Intelovi Itaniumi u prodaji

Datum objave 06.07.2001 - Miro Svrtan

Intelovi Itaniumi u prodaji

Intelovi Itaniumi u prodaji

Intel je izašao u prodaju sa prvim Itanium procesorima. Ako se ne sječate to su prvi 64-bitni procesori. Namjenjeni su za servere i za sada ih se može kupiti samo u paketima od po 1000 komada. A idu od 733 do 800 MHz i od 1177$ do 4227$ po komadu.

Više... Vaš Komentar Top
Rupa u W2k Serverima

Datum objave 06.07.2001

Rupa u W2k Serverima

Mladi i nadobudni (pretpostavljam teenager) Japanski (možda i wannabe) hacker objavio je na Internetu program koji iskorištava rupu u Windows 2000 Serveru. Kako sam ja na ovu rupu već obavjestio nadam se da oni kojima se to nije do sada dalo popraviti će sada požuriti oko toga. A vi svi wannabe hackeri prste dalje. Naprosto obožavam “velike hackere” koji sa Interneta skinu progam i onda s njim provale u nešto. I onda im se još roditelji i dive da kak su to pametna djeca. Nemojte biti žrtva takvoga wannabea popravite rupu ak još niste.

Više... Vaš Komentar Top
Kako ubrzati bootanje Win 9x/Me

Datum objave 06.07.2001

Kako ubrzati bootanje Win 9x/Me

Iako se ja volim pridržavati pravila da svakih 6 mjeseci reinstaliram Windowse jer postaju beskorisni i spori. Nažalost više nemam volje, želje i vremena da se toga držim a za one koji to ne vole prakticirati ili su se uljenili kao i ja evo članak kako ubrzati Win 95/98/Me. Normalno je kod Windows operativnih sustava da se nakon nekog vremena zapune zbog instaliranog softwarea i rušenja, pa se svakim danom dižu sve sporije i sporije. Evo i lijeka, ali pazite što radite i najpametnije je ako niste iskusan u tome da prvo napravite back-up svih podataka koji su vam važni.

Više... Vaš Komentar Top
Testovi CPU coolera

Datum objave 06.07.2001

Testovi CPU coolera

Nažalost već neko dulje vrijeme nije izašao neki cooler koji je vrijedan spomena nisam objavljivao testova. Ljudi su mi se javljai i pitali zašto sam zapostavio taj dio. Pa evo malo više testova coolera pa one koje zanima neka pogledaju. Loša vijest je što niti jednog od testiranih za sada nema u Hrvatskoj.

  • Vantec CCK-6035D, Thermaltake Dragon Orb 3, GlobalWin CAK38, GlobalWin WBK38, Thermosonic Thermoengine, Power Cooler PCH137
  • GlobalWin FOP38, WBK38, CAK38-Thermaltake Copper Orb & Volcano II – Cyber Coolers P550 & P6000
  • GlobalWin CAK38 vs. OCZ Gladiator
  • Zalman CNPS 5000 Plus Vs Globalwin CAK 38
  • Thermal Right SK-6
  • Thermal Right SK-6
  • GlobalWin WBK 38
  • Zalman CNPS3100
  • Infinipro AquaCool
  • Više... Vaš Komentar Top
    Test 6 dual ploča za Pentium III

    Datum objave 06.07.2001

    Test 6 dual ploča za Pentium III

    Da unesem malo duha u ove novosti (već mi je dosta monotonosti). “Čitatelj ovih redaka ” ili skraćeno “čitatelj” ste vi a ja ću biti Miro (nisam ja kriv tako mi je mama dala ime)

    Čitatelj: Oh Bože, što nas zadnjih dana Miro ne prestaje mučiti sa Intelom. Pa pomislio bi čovjek da je ovaj kupio njihove dionice.

    Miro: Da imam tolko para uložio bih u nešto drugo a ne u Intel.

    Čitatelj: Kaj? Kakav AMD? Najobičniji klon

    Miro: Ok klon koji je brži i puno jeftiniji. A inače davim vas sa Intelom zato što Intel sada izbacuje nove stvari i diže prašinu. Pa niti ovaj test 6 matičnih ploča za dual Pentiume III nije tako loš da ga ne stavim. Čak je i zanimljiv ako uzmete da Gigabyte-ova ploča košta samo 110$. Onima koji žure i ne mogu čekati dual Athlone ili ne vole “klona” ipak bi preporučio ASUS-ovu CUV4X-D iako je dvostruko skuplja od prije navedene. Pa nećemo valjda štediti na najvažnijem dijelu računala.

    Čitatelj: Ah onda u redu.

    Više... Vaš Komentar Top
    i845 <i>chipset</i>– promašaj ili ne?

    Datum objave 06.07.2001

    i845 chipset- promašaj ili ne?

    Intel je razvio novi chipset pod imenom i845 koji je namijenjen P4 procesorima. Ok pa tu nema ništa novo. Pa novost je što korisit SD RAM a ne RAMBUS ili DDR RAM. Ideja je da im to bude “value” chipset odnosno za jeftinija računala koja će ipak koristiti P4 procesore. Nažalost meni, a i drugima se čini da je to promašaj jer P4 na 1.7 GHz sa SD RAM-om PC 133 daje iste rezultate kao i AMD Athlon na 1.4 GHz. A konfiguracija sa Athlonom je i dosta jeftinija pa onaj izraz “value” baš i nema smisla (nama kupcima).

