Čudna priča: Samsung proučava Sony kako bi naučio strategije za prevladavanje krize

Objavljeno prije 4 sata - Sanja Ledinek

Čudna priča: Samsung proučava Sony kako bi naučio strategije za prevladavanje krize

Čudna priča: Samsung proučava Sony kako bi naučio strategije za prevladavanje krize

Čudna priča Samsung proučava Sony kako bi naučio

Prema izvještaju japanskih novina Nikkei, Samsung je nedavno osnovao Odjel za strateško planiranje budućnosti, koji ima zadatak istraživanja i analize uspješnih poslovnih modela, s posebnim naglaskom na japanske tvrtke koje su uspjele prebroditi krize i ponovno se oživjeti. Ovaj potez dolazi kao odgovor na sve veće izazove s kojima se Samsung suočava, uključujući konkurenciju iz Kine i promjenjivo tržište.

Ključne točke iz izvještaja

Samsung se fokusira na uspješne primjere japanskih kompanija kao što su Sony i Hitachi, koje su uspješno prebrodile krize 2010-ih godina kroz strategije poput promjene fokusa s hardvera na softver i restrukturiranja svojih poslovnih modela.

Ovaj novi odjel će raditi na planiranju smjera razvoja Samsunga za sljedećih 10 godina, a uključivat će stručnjake iz različitih sektora unutar kompanije i vanjske savjetnike.Iako se posebno proučavaju japanske tvrtke, Samsung naglašava da njihovo istraživanje nije ograničeno na Japan, već uključuje analizu vodećih globalnih industrija i tvrtki.

Zaključak

Samsungovo istraživanje i fokus na uspješne poslovne modele drugih kompanija može biti ključni korak u pronalaženju novih izvora rasta i održavanju konkurentnosti u brzo mijenjajućem tržištu. Njihov plan može otvoriti vrata novim inovacijama i strategijama, čime će se potencijalno osnažiti njihova pozicija u industriji.

Više... Vaš Komentar Top
Valve neće napraviti Steam Deck 2 dok ne dođe do generacijskih napredaka

Objavljeno prije 4 sata

Valve neće napraviti Steam Deck 2 dok ne dođe do generacijskih napredaka

steam_deck

U Valveu su potvrdili da rade na službenom nasljedniku svoje popularne ručne konzole, ali se protive ideji godišnjih izdanja hardvera. U intervjuu za Reviews.org dizajneri Steam Decka, Lawrence Yang i Yazan Aldehayyat, raspravljali su o budućnosti proizvoda. Iako su rekli da podržavaju konkurenciju na tržištu i kako ona može poboljšati temelje Steam Decka, neće slijediti trend izdavanja novih verzija s manjim poboljšanjima. “Nećemo raditi nadogradnju svake godine. Nema razloga za to. Iskreno, iz naše perspektive, to zapravo nije fer prema kupcima da izbacimo nešto tako brzo što je samo malo bolje,” rekao je Yang. Dodao je da tim čeka “generacijski skok u računalnoj snazi bez žrtvovanja trajanja baterije” prije nego što lansira pravi Steam Deck 2. To ne znači da Valve ne želi poboljšati Steam Deck u budućnosti. Aldehayyat je izjavio da Steam Deck rješava problem koji igrači žele riješiti, ali nije savršen.

Stvarno želimo omogućiti da igrate svoje Steam igre gdje god želite. Steam Deck je to značajno poboljšao, ali ne smatramo da je problem u potpunosti riješen. I dalje mislimo da postoji mnogo prostora za poboljšanje.” rekao je Aldehayyat.

Drugi članovi tima Steam Decka komentirali su kada misle da bi druga generacija prijenosnih konzola mogla doći na tržište. U rujnu 2023., dizajner Steam Decka, Pierre-Loup Griffais, ponovio je da tvrtka želi nadograditi, ali čeka taj generacijski skok. Tako je Griffais procijenio da bi Deck 2 mogao biti lansiran krajem 2025., možda 2026.

