Xiaomi razvija telefon nalik na Huawei Mate X

Objavljeno prije 2 sata - Sanja Ledinek

Xiaomi razvija telefon nalik na Huawei Mate X

Xiaomi razvija telefon nalik na Huawei Mate X

Xiaomi razvija telefon nalik na Huawei Mate X

Huaweijev Mate XT, prvi mobilni telefon s trostrukim zaslonom na svijetu, vrlo je privlačan za oko. Međutim, Huawei možda više nije jedini brend koji je lansirao trostruki telefon, jer je nedavni patentni dokument iz Kineskog državnog ureda za intelektualno vlasništvo otkrio da Xiaomi razvija sličan trostruki telefon.

Kineski nacionalni ured za intelektualno vlasništvo objavio je nedavni dokument patentne prijave tvrtke Xiaomi, s brojem prijave 2022308530675, otkrivajući trostruki uređaj koji razvija Xiaomi. Uređaj se može sklopiti u obliku slova Z, slično kao kod Huawei Mate XT. Kao što se može vidjeti na slici, telefon ima set horizontalno dizajniranih stražnjih kamera, koji je uži od Xiaomi Mix Fold 4. Također se čini da ima samo tri leće, što je manje od četiri leće Mix Fold 4, a također se čini da je nešto deblji od Huawei Mate XT. Međutim, Xiaomi i dalje može modificirati dizajn telefona, a konačna verzija može se razlikovati od trenutnog dizajna.

Zapravo, ovo nije prvi put da Xiaomi razvija telefon s trostrukim zaslonom. Još 2019. godine patent je otkrio da Xiaomi razvija pametni telefon s trostrukim sklapanjem. Međutim, prijava patenta odnosi se na drugi dizajn, opremljen dvosmjernom sklopivom strukturom prema unutra. Možda Xiaomi iskušava različite dimenzije i načine sklapanja mobilnih telefona.Xiaomi je najavio mobilni telefon s dvostrukim sklopivim zaslonom

Više... Vaš Komentar Top
Nothing objavljuje vodootporne slušalice s laganim dizajnom koje se montiraju na uho

Objavljeno prije 3 sata

Nothing objavljuje vodootporne slušalice s laganim dizajnom koje se montiraju na uho

Nothing Phone (3)

Nothing, koji je postigao dobre tržišne performanse svojim stilskim dizajnom, lansirao je novi proizvod u okviru projekta (otvorenih) slušalica,po cijeni od 149 USD. Imju IP54 vodootporan okvir i omogućavaju 8 sati neovisne reprodukcije i teže samo 8,1 g. Imju IP54 vodootporan okvir koji koristi prepoznatljivu crvenu točku za identifikacija lijevog i desnog uha.

Ovoga puta proizvođač je dizajnirao i duguljastu kutiju za punjenje dobre prenosivosti za Nothing Ear slušalice, koja zauzima manje prostora, a zadržava zaštitnu funkciju slušalica. Što se tiče performansi snage, Nothing Ear mogu pružiti 8 sati reprodukcije glazbe s jednim punjenjem i ukupno vrijeme reprodukcije do 30 sati s kutijom za punjenje.

Za vokalne performanse, Nothing Ear otvorene slušalice podržavaj AAC kodiranje i Bluetooth 5.3 LE. Koriste dinamičku jedinicu od 14,2 mm za poboljšanje niskofrekventnih performansi. Također se može koristiti s aplikacijom “Nothing X” za fino podešavanje funkcija kao što su prilagođeni EQ ekvilajzer.

Više... Vaš Komentar Top
Kada zapravo izlazi RTX 5090?

Objavljeno prije 6 sati

Kada zapravo izlazi RTX 5090?

rtx_5090

Nadolazeći top model Nvidia GPU uzima si vremena za dolazak na tržište, a sudeći po novim informacijama, nećemo ga vidjeti uskoro. Prema novom izvješću Benchlife-a, kao i raznim drugim izvorima, Nvidia planira predstaviti RTX 50-seriju na CES-u 2025. u siječnju. Nakon nekoliko mjeseci upravljanja očekivanjima, mnogi entuzijasti grafičkih kartica više ne očekuju da će RTX 50-serija biti izdana ove godine. Nakon velikog curenja specifikacija, barem dvije nove publikacije (Benchlife i The Verge) tvrde da Nvidia neće najaviti svoju sljedeću generaciju GPU-ova do 2025.

