6 funkcija na novom gumbu za upravljanje kamerom serije iPhone 16

Objavljeno prije 2 sata - Sanja Ledinek

6 funkcija na novom gumbu za upravljanje kamerom serije iPhone 16

6 funkcija na novom gumbu za upravljanje kamerom serije iPhone 16

iphone_16_fotkanje_2

Svi proizvodi u seriji iPhone 16 imaju novu tipku Camera Control koja čini proces snimanja fotografija i videozapisa sličnijim korištenju tradicionalne kamere. Fizičke tipke za kamere nisu nešto novo, mnogi Android uređaji, obično Sony Xperia, već ih imaju, ali tipka za kontrolu kamere na iPhoneu 16 ima površinu za upravljanje dodirom, pružajući vrlo različite funkcije.

iphone_16_fotkanje_3

Kontrola kamere na iPhoneu je fizička tipka koja podržava dodirnu povratnu informaciju poput MacBookove trackpad. Površina tipke je glatka kapacitivna površina koja reagira na pokrete vrhova prstiju.

1) Otvorite aplikaciju Kamera pomoću gumba za kontrolu kamere.

Jedna od novih značajki nadolazećeg iOS-a 18 je mogućnost uklanjanja zadane ikone kamere sa zaključanog zaslona i njezine zamjene drugom ikonom. Razlog je vjerojatno u izgledu tipke Camera Control.

iphone_16_fotkanje_5

Na trenutnom iPhoneu 16, kada pritisnete tipku Camera Control, brzo će se pokrenuti aplikacija Camera. Otvaranje aplikacije Kamera ovim gumbom je brže od otvaranja aplikacije Kamera sa zaključanog zaslona jer se ovaj gumb nalazi blizu položaja palca kada se drži okomito ili kažiprsta kada se drži vodoravno.

2) Snimite fotografije ili videozapise na “tradicionalan” način

Da biste snimili fotografiju, samo pritisnite tipku Camera Control. Za snimanje videa samo pritisnite i držite ovaj fizički gumb. U budućem ažuriranju softvera, moći ćete zaključati fokus laganim pritiskom i držanjem gumba, baš kao što možete kada do pola pritisnete okidač na većini fotoaparata.

3) Zumiranje i prebacivanje između kamera

iphone_16_fotkanje_zumiranje

Možda je najveća prednost gumba Camera Control to što su mnoge funkcije dostupne bez potrebe za pomicanjem prsta preko cijelog zaslona. Za povećavanje ili smanjivanje pri snimanju fotografija, jednostavno pritisnite lagano za prikaz klizača i povucite za podešavanje promjene fokusa. Laganim dvostrukim klikom na gumb za kontrolu kamere prikazat će se opcije za prebacivanje između svake kamere na iPhoneu 16, kao što su super širokokutna kamera (0,5x zum) i telefoto kamera (5x zum).

4) Brzo prilagodite ekspoziciju i dubinu

iphone_16_fotkanje_brzs prilagodba ekspozicije

Laganim dvostrukim pritiskom na tipku Camera Control također se prikazuju opcije kompenzacije ekspozicije i dubine. Sve iPhone kamere imaju fiksni otvor blende, tako da je kontrola dubine zapravo simulirana prilagodba dubine u Portret modu. Ako kamera detektira objekt u sceni, automatski sprema informacije o dubini.

5) Odaberite stil fotografije

iphone_16_fotkanje_foto stilovi

Apple je poboljšao značajku fotografskih stilova na modelima serije iPhone 16, zamjenjujući zadane filtere i olakšavajući uređivanje stilova fotografije. Također možete odabrati stil fotografije putem gumba Camera Control. Laganim dvostrukim dodirom kontrolne tipke prikazat će se opcije stila snimanja fotografija. Zatim klizite prstom za pregled stilova fotografija u stvarnom vremenu i odaberite onaj koji vam se sviđa.

6) Kontrola kamere također se može koristiti za snimanje videozapisa, podržavajući aplikacije trećih strana

iphone_16_fotkanje_video

​Opcije kontrole kamere također se primjenjuju prilikom snimanja videa. Tijekom predstavljanja, Appleov demo pokazao je da je moguće mijenjati rezolucije i broj sličica u sekundi, kao što je 4K 120 FPS, pomoću kontrolne tipke. Apple je također demonstrirao kako primijeniti kontrolu kamere u aplikacijama za fotografije i videozapise trećih strana poput aplikacije Kino.