Važno nam je da Deck nudi fiksnu razinu performansi za programere i da je poruka kupcima jednostavna, gdje svaki Deck može igrati iste igre. Zbog toga promjena razine performansi nije nešto što olako shvaćamo i želimo to učiniti samo kada postoji dovoljno značajno povećanje.” rekao je Griffais.

Pretpostavlja se da je moguće da bi moglo biti neko međugeneracijsko izdanje poput Steam Deck OLED-a, ali Valve to još nije spomenuo. OLED model nije donio mnogo poboljšanja, ali je unaprijedio ekran s LCD-a na OLED i neznatno poboljšao trajanje baterije.

Više... Vaš Komentar Top
Qualcomm o Intelovim tvrdnjama za performanse

Objavljeno prije 4 sata

Qualcomm o Intelovim tvrdnjama za performanse

Qualcomm objavio rezultate benchmarka Snapdragon X Elite NPU-a (1)

Godinu dana otkako je Qualcomm prvi put predstavio Snapdragon X Elite, konkurencija nije mirovala. Intel je izdao čipove Meteor Lake i Lunar Lake, pri čemu se kasniji činio kao legitimni odgovor na Qualcommov napredak u trajnosti baterije i učinkovitosti.

Qualcomm nema nove čipove za računala koje bi najavio na svom godišnjem summitu, već je umjesto toga tvrtka provela neko vrijeme s novinarima ističući da neke tvrdnje koje je iznio Intel propuštaju važne detalje. Qualcomm ima dvije glavne kritike prema Intelovim novim Lunar Lake ili Core Ultra Series 2 čipovima. Prvo, Intel je izravne usporedbe izostavio s Qualcommovom najjačom konfiguracijom, X1E-84-100. Umjesto toga, Intel se oslanja na X1E-80-100 i X1E-78-100 u svojim usporedbama. Prema brojkama koje je Qualcomm predstavio, izostavljanje X1E-84-100 omogućuje Intelu da preuzme vodstvo u nekim benchmark testovima. Druga mala mana, prema Qualcommu, u Intelovom marketingu je ta što vlastita najviša konfiguracija, Core Ultra 9 288V, još nije dostupna u maloprodaji. To dovodi u pitanje Intelovu tvrdnju da su to “najbrže jezgre”.

qualcomm_x_elite_performance_1

 Veći argument je da Qualcommov čip i dalje nudi bolju energetsku učinkovitost. Konkretno, Qualcomm ističe da čipovi Lunar Lake troše 38% više energije pri vršnoj izvedbi. Naravno, performanse nisu bile najveća tvrdnja Intela s Core Ultra Series 2. Sve se odnosilo na trajanje baterije, a za sada Intel drži krunu u pogledu trajanja baterije.

Qualcomm ne osporava Intelove ambiciozne tvrdnje, ali napominje da Intel ne iznosi cijelu priču. Kao što je vidljivo u testiranjima, Core Ultra Series 2 čipovi ne rade dobro na bateriji, što je prednost Arm čipova, uključujući oba Snapdragon X Elite čipa i Apple Silicon. Qualcomm pokazuje da Intelovi najnoviji čipovi imaju ozbiljan pad performansi dok rade na bateriji, koji pada i do 54% u nekim testovima. Iako je Intelovo trajanje baterije dugo, gubi se značajan dio performansi. To nije slučaj sa Snapdragon X Elite.

qualcomm_x_elite_performance_2

Većina ljudi bi mogla odabrati dodatne sate trajanja baterije umjesto nekih performansi. Ne treba se zaboraviti da je priča o manjim I laganim laptopima, a ne o strojevima koji su namijenjeni za postizanje visokih performansi. Ta bi se kalkulacija mogla promijeniti kod većih, snažnijih laptopa. No, trenutno se Intelov fokus na trajanje baterije čini kao pravi izbor, čak i ako su bili malo neiskreni u usporedbi s Qualcommom.