Ugledni izvori hardverskih informacija također su prethodno rekli da je početak 2025. trenutačni cilj. Nije samo Nvidia u pitanju. Opća očekivanja bila su da ćemo vidjeti kako sva tri proizvođača GPU-ova — AMD, Nvidia i Intel — lansiraju svoje nove grafičke kartice unutar 2024. Međutim, već mjesecima dobivamo znakove da bi ovo mogla biti razočaravajuća godina za PC hardver. Godina bi mogla završiti s gotovo nikakvim izdanjima GPU-ova osim osvježenja RTX 40-serije i AMD-ovog RX 7600 XT. Također je izašao RX 7900 GRE, ali to je GPU iz 2023. koji je tek ove godine dobio svjetsko izdanje.

Izvještaji o datumu izlaska su razočaravajući, ali nimalo iznenađujući. Dobra vijest je da je curenje specifikacija otvorilo vrata za ono što još možemo očekivati od RTX 5090. Za početak, Nvidia navodno prelazi na PCIe 5.0 sučelje, što znači da će zahtijevati noviji procesor i solidnu matičnu ploču s podrškom za PCIe Gen 5 kako bi se maksimalno iskoristio GPU. Također ćemo vidjeti nadogradnju na DisplayPort 2.1a vezu s punom podrškom za UHBR20 (ultra-visoka brzina prijenosa podataka), koja pruža mnogo veću propusnost od svog prethodnika. Kartica će također imati 14-slojnu tiskanu pločicu (PCB).

Saznalo se da će RTX 5090 imati 21.760 CUDA jezgri, 512-bitnu memorijsku sabirnicu i 32 GB GDDR7 memorije. Treba imati na umu da sve ovo još nije potvrđeno. Neizdavanje RTX 5090 i RTX 5080 ove godine znači da bi Nvidia mogla propustiti važnu priliku. Posljednji kvartal godine obično je najbolji za prodaju računala, a navikli smo vidjeti nove Nvidia-ine GPU-ove oko tog vremena tijekom generacija RTX kartica. Međutim, s glasinama koje kažu da je Nvidia tek sada blizu finaliziranja specifikacija za svoju flagship karticu, čini se da je svaka nada za lansiranje 2024. Izgubljena, no ništa neće biti sigurno dok sama Nvidia ne objavi službenu najavu.

Više... Vaš Komentar Top
Procurjele informacije o Intel Battlemage GPU

Objavljeno prije 6 sati

Procurjele informacije o Intel Battlemage GPU

Intel Battlemage GPU

Nova Intelova diskretna grafička kartica pojavila se na Geekbenchu, pružajući nam rani uvid u potencijalne specifikacije. Ova procurena lista također označava prvi Battlemage GPU koji se pojavio na benchmark platformi. Prvi ju je otkrio Benchleaks, a lista prikazuje testni sustav koji koristi Intel Core i5-13600K procesor uparen s “Intel Xe Graphics RI” GPU-om. GPU je postigao 97.943 bodova u OpenCL testu, smjestivši ga neposredno ispod Nvidia GeForce RTX 4060 i Intel Arc A770. S AMD-ove strane, nalazi se između Radeon RX 7700 XT i RX 7600 XT u performansama.

Korištenjem PCIe ID-a GPU-a (E20B), daljnja istraga u Linux kernel bazi podataka potvrdila je da je temeljen na Intelovoj sljedećoj generaciji Battlemage arhitekture. Baza podataka navodi pet Battlemage SKU-ova, a ovaj GPU čini se da je drugi najmoćniji u liniji. S obzirom na to da se Nvidia priprema za izdavanje RTX 50 serije GPU-ova i da AMD radi na RDNA 4 grafičkim karticama, ova razina performansi nije idealna. Ipak, vrijedi naglasiti da je ovo samo jedan test i da nije riječ o testu stvarne igre. Osim toga, GPU koji se ovdje testira vjerojatno je rani inženjerski uzorak koji bi mogao imati različite specifikacije. Što se tiče specifikacija, GPU ima 160 računalnih jedinica (20 Xe jezgri), 12 GB VRAM-a i boost clock do 2850 MHz.

