Logitech predstavio ultratanki touch miš

Datum objave 02.09.2013 - Krešimir Matanović

Logitech predstavio ultratanki touch miš

Logitech predstavio ultratanki touch miš

Logitech je predstavio svoj prvi ultra-prijenosni touch miš. Ultratanki Logitech touch miš idealno nadopunjuje današnja računala  svojim elegantnim linijama i tijelom od brušenog aluminija. Sa svojim tankim, laganim dizajnom Logitech ultratanki touch miš pristaje bilo kojem računalu i bilo kojoj ruci. Njegova svilenkasto glatka površina osjetljiva na dodir je napravljena od "nevidljivog" premaza koji vam pomaže pojednostavljenje navigacije kroz sustav Windows 8 ili pruža punu prednost Multi-Touch kretnjama kroz OS X. Korištenjem Bluetootha s Logitech Easy-Switch tehnologijom, Logitechov ultratanki touch miš se može u isto vrijeme bežično povezati na vaše prijenosno računalo, desktop ili tablet, a vi se jednostavno možete prebacivati ​​između njih klikom na prekidaču. Miš se napaja preko USB-a, a samo jedna minuta napajanja daje dovoljno snage da bi radio gotovo jedan sat (provedeno na temelju tipičnog korisničkog iskustvo). Dostupan u dvije boje: Logitech ultratanki touch miš T630 u crnoj i Logitech ultratanki touch miš T631 za Mac u bijeloj boji se očekuju u Europi početkom rujna 2013. godine  po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 529,00 kuna.

Više... Vaš Komentar Top
HP Slate 7

Datum objave 02.09.2013

HP Slate 7

Tvrtka HP predstavila je Slate 7 – cjenovno povoljno tablet računalo s operativnim sustavom Android Jelly Bean. Računalo je namijenjeno privatnim korisnicima i omogućuje im jednostavan pristup uslugama Google Mobile. Tablet računalo Slate 7 teži 368 grama te ima zaslon od 17,78 cm (7-inča) po dijagonali. Pritom je kućište izrađeno od nehrđajućeg čelika, s pozadinom u crvenoj ili sivoj boji. Osim toga, riječ je o prvom tabletu u industriji s ugrađenim rješenjem Beats Audiokoje omogućuje kvalitetno i bogato zvučno iskustvo na jednom tabletu. Slate 7 korisniku omogućuje upoznavanje servisa Google uporabom usluga kao što su Google Now, Google Search, Gmail, YouTube, Google Drive i Google+ Hangouts za video razgovore s više osoba odjednom, te pristupom aplikacijama i digitalnim sadržajem preko platforme Google Play.

Slate 7 pokreće dvojezgreni procesor ARM Dual CoreCortex-A9 od 1.6 GHz, a ima zaslon s tehnologijom HFFS (High-aperture-ratio Field Fringe Switching), pa je vrlo jednostavno pregledavati razne dokumente, fotografije i video uratke te igrati igre – čak i vani, na danjem svjetlu. Uređaj dolazi opremljen kamerom od tri megapiksela straga te VGA kamerom sprijeda, a dostupan je na hrvatskom tržištu i to po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.499,00 kn.

Više... Vaš Komentar Top
Pogled u mobilnu  budućnost: Intel Developer Forum

Datum objave 30.08.2013

Pogled u mobilnu budućnost: Intel Developer Forum

Intel Developer Forum (IDF) profilirao se kao jedan od najvažnijih događaja u informatičkoj industriji, koji odražava i definira smjer razvoja tehnologije. Ovogodišnji IDF po tome se ne razlikuje od ostalih, pa je na njemu jasan trend razvoja u smjeru mobilnosti. IDF će se održati od 10. do 12. rujna u San Franciscu, a ponudit će barem dvije važne novosti koje se ne smiju propustiti: kao prvo, prva velika izlaganja Intelova novog generalnog direktora Briana Krzanicha i nove predsjednice Renee James. Druga je velika novost službeno predstavljanje tehnologije Bay Trail, Intelova prvog 22-nanometarskog "sustava na čipu" (SoC-a) za mobilne uređaje. Bay Trail se temelji na Intelovoj iznimno hvaljenoj mikroarhitekturi Silvermont, a očekuje se da će 3D tranzistori s niskom potrošnjom energije i velikim performansama na tom čipu pogoniti široku paletu inovativnih modela. Dodatno se informirajte o događanjima na IDF-u putem Intelova potpredsjednika Kevina Sellersa.