Više... Vaš Komentar Top
Intelovi Arrow Lake procesori mogu trošiti velike količine energije

Objavljeno prije 4 sata

Intelovi Arrow Lake procesori mogu trošiti velike količine energije

intel_core_ultra_200s_0

Intel je puno govorio o učinkovitosti svojih nadolazećih Arrow Lake procesora, koji se nadaju da će zauzeti mjesto među najboljim procesorima kada budu pušteni u prodaju sljedeći tjedan. Međutim, neki rani rezultati benchmark testova koje je podijelio HXL na X-u pokazuju da ti procesori i dalje mogu povući veliku količinu snage ako se korisnici ne pridržavaju Intelovih zadanih postavki potrošnje energije.

285k_power_draw

U objavi je prikazano da Core Ultra 9 285K doseže visoku potrošnju od 370 vata tijekom Cinebench R23 testa na više jezgri. Procesor je zacrnjen, ali može se zaključiti da je to Core Ultra 9 285K po 24 jezgre koje Cinebench prepoznaje. Prema Intelovim podacima, Core Ultra 9 285K ima maksimalnu turbo snagu od 250W i osnovnu snagu od 125W. Međutim, ima još toga osim maksimalne potrošnje energije. Kao što se vidi iz rezultata, procesor je postigao 46.289 bodova u testu, što je jedan od najviših rezultata koje smo vidjeli. Za usporedbu, AMD-ov nedavni Ryzen 9 9950X postigao je 42.707 bodova u testiranju. Još impresivnije, Core Ultra 9 285K postiže ovu razinu poboljšanja performansi s 24 jezgre u usporedbi s 32 koje su dostupne na Ryzen 9 9950X.

Prema VideoCardz-u, ovo nisu performanse koje biste trebali očekivati. Stranica tvrdi da je rezultat ovdje za Core Ultra 9 285K bez ograničenja potrošnje energije, što se može postaviti u BIOS-u. Na zadanim postavkama, rezultat bi trebao biti nešto iznad 42.000 bodova, barem prema nekoliko procurjelih benchmarkova.

Intel je već potvrdio da, s Core Ultra 9 285K, PL1 jednako vrijedi kao PL2. Intel definira različite razine snage za svoje procesore, a Core Ultra 9 285K nije iznimka. PL1 je maksimalna turbo snaga, dok je PL2 maksimalna turbo snaga na kratke staze. Za Core Ultra 9 285K to znači da će procesor ostati na 250W pod maksimalnim pojačanjem, barem s Intelovim zadanim postavkama snage. Kao što smo vidjeli s procesorima poput Core i9-14900K, međutim, velika je vjerojatnost da će proizvođači matičnih ploča omogućiti uklanjanje ograničenja snage za bolje performanse.

Rezultat koji je podijelio HXL vjerojatno je postignut s uklonjenim ograničenjima snage. To je pozitivan znak, omogućujući entuzijastima s vrhunskim sustavima da postignu znatno veće performanse uz odgovarajuće hlađenje. Međutim, postoji velika vjerojatnost da većina sustava neće postići ovu razinu performansi.

Intel se još uvijek oporavlja od fijaska s nestabilnošću kod Core i9-13900K i Core i9-14900K procesora, koji je dijelom bio povezan s neograničenim postavkama potrošnje energije u BIOS-u. S obzirom na višemjesečni problem, postoji velika šansa da je Intel potaknuo proizvođače matičnih ploča da se pridržavaju njihovih zadanih postavki snage za Arrow Lake procesore.

Više... Vaš Komentar Top
Intel Arc Battlemage pokazuje znakove života

Objavljeno prije 4 sata

Intel Arc Battlemage pokazuje znakove života

intel_arc_battlemage

Posljednjih tjedana internet je preplavljen izvješćima o nadolazećim Nvidia flagship grafičkim karticama, ali su članovi zajednice koji inače dijele procurjele informacije bili tihi o Intelovom Arc Battlemage-u. Danas su vidjeli znakove života iz izvora jer je Intel uključio Battlemage grafičke kartice u svoje nove medijske upravljačke programe.