Značajno je da je broj jezgri niži u usporedbi s Arc A770 (32 Xe jezgre) i A750 (28 Xe jezgri). Međutim, boost clock je viši nego kod A770 i A750. Jedno od najznačajnijih poboljšanja za nadolazeći Battlemage GPU je prelazak na Intelovu Xe2 GPU arhitekturu, koja je poboljšanje u odnosu na originalnu Xe arhitekturu. Očekuje se da će ovo poboljšanje donijeti bolju energetsku učinkovitost, poboljšane ray tracing sposobnosti i unaprijeđene AI tehnike skaliranja poput Intel XeSS-a. Očekuje se da će nova Xe2 arhitektura također staviti naglasak na poboljšanu podršku za upravljačke programe i softverske optimizacije, područja u kojima je Intel bio kritiziran u prošlosti.

Tvrtka je radila na rješavanju ranih zabrinutosti oko stabilnosti i performansi u svojoj Arc A seriji, a Battlemage linija mogla bi označiti značajan korak naprijed u tom pogledu. Intelov ulazak na tržište GPU-ova naišao je na miješane reakcije. Iako su Arc A750 i A770 pružili solidnu osnovu, nisu uspjeli konkurirati etabliranim proizvodima Nvidie i AMD-a. Iako službeni datum izlaska ili cijene još nisu potvrđeni, insajderi iz industrije nagađaju da bi Intel mogao lansirati Battlemage GPU-ove početkom 2025. godine.

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA GeForce RTX 5090 grafička kartica zahtijevati znatno više energije od prethodnih generacija

Objavljeno prije 8 sati

NVIDIA GeForce RTX 5090 grafička kartica zahtijevati znatno više energije od prethodnih generacija

NVIDIA GeForce RTX 5090 grafička kartica zahtijevati znatno više energije od prethodnih generacija

Novi izvještaji sugeriraju da će nadolazeća NVIDIA GeForce RTX 5090 grafička kartica zahtijevati znatno više energije od prethodnih generacija. Ova tvrdnja temelji se na činjenici da proizvođač napajanja MSI razvija nove modele s dva 16-pinska konektora za napajanje, što bi trebalo zadovoljiti potrebe grafičkih kartica s visokom potrošnjom energije, kao što se očekuje od RTX 5090.

Ključne točke

  • Visoka potrošnja energije: RTX 5090 bi trebala imati potrošnju energije od oko 600W, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne generacije.
  • Dva 16-pinska konektora: Da bi se zadovoljile ove visoke energetske potrebe, RTX 5090 bi mogla biti opremljena s dva 16-pinska konektora za napajanje.
  • Novi PSU-i: Proizvođači napajanja, poput MSI-a, razvijaju nove modele s dva 16-pinska konektora kako bi podržali ove grafičke kartice.
  • Povećanje performansi: Očekuje se da će RTX 5090 ponuditi znatno bolje performanse od svojih prethodnika, ali po cijenu veće potrošnje energije.

NVIDIA GeForce RTX 5090 grafička kartica zahtijevati znatno više energije od prethodnih generacija3

Implikacije

  • Potreba za snažnijim napajanjima: Korisnici koji žele kupiti RTX 5090 morat će investirati u snažnije napajanje kako bi zadovoljili energetske potrebe grafičke kartice.
  • Povećani troškovi hlađenja: Veća potrošnja energije zahtijevat će bolje i učinkovitije sustave hlađenja kako bi se spriječilo pregrijavanje.
  • Utjecaj na cijenu: Visoki troškovi proizvodnje i veća potražnja za komponentama za napajanje mogli bi dovesti do povećanja cijene RTX 5090.
  • Potencijalni problemi s kompatibilnošću: Starija napajanja možda neće biti kompatibilna s novim grafičkim karticama zbog dodatnih konektora i većih zahtjeva za snagom.

NVIDIA GeForce RTX 5090 grafička kartica zahtijevati znatno više energije od prethodnih generacija1

Što ovo znači za korisnike?