Više... Vaš Komentar Top
AMD A10 strip

Datum objave 30.08.2013

AMD A10 strip

Više... Vaš Komentar Top
Sony NEX-5T

Datum objave 29.08.2013

Sony NEX-5T

Novi NEX-5T iz Sonyja opremljen je kvalitetama za profesionalno fotografiranje i bežičnu slobodu u snažnom, džepnom uređaju s bezgraničnom kreativnošću koju nude izmjenjivi objektivi. Ovaj aparat je namijenjen svim zaljubljenicima u fotografije koji žele stvarati slike u DSLR-stilu, ali pri tome ne žele nositi i po nekoliko kilograma tešku opremu. Uz Wi-Fi opciju spajanja, svoj NEX-5T možete povezati sa svojim pametnim telefonom, računalom ili TV uređajem te jednostavno prebaciti video snimke ili slike. Također, NEX-5T prvi je Sonyjev uređaj s mogućnošću mijenjanja E-mount objektiva, a koji je opremljen NFC-om. Dodatnu pogodnost mu nudi One-touch bežična veza s pametnim telefonima i tabletima koji opremljeni Andoridom pojednostavljuje dijeljenje sadržaja i upravljanje kontrolama aparata.

U NEX-5T uređaju nalazi se APS-C senzor zavidne veličine s 16.1 efektivnih megapiksela koji hvataju više svjetla nego mali senzor u kompaktnim kamerama. Nastale fotografije i Full HD video zapisi u DSLR kvaliteti obogaćeni su detaljima i s vrlo niskom razinom smetnji na slici, kako bi se što bolje uhvatili idilični trenuci u sumrak ili prigušenim interijerima. NEX-5T uređaj s izmjenjivim objektivima kompaktnih kamera iz Sonyja moguće je naručiti na službenoj web stranici, a u generalnu prodaju diljem Europe kreće od kolovoza 2013.

Više... Vaš Komentar Top
Logitech G602

Datum objave 28.08.2013

Logitech G602

Logitech je danas predstavio igraći miš koji redefinira granice običnog bežičnog miša. Novi Logitech G602 bežični igraći miš kombinira 250 sati igre bez zastoja i veliku preciznost koju omogućuje Logitech Delta Zero senzorska tehnologija za dominaciju u igri. Kako bi se osiguralo da igrači imaju najbolju moguću površinu za točno određeni stil igranja, Logitech je također osmislio dvije nove podloge za igraće miševe –  Logitech G440 igraću podlogu i Logitech G240 igraću podlogu. Ove nove podloge za miševe omogućuju da na respektabilan način optimizirate površinu za sve vrste DPI igara. Logitech G602 bežični igraći miš se očekuje po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 449,00 kuna, G440 igraća podloga po cijeno od 169,00 kuna, a G240 podloga po cijeni od 109,00 kuna.

Više... Vaš Komentar Top
Dell  predstavio nove modele poslovnih računala

Datum objave 27.08.2013

Dell predstavio nove modele poslovnih računala

Dell je predstavio nove modele poslovnih računala: Latitude serije 7000 ultrabook te Latitude prijenosna računala serije 5000 i 3000. Novim modelima Dell spaja sofisticirani dizajn, kvalitetu izrade i beskompromisnu izdržljivost koje tvrtkama svih veličina nude široki spektar rješenja. Latitude računala serija 7000, 5000 i 3000 serije dostupna su i sa zaslonom osjetljivim na dodir, omogućujući bolju interakciju i suradnju među poslovnim korisnicima. Dell nudi najsigurnija komercijalna prijenosna računala, dok su Latitude 12 i 14 serije 7000 najsigurnija ultrabook računala na svijetu, s najboljim u klasi Dell Data Protection rješenjima, sveobuhvatnim šifriranjem s Dell Data Protection | Encryption i naprednom autentifikacijom i vodećom malware prevencijom s Dell Data Protection | Protected Workspace. Dizajnirana da pomognu uštedjeti vrijeme i novac, Dell računala su najbolje upravljiva komercijalna računala s ekskluzivnim Intel vPro ekstenzijama i automatiziranim alatima za bržu implementaciju, bolje praćenje i lakše ažuriranje.

