ASUS Xonar U7 Echelon Edition

Datum objave 06.12.2013 - Krešimir Matanović

ASUS Xonar U7 Echelon Edition

ASUS Xonar U7 Echelon Edition

ASUS je danas najavio Xonar U7 Echelon Edition, kompaktnu 7.1-kanalnu USB zvučnu karticu koja donosi visoku kvalitetu zvuka poznatu iz nagrađivanog Xonara U7 (24-bit/192KHz, SNR od 114dB), te dodaje vojnu kamuflažnu boju jedinstvenu za Echelon seriju.

Xonar U7 Echelon Edition uključuje Sonic Radar za in-game zvučnu vizualizaciju i Sonic Studio Pro za finu kontrolu svake zvučne značajke, sa intuitivnim point-and-click sučeljem za aktivaciju predpodešenih profila i fino ugađanje Dolby Home Theater 4 postavki za prebacivanje strereo zvuka u 5.1 ili 7.1. Sonic Studio Pro također ima i Perfect Voice input-noise-reduction tehnologiju za jasniju in-game komunikaciju.

Više... Vaš Komentar Top
Održan Advanced Technology Day 9

Datum objave 05.12.2013

Održan Advanced Technology Day 9

Deveta po redu tehnološka konferencija Advanced Technology Days u prostorima Hypo Centra u Zagrebu okupila je više od 150 razvojnih inženjera, IT profesionalaca, programera i svih ostalih koji se profesionalno ili privatno bave razvojem i korištenjem IT rješenja. Konferenciju je otvorio Tomislav Tipurić, direktor konferencije te specijalist za tehnologije u Microsoftu Hrvatska, koji je u uvodnom govoru napomenuo kako su ovakve konferencije izuzetno bitne za razvoj IT industrije jer ‘uređaji bez dobre softverske podrške ne vrijede ništa’.

U uvodnom predavanju Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska, pohvalio je hrvatsku zajednicu razvojnih i sistemskih inženjera kao najveću u regiji te naveo kako konzumerizacija IT-a, proces u kojem je Microsoft predvodnik, donosi cijeli niz novih uređaja, od mobilnih telefona i tableta, preko računala do raznoraznih ‘pametnih’ uređaja koji na neki način komuniciraju s računalima. Upravo zbog toga, kao i zbog pojave novih usluga koje se mahom sele u oblak, sve je veći izazov razvijati aplikacije. Posao je Microsofta, u tom slučaju, pomoći razvojnim inženjerima i IT profesionalcima te njihov posao učiniti što jednostavnijim.

„Advanced Technology Days konferencija bazirana je na četiri mega trenda – pričali smo o računalstvu u oblaku, o mobilnosti, o društvenim medijima i njihovim primjenama u svakodnevnom poslovanju kao i o velikim podacima odnosno velikim količinama podataka i algoritmima, pristupima i rješenjima kako od tih podataka stvoriti bitne, poslovno primjenjive informacije. Uspjeli smo u dva dana staviti četrdeset predavanja koja smo podijelili u dva dijela – prvi dio namijenjen IT profesionalcima, ljudima koji se bave primarno održavanjem i stvaranjem računalne infrastrukture, a drugi dio namijenjen je ljudima koji razvijaju nova rješenja ili nadograđuju postojeća – razvojnim inženjerima i programerima.“, objasnio je Tomislav Tipurić, direktor konferencije.

Drugog dana konferencije najveći interes prisutnih izazvao je okrugli stol na kojem su Tomislav Tipurić kao moderator, Luka Gospodnetić iz IN2,Domagoj Pavlešić iz Web-ideje, Bruno Kovačić iz Axilisa i Matej Špoler iz Infinuma razgovarali o budućnosti aplikacija. Glavna rasprava povela se oko ‘sukoba’ koji će se u budućnosti razviti između web aplikacija i nativnih aplikacija kao i razvoj aplikacija za različite operativne sustave. Tijekom sat vremena raspravljalo se o Silverlightu, staranju standarda, HTML5, korisničkom iskustvu te drugim vezanim temama. Sudionici okruglog stola na kraju su zaključili kako su aplikacije budućnost te da će uskoro u potpunosti zamijeniti ‘obične’ web stranice.

Više... Vaš Komentar Top
Corsair donosi prvu Cherry MX RGB tipkovnicu

Datum objave 05.12.2013

Corsair donosi prvu Cherry MX RGB tipkovnicu

Sa svojim "MX RGB prekidačem," CHERRY predstavlja sljedeću evolucijsku stepenicu svojih mehaničkih prekidača za tipkovnice MX serije. MX prekidači sa Gold Crosspoint tehnologijom, do sada su prihvaćeni od strane milijuna korisnika zbog svoje preciznosti, osjećaja tipkanja i dugovječnosti. Cherry je sada unaprijedio MX seriju RGB tehnologijom, tj. korištenem SMD LED-ica, osvijetlili su specijalno dizajnirane poklopce prekidača u 16.7 milijuna RGB boja.