Kako je primijetio VideoCardz, Intel je dodao BMG, odnosno skraćenicu za Battlemage u svoju najnoviju seriju upravljačkih programa na GitHub-u. Ovo pokriva dodatak za open-source medijski upravljački program za API za ubrzanje videa (VAAPI), koji uključuje različite kodeke za dekodiranje i kodiranje videa. Stupac označen kao BMG izgleda prilično prazan, s nula podrške za kodiranje za sada.

Nedostatak podrške za kodiranje nije problem, jer su još rane faze. Iako su početne procurjele informacije ukazivale na lansiranje Intel Arc Battlemage-a krajem 2024., sada je jasno da to neće biti slučaj. Ako se linija neće otkriti do sljedeće godine, Intel ima puno vremena za rad na svojim upravljačkim programima i dodavanje podrške za sve najpopularnije kodeke. S obzirom da trenutno nema podrške za kodiranje, možemo se osloniti samo na dekodiranje kako bismo odredili što Battlemage može ili ne može podržavati u budućnosti.

Trenutno nema podrške za VVC, također poznato kao H.266. To je zanimljivo izostavljanje, jer Intel podržava H.266 sa svojim Lunar Lake procesorima, i uspio je nadmašiti i Nvidiju i AMD u pogledu tog kodeka. Intel ga još uvijek može kasnije dodati, jer se ovaj standard smatra vrlo učinkovitim. Unatoč tišini, znamo da Battlemage postoji, jer je nedavno procurjeli  benchmark pokazao ono što bi mogla biti prva sljedeća generacija Intelovih diskretnih GPU-a u akciji. S obzirom na to da je Intelov udio na tržištu GPU-ova pao na 0%, svaka pozitivna pažnja im je dobrodošla. Posljednje službeno ažuriranje dao je Tom Petersen, Intelov stručnjak, tijekom intervjua u siječnju 2024. Petersen je rekao da se nada da ćemo možda čuti više o Battlemage-u prije CES-a 2025., ali nije obećao ništa, pa nije iznenađujuće da nije bilo vijesti o tome.

Više... Vaš Komentar Top
Digital Realty surađuje s Ecolabom na pilotiranju rješenja za očuvanje vode koje pokreće umjetna inteligencija

Objavljeno prije 1 dan

Digital Realty surađuje s Ecolabom na pilotiranju rješenja za očuvanje vode koje pokreće umjetna inteligencija

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, objavio je suradnju s tvrtkom Ecolab (NYSE: ECL), globalnim liderom u rješenjima i uslugama za vodu, higijenu i prevenciju infekcija, za implementaciju inovativnog rješenja za očuvanje vode koje pokreće umjetna inteligencija (AI) u 35 Digital Realtyjevih data centara u SAD-u. Proveden od strane Nalco Watera, Ecolabove poslovne jedinice za upravljanje vodom i povezanim procesima, ovaj pilot-projekt ima za cilj poboljšati učinkovitost korištenja vode Digital Realtyja i smanjiti utjecaj na okoliš.

Inovativna digitalna usluga kombinira uvide iz Ecolabove napredne tehnologije automatizacije i upravljanja s više od jednog stoljeća Ecolabove stručnosti kako bi se uspostavila mjerljiva mjerila potrošnje vode. Kontekstualizacijom informacija kroz model AI/strojnog učenja i analizom podataka, rješenje identificira operativne neučinkovitosti u sustavima hlađenja u stvarnom vremenu i preporučuje korake za brzo poboljšanje.

Digital Realty, rani usvojitelj i ključni suradnik na razvoju rješenja, bio je prvi koji je pilotirao Ecolabovu sljedeću generaciju tehnologije omogućene umjetnom inteligencijom. Nakon što se u potpunosti implementira, očekuje se da će rješenje dovesti do smanjenja upotrebe vode do 15 %, produžiti vijek trajanja opreme i izbjeći povlačenje do pola milijarde litara pitke vode iz lokalnih slivova godišnje.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Igra Star Citizen je donekle gotova

Objavljeno prije 1 dan

Igra Star Citizen je donekle gotova

squadron_42

Igra Star Citizen je navodno donekle gotova. Igra povremeno dospije u naslove vijesti, ali nakon više od 12 godina hypea, čak i najvjerniji obožavatelji postaju nestrpljivi. Da, igriva je, ali i dalje joj nedostaju neka od najočekivanijih obilježja. Zato je velika stvar što je Cloud Imperium izjavio da je Squadron 42 gotovo završen nakon godina razvoja.

