Ako želite u potpunosti iskoristiti potencijal ChatGPT-a u budućnosti, moglo bi vas zabrinuti povećanje cijene!

Objavljeno prije 4 sata - Sanja Ledinek

Ako želite u potpunosti iskoristiti potencijal ChatGPT-a u budućnosti, moglo bi vas zabrinuti povećanje cijene!

Ako želite u potpunosti iskoristiti potencijal ChatGPT-a u budućnosti, moglo bi vas zabrinuti povećanje cijene!

chatGPT 4o (1)

Prema internom izvješću OpenAI-ja koje je objavio The New York Times, tvrtka planira prilagoditi cijene mjesečne pretplate za ChatGPT, s ciljem povećanja za 120% u idućih pet godina. Izvješće navodi da će OpenAI najprije podići cijenu pretplate na ChatGPT Plus s 20 dolara na 22 dolara  do kraja ove godine, s planom da cijena dosegne 44 dolara do 2029. godine.

Ovaj potez OpenAI-ja dio je nastojanja da se smanje gubici tvrtke. Iako se očekuje da će prihod u kolovozu dosegnuti 300 milijuna američkih dolara, procjenjuje se da će tvrtka izgubiti 5 milijardi američkih dolara tijekom cijele godine. Također se izvještava da je dnevni trošak operacija samo za ChatGPT iznosio čak 700.000 američkih dolara.

ChatGPT uvodi Advanced Voice funkcije

ChatGPT sada može povezati podatke s Google diskom i OneDrive

Strani mediji, poput TechCruncha, izrazili su zabrinutost da bi preagresivno povećanje cijena moglo odbiti mnoge korisnike. Bloomberg je nedavno izvijestio da više od 93% korisnika nije voljno plaćati više od 10 dolara  za pretplatu. Iako ChatGPT ima više od 100 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta, samo 10 milijuna njih plaća za uslugu, što rezultira jednoznamenkastom stopom konverzije.službeno predstavio godišnje ažuriranje za Windows 11 24H2, donoseći pet glavnih značajki umjetne inteligencije koje poboljšavaju produktivnost, bilo da se radi o pretraživanju unutar sustava, snimkama

Više... Vaš Komentar Top
Potvrđeno je da će Black Shark Phone 4 biti opremljen brzim punjenjem od 120 W

Objavljeno prije 4 sata

Potvrđeno je da će Black Shark Phone 4 biti opremljen brzim punjenjem od 120 W

Black Shark Phone 4 - 120 W_0

Nakon što je ASUS najavio svoj novi ROG Phone 5, Black Shark je potvrdio da će uskoro predstaviti Black Shark Phone 4, a prema teaseru, uređaj će biti opremljen tehnologijom brzog punjenja od 120 W, koja omogućava potpuno punjenje baterije kapaciteta 4500 mAh u samo 15 minuta.

Black Shark Phone 4 neće zaobići broj “4” u svom nazivu, za razliku od ASUS-a, koji preskače ovaj broj i novi model naziva ROG Phone 5. Prema Luo Yuzhou, izvršnom direktoru Black Sharka, potvrđeno je da će Black Shark Phone 4 imati brzo punjenje od 120 W, a baterija od 4500 mAh bit će u potpunosti napunjena za samo 15 minuta. Uz to, telefon će surađivati s više proizvođača igara, poput Tencent Games, NetEase Games, i Perfect World, kako bi osigurao poboljšane performanse za mobilne igre na ovom uređaju.

Black Shark Phone 4 - 120 W_1

Black Shark 4S i Black Shark 4S Pro su pojačanje u gaming ponudi pametnih telefona

Black Shark 4 Pro: jedinstveni mehanički okidači i dizajn [VIDEO]

Ranije su procurile informacije da će Black Shark Phone 4 koristiti 6,67-inčni OLED zaslon s rezolucijom 2400 x 1080 i podržavati visoku stopu osvježavanja. Telefon će pokretati procesor Qualcomm Snapdragon 888, a također će koristiti napredni dizajn visokoučinkovite pumpe za punjenje, koja će povećati efikasnost punjenja na 98,5%.