Što je sa značajkama aplikacije Camera Control koje nisu za fotografije?

iphone_16_fotkanje_aplikacije trećih strand

​Gumb Camera Control posebno je za fotografske svrhe, ali Apple također uključuje značajku pod nazivom Visual Intelligence kao što je Google Lens. Ova značajka koristi kameru za učenje o mjestima i objektima u stvarnom svijetu.

iphone_16_fotkanje_visual inteligence

Apple kaže da će Visual Intelligence biti lansiran kasnije tijekom godine kako bi pomogao korisnicima da uče o objektima i mjestima brže nego ikad. Korisnici mogu kliknuti i držati tipku Camera Control kako bi vidjeli radno vrijeme ili ocjene restorana, dodali događaje s letaka u kalendar i brzo identificirali koje je pasmine pas.

Više... Vaš Komentar Top
Sony predstavlja nove studijske slušalice MDR-M1 s ultraširokim frekvencijskim odzivom

Objavljeno prije 2 sata

Sony predstavlja nove studijske slušalice MDR-M1 s ultraširokim frekvencijskim odzivom

MDR-M1

Zahvaljujući poboljšanim zvučnicima, MDR-M1 slušalice pružaju iznimno širok frekvencijski odziv i detaljan zvuk, uz istovremeno odličnu zvučnu izolaciju.Uzimajući u obzir potrebe dugogodišnjeg rada u glazbenoj produkciji, MDR-M1 je dizajnirane kako bi zadovoljile potrebe različitih oblika ušiju, s pjenom za udobno pristajanje, ali i za postizanje izvrsnog efekta zvučne izolacije. Ukupni lagani dizajn također uvelike smanjuje opterećenje uzrokovano dugotrajnom uporabom.

Opremljene su i odvojivim kabelom za slušalice kako bi se lakše promijenio u slučaju loma kabela. Ujedno se tako može zamijeniti kabele s različitim specifikacijama utikača prema potrebama. Slušalice i kabeli su pričvršćeni vijcima kako bi se poboljšala stabilnost i spriječilo njihovo ispadanje tijekom korištenja, pružajući pouzdano iskustvo profesionalnim glazbenicima.

Osim toga, zahvaljujući Sonyjevom dizajnu meke i potporne membrane, koji uzima u obzir puni bas te precizne i neizobličene visoke frekvencije, MDR-M1 postiže točnu reprodukciju detalja zvuka od 5 do 80.000 Hz, a otvori za protok zraka u dizajnu školjke za uši mogu prilagoditi akustični tlak na niskim frekvencijama kako bi se optimizirale dinamičke performanse dijafragme i poboljšale prijelazne karakteristike niskih frekvencija za smanjenje nepotrebne unutarnje rezonancije. MDR-M1 također podešavaju profesionalni inženjeri zvuka.

Posljednje, ali ne i najmanje važno, Sony MDR-M1 slušalice koštaju 249 USD.

Više... Vaš Komentar Top
Ograničenje kapaciteta od 32 GB za datotečni sustav FAT32 za Windows u budućnosti će biti podignuto na 2 TB

Objavljeno prije 2 sata

Ograničenje kapaciteta od 32 GB za datotečni sustav FAT32 za Windows u budućnosti će biti podignuto na 2 TB

FAT32 2 TB

Prilikom formatiranja USB diskvoa obično biramo FAT32 format, ovaj format je prema zadanim postavkama prikladan samo za uređaje za pohranu unutar 32 GB, Ako je vaš uređaj za pohranu veći od 64 GB, prilikom formatiranja možete odabrati NTFS ili exFAT format.

Teoretski, FAT32 može podržati kapacitet pohrane do 16 TB, no zašto onda postoji ograničenje od 32 GB u sustavu Windows? Razlog za to je jednostavan: Microsoftovi inženjeri odlučili su ograničiti veličinu sustava Windows NT na 32 GB, što je u to vrijeme bilo više nego dovoljno (memorijske kartice su u to vrijeme obično bile 16 MB). FAT32 koristi 32 KB ili veće jedinice za dodjelu za formatiranje particija većih od 32 GB, što dovodi do problema: jedan bajt sadržaja također može zauzeti 32 KB ili više, što je u to vrijeme bilo rasipno.