Squadron 42 je single-player spinoff Star Citizena. Godišnji Citizencon događaj Cloud Imperiuma, odnosno, okupljanje fokusirano na Star Citizen održalo se ovog vikenda. Squadron 42 dobio je produženi trailer za gameplay u trajanju dužem od jednog sata kao i ažurirani datum izlaska za 2026. Grafika je glatka, a osvjetljenje je upravo ono što se očekivalo od scene postavljene na zapaljenom svemirskom brodu. Prema riječima Chrisa Robertsa, izvršnog direktora Cloud Imperiuma, Squadron 42 je bio kompletan po pitanju značajki još prošle godine, ali tim se sada fokusira na dotjerivanje igre prije izlaska. Datum izlaska 2026. godine dao bi im dovoljno vremena da Squadron 42 učine nečim zaista posebnim, ali vijesti treba uzeti s dozom opreza.

Cloud Imperium je već poznat po tome što propušta rokove. Squadron 42 će imati otprilike 40 sati igranja, kao i nevjerojatnu zvjezdanu postavu koja uključuje Henryja Cavilla, Marka Hamilla, Sophie Wu, Andyja Serkisa, Gillian Anderson i mnoge druge. U osnovi, ako su velika zvijezda u nečemu što je vezano za znanstvenu fantastiku, ovdje su. Gameplay će biti podijeljen između borbi u svemiru i na tlu, a uključivat će i druge elemente poput upravljanja odnosima. Borba je glatka i podsjeća na spoj Star Wars: Squadrons i Elite: Dangerous. Dijelovi igre u kojima igrač hoda sugeriraju da će postojati i element preživljavanja, s HUD elementima za praćenje hidratacije, razine kisika, kao i srčanog ritma.

Više... Vaš Komentar Top
AMD Ryzen 7 9800X3D će vjerojatno biti skuplji nego što se očekivalo

Objavljeno prije 1 dan

AMD Ryzen 7 9800X3D će vjerojatno biti skuplji nego što se očekivalo

9800X3D

Sve veći broj procurjelih informacija o AMD Ryzen 7 9800X3D procesoru govori jednu stvar, AMD-ov najbolji procesor za igranje je blizu izlaska. Danas su se pojavile prve ponude za ovaj CPU, što nam daje uvid u vrstu cijene koju možemo očekivati. Iako su cijene prilično raznolike, sve ukazuju na jednu stvar: povećanje cijene. U međuvremenu, procurili benchmark testovi otkrivaju visoku brzinu boostanja.

Možda se čini kao da je još rano da se 9800X3D pojavi u javnosti, ali glasine o CPU-u govore da će AMD najaviti ovaj čip ovog tjedna. S izvještajima da će 9800X3D izaći u prvojm tjednu studenog, sada vidimo kako neki trgovci preuranjeno objavljuju ponude za CPU. Kako je primijetio harukaze5719 na X-u, Shop BLT naveo je cijenu od 525 dolara za 9800X3D. S obzirom na to da je 7800X3D lansiran po cijeni od 450 dolara, to je prilično značajno povećanje cijene. Ipak, stvari možda nisu tako loše, jer Tech America nudi CPU po znatno prihvatljivijoj cijeni od 484 dolara. Iako je to još uvijek poskupljenje, puno  je prihvatljivije.