Black Shark Phone 4 nesumnjivo donosi inovativne tehnologije, a njegovo brzo punjenje od 120 W jedno je od najistaknutijih unapređenja.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft je najavio kada će drugi val Copilot+ računala biti pušten u rad

Objavljeno prije 4 sata

Microsoft je najavio kada će drugi val Copilot+ računala biti pušten u rad

Microsoft je najavio kada će drugi val Copilot+ računala biti pušten u rad

Ako želite iskusiti značajke umjetne inteligencije na računalu, morate potvrditi da ispunjavate uvjete za Microsoftov “Copilot+ PC”. Microsoft je ranije službeno najavio da će AIPC funkcija, koja je izvorno bila ekskluzivna za Qualcomm Snapdragon X seriju, od studenog biti gurnuta na prijenosna računala opremljena AMD i Intel određenim procesorima, pružajući potrošačima više izbora.

Trenutno su AI funkcije koje pružaju računala Copilot+ ograničene na prijenosna računala opremljena procesorima Qualcomm Snapdragon X Elite i Snapdragon X Plus, međutim, Qualcomm koristi arhitekturu Arm za dizajn čipova, čak i ako Microsoft nudi softver za prevođenje, podrška i performanse i dalje će patiti u određenoj mjeri. Sada je Microsoft konačno potvrdio da će u studenom donijeti Copilot+ PC iskustvo na tradicionalna x86 prijenosna računala, omogućujući potrošačima neprimjetan prijelaz na generaciju AI računala bez straha od nepodržavanja softvera.

Microsoft Copilot+ PC: nova era za korisnike Windows računala

Što Microsoft nudi korisnicima s Copilot + PC uređajima i Windows sustavom?

Micorosft Copilot dostupan za iPhone i iPad uređaje

Prijenosna računala s AMD Ryzen AI 300 ili Intel Core Ultra Series 2 (Intel Core Ultra 200V) procesorima mogu se pridružiti Windows Insider programu počevši od studenog kako bi otključali značajke Copilot+ PC AI, kao što je AI crtanje u Little Painteru ili funkcija “Retrospective”, koja se može koristiti za opisivanje web stranica, fotografija i dokumenata koje ste posjetili u prošlosti jednostavnim pretraživanjem teksta AI retuširanje za uklanjanje nereda u pozadini ili jasnije stare fotografije.

Jednostavno rečeno, ako sada želite kupiti prijenosno računalo s umjetnom inteligencijom, morate se usredotočiti na četiri glavna procesora Snapdragon X Elite, Snapdragon X Plus, AMD Ryzen AI 300 i Intel Core Ultra Series 2 (Intel Core Ultra 200V), koji moraju biti jasno označeni kao Copilot+ PC da bi ispunjavali uvjete za AI. Među njima, prijenosna računala s Qualcomm Snapdragon X Elite i Snapdragon X Plus mogu se koristiti odmah nakon kupnje sada, a beta verzija ostalih modela bit će dostupna od sljedećeg mjeseca, a službeni datum lansiranja Microsoft tek treba objaviti.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoftov godišnji facelift za Windows je ovdje!

Objavljeno prije 4 sata

Microsoftov godišnji facelift za Windows je ovdje!

Microsoftov godišnji facelift za Windows je ovdje_1

Jedna od najvažnijih novih značajki, prvotno planirana za lipanj zajedno s Copilot+ PC-om, jest “Retrospective“. Ova značajka koristi AI za snimanje zaslona korisničkih operacija i omogućava pretraživanje putem prirodnog jezika koristeći prepoznavanje teksta i slika. Međutim, zbog zabrinutosti vezanih uz privatnost, lansiranje je bilo odgođeno, a sada će značajka biti dostupna od listopada. Uređaji s Qualcomm Snapdragon procesorima prvo će iskusiti ovu funkcionalnost kroz Windows Insider program, dok će prijenosna računala s Intel i AMD čipovima morati pričekati do studenog.