Korisnici koji žele kupiti RTX 5090 trebali bi biti spremni na veća ulaganja u napajanje i druge komponente. Također, trebali bi pažljivo provjeriti kompatibilnost s postojećim sustavom prije kupnje. Važno je napomenuti da su ove informacije temeljene na trenutno dostupnim podacima i nagađanjima, te se stvarne specifikacije RTX 5090 mogu razlikovati.

Više... Vaš Komentar Top
Sonyjevo opravdanje za visoku cijenu PS5 Pro konzola

Objavljeno prije 11 sati

Sonyjevo opravdanje za visoku cijenu PS5 Pro konzola

ps5_pro

Prema svemu sudeći, PlayStation 5 Pro je visokotehnološka konzola koja će omogućiti izvanredan izgled igara zahvaljujući novom prilagođenom GPU-u i AI nadogradnji temeljenoj na strojnom učenju. Ukratko, poboljšat će performanse u najzahtjevnijim igrama. Međutim, mnogi su ostali zatečeni cijenom od 700 dolara, što je do 250 dolara više od PlayStation 5 Slim konzole.

U intervjuu za IGN, Toshi Aoki, glavni produktni menadžer u PlayStationu, objašnjava razloge za visoku cijenu, navodeći da se ona opravdava novim tehnologijama koje dolaze s konzolom. „[Tehnologije] koje uvodimo kako bismo pružili nove doživljaje igračima, i ne samo tehnološke razlike, već i SSD, Wi-Fi 7 i nove tehnologije koje okružuju samo igranje,“ rekao je. „Dakle, to je više kompletan paket koji pruža izuzetnu vrijednost igračima… onima najangažiranijima, na koje ciljamo.“ Briga oko cijene nije se odnosila samo na konzolu.

PlayStation je također najavio da PS5 Pro neće dolaziti s optičkim pogonom već ga se dodatno mora kupiti po cijeni od 80 dolara. Proizvođač je već eksperimentirao s odvojivim diskovnim pogonom kod PS5 Slim verzije, ali barem je ta konzola imala opciju s pogonom uključenim u kutiji. Aoki je dodao da Sony vjeruje kako je PS5 Pro već sam po sebi kompletan paket te da neće privući sve korisnike. „To je opcija za igrače. Nemaju svi igrači diskove, iako većina njih možda ima… ali imamo opciju dodavanja za te igrače. Mislim da je to više stvar ravnoteže u vrijednosti koju pružamo,“ rekao je Aoki.

Također je potvrdio ono što su mnogi pretpostavljali: PS5 Pro je nišna konzola za specifičan tip korisnika za koje Sony očekuje da će biti spremni platiti takav uređaj. Ona je usporediva s prilično osnovnim prilagođenim gaming računalom, iako PS5 Pro GPU sadrži tehnologiju koju nema nijedno AMD-ovo PC računalo. A prema najavama, mogla bi biti vrijedna svakog centa za pravu osobu.

Više... Vaš Komentar Top
Procurjele informacije o AMD Ryzen 7 9800X3D

Objavljeno prije 11 sati

Procurjele informacije o AMD Ryzen 7 9800X3D

9800X3D

AMD bi mogao krenuti s 3D V-Cache verzijama svojih Ryzen 9000 procesora brže nego što se očekivalo. Prema jednom izvoru na Chiphell forumima, Ryzen 7 9800X3D, koji bi mogao biti jedan od najbržih igraćih procesora kada izađe, mogao bi stići već sljedećeg mjeseca. VideoCardz je otkrio ovu vijest, koja je započela na Chiphell forumima. U forumskom postu se tvrdi da će AMD izdati Ryzen 7 9800X3D krajem listopada, dok će Ryzen 9 9900X3D i Ryzen 9 9950X3D stići kasnije. Izvor pretpostavlja da će se pojaviti početkom 2025. godine s “nekoliko novih značajki”. To nije nemoguće. AMD je već izjavio da radi na “stvarno zanimljivim razlikama” za svoje Ryzen 9000 procesore koristeći 3D V-Cache tehnologiju.

