Završila četrnaesta WinDays konferencija

Datum objave 10.04.2014 - Krešimir Matanović

Završila četrnaesta WinDays konferencija

Završila četrnaesta WinDays konferencija

Windays14

Poslovno-tehnološka konferencija WinDays14 uspješno je privedena kraju. Tijekom četiri dana ispunjenih inspirativnim predavanjima, sudionici su dobili kompletan uvid u znanje za pokretanje novih projekata. Uz predavanja, na konferenciji su bili prikazani i primjeri uspješnih rješenja te načini poslovanja o kojima su raspravljali vrhunski stručnjaci na okruglim stolovima.

Upravo je poslovni dio konferencije, završio Okruglim stolom na temu „Kako postati High Tech – društvo“  kojem su prisustvovali direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić, Siemon Smid, jedan od vodećih stručnjaka za transfer tehnologije zaposlen na tehnološkom sveučilištu u Tallinu, i dr.sc. Tome Antičić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković, uz moderatora, poznatog novinara Aleksandra Stankovića

Konferencija je obuhvatila više različitih sfera. Svake godine ima humanitarni karakter, a ove godine prikupljala su se sredstva za djecu s Downovim sindromom. Svi sudionici WinDaysa mogli su sudjelovati u toj dobrotvornoj akciji, a nakon toga se i zabaviti na tematski određenim zabavama s poznatima izvođačima.

Više... Vaš Komentar Top
Predstavljen pobjednički tim natječaja Software StartUp Academy

Datum objave 10.04.2014

Predstavljen pobjednički tim natječaja Software StartUp Academy

WD14

Na finalnom danu velikog Microsoftova natječaja Software StartUp Academy, zahvaljujući svojem rješenju Guest Request, mladi bračni par Tajana Milanović (24) i Ivan Milanović (26) proglašeni su najboljima. Pobjednici su dobili i vrijednih 40.000 kn za implementaciju svojeg rješenja! Naime, Tajana i Ivan razvili su sustav za hotele, a koji poboljšava uslugu „room service-a“:

„Izuzetno nam je drago što je Microsoft prepoznao vrijednost našeg projekta i još smo uvijek pod dojmom pobjede, s obzirom da je konkurencija zaista bila jaka. Svojim rješenjem želimo poboljšati uslugu unutar hotela te se nadamo kako će i hoteli prepoznati ovaj naš sustav Guest Request kao kvalitetan i koristan te ga implementirati u svoje poslovanje“, uzbuđeno su ispričali pobjednici Tajana i Ivan.

Drugu godinu za redom Software StartUp Academy privukla je brojne mlade entuzijaste poduzetničkog duha da na natječaj prijave svoje ideje te ostvare priliku za njihovu realizaciju. Mladi, talentirani i poduzetni studenti predstavili su svoje ideje široj publici na WinDays14 tehnološkoj konferenciji te su odgovarali na pitanja žirija. „Čestitam svim timovima koji su sudjelovali u Software StartUp Academy natječaju i predstavili svoje ideje. Ove godine je kvaliteta izvedbe bila nešto bolja nego prošle jer i sama akademije je startup projekt koji se svake godine dorađuje. Posebne čestitke, naravno, pobjedničkom timu“, izjavio je Draško Ivanišević, direktor Odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu.

Više... Vaš Komentar Top
Toshiba predstavlja novu seriju L54 televizora

Datum objave 10.04.2014

Toshiba predstavlja novu seriju L54 televizora

Toshiba L54

Toshiba Europe GmbH predstavlja novu seriju televizora L54 – Full HD 3D televizore sa Smart TV funkcionalnošću, dostupne s ekranima dijagonale od 102 (40”) i 122 (48”) centimetra. Serija L54 namijenjena je za obitelji koje su u potrazi za kvalitetnim audiovizualnim iskustvom po atraktivnoj cijeni – poboljšan je vizualni doživljaj uz pomoć naprednih karakteristika među kojima su pretvaranje 2D u 3D sliku, kao i olakšan pristup online sadržajima.

Serija televizora L54 dolazi s Full HD rezolucijom i aktivnim prikazom 3D filmovima i televizijskim programima daje oštrinu, jasnoću i živopisnost detalja. Gledatelji se tako jednostavno mogu uživiti u realističnu 3D akciju – bilo da je riječ o dokumentarnim ili akcijskim filmovima. Procesor ovog televizora u realnom vremenu može jednostavno pretvoriti 2D u 3D prikaz, te tako prikazati brzu, fluidnu i realističnu sliku koristeći naočale za aktivni 3D prikaz. Dodatni AMR+ 4002 panel osigurava jasnoću i fluidnost slike čak i tijekom prikaza brzih scena bogatih akcijom, kao što je to primjerice u sportu.