Dodatno, Microsoft je uveo značajku “Click to Do”, koja omogućava korisnicima da, pritiskom na Windows tipku i desni klik miša iznad određenog sadržaja, aktiviraju Copilotovu AI funkciju. Time mogu pretraživati slike putem Binga, uklanjati nered s fotografija, prepisivati ili sažimati članke prikazane na zaslonu, te prepoznavati URL-ove za brže pokretanje AI funkcija.

Microsoftov godišnji facelift za Windows je ovdje_2

Funkcija pretraživanja u sustavu Windows također je unaprijeđena uz pomoć umjetne inteligencije. Sada korisnici ne moraju pamtiti naziv datoteke ili mjesto pohrane – dovoljno je koristiti prirodni jezik za opisivanje fotografije ili dokumenta, pa čak i jednostavno spomenuti ključne riječi (npr. “zabava s roštiljem”) kako bi AI pronašao relevantne datoteke.

U aplikaciju Fotografije Microsoft je dodao značajku “Super rezolucije”, koja koristi AI za poboljšanje kvalitete starih fotografija, čineći ih jasnijima, s manje zrnastih i mutnih dijelova. U Little Painteru sada postoji funkcija generirana AI-jem koja omogućava korisnicima da jednostavnim opisom dodaju ili uklone objekte s fotografija, a AI će se pobrinuti za ostatak retuširanja.

Microsoftov godišnji facelift za Windows je ovdje_3

Sve ove značajke bit će dostupne na prijenosnim računalima s Copilot+ PC certifikatom, dok će ostali uređaji dobiti manja ažuriranja, poput ekološki prihvatljivijeg načina rada “Energy Saver”, koji smanjuje potrošnju energije čak i kada je računalo priključeno, te podršku za Wi-Fi 7, LE Audio, unaprijed postavljenu BitLocker enkripciju, HDR pozadine i još mnogo toga.

Više... Vaš Komentar Top
Novi Windows 11 update stvara probleme korisnicima

Objavljeno prije 9 sati

Novi Windows 11 update stvara probleme korisnicima

Microsoft AI Explorer stiže na Windows 11, ali hardverski zahtjevi su visoki (1)

Microsoft je upozorio korisnike u objavi na svom blogu za podršku da rujansko KB5043145 ažuriranje, objavljeno u četvrtak, uzrokuje da se neka Windows 11 računala ponovno pokreću više puta, prikazuju plavi ekran smrti ili čak zamrzavaju. Problemi s nedavnim ažuriranjem pogađaju one koji koriste verziju 22H2 ili 23H3 Windowsa 11. Međutim, Microsoft je rekao da istražuju problem i da će pružiti više informacija kada budu dostupne. Microsoft je potvrdio: “Nakon instalacije ovog ažuriranja, neki korisnici su prijavili da se njihov uređaj ponovno pokreće više puta ili ne reagira s plavim ili zelenim ekranima.

Prema izvješćima, neki uređaji automatski otvaraju alat za automatski popravak nakon ponovljenih pokušaja ponovnog pokretanja. U nekim slučajevima može se aktivirati i BitLocker oporavak.” Iako su padovi sustava frustrirajući, ova greška može uzrokovati ono što je poznato kao “boot loop” (petlja pri pokretanju). To je problem koji verzije Windowsa imaju desetljećima, gdje se računalo neprestano pokreće i ponovno pokreće bez mogućnosti interakcije korisnika, prisiljavajući ga na isključivanje držanjem tipke za napajanje. Boot loop može biti izuzetno teško dijagnosticirati i još složenije popraviti, pa činjenica da znamo da najnovije ažuriranje za Windows 11 može pokrenuti ovaj problem već rješava pola bitke.