Koja bi bila idealna cijena za 9800X3D? Teško je reći, jer je 7800X3D gotovo posvuda rasprodan, pa je potražnja stalno visoka, što otvara vrata skupljem nasljedniku najboljeg gaming CPU-a na svijetu. S druge strane, 9700X je lansiran po cijeni od 360 dolara, pa je teško reći koliko će veliki biti napredak koji će 9800X3D donijeti u sintetičkim benchmark testovima. Naravno, njegova gaming izvedba gotovo će sigurno biti puno bolja. Prema benchmark testovima podijeljenim na Anandtech forumima od strane korisnika poput Igor_Kavinski i itsmydamnation, Ryzen 7 9800X3D mogao bi imati impresivan porast brzine rada.

CPU je zabilježen kako radi na do 5,7GHz, što je napredak u odnosu na 7800X3D, koji je maksimalno dosegao 5GHz. Ovi rezultati postignuti su na inženjerskom uzorku s Precision Boost Overdrive (PBO) omogućenim. Screenshot također pokazuje da je PC radio na Windowsu 10 22H2, pa je moguće da bi rezultat mogao biti još bolji, s obzirom na to da Zen 5 CPU-i rade bolje nakon nedavne nadogradnje Windowsa. CPU je također postigao 25.258 bodova u Cinebench R23 multi-core testu, nadmašivši 9700X i 7800X3D, ali zaostaje za procesorima poput Core i9-14900K. Međutim, s obzirom na snažni 3D V-Cache, Ryzen 7 9800X3D bi ipak trebao odlično funkcionirati u gaming scenarijima. Pitanje nije hoće li biti dobar, već koliko će poboljšanje donijeti u odnosu na svog prethodnika.

Više... Vaš Komentar Top
Revolucionarni Turbo način rada obećava ubrzanje do 35%

Objavljeno prije 1 dan

Revolucionarni Turbo način rada obećava ubrzanje do 35%

gigabyte_turbo

Ryzen 9000 nije bio hit kojem su se AMD obožavatelji nadali. Entuzijasti još uvijek čekaju X3D čip u liniji, ali Gigabyte je već najavio novi X3D Turbo Mode za svoje matične ploče koji navodno donosi između 20% i 35% bolje performanse u igrama. Gigabyte to naziva “revolucionarnom značajkom BIOS-a” dizajniranom za poboljšanje performansi na X870E, X870 i serijama 600 matičnih ploča koje mogu podići performanse Ryzen 7000X3D i Ryzen 9000 procesora.

Možda najzanimljivija vijest iz Gigabyteove objave za medije jest spominjanje dolazećeg Ryzen 9000 X3D procesora, koji će dobiti najveću korist s do 35% poboljšanja performansi i već se očekuje da će biti jedan od najboljih procesora koji će se moći kupiti kada bude lansiran. Non-X3D Ryzen 9000 procesori dobit će manji poticaj od 20%. Gigabyte napominje da X3D Turbo Mode podiže Ryzen 9000 čipove da “postižu slične razine gaming performansi kao njihovi X3D kolege”. Međutim, Gigabyte nije naveo točno poboljšanje performansi koje će biti ponuđeno Ryzen 7000X3D procesorima. Gigabyte također ne objašnjava kako točno radi njihov novi Turbo Mode, već ga naziva “čarolijom”. Obećanje bržih performansi zvuči primamljivo, i nadamo se da će poboljšati vrijednost AMD-ovih Ryzen 9000 čipova. Sam AMD je ponudio 17% povećanje performansi na ovim procesorima nekoliko mjeseci nakon njihovog lansiranja, a Gigabyteov Turbo Mode mogao bi dodatno poboljšati performanse.

Gigabyte kaže da je X3D Turbo Mode dostupan u najnovijem beta BIOS izdanju, pa se poboljšanja performansi mogu provjeriti već sada.

Više... Vaš Komentar Top
Subnautica 2 dolazi u 2025.