Dellova strast za pružanjem pouzdanih rješenja utjelovljena je u Latitude obitelji komercijalnih računala. Latitude ultrabook i laptop računala napravljena su od najboljih materijala: brušenog aluminija, ojačane legure magnezija, jakih čeličnih šarki, tkanih karbonskih vlakana, tipkovnice otporne na tekućinu i LCD pečatom.
Osim toga, svi Dell zasloni s touch opcijom nude optimalna iskustva gledanja, osjetljivost na dodir, sjaj i izdržljivost. Latitude 7000, 5000 i 3000 serije s opcijom ekrana osjetljivog na dodir imaju Corning Gorilla Glass NBT za do 10 puta veću otpornost na ogrebotine u usporedbi sa silikatnim staklom koje se najčešće koristi u prijenosnim ekranima u cijeloj industriji. Latitude prijenosna računala također su opremljena sa StrikeZone amortizerima, Fast Response Free-Fall senzorima i gumenom izolacijom za tvrdi disk. U prethodne tri generacije proizvoda, Latitude obitelj je nadmašio svoju konkurenciju u neovisnim testiranjima izdržljivosti, poznatima kao MIL-STD 810g.

Dell Latitude 7000 serija dostupna je po cijeni već od 1.049 USD. Opcija s ekranom osjetljivim na dodir bit će dostupna od 12. rujna 2013. Serija Latitude 3000 dostupna je po cijeni već od 599 USD i bit će dostupna od 12. rujna 2013. Serija Latitude 5000 bit će dostupna u listopadu 2013.

Više... Vaš Komentar Top
AMD – heterogena arhitektura sistema

Datum objave 27.08.2013

AMD - heterogena arhitektura sistema

AMD je na ovogodišnjoj HotChips konferenciji govorio o razvoju HSA (Heterogenus system architecture) računalstva i budućnosti. Heterogeno je računalstvo nastalo zbog potrebe za energetski učinkovitim SOC dizajnom. Moderni se čipovi više ne mogu osloniti na procesor opće namjene, nego moraju koristiti specijalizirane procesore skrojene po mjeri za svaki zadatak. Tradicionalno, za ove je specijalizirane procesore bilo teško programirati zbog odvojenih memorijskih mjesta, kernel-driver-level sučelja, i specijaliziranih programskih modela. Heterogena arhitektura sistema ima za cilj premostiti taj jaz pružajući zajedničku sistemski arhitekturu i osnovu za izradu zajedničkih high-level programskih modela za sve uređaje.

U tu je svrhu u Lipnju 2012. osnovana HSA fundacija koju čine najjače svjetske tvrtke. Osnivači su AMD, ARM, Qualcomm, Samsung, Mediatek, Texas Instruments i Imagination, a u program su uključene i mnoge druge tvrtke. Ciljevi su omogućiti lakše programiranje, optimiziranje, povećanje performansi i smanjenje potrošnje SOC-evima koji su kombinacija CPU i GPU jezgara, različitih ostalih ubrzivača sa brzim pristupom memoriji. HSA ubrzivače (akceleratore) ujedinjuje arhitekturalno, a rani fokus je stavljen na GPU. Značajke koje HSA radne skupine trenutno definiraju su ujedinjeno adresiranje preko svih platformi, operabilnost sistemske memorije stranične strukture, puna koherencija memorije, User mode dispatch, projektirani programski jezik čekanja, High-level programska podrška za CPU compute, te preemption i context switching. HSA je otvorena platforma, s članstvom otvorenim svima i s royality free standardima. HSA memorijski model je dizajniran tako da bude kompatibilan sa C++11, Java i .NET memorijskim modelima i optimiziran je OpenCL (no, HSA nije alternativa OpenCL-u).

HSA je skalabilna arhitektura i primjerena uređajima poput pametnih telefona pa sve do super računala, a cilj je korisniku donijeti uređaje niske potrošnje, znatno sposobnije od današnjih koji će se nalaziti u ruci, na zidu ili u oblaku.