Alat za automatski popravak ugrađena je značajka na vašem računalu koja automatski otkriva i popravlja sve probleme koji sprječavaju pravilno pokretanje računala. Međutim, nedavna Windows ažuriranja, uključujući rujansko ažuriranje, uvela su probleme poput zamrzavanja task managera i drugih u Edge pregledniku. Microsoft je također imao slične probleme u kolovozu kada su korisnici instalirali sigurnosna ažuriranja iz kolovoza 2024. Korisnici su prijavljivali probleme poput smanjenja performansi, zamrzavanja i problema s pokretanjem sustava. Softverski gigant nije dao vremenski okvir kada će korisnici dobiti ispravku za rujansko ažuriranje, ali moguče je ručno provjeriti ako su na čekanju neka ažuriranja koja bi mogla sadržavati ispravku.

Više... Vaš Komentar Top
Procurjele informacije o novom Google Pixel 9a

Objavljeno prije 9 sati

Procurjele informacije o novom Google Pixel 9a

pixel_9a

Google je tek u kolovozu izdao Pixel 9 liniju, ali to ne znači da su gotovi s Pixel 9 serijom. Izvještaj s Android Headlinesa i OnLeaksa pokazuje nam visokorezolucijske rendere kako bi Pixel 9a trebao izgledati. Očekuje se da će biti lansiran 2025., otprilike u vrijeme Google I/O konferencije na proljeće. Međutim, za razliku od prethodnih A-serija Pixel uređaja, Pixel 9a ne slijedi dizajn glavne Pixel 9 serije. Ove godine, Google je značajno redizajnirao Pixel 9 liniju u pogledu kamere, promijenivši je u kameru u obliku pilule, umjesto da se proteže na okvir telefona.

No, izgleda da Pixel 9a ima redizajniran modul kamere, čineći ga vrlo različitim od Pixel 9. Umjesto izbočenog modula kamere, Pixel 9a ima dvostruki sustav kamera koji je u ravnini sa stražnjom stranom telefona. Možda će imati mali prsten oko modula koji viri, ali neće biti toliko uočljiv kao kamera traka po kojoj su Pixel uređaji postali poznati. Dok je to najznačajnija promjena koju bi netko primijetio, postoje i druge stvari koje upadaju u oči. Za početak, Pixel 9a ima dvostruki sustav kamera s onim što se pretpostavlja da je primarna kamera i ultraširoka leća, pa vjerojatno nema telefoto senzora.

Zaslon također ima velike okvire. Za razliku od ostatka obične Pixel 9 serije, Pixel 9a će biti lansiran s Androidom 15. Android 15 još nije službeno lansiran već je još uvijek u beta verziji, ali se očekuje da će početi s uvođenjem negdje u listopadu. Stoga bi bilo logično da Pixel 9a bude lansiran s Androidom 15. Trebao bi također dobiti sedam godina ažuriranja i podrške, u skladu s Googleovim jamstvom. Na kraju, Pixel 9a bi mogao biti posljednji Pixel koji koristi procesor proizveden od Samsunga. Pixel 10, koji će biti izdan sljedeće jeseni, trebao bi imati potpuno prilagođeni Google čip iz TSMC-a.

Ostale specifikacije za Pixel 9a trebale bi biti slične onima za Pixel 8a kojeg smo dobili prije nekoliko mjeseci. To uključuje 6,1-inčni zaslon, 8 GB RAM-a (ako ne i više) i najmanje 128 GB prostora za pohranu. Kao i ostatak Pixel 9 linije, imat će Tensor G4 unutra, a vijek trajanja baterije mogao bi biti malo poboljšan u odnosu na svog prethodnika. Iako ne postoje točne informacije o tome kada će Pixel 9a zapravo biti lansiran očekuje se da će pratiti svog prethodnika Pixel 8a I biti najavljen oko iduće Google I/O konferencije.

