenose se putem jednog kabela. 248c3lhsw monitor može se kupiti po okvirnoj cijeni od 1699 Kn.

Više... Vaš Komentar Top
GIGABYTE VGA " Enter & Win"

Datum objave 29.12.2012

GIGABYTE VGA " Enter & Win"

Gigabyte na svojim FB stranicama do 7.1.2013. dijeli pet Aivia Krypton miševa svojim fanovima a sve što trebate napraviti je "lajkati" Gigabyte VGA stranice.

Više... Vaš Komentar Top
KING ICT postao globalni  partner tvrtke Objectivity

Datum objave 29.12.2012

KING ICT postao globalni partner tvrtke Objectivity

KING ICT postao je globalnim partnerom tvrtke Objectivity kako bi učinio dostupnom za primjenu u zdravstvenim organizacijama diljem Europe InfiniteGraph, jedinu distribuiranu grafičku bazu podataka. Izazovi upravljanja zdravstvenim podacima u stvarnom vremenu te zdravstvenim kartonima pacijenata sve su veći te se organizacije okreću mogućnostima koje pružaju grafovi u pravovremenoj analizi i upravljanju podacima kako bi se otkrile veze među pacijentima, metodama liječenja i podacima.

Tijekom posljednjeg desetljeća KING ICT uspješno je ostvario suradnju i implementirao rješenja za poslovno-kritične projekte za razne institucije, među kojima su: Hrvatske autoceste, Hrvatske željeznice, Ministarstvo obrane, Plinacro – operator plinskoga transportnog sustava, Hrvatske pošte, itd. Projekti na kojima rade između ostaloga uključuju upravljanje podacima, virtualizaciju te umrežavanje. KING ICT će koristiti prednosti rješenja InfiniteGraph u rješavanju nekih od najvećih izazova na području upravljanja podacima u zdravstvu. Na primjer, implementacija InfiniteGraph rješenja omogućit će smanjenje troškova u zdravstvu, a povećati kvalitetu zdravstvene skrbi.

Više... Vaš Komentar Top
Sretan Božić

Datum objave 25.12.2012

Sretan Božić

Više... Vaš Komentar Top
Gigabyte Winter OC Whiteout

Datum objave 24.12.2012

Gigabyte Winter OC Whiteout

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 4 minute

Silent Hill 2 Remake

Objavljeno prije 5 minuta

Problem sa otvaranjem pdf dokumenta

Objavljeno prije 10 minuta

Automobili

Objavljeno prije 21 minuta

A1 - ex Vip (Optika)

Objavljeno prije 58 minuta

SMS prevare

Novosti

Digital Realty surađuje s Ecolabom na pilotiranju rješenja za očuvanje vode koje pokreće umjetna inteligencija

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, objavio je suradnju s tvrtkom Ecolab (NYSE: ECL), globalnim liderom u rješenjima i uslugama z... Pročitaj više

Igra Star Citizen je donekle gotova

Igra Star Citizen je navodno donekle gotova. Igra povremeno dospije u naslove vijesti, ali nakon više od 12 godina hypea, čak i najvjerniji obožavatelji postaju nestrpljivi. Da, igriva je, ali i dalje joj nedostaju neka od najočekivanijih o... Pročitaj više

AMD Ryzen 7 9800X3D ćevjerojatno biti skuplji nego što se očekivalo

Sve veći broj procurjelih informacija o AMD Ryzen 7 9800X3D procesoru govori jednu stvar, AMD-ov najbolji procesor za igranje je blizu izlaska. Danas su se pojavile prve ponude za ovaj CPU, što nam daje uvid u vrstu cijene koju možemo očeki... Pročitaj više

Revolucionarni Turbo način rada obećava ubrzanje do 35%

Ryzen 9000 nije bio hit kojem su se AMD obožavatelji nadali. Entuzijasti još uvijek čekaju X3D čip u liniji, ali Gigabyte je već najavio novi X3D Turbo Mode za svoje matične ploče koji navodno donosi između 20% i 35% bolje performanse u igr... Pročitaj više

Subnautica 2 dolazi u 2025.

Subnautica 2 dolazi na Xbox Game Preview 2025. godine i bit će dostupna na Xbox Game Passu prvog dana, objavio je Unknown Worlds Entertainment u četvrtak tijekom listopadskog Xbox Partner Preview-a. Iako je nadolazeća igra preživljavanja, k... Pročitaj više

Sve novosti