Sada je Microsoft u tren oka, više od 20 godina kasnije, konačno odlučio izmijeniti ograničenje kapaciteta FAT32, s 32 GB na 2 TB. Microsoftova službena dokumentacija pokazuje da kada ažurirate sustav na Build 27686, ograničenje kapaciteta od 32 GB za FAT32 bit će ukinuto, a u budućnosti će se ograničenje kapaciteta za FAT32 povećati na 2 TB.

Ograničenje kapaciteta od 32 GB za datotečni sustav FAT32 za Windows u budućnosti će biti podignuto na 2 TB. To znači da ako koristite USB flash pogon ili prijenosni tvrdi disk kapaciteta manjeg od 2TB, možete ga formatirati kao FAT32. ali naravno, zapravo se više preporučuje korištenje datotečnog sustava NTFS za veće količine, koji ima bolje performanse.

Microsoft nije objasnio zašto su sada to napravili, ali vjerojatno nisu ni razmišljali o tome sve dok nisu reagirali korisnici.

Više... Vaš Komentar Top
PS5 Pro : podržava PSSR AI tehnologiju super rezolucije, performanse GPU-a povećane su za 45%

Objavljeno prije 3 sata

PS5 Pro : podržava PSSR AI tehnologiju super rezolucije, performanse GPU-a povećane su za 45%

ps5_pro

Na Playstation Tech Showcaseu, Sonyjev glavni arhitekt Mark Cerny službeno je predstavio Sony PS5 Pro konzolu. Cijena je 699.99 američkih dolara. Vanjski dizajn Sony PS5 Pro gotovo je identičan curenju, s tri crne linije u sredini gornje i donje ploče.

Prema izvješćima, Sonyjev PS5 Pro opremljen je jačim GPU-om, 67% više računalnih jedinica od PS5, povećanjem brzine memorije za 28% i povećanjem brzine izračuna i crtanja od 45%.Istodobno, Sonyjev PS5 Pro koristi snažnije mogućnosti praćenja zraka kako bi refleksije i lomovi svjetlosti bili dinamičniji. Raycasting je dva do tri puta brži od postojećeg PS5.pružajući dinamičnije refleksije svjetlosti i efekte loma, čineći ray tracing 2-3 puta bržim od PS5. Podrazumijeva se da je PS5 Pro opremljen SSD-om od 2 TB, 1 bežičnim upravljačem DualSense, a dostupna je samo digitalna verzija.

Prodaja PlayStationa 5 premašila 61,7 milijuna jedinica

Sony je službeno objavio da bi PlayStation Portal trebao biti objavljen 4. rujna 2024.

Kako nadograditi unutarnje dijelove konzole PlayStation 5?

Osim toga, nova konzola ima PSSR funkciju, sličnu NVIDIA DLSS i AMD-ovoj FSR tehnologiji, koja može koristiti AI za poboljšanje broja sličica u sekundi igre i detalja zaslona.Vrijedno je spomenuti da PS5 Pro također podržava Game Enhancement Mode, koji je prikladan za više od 8500 kompatibilnih PS4/PS5 igara, čineći performanse igre stabilnijima.

Sony kaže da je PS5 Pro uređaj napravljen za igrače i kreatore igara, a to je konzola koja “pruža višu kvalitetu slike i glatkiji broj sličica u sekundi (60FPS).

Više... Vaš Komentar Top
Anthropic Claude 3.5 Sonnet – najsigurniji Jezični model

Objavljeno prije 3 sata

Anthropic Claude 3.5 Sonnet - najsigurniji Jezični model

SIGURNOSNO TESTIRANJE MODELA UMJETNE INTELIGENCIJE

Chatterbox Labs je proveo testiranje sigurnosti različitih jezičnih modela i zaključio da je Anthropic Claude 3.5 Sonnet najsigurniji. Ovaj model je pokazao izvrsne rezultate u otpornosti na generiranje štetnog sadržaja poput nasilja, mržnje ili dezinformacija.U ovom testu, Chatterbox Labs koristio je 30 različitih izazovnih pitanja kako bi testirao odziv modela na potencijalno štetne teme kao što su samoozljeđivanje, pornografija, sigurnosne prijetnje i zlonamjerni softver. Rezultati ispitivanja pokazali su da su svi glavni modeli uključeni u test u većoj ili manjoj mjeri generirali štetan sadržaj. Ovi modeli uključuju:

  • Microsoft Phi 3.5 Mini Instruct(3.8b)
  • Mistral AI 7b Instruct v0.3
  • OpenAI GPT-4o
  • Google Gemma 2 2b Upute
  • TII Falcon 7b Upute
  • Antropski Claude 3.5 sonet(20240620)
  • Cohere zapovjedništvo R
  • Meta Llama 3.1 8b Upute

Kako je Anthropic postigao ove rezultate?