Više... Vaš Komentar Top
Novi projekt približava emulaciju Xbox One igara na PC

Objavljeno prije 9 sati

Novi projekt približava emulaciju Xbox One igara na PC

xwine1

Novi projekt zajednice najavljen ranije ovog mjeseca konačno pruža ljubiteljima emulacije potencijalni način da igraju Xbox One igre na Windows računalima, čime se prevladava jedna od najvećih prepreka za emulaciju konzola. XWine1 nije emulator; umjesto toga, to je sloj za prevođenje koji uzima Xbox softver i “prevodi” ga kako bi radio na Windows računalu. Ovo je slično načinu na koji Proton sloj kompatibilnosti radi na Steam Decku, omogućujući da Windows naslovi budu kompatibilni s Linux-operativnim sustavom Decka. Tim XWine1 je u svojoj prvoj objavi 8. rujna rekao da je samo šest igara u potpunosti igrivo, uključujući Minecraft: Xbox One Edition, Limbo, Peggle 2, Undertale i Sonic Mania.

Od tada, prikazano je da i druge igre barem djelomično rade s XWine1. Na primjer, mogu proći uvode u Forza Horizon 2 i dosegnuti izbornik za Forza Horizon 3. Dugo je bilo nemoguće emulirati Xbox One igre zbog visokog stupnja sigurnosti, prema YouTuberu Modern Vintage Gameru, koji je objavio videozapis u kojem testira XWine1. Prije ove godine, nije postojao poznati kernel exploit za konzolu, ali to se promijenilo s Collateral Damageom. Sada korisnici mogu preuzeti datoteke Xbox One igara i dekriptirati ih kako bi ih mogli pregledavati i eventualno igrati izvan same konzole.

XWine1 teoretski može raditi s bilo kojom datotekom koja je preuzeta i dekriptirana. Projekt je još u ranoj fazi razvoja i nije dostupan za javno preuzimanje. Kad bude spreman, developeri kažu da će vjerojatno biti open source. Postoji mnogo ekskluziva za Xbox One koje bi mogle postati igrive, uključujući Halo 5: Guardians. Naravno, Xbox Series X i S konzole su unatrag kompatibilne s Xbox One igrama, pa ekskluzive igre ovih konzola kao što je Guardians neće biti zauvijek izgubljene, bez obzira na to hoće li tim XWine1 to uspjeti izvesti. Ovo je veliki korak u zajednici za emulaciju i odličan za očuvanje igara u slučaju da te igre izgube podršku na modernim konzolama ili računalima.

Više... Vaš Komentar Top
Horizon online igra u izradi

Objavljeno prije 1 dan

Horizon online igra u izradi

horizon_online

Serija Horizon trenutno je gotovo posvuda, s Horizon Zero Dawn Remastered i Lego Horizon Adventures na putu, a ima još toga u pripremi osim očekivanog trećeg nastavka glavne serije. Jason Schreier, novinar videoigara iz Bloomberga, izvještava da sljedeća igra iz franšize neće biti taj treći nastavak, već online projekt na kojem radi “puno ljudi”.

“Horizon online je njihov sljedeći projekt, a ne što god bi treća igra za jednog igrača mogla biti, pa bi ona mogla biti daleko”, rekao je Schreier u podcastu Spawn Wave tijekom vikenda. PlayStation se posljednjih nekoliko godina oslanjao na igre uživo, što je rezultiralo nekim uspjesima, poput Helldivers 2 studija Arrowhead Game Studios, ali i ekstremnim neuspjesima poput igre Concord, koja je ugašena dva tjedna nakon lansiranja zbog loše prodaje.

U kombinaciji s nedavnim otpuštanjima i restrukturiranjem u Bungieju, koji je morao posvetiti više resursa nadolazećoj pucačini Marathon i preurediti svoju strategiju za Destiny 2, te scenom igara uživo koja otežava proboj osim ako niste Fortnite ili Call of Duty, postavlja se pitanje je li online igra Horizon dobra investicija. “Guerrilla je zanimljivo mjesto, jer rade na ovoj online Horizon igri” rekao je Schreier. “Imaju ovaj remaster koji dolazi i Lego igru koja dolazi.