    Više... Vaš Komentar Top
    Što sve treba Linuxu da osvoji PC

    Datum objave 06.07.2001

    Što sve treba Linuxu da osvoji PC

    Dobro možda naslov glupo zvuči ali kada se prevede sa engleskog na naški to tako ispadne. William Henning je napravio top listu 10 stvari koje Linuxu trebaju da zauzme Windowsima više tržišta. Nadam se da me frendovi Linuxaši neće oderati zbog ovoga, ali činjenice stoje.

    Više... Vaš Komentar Top
    “Upgrejdati” 486-icu ili kupiti novo

    Datum objave 06.07.2001

    "Upgrejdati" 486-icu ili kupiti novo

    Iako meni nema smisla raspravljati o tome poznati američki časopis PC World je napisao članak o tome. I našli su da bi se nekima isplatilo možda i “upgrejdati” 286-icu na više. Valjda su zaboravili da su računala potrošna roba i da ovo nema smisla. Ali kad poznati časopis to objavi moram i ja (kud svi tu i mali Mujo (čitaj:Miro) ).

    Više... Vaš Komentar Top
    Pada proizvodnja DDR RAM-a

    Datum objave 04.07.2001

    Pada proizvodnja DDR RAM-a

    Podružnica Hyundai Electronicsa tvrtka Hynix Semiconductor ima namjeru smanjiti proizvodnju DDR RAM-a za 20 %. Trenutno Hyundai, Samsung i Micron proizvode 5% DDR RAM-a više nego li se proda što znači da im cijena redovno pada. Kako je i Samsung najavio smanjivanje proizvodnje (ali ne tako drastično) čudi što Micron takve namjere nema. Da li to znači da nas uskoro očekuje povećanje cijena DDR RAM-a. Tko zna?

    Više... Vaš Komentar Top
    Izašle su prve RADEON kartice od drugih proizvođača

    Datum objave 04.07.2001

    Izašle su prve RADEON kartice od drugih proizvođača

    ATI je već prije par mjeseci najavio da će se poslužiti nVidinom taktikom prodaje chipova drugim proizvođačima kako bi povečali svoj udio na tržištu grafičkih kartica. Prva tvrtka koja je izašla s takvom karticom je VGA No.1 (tvrtka u vlasništvu PowerColora, puno poznatijeg proizvođača graf. kartica). Cijena od 100-tinjak $ i nije tako velika ako uzmemo što nude. Ali isplati se još pričekati jer se očekuju i drugi proizvođači pa će cijene brzo padati.

    Više... Vaš Komentar Top

    Forum

    Objavljeno prije 1 minute

    Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

    Objavljeno prije 10 minuta

    Pitanja, odgovori, problemi, preporuke, savjeti, info, svaštara za razne konzole

    Objavljeno prije 51 minuta

    ThunderBird Mail

    Objavljeno prije 55 minuta

    Telemach - Optika

    Objavljeno prije 1 sat

    Civilization VII

    Novosti

    Zašto je brzina bitna kada birate VPN pružaoca usluga?

    Brzina je najbitniji faktor kada birate pružaoca VPN usluga. Zašto je tome tako? Veza koja je usporena dovodi do lošeg korisničkog iskustva. Ako streamate 4K sadržaj primjerice, te imate lošu VPN uslugu može doći do zastajkivanja, usporenja... Pročitaj više

    Nestašice i visoke cijene RTX 4090 GPU-a

    Nema sumnje da je RTX 4090 jedna od najboljih grafičkih kartica na tržištu, no sada bi mogla biti posljednja prilika za kupnju. Prema članovima foruma Board Channels (preko VideoCardza), Nvidia je ukinula ovu grafičku karticu i prestat će i... Pročitaj više

    Windows 11 može koristiti AI kako bi odgovarao na poruke

    Microsoft je počeo uvoditi korisnu značajku Predloženih odgovora u aplikaciji Phone Link koja korisnicima daje AI-predložene tekstualne odgovore za brzi odgovor na njihove poruke, kako je softverski gigant naveo u blog objavi. Nova značajka... Pročitaj više

    Snaga Qualcomm čipa: Nadilazi Snapdragon liniju, istražuje računala, sljedeća stanica je RISC-V

    Qualcomm je globalno poznat po svojim čipovima za mobilne uređaje, posebno serijom Snapdragon, koja je kroz godine postala sinonim za visoke performanse u pametnim telefonima. Snapdragon serija, koja je lansirana 2007., prošla je mnoge faze... Pročitaj više

    Serija Avatar će dobiti najveću igru do sada

    Svijet Avatara trebao bi dobiti "najveću video igru u povijesti franšize", AAA RPG u kojem će igrači biti upoznati s potpuno novim Avatarom. IGN je izvijestio da Paramount Game Studios i Saber Interactive rade na igri za PC i konzole u kojo... Pročitaj više

    Sve novosti