Fujitsu MAM3367 disk

Datum objave 03.10.2001 - Ozren Žagmešter

Fujitsu MAM3367 disk

Fujitsu MAM3367 disk

Napokon se pojavila konkurencija Seagate X15 seriji SCSI diskova koji se vrte na 15000 rpm-a, i to u vidu Fujitsu MAM3367 diska. Performanse su jako dobre, no Fujitsu ipak nije uspio nadmašiti Seagate X15-36LP čiju ćemo recenziju i mi ubrzo objaviti.

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA Titanium

Datum objave 03.10.2001

NVIDIA Titanium

Očekivano, NVIDIA je izbacila svoju nabrijanu Titanium seriju prije nego što
su se u prodaji pojavile nove ATi Radeon 8500 grafičke kartice. Titanium seriju
čine tri modela – GeForce2 Ti (GeForce2 chip na 250MHz, memorija na 400MHz),
GeForce3 Ti 200 (GeForce3 chip na 175MHz, memorija na 400MHz) i vrh ponude –
GeForce3 Ti 500 (chip na 240MHz, memorija na 500MHz). Ukoliko Vas zanima više
informacije, možete ih naći na:

Vlasnike "običnih" GeForce3 kartice neka ne zbunjuju novi featuri
(3D teksture, itd.) koje reklamira NVIDIA za GF3 Ti kartice – tu nema ničeg
novog samo što ih Detonator driveri do sada nisu podržavali (zato su
svi testirali Ti kartice s verzijom 21.85). Ako pak imate namjeru napraviti
upgrade – pričekajte Radeon 8500 pa onda odlučite.

Više... Vaš Komentar Top
Intel i DDR

Datum objave 02.10.2001

Intel i DDR

Taman kad sam se ponadao da je dosta metkanja, eto ga opet. Kako su se ko pijani držali Rambus-a, tako su brže izgleda i odletjeli od njega(nekako im se to letanje često dešava?). Kako se najavljuje, Intel prelazi polako na DDR gdje bi P4 trebao iskoristiti svoj puni, dosad neiskorišteni, potencijal. Živi bili pa vidjeli!

Više... Vaš Komentar Top
GeForce3 Ti500

Datum objave 02.10.2001

GeForce3 Ti500

Da se baš nebi ponavljali, NVidai je uvela novu terminologiju. Sad je tu Titanium umjesto ultre. Ništa novog osim nfiniteFX Engine-a, za kojeg nitko nezna šta radi i više takta rada(jezgra sa 200 na 240 i memorija sa 233 na 250 MHz).Eto.

Više... Vaš Komentar Top
Tyan`s Tiger MP

Datum objave 02.10.2001

Tyan`s Tiger MP

Kako se Intel pokazuje sve sporijim i sve skupljim, AMD je zakoraknuo na dosad nedodirljiv teritorij. Radne stanice i manji serveri zahtijevaju multiprocesorske sisteme. Kako doći do jeftinog a brzog sistema? Odgovor na to sve češće dolazi iz AMD-a. A eto i jedne jeftine, ne tako brze ali stabilne ploče.

Više... Vaš Komentar Top
Duron 1.1GHz

Datum objave 02.10.2001

Duron 1.1GHz

Sa novom jezgrom, tip malo Morgen, duron je krenuo u drugi gigahertz. Kako stvari stoje, izgleda da će to biti mainstream procesor ako se AMD-a pita. Kako je brži i mlogo jeftiniji od suparničkog Celerona, ne vidimo razloga zašto nebi tako i bilo.

Više... Vaš Komentar Top
Trojka na okupu

Datum objave 01.10.2001

Trojka na okupu

Tri GeForce3 kartice koje obuhvaćaju komplet ponudu. Od kvalitetnijih Hercules, do onih jeftikanera – Prolink-Multimedija. Kako nismo imali ništa dugo o njima, eto da ih bacimo malo u vatru.

Više... Vaš Komentar Top
Otišo je, sarmu probo nije

Datum objave 01.10.2001

Otišo je, sarmu probo nije

Eto kako nam je brzo Intel nametnuo Socket423, tako ga je brže bolje maknuo te zamjenio sa Socketom478. Eh, to vam se zove zdravi kapitalizam. Ako ćemo i mi tako, jednog dana će se netko zaletiti u Zagrebčanku letećim zmajem .

Više... Vaš Komentar Top
DDR vlada

Datum objave 30.09.2001

DDR vlada

Eto po posljednim statistikama DDR memorija drži skoro 50% mjesta na pločama koje se izrađuju. Što bi reklo da svaka druga ploča ima DDR memoriju. Ako se tako nastavi, ode SDRAM nabrzinu. Eh kad se još i druga slova nebi tu mješala (DRDRAM; VRAM; PRLJAM…)

Više... Vaš Komentar Top
Silver Pro Gamer

Datum objave 30.09.2001

Silver Pro Gamer

Zar baš mora bit srebrno pro kućište za igrače? Znam da je LAN igračka populacija skupina koja radi svašta, ali ovo je stvarno previše. Doduše, izgleda lijepo i ne bih imao ništa protiv da se nešta takvog pojavi i kod mene doma.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 6 minuta

nema slike :-(

Objavljeno prije 9 minuta

Webcam a dobrim mikrofonom

Objavljeno prije 17 minuta

PiP: AM4 konfa - komplet

Objavljeno prije 20 minuta

Mikrotik - za početnika

Objavljeno prije 22 minute

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Novosti

OpenAI je objavio četiri ažuriranja koja programerima omogućuju izgradnju responzivnije umjetne inteligencije

OpenAI je ranije najavio četiri ažuriranja na događaju DevDay, uključujući API u stvarnom vremenu, fino podešavanje Visiona, destilaciju modela i predmemoriranje upita. Ažuriranja su osmišljena kako bi poboljšala korisničko iskustvo korište... Pročitaj više

Bose je lansirao novi bežični Bluetooth zvučnik SoundLink Home koji možete ponijeti sa sobom bilo gdje, ali EQ zvučna kulisa se ne može podesiti

Bose je najavio lansiranje SoundLink Home, novog prijenosnog bežičnog Bluetooth zvučnika koji ima lagani dizajn i obećava do 9 sati neprekidne reprodukcije uz održavanje čistog, visokokvalitetnog zvuka.Uglavnom je dizajniran za slušanje gla... Pročitaj više

Qualcomm već planira nasljednika Snapdragon X Elite

Prema izvješću na web stranici WinFuture, Qualcomm je počeo planirati nasljednika Snapdragon X Elite u srpnju i kolovozu ove godine, s kodnim imenom "Glymur" i brojem modela "SC8480XP", dok službeni naziv može biti Snapdragon X2 Elite ili,... Pročitaj više

Qualcomm se udružio s Epic Gamesom kako bi pokrenuo impresivnije digitalne aplikacije u automobilu

U ranijoj najavi, Qualcomm je objavio partnerstvo s Epic Gamesom kako bi pomogao proizvođačima automobila i programerima da izgrade bolja sučelja u vozilu, omogućujući digitalnim sustavima da optimiziraju 2D/3D vizualne aplikacije putem svo... Pročitaj više

Corningovo EXTREME ULE Glass

Corning je najavio lansiranje EXTREME ULE Glassa, staklenog proizvoda za proizvodnju poluvodiča, koji se reklamira kao podrška sljedećoj generaciji tehnologija procesa čipova, omogućujući učinkovitiju računalnu snagu umjetne inteligencije u... Pročitaj više

Sve novosti