Što ako nijedna od njih ne uspije, i ispostavi se da više nema puno interesa za Horizon? Hoće li i dalje raditi na online igri? Imam puno pitanja o njihovoj strategiji i toj online igri.” Ostale igre uživo za Sony uključuju Fairgame$ studija Haven Studios, koja je još u razvoju, ali i otkazivanje igre The Last of Us Online. Schreier je rekao da je projekt Horizon jedan od rijetkih koji nije otkazan.

Više... Vaš Komentar Top
Noctua predstavila NF-A14x25 G2 ventilatore

Objavljeno prije 1 dan

Noctua predstavila NF-A14x25 G2 ventilatore

nf_a14x25_g2

Noctua je predstavila svoje ventilatore nove generacije od 140 mm. Nasljeđujući NF-A14 dizajn i nadograđujući se na tehnološke inovacije revolucionarnog NF-A12x25, NF-A14x25 G2 je Noctuin novi vodeći model kvadratnog okvira od 140 mm: Izrađen od Sterrox LCP-a, njegovog visoko optimiziranog Progressive-Bend-a impelera sa zakrilcima, kanalim za ubrzanje protoka i središte centrifugalnog turbulatora u kombinaciji s zazorom vrha od samo 0,7 mm omogućuju NF-A14x25 G2 da značajno poboljša renomirane performanse tihog hlađenja svog prethodnika.

Nakon gotovo desetljeća rada na razvoju, ponosni smo na značajno poboljšanje performansi koje smo uspjeli postići s ovim ventilatorom“, kaže Roland Mossig (CEO tvrtke Noctua). “NF-A14x25 G2 je naš najnapredniji ventilator danas i uvjereni smo da će veliki napredak u učinkovitosti performansi i buke biti od velike vrijednosti za naše kupce.

Više... Vaš Komentar Top
AMD Ryzen 9000 procesori postaju puno brži

Objavljeno prije 1 dan

AMD Ryzen 9000 procesori postaju puno brži

Ryzen 9000 serija spor početak prodaje ili prolazni trend

AMD je upravo najavio da će neki od njihovih najboljih procesora postati još bolji. Tvrtka je otkrila niz poboljšanja Ryzen 9000 serije, uključujući znatno veći TDP za neke od procesora te poboljšanja latencije između jezgri. AMD sada također podržava bržu DDR5 RAM memoriju, a to nije sve što je najavljeno. Najnovije ažuriranje BIOS-a, nazvano AGESA PI 1.2.0.2, donosi nekoliko stvari, ali najveća promjena je povećanje TDP-a za dva procesora.

Ryzen 7 9700X i Ryzen 5 9600X isprva su oba bila ograničena na TDP od 65 vata, što su mnogi smatrali ograničavajućim u usporedbi s TDP-om od 120 vata za Ryzen 9 9900X i Ryzen 9 9950X s TDP-om od 170 vata. AMD-ovo objašnjenje za taj dizajn bilo je da su zamišljali niže procesore kao opcije za učinkovite performanse. Kako bi ih učinili privlačnijima za entuzijaste, AMD je sada dao modelima 9700X i 9600X novi TDP od 105 vata. Povećanje TDP-a za više od 60% putem ažuriranja firmvera zvuči opasno, ali AMD pojašnjava da su procesori testirani na 105W. Štoviše, granica od 105 vata je pod jamstvom.

AMD napominje da će bolji hladnjak procesora biti potreban kako bi se dodatna toplina mogla kontrolirati. AMD nije naveo kako bi povećanje TDP-a moglo utjecati na stvari poput brzine takta ili performansi, a recenzenti će vjerojatno morati ponovno testirati ova dva procesora. Ipak, s obzirom na minimalne generacijske dobitke od Zen 4 do Zen 5, ovo povećanje TDP-a zvuči kao dobar potez. Sljedeće je spomenuto poboljšanje latencije između jezgri. Rani korisnici i recenzenti primijetili su da je latencija između CCD-ova (jezgrenih kompleksnih čipova) na Ryzen 9000 bila oko 50% veća nego na Ryzen 7000.