Corsair će biti prvi Cherryev partner koji će predstaviti gamersku tipkovnicu sa MX RGB tehnologijom i to na CES-u 2014 u siječnju.

Više... Vaš Komentar Top
Novi Philipsovi monitori za poslovno okruženje

Datum objave 03.12.2013

Novi Philipsovi monitori za poslovno okruženje

Nedavne studije pokazuju da 80 posto poduzetnika koji svakodnevno rade za računalom trpe bol i umor nakon dugog radnog dana. Vodeći se s tom činjenicom jasno je da bi svi proizvođači monitora trebali shvatiti zdravlje korisnika krajnje ozbiljno. Dokazujući svoje nastojanje u očuvanju zdravlja korisnika za računalom, MMD kao vodeća tehnološka tvrtka i brand licencirani partner za Philips monitore, lansirala je novi 24-inčni zaslon ErgoSensor koji upotpunjuje ponudu uređaja koji su posebno dizajnirani za potpunu dobrobit poslovnih korisnika na radnom mjestu.

Budući da su u potpunosti podesivi po visini, Philips ErgoSensor monitori u potpunosti su dorasli izazovu očuvanja zdravlja korisnika. Poput ostalih monitora u seriji, novi 24-inčni ErgoSensor iz P linije podesiv je po visini, zakretanju i nagibu čime se korisnicima omogućuje podešavanje visine i kuta zaslona na pravilnu razinu što smanjuje vjerojatnost umora očiju i boli u vratu. Također, AMVA LED tehnologija pruža široki pogled na izuzetno visoki kontrast sa živopisnim slikama.

Ipak, ono što ErgoSensor monitor izdvaja od ostalih, osim novog 24-inčnog profesionalnog ekrana, je interakcija sa samim korisnicima. Philips ErgoSensor monitori mogu otkriti položaj korisnikova lica i kuta glave mjerenjem udaljenosti između korisnikovih očiju i monitora i predlažu korisniku kako da pravilno prilagodi položaj tijela i ispravnu udaljenost od ekrana. Ova tehnologija također prati vrijeme provedeno za monitorom i podsjeća korisnike kada je vrijeme za odmor.

Više... Vaš Komentar Top
HTC FootballFeed

Datum objave 03.12.2013

HTC FootballFeed

Kompanija HTC radi na kreiranju sasvim novog iskustva namijenjenog ljubiteljima nogometnih natjecanja UEFA Champions League i UEFA Europa League, i to kroz aplikaciju HTC FootballFeed za pametne telefone s operativnim sustavom Android. HTC je službeni pametni telefon natjecanja UEFA Champions League i UEFA Europa League, a nova aplikacija korisnicima donosi najnovije statistike i brojke čim iste postanu dostupne, i to u prilagodljivom formatu i elegantnom dizajnu kako bi korisničko iskustvo bilo potpuno.

Aplikacija HTC FootballFeed iskustvo podiže na novu razinu te korisnicima nudi cijeli niz rješenja koja su razvijena kako bi se potaknula i održala komunikacija između navijača na stadionima, kod kuće i diljem svijeta:

  • novinski članci
  • najnovije stanje na terenu
  • informacije o nadolazećim utakmicama
  • prijenos utakmica uživo uz ključne trenutke
  • detaljni komentari
  • lako dostupne informacije o svim klubovima i igračima koji se natječu u spomenutim natjecanjima
  • galerije s nevjerojatnim fotografijama
  • HTC-ove ekskluzivne promotivne aktivnosti i natjecanja

Osim toga, aplikacija korisnicima omogućuje upisivanje utakmica u kalendare na svojim pametnim telefonima kako ih ne bi propustili.

Više... Vaš Komentar Top
Toshiba je kupila OCZ-ovu imovinu

Datum objave 03.12.2013

Toshiba je kupila OCZ-ovu imovinu

Korporacija Toshiba danas objavljuje da je 2. prosinca postigla sporazum s OCZ Technology Group, Inc., kojim je većinski preuzela svu imovinu SSD segmenta poslovanja kompanije OCZ Technology. Transakcija će biti dovršena putem procesa prodaje i aukcije, sukladno Točki 363. Stečajnog zakona SAD te uz suglasnost stečajnog suda koji vrši nadzor nad stečajem OCZ-a prema Poglavlju 11. Ukoliko Toshiba bude odabrana kao uspješan ponuđač, prema odluci suda i ostalim regulatornim odobrenjima, kompanija očekuje završetak akvizicije u siječnju 2014. godine.