Objavljeno prije 4 dana

Subnautica 2 dolazi u 2025.

subnautica2

Subnautica 2 dolazi na Xbox Game Preview 2025. godine i bit će dostupna na Xbox Game Passu prvog dana, objavio je Unknown Worlds Entertainment u četvrtak tijekom listopadskog Xbox Partner Preview-a. Iako je nadolazeća igra preživljavanja, koju objavljuje Krafton, najavljena tijekom Xbox događaja, također dolazi na Steam, Windows Store i Epic Games Store u ranom pristupu istoga dana. “Naporno radimo iza kulisa kako bismo izgradili temelje za sljedeće iskustvo Subnautice. Naš cilj je oduvijek bio donijeti rani pristup što većem broju članova naše zajednice, kako bismo razvijali igru zajedno s našim obožavateljima i igračima,” rekla je Donya Abramo, voditeljica zajednice Unknown Worldsa, u Xbox Wire postu nakon najave. Iako naslov ima broj “2”, ovo je zapravo treća Subnautica igra, nakon Subnautice i Subnautica: Below Zero (spinoff koji je izvorno trebao biti DLC), ali značajno proširuje svijet postavljen u prve dvije igre.

Po prvi put putovat će se izvan Planeta 4546B, pa se pripremite za susret s novim stvorenjima, okruženjima i biomima, uz nove alate za izgradnju baza, dok ronite u oceane i pokušavate izbjeći uništenje od strane vanzemaljskih oblika života. Iako trailer može izgledati šareno i naizgled slatko, užasi se kriju iza svakog ugla. Također, po prvi put dolazi i kooperativna igra za četiri igrača, uz mogućnost da igrači krenu na svoje putovanje sami. Ovo će biti dostupno u ranom pristupu zajedno s igrom. Iako je tehnički nastavak, nije potrebno igrati prethodne dvije igre kako bi se uživalo u ovoj. Abramo kaže da će čak i veterani otkriti mnogo toga novog.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 5 minuta

A1 - ex Vip (Optika)

Objavljeno prije 12 minuta

Preporuka za video nadzor

Objavljeno prije 21 minuta

Prijevod ćirilice u latinicu

Objavljeno prije 22 minute

Shoping u Sloveniji, Bosni, Srbiji, Mađarskoj,...

Objavljeno prije 30 minuta

K: sodimm ddr4 od 4gb ili vise, brzina nebitna

Novosti

Novo vino u staroj boci : nadogradnja iPad mini 7

iPad mini 7 službeno je predstavljen 15. listopada, donoseći mnoge nadogradnje u odnosu na prethodnika, mini 6 (2021) Koristi A17 Pro čip, podržava Apple Pencil Pro i Apple Intelligence. Dolazi tri godine nakon lansiranja iPad mini 6. Iako... Pročitaj više

Stižu novi Ryzen 9000X3D čipovi

Lansiranje AMD-ovih Ryzen 9000 čipova nije ispunilo očekivanja, što je dovelo do promjene u planu tvrtke. Iako je Ryzen 9000 serija temeljena na novoj AM5 arhitekturi i koristi najnoviju tehnologiju, kritike su se pojavile zbog minimalnih p... Pročitaj više

Detaljno objašnjenje koncepta dizajna računalne platforme Snapdragon 8 Elite

Snapdragon 8 Elite donosi značajne inovacije u balansiranju performansi i energetske učinkovitosti, uz napredne mogućnosti za umjetnu inteligenciju, igre i složene zadatke, što ga čini jednom od vodećih platformi za mobilno računalstvo. Naj... Pročitaj više

NVIDIA detaljno opisuje kako osnažiti svijet umjetne inteligencije

S lansiranjem GeForce RTX tehnologije 2018. godine, ugrađene u grafičke procesorske jedinice (GPU) dizajnirane posebno za AI obrade, NVIDIA je ubrzala prijelaz na AI računalstvo. Od tada, AI na računalima postao je uspješan ekosustav s više... Pročitaj više

COLORFUL predstavlja sedam različitih modela Z890 matičnih ploča, svaki dizajniran za određenog korisnika

COLORFUL Technology Company Limited lansirala je svoju novu liniju Intel Z890 matičnih ploča. Ove ploče dizajnirane su za podršku Intelovim najnovijim procesorima Core Ultra 200 serije i imaju vrhunske tehnologije kao što su 40Gbps USB4 pov... Pročitaj više

Sve novosti