Anthropic je razvio jedinstven pristup obuci modela koji omogućava modelu da samostalno uči i slijedi unaprijed definirane etičke principe.Osim unutarnjih mehanizama, Anthropic koristi i vanjske filtre kako bi dodatno osiguralo da model ne generira štetan sadržaj. Tvrtka je posvećena transparentnosti u razvoju svojih modela i osigurava da se podaci korisnika ne koriste za obuku modela.

Europska unija je donijela Zakon o umjetnoj inteligenciji

ChatGPT i Claude 3: Usporedba velikih jezičnih modela u neformalnom obliku

Ako se ChatGPT ponovno sruši, imate Claude

Zašto je to važno?

Sigurnost je ključni faktor u razvoju umjetne inteligencije. Sigurni modeli su manje vjerojatno da će biti zloupotrijebljeni za širenje dezinformacija, generiranje mržnje ili druge štetne aktivnosti.Razvoj sigurnih i etičnih modela umjetne inteligencije je neophodan za izgradnju povjerenja javnosti u ovu tehnologiju.

Anthropic postavlja nove standarde u industriji umjetne inteligencije i pokazuje kako se može razvijati sigurna i korisna umjetna inteligencija. Predstavlja značajan korak naprijed u ovom području i pokazuje da je moguće razviti moćne jezične modele koji su istovremeno sigurni i korisni.

Više... Vaš Komentar Top
Restrukturiranje u Samsungovom odjelu za poluvodiče

Objavljeno prije 3 sata

Restrukturiranje u Samsungovom odjelu za poluvodiče

Restrukturiranje u Samsungovom odjelu za poluvodiče

Samsung planira veliku reorganizaciju svog odjela za poluvodiče kako bi poboljšao suradnju između različitih timova i povećao svoju konkurentnost na tržištu. Samsungova odluka o restrukturiranju je hrabar potez koji bi mogao imati dugoročne posljedice na konkurentnost tvrtke. Ako se restrukturiranje provede uspješno, Samsung bi mogao ponovno steći vodeću poziciju na tržištu poluvodiča.

Glavni razlozi za restrukturiranje

  • Nedostatak suradnje: Različiti odjeli unutar Samsunga često rade izolirano, što usporava razvoj novih proizvoda i otežava rješavanje problema.
  • Konkurencijski pritisak: Samsung zaostaje za konkurentima poput SK hynix u nekim segmentima tržišta.
  • Niska učinkovitost: Problemi s proizvodnjom i visoki troškovi su također prisutni.

Ciljevi restrukturiranja

  • Poboljšanje komunikacije: Srušiti barijere između odjela i potaknuti transparentnost.
  • Povećanje agilnosti: Brže reagirati na promjene na tržištu i učinkovitije razvijati nove proizvode.
  • Smanjenje troškova: Optimizirati procese i smanjiti nepotrebne troškove.

Samsung solid-state baterije za električna vozila pune se samo 9 minuta

Samsung nije oduševljen: Olimpijski mobiteli završili na aukcijama

Samsung Electronics predstavlja poboljšane microSD kartice od 1 TB

Očekivane promjene

Fokus će biti na projektnim timovima koji će obuhvatiti različite odjele. Naglasak će biti na suradnji, inovacijama i preuzimanju odgovornosti. Ujedno, Samsung planira smanjiti broj zaposlenih kako bi smanjio troškove i povećao učinkovitost.