Više... Vaš Komentar Top
ASUS osvojio prestižne 2014 Red Dot nagrade

Datum objave 08.04.2014

ASUS osvojio prestižne 2014 Red Dot nagrade

ZenFone

ASUS je danas ponosno objavio da su ASUS ZenFone i ASUS Republic of Gamers (ROG) Maximus VI Formula matična ploča pojedinačno nagrađeni Red Dot Design nagradom za 2014. ZenFone je osvojio nagradu u kategoriji mobitela, dok je ROG Maximus VI Formula matična ploča bila prva u kategoriji računalnih komponenti.

ASUSM6F

Pobjednički ASUS proizvodi su izabrani među 4,815 proizvoda tvrtki iz 53 zemlje. Proizvodi nominirani za nagradu ocjenjuju se po velikom broju kriterija uključujući stupanj inovacije, funkcionalnost i ergonomiju. Red Dot žiri za 2014. okupio je 40 stručnjaka iz područja dizajna iz cijelog svijeta i najbrojniji je u povijesti dodjele nagrada.

Više... Vaš Komentar Top
Novi Logitech Bluetooth audio adapter

Datum objave 08.04.2014

Novi Logitech Bluetooth audio adapter

Logitech BT Audio

Logitech je danas predstavio Bluetooth Audio Adapter koji će omogućiti da omiljene zvučnike pretvorite u bežični sound sustav na vašim pametnim telefonima ili tablet uređajima. Ovaj kompaktni audio adapter možete putem Bluetootha bežično povezati s do dva uređaja.

S obzirom na to da adapter ima mogućnost istodobnog povezivanja dva različita uređaja i streamanje zvuka s jednog od ta dva uređaja, s lakoćom ćete uživati u svojoj playlisti koja je pohranjena na vašem pametnom telefonu ili tabletu. Ako se kojim slučajem uređaji nađu van dosega signala bežičnog prijama, prijenos će se automatski obnoviti.

Adapter se jednostavno povezuje s zvučnicima pomoću analognog RCA ili 3.5 mm kabela za streaming ili kontrolu glazbe, a na taj način možete slušati glazbu i na udaljenosti od 15 metara. Da bi vam osigurali kvalitetnu akustiku, Logitech Bluetooth audio adapter je sinkroniziran na Logitechov audio laboratorij, tako da bez obzira otkuda potječe audio streaming imate sigurnost da ćete konstantno uživati u izvanrednom audio doživljaju. Uređaj se očekuje u Hrvatskoj u travnju 2014. godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 299,00 kuna.

Više... Vaš Komentar Top
WinDays14

Datum objave 08.04.2014

WinDays14

WinDays14

U Umagu je jučer otvorena najutjecajnija poslovno-tehnološka konferencija WinDays14. Tijekom četverodnevne konferencije koja je podijeljena u dva dijela: Technology i Business, 100 domaćih i međunarodnih predavača održat će 140 predavanja. Uz standardne smjerove poput upoznavanja s novostima u Microsoftu i ICT svijetu, neki će ponuditi i praktična rješenja te ukazati na potrebne vještine uspješnog IT poslovanja.

Konferencija je  započela tehnološkim predavanjima koja se bave novim proizvodima, rješenjima i uslugama, protkanim promjenama koje je u svijet IT-a unio oblak. Vodeći stručnjaci govorili su i govorit će o novim ICT rješenjima te kako ih uspješno implementirati.

Više... Vaš Komentar Top
Dell Latitude Rugged Extreme

Datum objave 08.04.2014

Dell Latitude Rugged Extreme

Latitude Rugged Latitude Rugged

Dell je predstavio Latitude 14 Rugged Extreme notebook te Latitude 12 Rugged Extreme konvertibilni notebook napravljene za rad u otežanim uvjetima, poput ekstremnih temperatura, vlage, prašine i vibracija s kojima se susreću pripadnici oružanih snaga, službi sigurnosti i drugih javnih službi te proizvodnih djelatnosti.

Latitude Rugged

Latitude Rugged Extreme prijenosnike testirale su neovisne institucije prema vojnim standardima, što uključuje pad s visine od 1,8 metara, testiranje zaštite okvira računala, certificiranje za emisije i opasne materijale.1 Budući da ni jedan test ne može obuhvatiti svaki mogući scenarij, testiranje Dell Rugged Extreme proizvoda premašilo je zahtjeve većine standarda kako bi potvrdili da će proizvodi funkcionirati u stvarnim uvjetima.

Latitude Rugged

Dell Latitude 12 i 14 Rugged Extreme napravljeni su od najizdržljivijih dostupnih materijala, uključujući ultra polimere otporne na udarce i čvrste magnezijeve slitine. Podaci su zaštićeni od vanjskih elemenata zapečaćenim vratima i brtvama pod kompresijom, dok rad u iznimno visokim temperaturama osigurava četvrta generacija QuadCool™ termalnog upravljanja.