"Uzbuđeni smo sudjelovanjem u ovoj prigodi. Ako naša ponuda bude uspješna, spoj naše vodeće tehnologije NAND i OCZ-ove ekspertize u SSD području omogućit će daljnje jačanje Toshibinog SSD segmenta poslovanja," rekao je g. Seiichi Mori, potpredsjednik Toshiba Semiconductor and Storage Company i korporativni potpredsjednik Toshibe. "Cijenimo OCZ-ov SSD segment poslovanja i tehnologiju, kako na potrošačkom, tako i na poslovnom tržištu, te smo stoga uvjereni kako ćemo ovime dodatno ojačati naše mogućnosti i osigurati vodeću poziciju na SSD tržištu."

"OCZ se raduje postati dijelom Toshibe, svjetskog lidera u proizvodnji flash memorije i rješenja pohrane podataka," pojasnio je Ralph Schmitt, glavni izvršni direktor kompanije OCZ Technology. "Toshiba unosi potreban kapital, opskrbu NAND flash memorijom te svoje stručno znanje, što nam uz OCZ-ovu vodeću SSD tehnologiju omogućava da klijentima i kompanijama isporučimo vrlo snažno, objedinjeno rješenje pohrane podataka. Naša će kombinacija biti nezaustavljiva na vrlo dinamičnom i konkurentnom SSD tržištu."

Više... Vaš Komentar Top
OCZ proglasio bankrot

Datum objave 28.11.2013

OCZ proglasio bankrot

Kao što se može i po raspravi na našem Forumu čitati, OCZ je proglasio bankrot. Još im je 25.11. vjerovnik Hercules Technology Growth Capital, Inc. preuzeo kontrolu nad računima u banci. Ipak, nije sve tako crno jer je Toshiba najavila otkup OCZ-ovog posla, pri čemu je dogovoreno zadržavanje vrijednosti posla, zaposlenika itd.OCZ je u zadnje vrijeme poslovao sa teškoćama, a i vrijednost dionica na burzi se dratično spustila tijekom ove godine, na dvije trećine vrijednosti.

Više... Vaš Komentar Top
Završen IDC-ev Big Data & Business Analytics Forum

Datum objave 28.11.2013

Završen IDC-ev Big Data & Business Analytics Forum

U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics i partnera; Poslovna inteligencija, NEOS, Megatrend poslovna rješenja, Koios Consulting i Ernst & Young u zagrebačkom hotelu Antunović završena je 2. po redu Big Data konferencija, na kojoj je prisustvovalo stotinjak krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija.

Na konferenciji su detaljno obrađene teme poput upravljanja korporativnim informacijama, pristupa objedinjenim informacijama, skladištenja i sigurnosti velikih količina podataka.

Forum je otvorio analitičar Mario Meir-Huber, iz IDC-evog ureda u Beču na temu definiranja Big Data pojma te prikaza uspješnih studija slučaja i pripadajućih statistika. U ime kompanije Poslovna inteligencija interesantnu prezentaciju pružio je Dražen Oreščanin, koji se osvrnuo na više istraživačkih, razvojnih i korisničkih projekata vezanih uz Big Data korištenje i analitiku u Hrvatskoj i Europi. Gulsun Emuler iz tvrtke IBM govorila je o IBM-ovoj strategiji otvorenosti, koja uključuje i značajne programerske doprinose različitim open source platformama. Kompanija NEOS te njihov izlagač Mario Mrljić koncentrirao se na ključne koncepte za implementaciju Data Warehousing (DW) i Business Intelligence (BI) sustava grupe povezanih poduzeća. Ivo Završki u ime kompanije Inovativni trendovi i Megatrend poslovna riješenja održao je zanimljivu prezentaciju vezanu uz Big Data tehnologiju u razvoju modernih Over the Top (OTT) usluga. Stjepan Pavlek, Direktor Koios Consultinga osvrnuo se na smanjivanje troškova projekata poslovne inteligencije u Big Data eri. Posljednje predavanje bilo je od strane Grega Nakosa iz tvrtke Ernst & Young na temu enterprise intelligence arhitekture.
 

Konferencija je završila zanimljivom diskusijom na kojoj su svoje viđenje trenutnog stanja na domaćem informatičkom tržištu izložili predstavnici hrvatskih i globalnih IT kompanija. Na diskusiji okruglog stola sudjelovali su Dražen Oreščanin iz Poslovne inteligencije, Mario Mrljić u ime tvrtke NEOS, Alen Gojčeta iz kompanije IBM Hrvatska, Stjepan Pavlek iz Koios Consultinga, Davorin Javor zastupao je Ernst & Young, a Krešimir Mlinarić Adacta Grupu.

