Xamarin Hack Day Split

Datum objave 19.10.2015 - Uredništvo

Xamarin Hack Day Split

Xamarin Hack Day Split

xamarin_split_2105_1

Edukativna radionica Xamarin Hack Day održana je u subotu, 17. listopada, na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu. Osim neočekivano velikim brojem sudionika, predavači i mentori bili su oduševljeni inovativnim idejama mladih natjecatelja. Da su IT eventi i programiranje popularni među mladima, dokazano je i odličnim odazivom studenata na održanom Xamarin Hack Dayu u Splitu. Nakon tri predavanja koja su održali Miljenko Cvjetko, Toni Petrina i Marin Cokarić, 26 natjecatelja prionulo je na posao. Podijeljeni u 8 timova, u samo nekoliko sati te uz pomoć mentora, razvili su mobilne aplikacije na platformi Xamarin.

xamarin_split_2105_2

Iako je svaka aplikacija bila posebna na svoj način, prvo mjesto osvojila je aplikacija Connecty. Pobjednički tim kojeg čine tri studentice osvojio je nagradu od 1.000 kuna, dok su ostali timovi dobili brojne utješne nagrade. Xamarin Hack Day, koji je pokrenula udruga UPIT, organiziran je kako bi polaznici, primarno studenti, dobili besplatnu edukaciju za usavršavanje znanja potrebnih za razvoj mobilnih aplikacija na platformama Android, iOS i Windows Phone korištenjem alata Xamarin.

Više... Vaš Komentar Top
OCZ Saber 1000

Datum objave 17.10.2015

OCZ Saber 1000

ocz_saber_1000

OCZ je najavio predstavljanje novih tzv. Host Managed SSD-a (HMS) – Saber 1000. HMS tehnologija omogućuje Host kontrolu nad internim pozadinskim procesnim zadacima u SSD-u, kao što je Garbage Collection. Ovo bi trebalo donijeti ujednačenije performanse i predvidljive latencije u sistemima s velikim brojem SSD-a (Hyperscale, Cloud). Saber 1000 SATA je prvi ovakav proizvod od strane OCZ-a, a dolazit će u 480 i 960 GB verzijama.

Više... Vaš Komentar Top
Intel predstavio nove razvojne ploče

Datum objave 17.10.2015

Intel predstavio nove razvojne ploče

intel_genuino_101

Intel Corporation, u suradnji s osnivačima Arduina, najavio je skoro izdavanje proizvoda Arduino 101 (u SAD-u) i Genuino 101 (izvan SAD-a), cjenovno pristupačne edukativne razvojne matične ploče idealne za obrazovna okruženja i početnike u sastavljanju računala. Genuino 101 prva je široko dostupna razvojna matična ploča utemeljena na malom, energetski ekonomičnom modulu Intel Curie.

Osim što je jednostavan za korištenje i prikladan za osnovne vježbe, Genuino 101 može se koristiti za izradu prototipa tehnoloških proizvoda s podrškom za povezivanje i računalnu obradu podataka, a sve to zahvaljujući naprednim značajkama modula Intel Curie. Cijenom se može usporediti s osnovnim mikrokontrolerskim pločama dostupnima na tržištu, a opremljen je akcelerometrom, žiroskopom i podrškom za povezivanje putem tehnologije Bluetooth Smart kako bi omogućio razvoj pametnih, povezanih uređaja.

Najnovija ploča dio je Arduinove elektroničke platforme otvorenog izvornog koda, koja obuhvaća slobodno dostupne hardverske dizajne, bogat sustav dodatnih komponenti trećih proizvođača i softversko okruženje za programiranje, uz koje svatko s lakoćom može stvarati interaktivne projekte.

Genuino 101 bit će dostupan u prvom tromjesečju 2016. po predloženoj maloprodajnoj cijeni od trideset američkih dolara (približno 27 eura). Ta će se Intelova razvojna ploča u SAD-u prodavati pod robnom markom Arduino 101, a izvan SAD-a pod robnom markom Genuino 101. Moći će se nabaviti putem kataloških distributera i maloprodajnih lanaca koji prodaju i druge Intelove proizvode namijenjene sastavljačima računala i inovatorima.