Prema povratnim informacijama ključnih korisnika, neke od inovacija linije Latitude Rugged Extreme su:

−        Ekran pogodan za rad na otvorenim prostorima i direktnom suncu koji smanjuje bliještanje i reflektiranje uz manje oslanjanja na pozadinsko osvjetljenje, što rezultira i dužim trajanjem baterije

−        Otporan multi-touch ekran na Latitude 12 Rugged Extreme koji prepoznaje intuitivne geste korisnika koji nosi debele rukavice

−        Latitude 12 Rugged Extreme donosi i prvi konvertibilni zaslon pogodan za rad u ekstremnim uvjetima

−        Docking pogodan za sve proizvode Dell linije Rugged Extreme, što donosi uštedu

−        Zatvorena, prilagodljiva “RGB” tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem radi u svim uvjetima i omogućava “instant-stealth” mod

−        Do 16GB memorije i do 512GB solid state storage (SSS)

−        Full HD web kamera

−        Donja kamera s 8 megapiksela i flashom na Latitude 12 Rugged Extremeu

−        USB 3.0 i serijski port na svim Rugged Extreme proizvodima s dvostrukim serijskim portom/RJ-45 na Latitude 14 Rugged Extremeu

 Baterije na notebookovima Latitude 12 i 14 Rugged Extreme traju do 8,5 odnosno do 14 sati. Opremljeni su četvrtom generacijom Intel Core procesora, brzim SSD-om (solid state storage) i diskretnim grafičkim opcijama za Latitude 14. Kako bi omogućili povezanost i suradnju, oba modela imaju mnoštvo mogućnosti za bežično povezivanje, uključujući dostupni mobilni broadband i GPS.

Više... Vaš Komentar Top
Snapdragon 810 i 808

Datum objave 07.04.2014

Snapdragon 810 i 808

Snapdragon

Qualcomm je danas predstavio dva nova Snapdragon SoC-a – 810 i 808.  Najjači su to Qualcommovi SoC-evi koji kombiniraju 64-bitne procesore i LTE Cat 6 modeme. LTE kategorije 6 omogućuje 3 x 20MHz agregaciju nosioca i brzine do visokih 300 Mbps. Oba su SoC-a napravljena u 20 nm proizvodnom procesu, te su kompatibilni sa 64-bit ARMv8-A instrukcijskim setom.

Jači ima Adreno 430 grafiku sa podrškom za 4K monitore, dok slabiji podržava WQXGA (2560×1600). 810-tka  kombinira 64-bit quad core ARM Cortex-A57 i Cortex-A53 CPU-e, LPDDR4 memoriju, senzore do 55 Megapiksela, OpenGL ES 3.1, 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.1, USB 3.0 i NFC. Slabiji 808 ima Adreno 418 grafiku koja je za oko 20% brža od prethodne Adreno 330, a CPU je konfiguriran sa dvije ARM Cortex-A57 jezgre uparene sa quad Cortex-A53 CPU-om. 808 podržava LPDDR3 memoriju, 12-bitne dual Image Signal procesore i HDMI 1.4. Prve isporuke se očekuju u drugoj polovici godine, a prvi uređaji bi na tržište trebali stići 2015.

Više... Vaš Komentar Top
nVidia u Zagrebu – G-Sync, Shield i ostale novosti

Datum objave 04.04.2014

nVidia u Zagrebu - G-Sync, Shield i ostale novosti

Nvidia ZG 2014

Jake snage nVidie u sastavu  Luciano Alibrandi (Director of Corporate Communications EMEA), Ben Berraondo (GeForce PR Manager EMEAI), Igor Stanek (Head of Tegra/Shield PR EMEAI) i David Koblizek (Product PR Manager), danas su u zagrebačkom hotelu Antunović pred okupljenim novinarima i partnerima predstavili novosti od kojih su neke sa ovogodišnjeg CES-a, a neke sa nedavno završene GPU Technology konferencije.

Nvidia ZG 2014 Nvidia ZG 2014

U prvom redu je napomenuto kako je nVidia odavno izašla iz okvira kompanije koja samo proizvodi grafičke kartice, te kako je  GPU pokretač mnoštva budućih proizvoda koji ulaze u sve sfere modernog života. GPU je odavno prestao biti samo pokretač igara i danas služi i u znanosti, medicini, autoindustriji, biznisu itd. nVidia tu igra ključnu ulogu, a naravno u cilju im je tu poziciju i zadržati. Od novotarija koje smo prvi put imali prilike vidjeti je Shield i streamanje igara sa vašeg računala na njega ili na uređaj spojen na njega (TV, projektor). Igor Stanek nam je u praksi demonstrirao kako to izgleda igrajući novi Call of Duty i World of Tanks. Ograničenje Shielda je streaming u 720p, a posebnost je Gamepad Mapper koji omogućuje igranje Android igara rađenih isključivo za mobilni uređaj uz pomoć Shielda i njegovih kontrola. Shield nažalost nema službenu prodaju i podršku u Europi – zbog nedostatka distribcijske i servisne  mreže.