Više... Vaš Komentar Top
Repair Assistant prisiljava korisnike na uparivanje dijelova

Objavljeno prije 4 sata

Repair Assistant prisiljava korisnike na uparivanje dijelova

Repair Assistant

Apple se sprema pokrenuti novi alat u iOS-u 18 pod nazivom Repair Assistant, koji može pomoći korisnicima da pravilno konfiguriraju novokupljene ili rabljene originalne Apple dodatke. Na primjer, kada trebate zamijeniti pokvareni zaslon ili zamijeniti staru bateriju službenim novim ili recikliranim dijelovima, možete koristiti Repair Assistant da to učinite bez posebnog kontaktiranja Appleove službe za korisnike. Ovaj proces, koji se često naziva “usklađivanje dijelova”, omogućuje vam da izvučete najbolje iz novih dijelova kojima ih zamijenite.
Na primjer, ako promijenite zaslon svog iPhonea, ali ga ne konfigurirate ispravno, korisne značajke poput True Tone i automatskog podešavanja svjetline možda neće raditi. Pomoću Repair Assistant možete provjeriti jesu li te značajke uključene i rade li ispravno.

Nakon što iOS 18 otkrije da postoje zamijenjeni dijelovi na vašem iPhoneu, Repair Assistant će iskočiti i zatražiti od vas ili servisnog osoblja koje je popravilo telefon da konfigurira te dijelove kako biste osigurali da popravak bude glatko dovršen. Ovo ne samo da štiti privatnost i sigurnost korisnika, već također osigurava da performanse iPhonea nakon popravka budu jednako dobre kao i prije.

Zanimljivo, čak i ako koristite bateriju treće strane umjesto originalne Apple baterije, Repair Assistant vam može pomoći da je postavite kao originalnu. Međutim, nije jasno mogu li se drugi dodaci treće strane postaviti na sličan način.

Naravno, to također izaziva zabrinutost. Repair Assistant može iskočiti podsjetnik za popravke koji koriste neoriginalne dijelove ili kada kupite rabljeni iPhone, ali ne znate koji su popravci obavljeni prije toga, Repair Assistant također može pojaviti upit u ovom trenutku; . Prema AppleInsideru, Apple će nakon službenog lansiranja iOS-a 18, objaviti detaljnu stranicu pomoći kako bi objasnio korištenje ove nove značajke.

Više... Vaš Komentar Top
Horizon Zero Dawn možda dobiva remaster

Objavljeno prije 7 sati

Horizon Zero Dawn možda dobiva remaster

hzd_remaster

Horizon Zero Dawn, kritički vrlo prihvaćena igra Guerilla Gamesa iz 2017. godine, dobiva remaster, prema popisu na Entertainment Software Rating Board (ESRB) web stranici. Popis navodi da će Horizon Zero Dawn Remastered imati istu ocjenu kao i original: T za tinejdžere (ekvivalentno PEGI 16)  zbog krvi, referenci na droge, psovki, blage seksualne teme i nasilja. Ocijenjena je za PlayStation 5 i PC. Nažalost, opis je isti kao i na stranici originalne igre, tako da nema drugih informacija. Iako igra još nije službeno najavljena, ocjena ESRB-a dobar je indikator da bi otkrivanje moglo biti u bliskoj budućnosti.

PlayStation također remasterira mnoge svoje nedavne igre, čak i naslove koji su još uvijek igrivi na novijim konzolama, poput The Last of Us Part 2 Remastered. Iako je prvotno izdana za PlayStation 4, dobila je patch  na PlayStation 5 koja je dodala povećane brzine sličica i 4K checkerboard rezoluciju 2021. godine. Nastavak Horizon Forbidden West izašao je 2022. godine, a očekujemo da je treći dio u razvoju. U međuvremenu, Guerilla radi na Lego Horizon Adventures, koji je najavljen na Summer Game Fest 2024. godine. Dolazi na PS5 i PC, ali i na Nintendo Switch — što označava prvi put da Sony ekskluziva dolazi na prenosivu konzolu.

Više... Vaš Komentar Top
Google Chrome može prikazivati kartice s drugih uređaja

Objavljeno prije 7 sati

Google Chrome može prikazivati kartice s drugih uređaja

chrome_kartice_s_drugih_uredjaja

Google je najavio da trenutno “eksperimentira” s funkcijom koja predlaže stranice na temelju otvorenih kartica s drugih uređaja. Chrome već dobro radi u preuzimanju rada s drugih uređaja putem sinkronizacije kartica. Kako bi poboljšao ovu besprijekornu prijenosnost između uređaja, ova potencijalna nova funkcija nudit će te kartice. Google nije precizirao točno kako će to izgledati, ali u blog postu stoji da će “proaktivno predlagati stranice” na Chrome stranici Novi kart. Trenutno je ta stranica ispunjena brzim vezama na vaše najposjećenije web stranice i ručno odabranim prečacima. Koliko ja vidim, ovo bi mogao biti zgodan način za prikazivanje tih kartica. Google također unapređuje način na koji grupe kartica funkcioniraju na više platformi.