Više... Vaš Komentar Top
Nove funkcije u GeForce Experience softveru

Datum objave 15.10.2015

Nove funkcije u GeForce Experience softveru

nviida_358a

Tijekom današnjeg dana pet novih funkcija stiže uz novu verziju GeForce Experience softverskog paketa za sve korisnike Nvidia grafičkih kartica. Od novog in game overlay prikaza koji daje kontrolu nad opcijama za streaming, snimanje i screenshot do mogućnosti kao što je broadcast koji sada podržava 1080p kvalitetu videa u 60 sličica u sekundi za Twitch i YouTube.

nviida_358b

Uz sve to GameStream co-op, o kome se nedavno pričalo, omogućava vam streaming svoje igre preko interneta pri čemu druga osoba može preuzeti igru na svom web-pretraživaču, te vam npr. može pomoći u situaciji u kojoj ste ostali zaglavljeni. Na kraju treba spomenuti i kućnu varijantu GameStream-a (omogućava streaming igre na TV u dnevnom boravku), koji sada radi u 4K Ultra HD rezoluciji pri 60 FPS i s 5.1-kanalnom audio podrškom. Nove funkcije stižu sa GeForce 358.50 drajverima i dostupne su danas.

Više... Vaš Komentar Top
Intelov prihod u trećem tromjesečju 2015.

Datum objave 14.10.2015

Intelov prihod u trećem tromjesečju 2015.

Intel logo

Intel Corporation izvijestio je o prihodu u trećem tromjesečju u iznosu od 14,5 milijardi USD, dobiti prije oporezivanja u iznosu od 4,2 milijarde USD, neto dobiti u iznosu od 3,1 milijarde USD i dobiti po dionici u iznosu od 64 centi. Tvrtka je generirala otprilike 5,7 milijardi USD u gotovini od operacija, isplatila 1,1 milijardu USD dividendi te upotrijebila 1,0 milijardi USD za otkup 36 milijuna redovnih dionica.

U trećem tromjesečju imali smo dobru realizaciju i ostvarili solidne rezultate u zahtjevnom gospodarskom okruženju“, izjavio je Brian Krzanich, Intelov generalni direktor. “Ovo je tromjesečje pokazalo kako izgleda Intelova inovacija na djelu. Korisnici su entuzijastični zbog novih procesora Intel Core šeste generacije, a predstavili smo i revolucionarnu tehnologiju 3D XPoint, prvu novu kategoriju memorije u informatičkoj industriji u više od dva desetljeća.

Više... Vaš Komentar Top
Silverstone Strider Platinum

Datum objave 13.10.2015

Silverstone Strider Platinum

st55-pt_st65-pt_st75-pt

Silverstone je predstavio novu Strider seriju napajanja dubibe 140 mm i 80Plus Platinum certifikata efikasnosti. Napajanja su u potpunosti modularna, imaju jedan +12V vod, tihi 120 mm ventilator a dolaze u 550, 650 i 750W izdanjima.

Više... Vaš Komentar Top
Dell predstavio nove Precision radne stanice

Datum objave 13.10.2015

Dell predstavio nove Precision radne stanice

dell_precision_7710

Novi Precision portfelj donosi značajna poboljšanja u performansama s opcijama konfiguracija koje uključuju novu 6. generaciju Intel Core procesora, prve Intel Xeon procesore za mobilne radne stanice te buduće Intel Xeon procesore iz obitelji proizvoda E3-1200. Profesionalna grafika posljednje generacije iz AMD-a i NVIDIA-e omogućava veliki računalni kapacitet, a inovativne nove opcije zaslona uključuju prve PremierColor 4k Ultra HD zaslone sa stopostotnim Adobe RGB gamutom boja. Full HD i UHD opcije na InfinityEdge zaslonu nude virtualno bezgraničan zaslon kako bi korisnici dobili 15,6-inčni ekran u izuzetno maloj formi. Ova generacija proizvoda donosi nove elemente industrijskog dizajna s karbonskim vlaknima i aluminijem kako bi radne stanice bile lakše i tanje. Novi dizajn baterije i inovativna termalna tehnologija doprinose balansu između performansi i dizajna.