Nvidia ZG 2014

Druga zanimljivost koju smo vidjeli je kako u praksi funkcionira G-Sync na dva AOC monitora i moramo priznati kako smo bili vrlo zadovoljni s onime što smo vidjeli. Stuttering i tearing su stvari prošlosti, a smanjen je i input lag – jedva čekamo ovo i samo probati, a prvi bi se monitori na tržištu trebali naći u svibnju. Od ostalih novosti ponovno je najavljen novi Titan Z, zatim Pascal grafička arhitektura za 2016. godinu, Tegra K1 (192 CUDA jezgre, podrška za 4K monitore), te naravno Tegra sa dual Denver CPU-ima koji će biti prvi 64-bitni ARM procesori na tržištu (7-way superscalar, up to 2.5GHz, 128K+64K L1 cache). Govora je bilo i o Battery Boost tehnologiji za prijenosnike koja limitiranjem FPS-a i još nekim tehnikama produžava autonomiju prijenosnika pod igrama. Sve u svemu čeka nas zanimljiva godina iz zelenog tabora!

Više... Vaš Komentar Top
NZXT Sentry 3

Datum objave 02.04.2014

NZXT Sentry 3

NZXT Sentry 3

NZXT predstavlja Sentry 3 koji kombinira kontroler za pet moćnih kanala za ventilatore, s vrlo intuitivnim UI-em, kojim je moguće kontrolirati hlađenje računala uz pomoć pomaka prsta po ekranu. Ekran je velik 5.4″, osjetljiv je na dodir i 33% je veći od ekrana na sličnim proizvodima na tržištu.Svaki kanal (ventilator), na raspolaganju ima 15W snage, uz standardne over i undervolt zaštite kao i zaštitu od kratkog spoja. Preporučena cijena na EU tržištu će biti 32.99 €.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 9 minuta

P: TV Philips 58PUS7505 4K UHD-100e, original HP toner i bubanj

Objavljeno prije 20 minuta

Preporuka za video nadzor

Objavljeno prije 26 minuta

Intel "Arrow Lake" LGA-1851 Info Thread

Objavljeno prije 28 minuta

HT - MAX 5G Internet

Objavljeno prije 36 minuta

Kupovina sa Amazona?

Novosti

Novo vino u staroj boci : nadogradnja iPad mini 7

iPad mini 7 službeno je predstavljen 15. listopada, donoseći mnoge nadogradnje u odnosu na prethodnika, mini 6 (2021) Koristi A17 Pro čip, podržava Apple Pencil Pro i Apple Intelligence. Dolazi tri godine nakon lansiranja iPad mini 6. Iako... Pročitaj više

Stižu novi Ryzen 9000X3D čipovi

Lansiranje AMD-ovih Ryzen 9000 čipova nije ispunilo očekivanja, što je dovelo do promjene u planu tvrtke. Iako je Ryzen 9000 serija temeljena na novoj AM5 arhitekturi i koristi najnoviju tehnologiju, kritike su se pojavile zbog minimalnih p... Pročitaj više

Detaljno objašnjenje koncepta dizajna računalne platforme Snapdragon 8 Elite

Snapdragon 8 Elite donosi značajne inovacije u balansiranju performansi i energetske učinkovitosti, uz napredne mogućnosti za umjetnu inteligenciju, igre i složene zadatke, što ga čini jednom od vodećih platformi za mobilno računalstvo. Naj... Pročitaj više

NVIDIA detaljno opisuje kako osnažiti svijet umjetne inteligencije

S lansiranjem GeForce RTX tehnologije 2018. godine, ugrađene u grafičke procesorske jedinice (GPU) dizajnirane posebno za AI obrade, NVIDIA je ubrzala prijelaz na AI računalstvo. Od tada, AI na računalima postao je uspješan ekosustav s više... Pročitaj više

COLORFUL predstavlja sedam različitih modela Z890 matičnih ploča, svaki dizajniran za određenog korisnika

COLORFUL Technology Company Limited lansirala je svoju novu liniju Intel Z890 matičnih ploča. Ove ploče dizajnirane su za podršku Intelovim najnovijim procesorima Core Ultra 200 serije i imaju vrhunske tehnologije kao što su 40Gbps USB4 pov... Pročitaj više

Sve novosti