Više... Vaš Komentar Top
Silverstone Noble Breeze NB04

Datum objave 26.08.2013

Silverstone Noble Breeze NB04

Silverstone predstavlja Noble Breeze NB04. Riječ je o laganom aluminijskom hladnjaku za prijenosnike, koji je pogodan i za prenošenje. Pjeskarena aluminijska konstrukcija poboljšava izgled ali i prijenos topline, dok 200 mm ventilator ubrzava daljnje odvođenje topline.

Glavne značajke:

  • Tihi 200mm ventilator
  • Pjeskareni aluminij modernog dizajna
  • Dizajniran za efektivno i brzo odvođenje topline
  • "Human factor engineering" za bolje korisničko iskustvo
  • Podržava prijenosnike do 15”
Više... Vaš Komentar Top
Corsair Force LS SSD

Datum objave 23.08.2013

Corsair Force LS SSD

Corsair je najavio izlazak Force LS solid-state disk (SSD) linije. Dostupna u 240GB, 120GB i 60GB izvedbama, Force LS serija će potrošačima pružiti ekonomičan način unaprijeđenja svojeg prijenosnog ili stolnog računala na brzi i pouzdan SSD za pohranu. 7 mm visoki LS SSD-i se mogu ugraditi u većinu desktop ili prijenosnih računala sa standardnim 2.5 "ili 3.5" mjestima za montažu. LS Force SSD-ovi imaju Phison 6Gb/s SSD kontroler sa Toshiba NAND čipopvima i pruža brzine prijenosa datoteka do 555 MB/s za čitanje i 535MB/s za zapis. Novi diskovi podržavaju TRIM, garbage collection, S.M.A.R.T. i napredno dinamički i statički wear leveling algoritam koi produljava životni vijek, a tu je i Corsair SSD Toolbox softver.
LS SSD-i će biti dostupni po cijenama od 69,99, 109,99 i 199,99 USD u ovisnisti o kapacitetu. Jamstvo je tri godine.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 9 minuta

Telemach - Optika

Objavljeno prije 18 minuta

Automobili

Objavljeno prije 20 minuta

Koju AMD grafičku karticu kupiti?

Objavljeno prije 32 minute

5 diskova u MBO s 4 SATA

Objavljeno prije 33 minute

Lenovo ThinkPad kutak

Novosti

Blizzard vraća 6v6 mečeve u Overwatch 2

Čini se da su u Blizzardu napokon čuli molitve igrača. Overwatch tim je u četvrtak objavio da vraća mečeve 6v6 nakon što ih je kontroverzno uklonio za Overwatch 2. U blogu je tim otkrio da provodi dva testa 6v6 u nadolazećoj sezoni 14. Prvi... Pročitaj više

Roblox dodaje nove roditeljske kontrole nakon zastrašujučih prijava

Roblox najavljuje uvođenje novih sigurnosnih značajki za dječje račune idućeg mjeseca nakon šokantnog izvješća koje je tvrdilo da je platforma puna dječje i seksualne eksploatacije. Prema IGN-u, Roblox je poslao e-poruku roditeljima djece s... Pročitaj više

Apple će platiti do milijun dolara osobi koja uspije hakirati njihov AI cloud

Apple je upravo objavio najavu koja pokazuje da ozbiljno pristupaju očuvanju sigurnosti Appleove umjetne inteligencije. Tvrtka nudi golemu nagradu za otkrivanje grešaka (bug bounty) do čak milijun dolara svakome tko uspije hakirati njezin A... Pročitaj više

Android 15 će produžiti trajanje baterije u stanju čekanja za dodatna 3 sata

Na konferenciji Google I/O 2024, tehnološki div Google predstavio je niz novih značajki i poboljšanja za nadolazeći Android 15. Jedno od glavnih poboljšanja uključuje unaprijeđeni Doze način rada, koji sada omogućava uređaju da radi do 3 sa... Pročitaj više

Android Quick Share bit će bolji od Apple AirDropa, a evo i zašto

Dijeljenje Android datoteka bit će znatno učinkovitije zahvaljujući QR kodovima. QuickShare, Googleovo rješenje za brzo dijeljenje datoteka, uskoro će dobiti novu značajku: QR kodove. Ovo će značajno pojednostaviti povezivanje između uređaj... Pročitaj više

Sve novosti