Već ste mogli spremati i sinkronizirati grupe kartica kako biste ih učinili dostupnima na drugim računalima, ali sada će to Chrome raditi automatski. Ovo će biti moguće na  desktopu, Androidu i iOS-u. Google također ima neke nadogradnje za komercijalne korisnike na Chromeu. Workspace korisnici moći će vidjeti pregled svog Google Kalendara prilikom otvaranja nove kartice. Također će moći pristupiti prečacima na web stranicama izravno s trake za pretraživanje koje su prilagođene od strane administratora unutar Workspace-a. Google kaže da se ove funkcije trenutno uvode i bit će dostupne za “sve upravljane korisnike, čak i ako ne koriste Workspace.” Također dolazi niz drugih funkcija specifičnih za administratore. To uključuje poboljšane sigurnosnih značajki i jasniju separaciju radnih i osobnih podataka putem radnih i osobnih profila.

Više... Vaš Komentar Top
Održano predstavljanje novih Apple uređaja u iSTYLE trgovini

Objavljeno prije 7 sati

Održano predstavljanje novih Apple uređaja u iSTYLE trgovini

iSTYLE_iPhone 16_1

Danas je u iSTYLE trgovini u Arena Centru održano uzbudljivo predstavljanje novih Apple uređaja. Brojni tehnološki entuzijasti i mediji imali su priliku među prvima vidjeti i isprobati najnovije modele iPhonea 16 (iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max), kao i unaprijeđene modele Apple Watcha (Apple Watch Series 10, Watch Ultra 2) i AirPodsa (Air Pods 4, AirPods Max, AirPods Pro 2).

 iSTYLE_iPhone 16_2 iSTYLE_iPhone 16_14

U posebnoj ulozi našli su se poznati glazbenik Hiljson Mandela i lifestyle influencerica Paula Sikirić, koji su svojim prvi unboxali nove uređaje i podijelili svoje dojmove o najnovijim iPhone, Apple Watch i AirPods modelima. Prezentaciju proizvoda demonstrirao je Tomislav Pancirov.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ

Objavljeno prije 1 minute

Revolut

Objavljeno prije 2 minute

iPhone mobiteli - 2. dio

Objavljeno prije 7 minuta

Koji hladnjak kupiti?

Objavljeno prije 9 minuta

Auto akustika ?

Novosti

Procurjele informacije o novoj konzoli Nintendo Switch 2

Serija procurjelih slika, koje je potvrdio Video Games Chronicle, nam daje prvi uvid u sljedeću konzolu Nintenda. Već se dugo šuška da će ova konzola koja se kolokvijalno naziva Nintendo Switch 2, biti otkrivena prije kraja ove godine. Čini... Pročitaj više

DJI Osmo Action 5 Pro

DJI je predstavio novu generaciju svoje popularne akcijske kamere, Osmo Action 5 Pro. Ovaj model donosi značajna poboljšanja u odnosu na prethodnika, fokusirajući se na kvalitetu slike, izdržljivost i svestranost. Ključne značajke Visoka kv... Pročitaj više

Intelovi novi mobilni procesori

Intel bi mogao preuzeti titulu prijenosnog računala s najduljim trajanjem baterije sa svojim novim Lunar Lake mobilnim procesorima. Prema baterijskom testu koji je objavio Lenovo, Yoga Slim 7i Aura Edition, opremljen Core Ultra 7 258V čipom... Pročitaj više

Za razvoj računala s umjetnom inteligencijom, Snapdragon jezgra je vrhunac

U proteklih šest mjeseci, AI ​​PC industrija postala je fokus tehnološke industrije, ali pojava AI PC-a važnija je od pokretačke snage koja stoji iza njega, posebice Qualcomma, koji će ponovno ući u industriju 2024. godine. Ovo također čini... Pročitaj više

6 funkcija na novom gumbu za upravljanje kamerom serije iPhone 16

Svi proizvodi u seriji iPhone 16 imaju novu tipku Camera Control koja čini proces snimanja fotografija i videozapisa sličnijim korištenju tradicionalne kamere. Fizičke tipke za kamere nisu nešto novo, mnogi Android uređaji, obično Sony Xper... Pročitaj više

Sve novosti