Teško je reći koje bi to nove značajke mogle biti, ali tvrdnje na Chiphell forumima barem se slažu s onim što je AMD ranije izjavio. Osim toga, AMD-ova sljedeća generacija X870 čipseta stiže 30. rujna, što bi moglo postaviti temelje za nove 3D V-Cache čipove. AMD će 10. listopada održati događaj pod nazivom “Advancing AI”. Tvrtka navodi da će se događaj uglavnom fokusirati na AMD-ove Instinct AI akceleratore i lansiranje 5. generacije Epyc server procesora. Međutim, u najavi, AMD spominje da će događaj također uključivati “mrežne i AI PC novosti.” Malo je vjerojatno da će se gaming orijentirani 3D V-Cache čipovi pojaviti na tom događaju, ali ako su ove glasine točne, mogli bi se ipak predstaviti. Većina ljudi očekuje da će AMD svoje Ryzen 9000 3D V-Cache čipove izdati početkom sljedeće godine, slijedeći sličan obrazac koji smo vidjeli kod Ryzen 7 7800X3D.

Međutim, srednja klasa Ryzen 9000 procesora, poput Ryzen 7 9700X, borila se s performansama u igrama, pri čemu se većina recenzija vraća na Ryzen 7 7800X3D kao najbolji izbor za gamere. Moguće je da AMD želi što prije izbaciti Ryzen 7 9800X3D kako bi zadržao dominaciju u igranju, posebno s obzirom na to da očekujemo da Intel izda svoje sljedeće generacije Arrow Lake procesora do kraja listopada. Za sada je ovo samo glasina i tako ju treba tretirati. No, ako AMD planira izdati Ryzen 7 9800X3D krajem listopada, gotovo sigurno će se pojaviti na događaju 10. listopada.

Više... Vaš Komentar Top
Meta otkriva Orion AR naočale

Objavljeno prije 11 sati

Meta otkriva Orion AR naočale

orion_ar

Meta je podijelila neke velike novosti o svojim Ray-Ban Meta pametnim naočalama tijekom Meta Connect keynotea, ali je također otkrila prototip budućeg proizvoda: potpuno holografske AR naočale. Nakon gotovo 10 godina rada, izvršni direktor Mark Zuckerberg predstavio je prvi potpuno funkcionalni prototip svog tima, nazvan Orion. Opisane kao “najnaprednije naočale koje je svijet ikada vidio”, okviri Orion naočala zaista su vrlo blizu tome da budu samo obične naočale, što mnoge od trenutnih najboljih pametnih naočala još uvijek ne postižu.

Zapravo, za ljude koji vole glomazne naočale, nisu čak ni prevelike kakve jesu, Meta kaže da planira dodatno razviti dizajn kako bi ga učinila “manjim i modernijim” prije nego što proizvod stigne na tržište. Kako bi postigli svoje ciljeve, tim iza Oriona morao je razviti prototip koji je ponajprije par naočala. To je značilo bez slušalica, bez žica, težinu manju od 100 grama, široko vidno polje i holografske zaslone dovoljno oštre da uhvate detalje i dovoljno svijetle da se vide u različitim uvjetima osvjetljenja. Povrh svega, nositelj mora biti u mogućnosti vidjeti kroz naočale, a ljudi oko njih trebaju vidjeti nositeljeve oči kroz leće. Rezultat je zaslon koji ne koristi passthrough, ono što nositelj vidi je stvarni fizički svijet s hologramima projiciranim na njega.

Ti hologrami mogu biti kinematografski ekran, prozor radne površine za rad, igra, mali prozor za odgovaranje na poruke ili čak hologramska verzija osobe s kojom ste na pozivu. Zuckerberg je rekao da se baterija nalazi u rukama naočala, ali je također nakratko spomenuo “mali puck” koji bi se koristio za pomoć u napajanju nosivog uređaja. Što se tiče interakcije s naočalama, one će koristiti AI uz prepoznavanje glasa, pokreta ruku, praćenje očiju i nešto što se naziva neuralnim sučeljem na bazi zapešća. Vizuali u tom trenutku prikazivali su nekoga tko nosi mali dodatak za zapešće dok pravi neku vrstu geste rukom, a Zuckerberg je spomenuo mogućnost “slanja signala iz vašeg mozga uređaju” kako bi se njime upravljalo kada bi druge metode bile nepraktične.