Oni koji su već dobili novi firmver i testirali ga prošlog tjedna već su potvrdili da je AMD riješio problem, što znači 50% manju latenciju na Zen 5. Što se tiče harverskih poboljšanja: AMD je omogućio podršku za EXPO za DDR5-8000 memoriju. RAM te brzine spada među najbolje trenutno dostupne, i većini igrača trenutačno nisu potrebne te vrste frekvencija. AMD napominje da prelazak s DDR5-6000 na DDR5-8000 povećava latenciju za oko 1 do 2 ns.

AM5_chipset

AMD je također govorio o novim X870 i X870E matičnim pločama koje su sada tu, nudeći najviše što AM5 utičnica može pružiti trenutno. Ove matične ploče će uključivati podršku za puni PCIe Gen 5.0, kako za grafiku tako i za pohranu, točno na vrijeme za RTX 50 seriju, za koju se kaže da koristi to sučelje. Benchmark testovi novih Ryzen 9000 procesora obično pokazuju da su izvrsni za produktivnost, ali ne nude značajna poboljšanja u igranju igara.

Također se ispostavilo da su procesori bili oko 10% sporiji nego što su trebali biti, ali sve to bi sada trebalo biti popravljeno s obaveznim ažuriranjima za Windows koja nude optimizacije predviđanja grana. Kada se uzmu u obzir sva nova ažuriranja, znat ćemo hoće li utjecati na performanse procesora ili ne.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)

Objavljeno prije 1 minute

Mikrotik - za početnika

Objavljeno prije 27 minuta

LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja

Objavljeno prije 28 minuta

Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...

Objavljeno prije 33 minute

Mozilla Firefox

Novosti

Qualcomm već planira nasljednika Snapdragon X Elite

Prema izvješću na web stranici WinFuture, Qualcomm je počeo planirati nasljednika Snapdragon X Elite u srpnju i kolovozu ove godine, s kodnim imenom "Glymur" i brojem modela "SC8480XP", dok službeni naziv može biti Snapdragon X2 Elite ili,... Pročitaj više

Qualcomm se udružio s Epic Gamesom kako bi pokrenuo impresivnije digitalne aplikacije u automobilu

U ranijoj najavi, Qualcomm je objavio partnerstvo s Epic Gamesom kako bi pomogao proizvođačima automobila i programerima da izgrade bolja sučelja u vozilu, omogućujući digitalnim sustavima da optimiziraju 2D/3D vizualne aplikacije putem svo... Pročitaj više

Corningovo EXTREME ULE Glass

Corning je najavio lansiranje EXTREME ULE Glassa, staklenog proizvoda za proizvodnju poluvodiča, koji se reklamira kao podrška sljedećoj generaciji tehnologija procesa čipova, omogućujući učinkovitiju računalnu snagu umjetne inteligencije u... Pročitaj više

Lažne recenzije s pet zvjezdica: Oprez! Google Maps će strogo kažnjavati, a trgovine će javno biti označene kao lažne

Mnogi su ljudi navikli pozivati se na recenzije na Google kartama kada traže gurmanske restorane, no te recenzije mogu biti istinite ili lažne. Međutim, kako bi privukle kupce, neke trgovine koriste marketinške taktike za generiranje veliko... Pročitaj više

Ako želite u potpunosti iskoristiti potencijal ChatGPT-a u budućnosti, moglo bi vas zabrinuti povećanje cijene!

Prema internom izvješću OpenAI-ja koje je objavio The New York Times, tvrtka planira prilagoditi cijene mjesečne pretplate za ChatGPT, s ciljem povećanja za 120% u idućih pet godina. Izvješće navodi da će OpenAI najprije podići cijenu pretp... Pročitaj više

Sve novosti