Više... Vaš Komentar Top
ASUS ROG G752

Datum objave 13.10.2015

ASUS ROG G752

asus_g752

ROG je danas predstavio G752 – gaming laptop koji pokreće Intel Core i7 (‘Skylake’) procesor i diskretna grafika NVIDIA GeForce GTX 980m. G752 odlikuje agresivan dizajn koji kombinira novu ROG titan i bakrenu boju, te 17.3″ IPS ekran FullHD rezolucije. Ima ekskluzivni mobilni ROG 3D Vapor Chamber termalni sustav za učinkovitije hlađenje i poboljšanu stabilnost s osvijetljenom anti ghosting tipkovnicom koja podržava 30 istodobnih pritisaka na tipke. G752 može biti nadograđen s do 64GB DDR4 RAM-a, a prijenosnik ima predinstalirani Windows 10 operativni sistem.

Više... Vaš Komentar Top
Dell potvrdio kupovinu EMC-a

Datum objave 12.10.2015

Dell potvrdio kupovinu EMC-a

Dell logo

WCCFTech prenosi kako je Dell potvrdio kupovinu EMC-a, američke data storage kompanije za 67 milijardi dolara. Ovo je najveća kupovina u informatičkom/tech sektoru, a Dell je EMC zapravo “ukrao” HP-u ispred nosa. HP je ranije vodio pregovore i u vjerojatnom nedostatku financijskih sredstava pregovori su propali i HP je privremeno odustao od kupovine. Dell je to iskoristio i kupio EMC prije nego je HP mogao započeti nove pregovore.

Više... Vaš Komentar Top
Isporuka matičnih ploča manja od očekivanja

Datum objave 12.10.2015

Isporuka matičnih ploča manja od očekivanja

gigabyte_z170x_g1_18

U posljednjem će kvartalu dva žestoka suparnika, Asus i Gigabyte imati manju od predviđene isporuke novih matičnih ploča. Oba su proizvođača očekivala kako će u zadnjem kvartalu isporučiti oko 5 milijuna ploča svaki, na krilima novih Skylake procesorima, no ta će brojka čini se biti malo bliža 4.5 milijuna. Ujedno, to će značiti i smanjenje isporuka na godišnjoj razini. Oba su proizvođača očekivala kako će to biti oko 20 milijuna, ali prave brojke će se kretati između 18 i 19 milijuna.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

A1 - ex Vip (Optika)

Objavljeno prije 8 minuta

Preporuka za video nadzor

Objavljeno prije 17 minuta

Prijevod ćirilice u latinicu

Objavljeno prije 18 minuta

Shoping u Sloveniji, Bosni, Srbiji, Mađarskoj,...

Objavljeno prije 26 minuta

K: sodimm ddr4 od 4gb ili vise, brzina nebitna

Novosti

Novo vino u staroj boci : nadogradnja iPad mini 7

iPad mini 7 službeno je predstavljen 15. listopada, donoseći mnoge nadogradnje u odnosu na prethodnika, mini 6 (2021) Koristi A17 Pro čip, podržava Apple Pencil Pro i Apple Intelligence. Dolazi tri godine nakon lansiranja iPad mini 6. Iako... Pročitaj više

Stižu novi Ryzen 9000X3D čipovi

Lansiranje AMD-ovih Ryzen 9000 čipova nije ispunilo očekivanja, što je dovelo do promjene u planu tvrtke. Iako je Ryzen 9000 serija temeljena na novoj AM5 arhitekturi i koristi najnoviju tehnologiju, kritike su se pojavile zbog minimalnih p... Pročitaj više

Detaljno objašnjenje koncepta dizajna računalne platforme Snapdragon 8 Elite

Snapdragon 8 Elite donosi značajne inovacije u balansiranju performansi i energetske učinkovitosti, uz napredne mogućnosti za umjetnu inteligenciju, igre i složene zadatke, što ga čini jednom od vodećih platformi za mobilno računalstvo. Naj... Pročitaj više

NVIDIA detaljno opisuje kako osnažiti svijet umjetne inteligencije

S lansiranjem GeForce RTX tehnologije 2018. godine, ugrađene u grafičke procesorske jedinice (GPU) dizajnirane posebno za AI obrade, NVIDIA je ubrzala prijelaz na AI računalstvo. Od tada, AI na računalima postao je uspješan ekosustav s više... Pročitaj više

COLORFUL predstavlja sedam različitih modela Z890 matičnih ploča, svaki dizajniran za određenog korisnika

COLORFUL Technology Company Limited lansirala je svoju novu liniju Intel Z890 matičnih ploča. Ove ploče dizajnirane su za podršku Intelovim najnovijim procesorima Core Ultra 200 serije i imaju vrhunske tehnologije kao što su 40Gbps USB4 pov... Pročitaj više

Sve novosti