Nije dalje objašnjavao kako bi to funkcioniralo ili što biste s time mogli učiniti, pa se čini da će ova značajka za sada ostati misterijom. Prije nego što tvrtka ovo izda kao proizvod za potrošače, Zuckerberg kaže da još uvijek imaju nekoliko stvari za doraditi. To uključuje podešavanje sustava prikaza kako bi bio oštriji, poboljšanje dizajna i rad na proizvodnom procesu kako bi proizvod bio pristupačniji. Do tada će se prototip koristiti kao razvojni komplet, uglavnom interno, ali i s nekoliko vanjskih partnera, za izgradnju softverskih iskustava.

Više... Vaš Komentar Top
CompuServe: Pionir interneta

Objavljeno prije 11 sati

CompuServe: Pionir interneta

CompuServe Pionir interneta

CompuServe je bio više od samo usluge. Bio je to pionir koji je pokazao potencijal interneta da poveže ljude i promijeni način na koji živimo i radimo. Prije nego što je internet postao dio našeg svakodnevnog života, postojala je tvrtka koja je već povezivala ljude diljem svijeta. CompuServe, osnovan 1969. godine u Ohiju, bio je jedan od prvih velikih pružatelja internetskih usluga.

Iako je tehnologija bila jednostavnija nego danas, CompuServe je postavio temelje za današnji internet. Usprkos svojoj pionirskoj ulozi, CompuServe nije uspio pratiti brzi razvoj interneta i na kraju je preuzet od strane AOL-a.

Osnovni koncept

CompuServe je imao velika centralna računala koja su pohranjivala sve podatke i upravljala svim korisničkim interakcijama. Korisnici su se spajali na CompuServe putem telefonske linije koristeći modeme. Modemi su pretvarali digitalne signale računala u analogne zvukove koje su se prenosila telefonskom linijom, a zatim su se na drugom kraju ponovno pretvarali u digitalne signale. CompuServe je imao svoju mrežnu infrastrukturu koja je povezivala centralne računale s lokalnim telefonskim centralama.
Za razliku od današnjih grafičkih sučelja, CompuServe je koristio tekstualno sučelje. Korisnici su unosili naredbe pomoću tipkovnice kako bi navigirali sustavom. Centralna računala su bili velika mainframe računala koja su mogla obraditi velike količine podataka i podržati tisuće istovremeno povezanih korisnika. CompuServe je koristio specijalizirane operacijske sustave koji su bili optimizirani za pružanje online usluga. Podaci o korisnicima, e-pošta, datoteke i druge informacije su bile pohranjene u velikim bazama podataka. Sustav je bio organiziran u niz izbornika koji su korisnicima omogućavali pristup različitim uslugama, kao što su e-pošta, chat sobe i informacije.

CompuServe Pionir interneta.1

Kako je to izgledalo za korisnika

Korisnik bi spojio svoj modem na računalo i telefonsku liniju, a zatim bi upisao telefonski broj CompuServea. Nakon uspostavljanja veze, korisnik bi unio svoje korisničko ime i lozinku. Korištenjem naredbi ili tipkanjem određenih slova, korisnik bi se kretao kroz izbornike i pristupao željenim uslugama. Za slanje e-pošte ili chatanje, bi upisivao poruke koje bi se prenosile putem centralnog računala do drugih korisnika.

Ograničenja u odnosu na današnji internet

Spojevi su bili mnogo sporiji nego danas, a prenošenje datoteka je moglo trajati dugo. Postojala su i ograničenja u pogledu količine podataka koje se mogu prenijeti u određenom vremenu.

Iako se CompuServe danas čini zastarjelim, on je bio pionir koji je postavio temelje za današnji internet. Mnogi od koncepata i tehnologija koje smo danas uzeli zdravo za gotovo, svoje korijene imaju upravo u CompuServeu.

Više... Vaš Komentar Top
Brzina punjenja Appleovog iPhonea je za ozbiljnu kritiku

Objavljeno prije 11 sati

Brzina punjenja Appleovog iPhonea je za ozbiljnu kritiku

Brzina punjenja Appleovog iPhonea je za ozbiljnu kritiku,jpg

Brzina punjenja Appleovog iPhonea kritizirana je u usporedbi s vodećim modelima Androida koji često podržavaju brzo punjenje od 100 W i 120 W, Apple nudi samo 27 W snage punjenja. Ima li poboljšanja u najnovijoj seriji iPhone 16? Nažalost, ne.