Više... Vaš Komentar Top
Philips Shoqbox SB7100

Datum objave 25.11.2013

Philips Shoqbox SB7100

Philips predstavlja Shoqbox SB7100 zvučnik čija konstrukcija obuhvaća dva neodimijska zvučnika i wOOx sustav koji unatoč malenim zvučnicima stvara snažan i jasan zvuk te duboki bas. Ovaj zvučnik ističe se po Bluetooth tehnologiji koja omogućava bežičnu komunikaciju kratkog dometa i s drugim Bluetooth uređajima tako da se glazba može jednostavno reproducirati na zvučniku s bilo kojeg pametnog telefona, tableta te prijenosnih računala, uključujući i iPod i iPhone. Zahvaljujući ugrađenom mikrofonu Philipsov Shoqbox SB7100 može se koristiti i za komunikaciju jer u slučaju primitka poziva glazba se pauzira, a razgovor se može obaviti koristeći zvučnik. Proizvod se može kupiti u svim bolje opremljenim trgovinama s tehničkom opremom, a okvirna cijena je 999 kn.

Više... Vaš Komentar Top
Slušalice za igrače Genius Zabius HS-G850

Datum objave 25.11.2013

Slušalice za igrače Genius Zabius HS-G850

predstavio je novitet u svojoj seriji igračkih dodataka GX-Gaming – slušalice Zabius HS-G850. Slušalice s mikrofonom namijenjene su igračima na PC-u Macu ili konzolama, a dolaze s 40-milimetarskim driverima od neodimija. Zahvaljujući posebnim oblogama na traci koja spaja slušalice i na samim slušalicama, Zabius HS-G850 se efikasnije rješava znoja i topline tijekom napornog višesatnog igranja. Traka koja povezuje slušalice podesiva je po dužini, a mikrofon se po potrebi može odvojiti.

Glasnoća zvuka podešava se na samim slušalicama potenciometrom, a tu je i gumb za uključivanje odnosno isključivanje mikrofona. Za korisnike Xboxa 360, moguće je zasebno podešavati glasnoću chata. Kako bi i okolina mogla uživati u dinamici igre, crvene LED diode smještene na slušalicama svijetle u ritmu basa koji se reproducira. Slušalice Zabius HS-G850 mogu se nabaviti u opremljenijim dućanima po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 679 kuna.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 24 minute

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Objavljeno prije 1 sat

Preporuka za video nadzor

Objavljeno prije 2 sata

Huawei mobiteli

Objavljeno prije 2 sata

STAN: kupovina, krediti, APN...

Objavljeno prije 2 sata

Automobili

Novosti

Digital Realty surađuje s Ecolabom na pilotiranju rješenja za očuvanje vode koje pokreće umjetna inteligencija

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, objavio je suradnju s tvrtkom Ecolab (NYSE: ECL), globalnim liderom u rješenjima i uslugama z... Pročitaj više

Igra Star Citizen je donekle gotova

Igra Star Citizen je navodno donekle gotova. Igra povremeno dospije u naslove vijesti, ali nakon više od 12 godina hypea, čak i najvjerniji obožavatelji postaju nestrpljivi. Da, igriva je, ali i dalje joj nedostaju neka od najočekivanijih o... Pročitaj više

AMD Ryzen 7 9800X3D ćevjerojatno biti skuplji nego što se očekivalo

Sve veći broj procurjelih informacija o AMD Ryzen 7 9800X3D procesoru govori jednu stvar, AMD-ov najbolji procesor za igranje je blizu izlaska. Danas su se pojavile prve ponude za ovaj CPU, što nam daje uvid u vrstu cijene koju možemo očeki... Pročitaj više

Revolucionarni Turbo način rada obećava ubrzanje do 35%

Ryzen 9000 nije bio hit kojem su se AMD obožavatelji nadali. Entuzijasti još uvijek čekaju X3D čip u liniji, ali Gigabyte je već najavio novi X3D Turbo Mode za svoje matične ploče koji navodno donosi između 20% i 35% bolje performanse u igr... Pročitaj više

Subnautica 2 dolazi u 2025.

Subnautica 2 dolazi na Xbox Game Preview 2025. godine i bit će dostupna na Xbox Game Passu prvog dana, objavio je Unknown Worlds Entertainment u četvrtak tijekom listopadskog Xbox Partner Preview-a. Iako je nadolazeća igra preživljavanja, k... Pročitaj više

Sve novosti