Prema testovima, pod ekstremnim radnim uvjetima (mala snaga, velika izlazna snaga + rasipanje topline stražnje ploče), iPhone 16 Pro Max može održati snagu punjenja od 33 W kratko vrijeme (oko 10 minuta), a trenutna snaga može doseći 38-39W. Međutim, u svakodnevnim radnim uvjetima, snaga punjenja se u osnovi održava na 27 W ili niže, što je gotovo isto kao kod prethodne generacije. Za punjenje od 2% do 100% potrebno je 1 sat i 45 minuta. To se znatno razlikuje od performansi vodećih Android modela, koji se u potpunosti mogu napuniti za više od deset minuta.

Brzina punjenja Appleovog iPhonea je za ozbiljnu kritiku3

iPhone 16 Pro Max trebao bi koristiti isti hardver za punjenje kao model prethodne generacije i teoretski podržavati iste protokole. U ovoj generaciji otvoren je samo za 15 V, ali stvarni učinak nije značajno poboljšan.Ipak, Apple nastavlja raditi na poboljšanju brzine punjenja svojih proizvoda. Prijavljeno je da je značajka pod nazivom “Fast Charging Enhancement” predstavljena u verziji iOS-a 16.1, s ciljem poboljšanja trajanja baterije i brzine punjenja. Korisnici samo trebaju spojiti telefon na USB-C adapter za napajanje i osigurati da je uređaj u brzom načinu rada kako bi uživali u bržem iskustvu punjenja.

Ukratko, iako serija iPhone 16 ne donosi značajna poboljšanja u brzini punjenja, Apple i dalje radi na poboljšanju korisničkog iskustva svojih proizvoda. Za potrošače koji teže visokim performansama i brzom punjenju, još uvijek se mogu veseliti novim iznenađenjima u budućim proizvodima.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 51 minuta

Automobili

Objavljeno prije 56 minuta

Netflix

Objavljeno prije 59 minuta

B535-232 WiFi extender

Objavljeno prije 1 sat

3D printeri

Objavljeno prije 1 sat

P: IronWolf 12TB, alu stalak za monitor/laptop, iPad Air 4, Sonos One, Sonos Roam

Novosti

Xiaomi razvija telefon nalik na Huawei Mate X

Huaweijev Mate XT, prvi mobilni telefon s trostrukim zaslonom na svijetu, vrlo je privlačan za oko. Međutim, Huawei možda više nije jedini brend koji je lansirao trostruki telefon, jer je nedavni patentni dokument iz Kineskog državnog ureda... Pročitaj više

Nothing objavljuje vodootporne slušalice s laganim dizajnom koje se montiraju na uho

Nothing, koji je postigao dobre tržišne performanse svojim stilskim dizajnom, lansirao je novi proizvod u okviru projekta (otvorenih) slušalica,po cijeni od 149 USD. Imju IP54 vodootporan okvir i omogućavaju 8 sati neovisne reprodukcije i t... Pročitaj više

Kada zapravo izlazi RTX 5090?

Nadolazeći top model Nvidia GPU uzima si vremena za dolazak na tržište, a sudeći po novim informacijama, nećemo ga vidjeti uskoro. Prema novom izvješću Benchlife-a, kao i raznim drugim izvorima, Nvidia planira predstaviti RTX 50-seriju na C... Pročitaj više

Procurjele informacije o Intel Battlemage GPU

Nova Intelova diskretna grafička kartica pojavila se na Geekbenchu, pružajući nam rani uvid u potencijalne specifikacije. Ova procurena lista također označava prvi Battlemage GPU koji se pojavio na benchmark platformi. Prvi ju je otkrio Ben... Pročitaj više

NVIDIA GeForce RTX 5090 grafička kartica zahtijevati znatno više energije od prethodnih generacija

Novi izvještaji sugeriraju da će nadolazeća NVIDIA GeForce RTX 5090 grafička kartica zahtijevati znatno više energije od prethodnih generacija. Ova tvrdnja temelji se na činjenici da proizvođač napajanja MSI razvija nove modele s dva 16-pin... Pročitaj više

Sve novosti